» »

Monetizacija Youtube acounta v SLO

Monetizacija Youtube acounta v SLO

1
2
3

papagaj93 ::

Pač nevem...če ravno nič ne bi "zaslužil" potem tudi google ne bi pisal da sem nekaj dobil (neto/bruto) ampak bi tiste cifre še vedno lepo kazale 0.00€ ampak so se v treh dneh spremenile...in statistika kaže da naj bi bruto 3,09€dobil z 67 ogledi kjer so gledalci kliknili na moj oglas...noo tak osi razlagam..bomo videli po enem mesecu ali bom dejansko kaj imel na adsense računu.

LP

BorutO ::

Ha? Je mogoče, da služim? ali je to samo provizorično?

BorutO ::

Kako se vse to nastavi ...
https://support.google.com/youtube/answ...

papagaj93 ::

Poročam:
Danes smo 17.3 in na Adsense-ju še nimam nakazanega denarja. Mogoče bo potrebno počakati naslednji mesec?

LP

shadeX ::

17.3?

Sicer ne vem, na kateri dan "Youtuberji" dobijo denar, ampak vse kar gre preko Googla moraš imeti Adsense račun (kot si omenil). Tudi Admob je vezan na Adsense.

Jaz dobim točno 21. v mesecu med 20.00 in 0:00 E-mail (zaslužek preko Admob-a).

Hello,
We sent a payment to your bank account for your Google AdSense earnings on ("vstavi mesec tukaj") 2016.


Mogoče, si tudi ti dobil 21. v mesecu ta mail?

Aja, minimalno izplačilo je pa 70EUR. Če tega nisi dosegel, ti ne bojo plačali, ampak se prenese v naslednji mesec (dokler ne presežeš 70EUR).


EDIT:

Če greš v Adsense račun in nato "domov" oz. "home", ne vidiš "Today so far" ali "This month"?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

papagaj93 ::

Živijo.
21.v mesecu nisem tudi nič dobil. Danes mi recimo na you tube računu piše da sem zaslužil 5€...na adsensu nimam še nič..povsod ničle :)

V Adsensu v zavihku "home" imam todey so far in this month...ampak tudi kot sem rekel, ničle.

Torej če sem te prav razumel, šele ko bom tukaj kjer imam sedaj 5€ imel 70€ bom dobil nakazano na adsense? Sem mislil da ko imaš na adsensu 70€ si lahko izplačaš...nep a da rabiš 70€da sploh dobiš denar z you tuba na adsense...

Malce tečnarim, toda bi si rad prišel na jasno :)

LP

amacar ::

Na adsense boš dobil mesečno, izplačaš si pa lahko, ko imaš 70€. Drugače pa če si s tem začel v začetku meseca bo mogoče plačilo šele naslednji mesec, ko boš imel račun monetiziran en polni mesec (ugibam, ker sem že pozabil kako je bilo pri meni).

papagaj93 ::

Super, no saj tole temo kar pogosto obiščem da vidim če je kakšen nov prispevek. Tako da ko se bo kaj premaknilo, bom lahko postregel z bolj točnimi podatki..seveda upam da se sploh bo kaj premaknilo :) zaenkrat gradim na priljubljenosti kanala.

Hvala za vse napisane izkušnje in pomoč!

LP

razerznak ::

Hahahah
Pewdiepie net worth je nekje 124 miljonov hahHah
vesoljec nacist fojb
#trump2016
ups https://www.rt.com/usa/339768-us-marines-aircraft-aging/

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: kloko ()

papagaj93 ::

Kot omenjeno se javljam z realnimi podatki. Danes dobil svoje prvo nakazilo na Adsense. Bom spregovoril o konkretnih številkah: na 20 000 ogledov lahko pričakujemo od 8-13 evrov zaslužka z oglasi.
Danes kot rečeno dobil prvo nakazilo in pa mail da v roku 4 tednov dobim na dom pošiljko v kateri bo PIN koda s katero potrdim Adsense račun.

Zadovoljen :)

leiito ::

Se pravi ene 10 mio ogledov in lahko počasi pustiš službo. A to na dan, na mesec ogledov, al kumulativno pa še zmeri dobivaš vsak mesec?

amacar ::

Verjetno na mesec, glede na to, da sem js za cca 3000 ogledov na mesec dobil 3€. Verjetno zadeva ne raste linearno.

papagaj93 ::

NA dan mesec, leto... če dobiš 10 mio ogledov na dan, boš ta dan zaslužil približno 5000€... mogoče nekaj več ker zadeva po opažanjih raste eksponentno. če 10 mio ogledov dobiš v enem letu, potem si 5000€ zaslužil v enem letu.

Tako da če mene vprašate...če imate konstantno v svojem you tube računu dosegate mesečno 4.5 mio ogledov brez problema pustite službo pa še vedno boste imeli več kot minimalno plačo :)

Ampak konstantno imeti že milijon ogledov na mesec...uuuufff velikanska sreča... :D

razerznak ::

No pa ce mas cca 1 m ogledov na video se pridejo sponzorji in spet free stuff
vesoljec nacist fojb
#trump2016
ups https://www.rt.com/usa/339768-us-marines-aircraft-aging/

papagaj93 ::

Tudi to in še marsikaj drugega je treba upoštevati kar doprinese h splošnemu zaslužku..skratka.. mislim da vsi poznamo spletno anketiranje JAZVEM...definitivno se veliko boooooolj splača objavljat smeti na you tubu kot tisto... :)

looser ::

pre-n00b vprašanja...
kako dela ta "youtube monetizacija" - kako in zakaj služiš z ogledi?
a zato, ker youtube/google vriva reklame vmes? kako pogosto? so reklame splošne ali tematska za vsakega ogledovalca?
kaj pa, če ima uporabnik kakšno reč v smislu adblock nastavljeno, da preprečuje (??) reklame v youtube videih?

papagaj93 ::

na hitro...

1. Zaslužiš na vsak klik na reklamo ki se ti pokaže..če s tem ko klikneš še nekaj kupiš zaslužiš veliko več. Zaslužiš tudi s tistimi reklamami, ki se vrtijo na začetku in rabiš 5 sekund preden jih lahko preskočiš.

2. Reklam ne vriva niti you tube niti google ampak Adsense! Kako pogosto? če imaš posnetek dolg več kot 10 minut lahko daš neomejeno reklam kamorkoli na posnetek (katerikoli čas) za vse krajše posnetke od 10 minut pa ti adsene vrine reklamico prvih par sekund na začetku videa... v sloveniji so nekako bolj splošne le redkokdaj se pojavi kakšna ki je povezana s temo ki se predvaja na videju... Verjamem da drugje po svetu temu ni tako in se reklame ter video bolj ujamejo.

3. Pomoje jih potem ne dobivaš, reklam mislim...

Je pa tako..ne služiš samo z reklamami..denar dobiš tudi od REDnaročnin...lahko ponudiš na ogled posnetek za katerega bo vsak moral nekaj plačati/donirati za ogled ... Koliko je zaslužiš je odvisno od tega kako popularen si... kot je že napisano... stvar ne narašča linearno... jaz sem konkretno napisal da sem za 20 000 ogledov dobil okroglih 10€ verjamem pa da nekdo ki ima na kanalu 50 000 subscriberjev pa dnevno 30 000 ogledov dobi za 20 000 ogledov tudi 15-20 €mogoče celo več...

To naj pove kdo ki je to dosegel...

LP

shadeX ::

Zaslužek od ogledov je čist odvisen od tega kdo gleda reklamo in kje se nahaja (ter verjetno še veliko več drugih dejavnikov). Npr 20k ogledov iz Bosne ni enako 20k ogledov iz US.

papagaj93 ::

Popolnoma verjetno...so bili pa ti ogledi več ali manj narejeni iz SLO ki sem jih dobil jaz..

CoreySteel ::

Slovenci s(m)o najslabši kar se tiče klikanja na reklame. :D
Twitter: @CoreySteel_

papagaj93 ::

niti ne bi rekel. ;) pa aja, včeraj sem po pošti dobil pismo od googla, in v njem pin za avtorizacjo adsense računa :) prou vesel :D

shadeX ::

Jah.. jaz pa niti ne, ko sem izvedel kakšnih "taktik" se Google poslužuje. Ta fora s pinom, ki pride domov je samo iz enega razloga in sicer zato, da bo Google vedel koga doživljensko izključit iz Adsense programa, če bo delal pizdarije :)

Sicer Youtuberji nimajo druge možnosti, ker se tam vrtijo samo Googlove reklame. Povsem druga zgodba pa je npr zaslužek z aplikacijami, kjer lahko uporabiš tudi druge AdNetworke, ki pa se ne poslužujejo umazanih "home pin" taktik. Račun prav tako priteka na TRR ali pa Paypal.

Google is sneaky.

mtosev ::

A mi kdo reče, če komu že uspelo zaslužiti več kot 100eur na mesec od št ogledov na njihovem yt accountu?
Tako malo prašujem sam nimam nič zanimivega za uploadati, a me zanima, če je kdo že uspel zaslužiti nek denar prek youtuba.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Okapi ::

Marsikdo je že uspel kaj zaslužiti, nekateri od tega dobro živijo, samo ti lahko mirno pozabiš na kaj takega.

shadeX ::

Verjetno sprašuje tle slo-techovce, sam to je čist relativen odgovor. Če nekdo reče da zasluži na 10000 ogledov 100$ sploh ne pomeni da boš tudi ti tolko zaslužil, ker je odvisno od niše, geografske lokacije itd. Poglej npr dva screenshota (pobrano iz interneta)


Povprečen in dokaj "standarden" prikaz zaslužka na youtubu. Nekje 1.5$ na 1000 ogledov.




Tale ima 24k ogledov in je zaslužil skoraj 400$ kar je dobesedno "sick". Očitno je dobil dobro plačano in ogledano nišo, kjer oglaševalci mečejo na tone denarja stran za klike.





P.S

Za začetek, kdor hoče začet služit z YT, predlagam naj gre na tuj trg, ker v sloveniji (slovenski videi) je nemogoče zaslužit za minimalno plačo. Smo zelo majhen in raznolik trg, da je npr skoraj nemogoče pridobit recimo 100k subov na tematiko video iger. Pri 100k subov, se mogoče začne nekaj resnega denarja tudi pritekat. Prej pa skoraj zagotovo ne (mogoče edin za malo boljše življenje - dodatek k redni plači).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

papagaj93 ::

ShadeX..torej...ti bi delal pizdarije v nedogled in še nagrajen bil za to? Torej, pojdi koga ustrelit, pa se izogni zaporu (doživljenska).

Je že prav! Sicer pa, če bi vsi delali pizdarije okol in okol na YT me zanima če bi bil tako popularen kot je. SKratka..vsak ve zase...

LP

shadeX ::

Roflmao, očitno si na dobri poti da boš tudi sam naredil nekaj kar Googlu ni všeč, sledil pa bo ban.

Sej se zavedaš, da večina ljudi nevede krši pravila, Google jih pa na to prikrajša za doživljenski zaslužek, kajne?

Se zavedaš tudi to, če v videu rečeš nekomu, da je idiot (cyber bullying), gre tvoj YT račun skupaj z Adsensom, v franže, kajne?

Mislim pa da se nisva zastopila, sicer ti pa svetujem branje tega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

noraguta ::

Okapi je izjavil:

Marsikdo je že uspel kaj zaslužiti, nekateri od tega dobro živijo, samo ti lahko mirno pozabiš na kaj takega.

V bistvu zelo redki kaj iztržijo.

Precej bolje obiskan kanal ad večine, pa dnarja ni.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

CoreySteel ::

shadeX je izjavil:

Jah.. jaz pa niti ne, ko sem izvedel kakšnih "taktik" se Google poslužuje. Ta fora s pinom, ki pride domov je samo iz enega razloga in sicer zato, da bo Google vedel koga doživljensko izključit iz Adsense programa, če bo delal pizdarije :)


Ja, sam čakajo, kdaj te bodo bannal :))
Twitter: @CoreySteel_

papagaj93 ::

Rabim manjšo pomoč...Izgleda da je prišlo do nesporazuma... namreč onemogočili so mi Adsense račun, kot razlog so mi poslali tole:

Hello,

With our advertising programs we strive to create an online ecosystem that benefits publishers, advertisers, and users. For this reason we sometimes have to take action against accounts that show behavior towards users or advertisers that may negatively impact how the ecosystem is perceived. In your case, we have detected invalid activity on your AdSense account and as a result it has been disabled.

We are limited in the amount of information we can provide about your specific violation. We understand that you may want more information about your account activity. However, in order to protect our proprietary detection systems, we are unable to provide further details.

In some cases publishers can make significant changes to correct the violation and are willing to comply with the AdSense program policies. For this reason, we offer an appeal process as an opportunity to work with you to resolve the issue. Please be sure to provide a complete analysis of your traffic or other reasons that may have generated invalid activity in your appeal. Submit your appeal using this form and we will follow up accordingly. Before submission, please review the list of the top reasons for account closure.

Thanks for your understanding.

Sincerely,

The Google AdSense Team




Potem sem se seveda pritožil, ter dobil za odgovor tole:

Hello,

You contacted us through the Invalid activity appeal form which is available for AdSense or AdMob publishers whose accounts have been disabled for invalid activity. However, we've noticed that your account has not been disabled for invalid activity, so we can't take any further actions based on your request.

Please take note of the following:

If your account has been suspended, please note that there is no appeal form for suspended accounts. Please visit our AdSense suspended account or AdMob suspended account articles for additional information.
If your AdSense application was disapproved, please see the disapproval email we sent you and review common application disapproval reasons for additional information.
If your account is active, and you've received a notification about invalid clicks or impressions on your ads, please visit our Help Center to learn more about preventing invalid activity.
Regarding policy violations:

If your account is disabled for policy reasons, please review the AdSense account disabled for policy reasons article and appeal via the Policy violation appeal form.
If your site is disabled for policy reasons, please review the Ad serving was disabled to your website article and appeal via the Policy violation appeal form.
If your app is disabled for policy reasons, please review the AdMob policy violations article and appeal via the AdMob policy appeal form for apps. If you have multiple apps in which ad serving was disabled, fill out one form per app.
If none of the above apply to you and you are certain that your account has been disabled for invalid activity (and not for policy reasons), please provide us your publisher ID to investigate further. Partners working with us though one of our API programs (Blogger, YouTube, etc.) should submit their own publisher ID and not that of the API partner.

For further assistance, visit these following resources:

AdSense Help Center
AdMob Help Center
AdSense Help Forum
Sincerely,

The Google AdSense Team



Sedaj me zanima kaj naj naredim? Pa še čist mal mi je manjkal do prvega izplačila... :( Prosim za pomoč!

Namreč moja angleščina ni najboljša, ampak v razlogu za ukinitev računa mi pišejo, da so to storili zaradi neveljavnih klikov/neveljavne aktivnosti.
V odgovoru na mojo pritožbo pa pišejo, da na mojem računu ni bilo neveljavnih klikov/neveljavne aktivnosti.

Skratka zmeden..

LP Rok

shadeX ::

Na netu je ogromno tega, da je folk dobil sporočilo da so mu zaprli račun zaradi "invalid activitya" na koncu, pa to sploh ni bilo oz. ni bil razlog za zaprtje računa..

Uglavnem, prvo moraš najti razlog zakaj so ti zaprli račun in to SAM. Google ti da neke smernice, ti pa moraš raziskovat zakaj je do tega prišlo. To je prvi korak.

Poglej si tukaj, če si delal kaj narobe, kar piše tukaj: Klik


-Clicks or impressions generated by publishers clicking their own live ads
-Repeated ad clicks or impressions generated by one or more users
-Publishers encouraging clicks on their ads (examples may include: any language encouraging users to click on ads, ad implementations that may cause a high volume of accidental clicks, etc.)
-Automated clicking tools or traffic sources, robots, or other deceptive software.



Si klikal na svoje reklame?
Si odpiral SVOJO stran in s tem generiral prikaze in tako obrnil dobiček v svoj prid?
Si prosil koga da klika na reklame..?
Si dal link do svoje strani na kakšne tretje spletne strani, s slabim prometom (Poor quality traffic) ?



Žal mi je ampak verjetno, veliko sploh ne moreš več narediti tukaj. Google je kar se tiče pravil izjemno strikten in v večini primerov ljudje ne dobijo svojega računa nazaj.

Opiši malo, če se ti sanja, zakaj bi ti račun zaprli, glede na zgornje smernice oz Tukaj

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

papagaj93 ::

Pojma nimam kaj bi lahko delal narobe razen da sem imel nedavno onemogočen račun adsense za en mesec zaradi neveljavnih klikov....ki so mi ga potem zopet omogočili..tako da če bi se šlo za klike bi verjetno sledil isti ukrep?

Povezave sem samo vsake toliko dal na svojo fb stran, en posnetek sem dal na izklop...

Sicer pa nič posebnega...svoje posnetke lahko gledam tudi sam tako da s tega stališča obiskovanje mojih posnetkov brez klika na oglas ni sporno??

In tukaj se zgodba konča...

LP Rok

shadeX ::

Sicer pa nič posebnega...svoje posnetke lahko gledam tudi sam tako da s tega stališča obiskovanje mojih posnetkov brez klika na oglas ni sporno??


Je sporno in sicer to piše v tem pravilu (-Clicks or impressions generated by publishers clicking their own live ads) Svojih posnetkov ne smeš gledati, ker generiraš reklame in posledično od tega dobiš ti denar (ki ni tvoj) na račun (Google plača na oglede in klike). Ti si delal prikaze (Impressione) in s tem kršil pravilo.


Škoda, ker me nisi poslušal zgoraj in podrobno prebral navodil.

shadeX je izjavil:



sicer ti pa svetujem branje tega.



papagaj93 je izjavil:

ShadeX..torej...ti bi delal pizdarije v nedogled in še nagrajen bil za to? Torej, pojdi koga ustrelit, pa se izogni zaporu (doživljenska).

Je že prav! Sicer pa, če bi vsi delali pizdarije okol in okol na YT me zanima če bi bil tako popularen kot je. SKratka..vsak ve zase...

LP



papagaj93 je izjavil:

Pojma nimam kaj bi lahko delal narobe razen da sem imel nedavno onemogočen račun adsense za en mesec zaradi neveljavnih klikov....ki so mi ga potem zopet omogočili..tako da če bi se šlo za klike bi verjetno sledil isti ukrep?


Ne. Tak ukrep je samo enkrat. Račun so ti za 30 dni zamrznili zaradi tega ker si kršil pravilo. S tem si nadaljeval tudi po tem, zato so ti račun onemogočili.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

andromedar ::

Dajte prosim linke do svojih accountov, da vidim kaj uploadajo Slovenci :)
Eh?

The Player ::

andromedar je izjavil:

Dajte prosim linke do svojih accountov, da vidim kaj uploadajo Slovenci :)


Če te še zanima si lahko pogledaš kaj jaz ustvarjam. Delam zabavne satirične animacije in v 3 letih se je že kar nekaj nabralo
https://www.youtube.com/user/dovji007

Tukaj je pa moj najbolj popularen posnetek


Če bo večji interes bi lahko odprli ločeno temo, da nebi tuki smetil

drugače sem pa tole slučajno našel in naj bi bil najbolj uspešen slovenski YT kanal imel kar 800K naročnikov 8-)
http://socialblade.com/youtube/top/coun...

Je pa problem pri slovenskih kanalih ta, da večina delajo(mo) v angleščini in je tako težje ugotoviti izvor.

menda pa naj bi obstajala tudi FB skupina za YT, mogoče ve kdo kaj več o tem?

shadeX ::

The Player je izjavil:

andromedar je izjavil:

Dajte prosim linke do svojih accountov, da vidim kaj uploadajo Slovenci :)


Če te še zanima si lahko pogledaš kaj jaz ustvarjam. Delam zabavne satirične animacije in v 3 letih se je že kar nekaj nabralo
https://www.youtube.com/user/dovji007

Tukaj je pa moj najbolj popularen posnetek


Če bo večji interes bi lahko odprli ločeno temo, da nebi tuki smetil

drugače sem pa tole slučajno našel in naj bi bil najbolj uspešen slovenski YT kanal imel kar 800K naročnikov 8-)
http://socialblade.com/youtube/top/coun...

Je pa problem pri slovenskih kanalih ta, da večina delajo(mo) v angleščini in je tako težje ugotoviti izvor.

menda pa naj bi obstajala tudi FB skupina za YT, mogoče ve kdo kaj več o tem?


Haha, ojoj ta me je pa nasmejala :)

Z dobrimi tagi, bi lahko posnetek videlo veliko več ljudi.

razerznak ::

The Player je izjavil:



menda pa naj bi obstajala tudi FB skupina za YT, mogoče ve kdo kaj več o tem?


ma ta fb skupina je bol kako začet blogat na yt ( kaj za software uporabljate pa take, al pa da jim q daješ za q&a videe, )
vesoljec nacist fojb
#trump2016
ups https://www.rt.com/usa/339768-us-marines-aircraft-aging/

The Player ::

shadeX je izjavil:

The Player je izjavil:

andromedar je izjavil:



Haha, ojoj ta me je pa nasmejala :)

Z dobrimi tagi, bi lahko posnetek videlo veliko več ljudi.


Te vabim, da poveš skrivnost dobrih taggov, bi mi bilo v veliko pomoč, pa še komu drugemu boš s tem pomagal :)

shadeX ::

To moraš pa raziskati sam, glede na temo tvojega posnetka :) Skrivnosti jo na žalost ni.

papagaj93 ::

Osebno tudi poznam ustanovitelja TigerProducitons... in fantje... tip ima 21 let;) No kakorkoli...

Ugotovil zakaj so mi ukinili račun...zato ker si je 24 urah posnetek ogledalo več kot 2000 ljudi....kar je več kot vse prejšnje posnetke v 7 tednih... možno da je to to?

LP

shadeX ::

Nikakor. Razen če so bili ti ljudje ubistvu boti.

Če daš oglaševati posnetek, se ti lahko nabere tudi 50k ogledov v nekaj urah, pa to ni bil nikoli problem, dokler je "genuine user interest".

jagatinho ::

Jaz sem sledil navodilom in odprl adsense račun, vnesel svoj bančni račun, potrdil tisti mali znesek, ki sem ga dobil nakazenega. Pa vendar mi še vedno kaže sporočilo "Your payments are currently on hold. Action is required to release payment."

Mogoče kdo pozna rešitev? Bi moral še kaj storiti?

polpo ::

jagatinho je izjavil:

Jaz sem sledil navodilom in odprl adsense račun, vnesel svoj bančni račun, potrdil tisti mali znesek, ki sem ga dobil nakazenega. Pa vendar mi še vedno kaže sporočilo "Your payments are currently on hold. Action is required to release payment."

Mogoče kdo pozna rešitev? Bi moral še kaj storiti?


Poglej na tole listo, če vse "izpolnjuješ": https://support.google.com/adsense/answ...
Mogoče je treba počakat nekaj časa, da preverijo vse informacije.

jagatinho ::

Hvala za odgovor.
Ja, sem gledal to listo. Bom kasneje šel še enkrat podrobno čez.
Ali pa res oni še kaj preverjajo. Bom počakal še par dni...

shadeX ::

Prej bi rekel da kaj iz liste ne izpolnjuješ.

jagatinho ::

No, stvari so šle naprej. Zdaj sem dobil sporočilo "Your ad units are not displaying ads because you haven't yet verified your address (PIN)."
Piše, da so mi že 2015 poslali pin po pošti, ampak takrat verjetno sploh nisem vedel, za kaj gre in ga nisem registriral. Tako da sem zdaj zahteval novega.

shadeX ::

Potem se boš načakal. Vsaj jaz sem na svoj PIN čakal 4 mesece.

S čim pa se ukvarjaš? Web, appi, igre..?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

jagatinho ::

Pred leti sem kot Beatles fan delal odlomke iz raznih dokumentarcev Beatlov in jih nalagal na youtube. V vseh teh letih so mi za veliko teh videov seveda vzeli avtorske pravice. Nekaterih pa še niso odkrili. Tako da upam, da bom kaj zaslužil s tem. S parimi si delim dobiček z avtorji.
Avgusta 2015 sem vključil monetiziranje, par tednov spremljal in ni bilo nič €. Potem se pa pozabil na to in šele pred par dnevi spet pogledal in videl, da naj bi imel "balance: 921€" :o
Zato se mi seveda zelo gre, da bi to dobil plačano.
Za tale video npr. mi kaže, da naj bi prejšnji mesec "zaslužil" 38$ s 45.000 ogledi.

shadeX ::

Odlično :)

Torej si zaslužil nekaj manj kot 1$ na 1000 ogledov s tem videjem (kar je nekje povprečje. V sloveniji bi dobil nekje 0.20-0.40$ na 1000 ogledov, medtem ko je v US zaslužek 2-3x večji od povprečja). Nam mogoče lahko zaupaš iz kje pretežno imaš gledalce iz tega videja, da dobim približno predstavo kje se toliko plača?

P.S

Na tem videju ni videt reklam..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

jagatinho ::

Večina ogledov je v ZDA (42%), sledijo VB, Kanada, Avstralija in Filipini.

Meni je bilo tudi čudno, da gor ni reklam. Ali pač občasno so, občasno pa ne.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AdSense plačilo preko Western Union-a v Sloveniji?

Oddelek: Loža
101978 (1657) [D]emon
»

Kako legalno prodajati na spletu?

Oddelek: Loža
205018 (3713) vostok_1
»

Plačljivi oglasi na svoji web strani

Oddelek: Omrežja in internet
154298 (2486) slovenec_89
»

Nekater Googlove storitve - daleč pod nivojem za uporabnika

Oddelek: Loža
82942 (2633) cen1

Več podobnih tem