» »

Nvidia Pascal

Nvidia Pascal

Temo vidijo: vsi
««
65 / 147
»»

Napajalc ::

Ah, poglej tega našga ki malo primirja GPU je med seboj, sem 99% da so ga kupili nvidijaši.
011011100111010101100010

D3m0r4l1z3d ::

v Hitmanu je tudi v dx11 1060 malenkost počasnejša od 480

a ni bf4 bila amd title?
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

Zgodovina sprememb…

GenZNPC ::

Brutalno, stock GTX 1060 in i5 haswell v 3D Marku ne preseze 200W

Idle pa med 30-40W

Idle pa med 30-40W

Tist BF4 je cuden, OCjas 1060ko pa dela tko k Fury
skibidi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GenZNPC ()

kaj pa Furmark, Molnar?

lol, 1/3 zaostanka v p/W in to na praktično isti litografiji in v istem cenovnem ter performance razredu

iloveboobz ::

gcn.. jack of all trades, master of none.

iloveboobz je izjavil:

gcn.. jack of all trades, master of none.

ampak je pa 199USD :-)

GenZNPC ::

Gaming RX 480 bo 299€, ko bo prve tedne.

Hmm hmm, Graphics score v Time Spy easy OC 1060ke z Async ON je okol 4300, rx 480 pa 4000.
skibidi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GenZNPC ()

sharp126325 ::

:D

damirez ::

D3m je izjavil:

Zdaj sem še v miru prebral HardOCP.

RX 480 in 1060 FE sta on pair.

Razen, ko je v igri DX12/Vulcan.

Sam sem prečekiral to stran.

Nista on pair. Hitman in Doom vulkan sta res igri, ki sta pisani na kožo AMDju. Pa nič za to, ne bomo zdej rekli da sta igri kaj manj pomembni za benchmark. Ne ravno nasprotno, igri sta zelo pomembni za benchmark saj uporabljata napredne APIje itd...

Gre se za to, da je povsod drugje GTX 1060 hitrejša ali ista, kot rx 480. Stane isto kot 8gb oziroma samo 10€ dražja, manj se greje, manj štroma kuri, je tišja in je na voljo out of the box že custom varijante...

Kot AMD fanboya me edino skrbi avtentičnost testov. Namreč večina benchmarkov, kot sem sam ugotovil se poslužuje takih zadev, ki favorizirajo Nvidio.
1. V veliko benchmarkih AMD nima najnovejši drajverjev.
2. V nekem benchmarku so na redditu ugotovilu, da so v 3D marku rx 480 rezultati prenizki in da dejansko dobi več točk.
3. 3D mark novi DX12 nek Spy or smth, so pri futuremarku priznali, da so async nerfali, da ne bi katera stran dobila preveč dobre rezultate, vemo kam ciljajo.
4. V dosti benchmarkih so DOOM benchali v openGL in Vulkan in na koncu potegnili povprečje. To je pomoje neumno, ker zakaj bi povprečje tega bilo. Itak bodo vsi Vulkan uporabljali, koga briga za openGL. Jest ne bi dal, niti v povprečje igre, kjer imamo izbiro med DX11 in DX12, ker koga boli kurac za DX11, če imaš na voljo DX12. Ok ajde pa tukaj še nekako, ker ostali winsi ne podpirajo dx12 in nekatere igre imajo beta dx12, ampak pri vulkanu je sploh neumno.
In potem je valda povprečje, look gtx 1060 is 15% faster v povprečju. Ja ne ni!

Edini pravi benchmark bo Deus EX mankind čez en mesec, tam bomo videli kako se bodo stvari odvijale v prhodnosti. To bo vsaj zame prelomnica.

Ampak pod črto, kot AMD fan, ma niti nisem AMD fan kolikor sem po naravi underdog fan, je treba priznati, da je Nvidia spet potrgala v cenovnem razredu od 280€ naprej.
Za 280€ ni boljše grafične grafične kartice od GTX 1060, ni boljše grafične od GTX 1070 in ni boljše grafične od GTX 1080.
AMDju spet ostane samo RX 480 4gb in RX 470. Žal.

Razen če so moji dvomi o objektivnosti benchmarkov upravičeni. Potem zna biti bolj zanimivo.

PredatorX ::

Kaj pa teb ni jasn?

Namesto, da bi malce gledal izboljšave RX 480 vs 7970/R9 280X...

Glede RX 480 vs GTX 1060, oba sta enak sh*t, kupiš ali GTX ali RX je vseeno odvisno komu bolj zaupaš ti.
Primerjava z R9 390 ima RX 480 samo 32 ropov (vs 64) in 50% manj bandwitha.
Compute perf je zelo 5,1TFLOPS = stock clocks

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PredatorX ()

gddr85 ::

njemu je čist jasno, ni jasno samo nekaterim die hard fanboyem

PredatorX je izjavil:

Kaj pa teb ni jasn?

Namesto, da bi malce gledal izboljšave RX 480 vs 7970/R9 280X...

Glede RX 480 vs GTX 1060, oba sta enak sh*t, kupiš ali GTX ali RX je vseeno odvisno komu bolj zaupaš ti.
Primerjava z R9 390 ima RX 480 samo 32 ropov (vs 64) in 50% manj bandwitha.
Compute perf je zelo 5,1TFLOPS = stock clocks

who gives a damn ?
kupca zanima samo primerjava z 1060..

Mislim kakšna je to neumnost, kaj tebi ni jasno, da se gleda koliko je napredovala napram prejšnji kartici.

A bi ti kupil novo stoenko, ki je 10x boljša od stare, stane pa kot golf, ki je samo 5% dražji in 2x boljši? A boš rekel ni važno to, važno koliko je od prejšnje napredovala. Mislm kaj je z vami....

pač je navezan na AMD in išče karkoli, da bi lahko pohvalil, celo neumno primerjavo s prejšnjimi radeonkami na 28nm je potegnil, kar je višek, ampak tako pač je, škoda edino, da toliko piše tukaj gor, ker potem mu celo Senitel odgovarja, kar pa je še večja neumnost

edino rx 470 lahko potolaži p/p junkije, se splača počakat za fhd ownerje

Zgodovina sprememb…

PredatorX ::

damirez je izjavil:

Mislim kakšna je to neumnost, kaj tebi ni jasno, da se gleda koliko je napredovala napram prejšnji kartici.

A bi ti kupil novo stoenko, ki je 10x boljša od stare, stane pa kot golf, ki je samo 5% dražji in 2x boljši? A boš rekel ni važno to, važno koliko je od prejšnje napredovala. Mislm kaj je z vami....

GCN4 je še bolj optimiziran za compute workloade. Samo za primerjavo GTX 1060 ima 4.4B tranzistorjev, RX 480 pa 5.7B tranzistorjev. Recimo primerjava z GTX 980, ki ima pa 5,2B tranzostorjev.

Trenutno je custom GTX 1060 280EUR odličen nakup, no tudi RX 480 za 260EUR GB ni slaba vendar je GTX 1060 bolj mamljiva izbira (coolerja). Nesmemo pa pozabit na RX 480 4GB za 225EUR (ki se unlocka na 8GB).

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PredatorX ()

se mi zdi, da je rx 480 4gb namišljena, pozabte nanjo, rx 470 bo prava marketinška oznaka

btw a to se kar vse 480ke unlockajo na 8gb zastonj al kako?

Hydros ::

PredatorX je izjavil:

damirez je izjavil:

GCN4 je še bolj optimiziran za compute workloade. Samo za primerjavo GTX 1060 ima 4.4B tranzistorjev, RX 480 pa 5.7B tranzistorjev. Recimo primerjava z GTX 980, ki ima pa 5,2B tranzostorjev.

Trenutno je custom GTX 1060 280EUR odličen nakup, no tudi RX 480 za 260EUR GB ni slaba vendar je GTX 1060 bolj mamljiva izbira (coolerja). Nesmemo pa pozabit na RX 480 4GB za 225EUR (ki se unlocka na 8GB).

Lp

kaj ti pomaga podatek kolk ima grafična tranzistorjev če obratujejo na drugačni frekvenci
glede unlockanja 4Gb verzije na 8GB je blo pa takih samo nekaj primerkov ki so že zdavnaj pokupljeni

who gives a damn ?
kartico kupis ga gaming, ne onaniranje na specse

D3m ::

damirez je izjavil:

D3m je izjavil:

Nista on pair. Hitman in Doom vulkan sta res igri, ki sta pisani na kožo AMDju. Pa nič za to, ne bomo zdej rekli da sta igri kaj manj pomembni za benchmark. Ne ravno nasprotno, igri sta zelo pomembni za benchmark saj uporabljata napredne APIje itd...

Gre se za to, da je povsod drugje GTX 1060 hitrejša ali ista, kot rx 480. Stane isto kot 8gb oziroma samo 10€ dražja, manj se greje, manj štroma kuri, je tišja in je na voljo out of the box že custom varijante...

Kot AMD fanboya me edino skrbi avtentičnost testov. Namreč večina benchmarkov, kot sem sam ugotovil se poslužuje takih zadev, ki favorizirajo Nvidio.
2. V nekem benchmarku so na redditu ugotovilu, da so v 3D marku rx 480 rezultati prenizki in da dejansko dobi več točk.
3. 3D mark novi DX12 nek Spy or smth, so pri futuremarku priznali, da so async nerfali, da ne bi katera stran dobila preveč dobre rezultate, vemo kam ciljajo.
4. V dosti benchmarkih so DOOM benchali v openGL in Vulkan in na koncu potegnili povprečje. To je pomoje neumno, ker zakaj bi povprečje tega bilo. Itak bodo vsi Vulkan uporabljali, koga briga za openGL. Jest ne bi dal, niti v povprečje igre, kjer imamo izbiro med DX11 in DX12, ker koga boli kurac za DX11, če imaš na voljo DX12. Ok ajde pa tukaj še nekako, ker ostali winsi ne podpirajo dx12 in nekatere igre imajo beta dx12, ampak pri vulkanu je sploh neumno.

Edini pravi benchmark bo Deus EX mankind čez en mesec, tam bomo videli kako se bodo stvari odvijale v prhodnosti. To bo vsaj zame prelomnica.

Ampak pod črto, kot AMD fan, ma niti nisem AMD fan kolikor sem po naravi underdog fan, je treba priznati, da je Nvidia spet potrgala v cenovnem razredu od 280€ naprej.
Za 280€ ni boljše grafične grafične kartice od GTX 1060, ni boljše grafične od GTX 1070 in ni boljše grafične od GTX 1080.

Razen če so moji dvomi o objektivnosti benchmarkov upravičeni. Potem zna biti bolj zanimivo.

Se ne strinjam. 1060 je super grafa, da DX11 ne pa za DX12. In povprečje 15 % si gledal OC ali FE.

Spet razlika.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Napajalc ::

iloveboobz je izjavil:

who gives a damn ?
kartico kupis ga gaming, ne onaniranje na specse

r9 290 4,800 GFLOPS, gtx 780 3,977 GFLOPS, a ni bila za kratek čas gtx 780 bolša kot r9 290?
011011100111010101100010

D3m je izjavil:

damirez je izjavil:

D3m je izjavil:

Se ne strinjam. 1060 je super grafa, da DX11 ne pa za DX12. In povprečje 15 % si gledal OC ali FE.

Spet razlika.

Pač povprečje potem povleječejo.

Preden kdo lima benchmarke tamo vamo nekej. Jest bi vzel, od 82634 bencmarkov, kar sem jih našel najbolj objektivnega.
1. GTX 1060 je stock, ker so trenutno tudi samo stcok RX 480 na trgu
2. Igre so najnovejše, kar je edino pomembno, če kdo ni še danes preigral GTA V in Crysis 3 si je sam kriv, kljub zahtevni grafični podobi to nima smisla več benchmarkat in ga zato tudi ne, ampak samo najnovejše.
3. Na koncu je zaključek tudi objektiven, lahko bi rekli da je GTX 1060 boljša, pa to vseeno ne rečejo. Rečejo to, kar govorim že v dveh temah. GTX 1060 je pač boljši nakup od rx 8gb trenutno, RX 480 4gb je pa že druga zgodba.
4. To kar ti praviš, da za DX 12 GTX 1060 ni dobra, si lahko pogledaš. RX 480 je boljša za Hitmana že pregovorno, DOOM vulkan tukaj je ohohoho boljša. Povsod drugje v DX 12 je GTX 1060 isto dobra, ali celo ščešec boljša od RX 480, Rise of the Tomb rider DX12 novi async patch, Ashes of singularity, in celo nekdanji ljubljenec AMDja za DX total Warhammer.

Vir:
http://www.techspot.com/review/1209-nvi...

Ostalih benchmarkov mi sploh ne gledat.

Machete ::

D3m0r4l1z3d je izjavil:

se mi zdi, da je rx 480 4gb namišljena, pozabte nanjo, rx 470 bo prava marketinška oznaka

Hihi. In so se smejali Nvidia Paper Launchu. Med tem ko nič pametnega razen škatlice za vžigalice od 480. To je šele Ghost Launch.
Šalo na stran, dokaj nezaslišana zamuda z AIB verzijami, tega si ne bi smeli privoščiti v tejle borbi za cekine.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

damirez je izjavil:

D3m je izjavil:

damirez je izjavil:

D3m je izjavil:

Spet razlika.

Pač povprečje potem povleječejo.

Preden kdo lima benchmarke tamo vamo nekej. Jest bi vzel, od 82634 bencmarkov, kar sem jih našel najbolj objektivnega.
1. GTX 1060 je stock, ker so trenutno tudi samo stcok RX 480 na trgu
2. Igre so najnovejše, kar je edino pomembno, če kdo ni še danes preigral GTA V in Crysis 3 si je sam kriv, kljub zahtevni grafični podobi to nima smisla več benchmarkat in ga zato tudi ne, ampak samo najnovejše.
3. Na koncu je zaključek tudi objektiven, lahko bi rekli da je GTX 1060 boljša, pa to vseeno ne rečejo. Rečejo to, kar govorim že v dveh temah. GTX 1060 je pač boljši nakup od rx 8gb trenutno, RX 480 4gb je pa že druga zgodba.
4. To kar ti praviš, da za DX 12 GTX 1060 ni dobra, si lahko pogledaš. RX 480 je boljša za Hitmana že pregovorno, DOOM vulkan tukaj je ohohoho boljša. Povsod drugje v DX 12 je GTX 1060 isto dobra, ali celo ščešec boljša od RX 480, Rise of the Tomb rider DX12 novi async patch, Ashes of singularity, in celo nekdanji ljubljenec AMDja za DX total Warhammer.

Vir:
http://www.techspot.com/review/1209-nvi...

Ostalih benchmarkov mi sploh ne gledat.

Se strinjam, ampak ne pravim, da je slaba v DX12 ampak pridobitev je minimalna ali nična proti AMD.

AMD bo zdaj začel furati tempo zaradi konzol. Nvidia pa bo furala GameWorks, kot kontra.

Kar ni po godu igralcem/kupcem.
|HP EliteBook|R7 8840U|

AapocalypseE ::

Palit dual GTX 1070 439€

https://geizhals.de/palit-geforce-gtx-1...

Senitel ::

damirez je izjavil:

4. V dosti benchmarkih so DOOM benchali v openGL in Vulkan in na koncu potegnili povprečje.

- Tvoja točka 3 je zanka za lovljenje trolov v katero si se ujel. Kar se Futuremarku tukaj očita so navadnje blodnje uporabnika nekega foruma. Si komot predstavljaš, da je avtor obtožbe recimo Predator X (ker je rad "tehničen" v primerjavi z drugimi troli tule gor). Namesto, da bi nekdo od vas že končno pozval genija za temi obtožbami naj spiše kratek benchmark in podkrepi svojo teorijo ali pa utihne, se veselo trola naprej.
- Ob točki 4 se poraja vprašanje funkcionalne pismenosti. Ob Vulkan patchu za Doom je bil tudi FAQ. Kaj je tam notri pisalo?

tikitoki ::

batista je izjavil:

Dr_M je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Meh, gtx 1060 je malo hitrjsa, kot gtx 970. Po dveh letih, preskoku na novo litografijo in ves hype se mi to ne zdi blazno izboljsanje. Se mi zdi, da se smeji kupcem GTX 970, k so dali cca. 300 EUR in ze dve leti uzivajo.

Tako je, smejalo se mi je ob izzidu rx480 in smeji se mi se zdaj. :D
Za kaksno leto bo se dovolj dobra.

Ne vem koliko se ti bo smejalo ko jo boš čez 1 leto prodajal za 100 eur. 1060 je hitrejša od 980 v zdajšnjih špilih, še hitrejša bo v novih. Da 6GB ne omenjam.
Tisti ki je prodal 970 za 250 in bo kupil 1060 za 300 bo naredil dober deal.

Dej ne bluzi in si preberi kaksen merodajen test. GTX 1060 pade med 970 in 980 in niti slucajno ne povozi GTX 980 (s par izjemami, ki za AMD ne veljajo. Ah, tocno. sem pozabil, druga pravila za NVIDIA).

Pa zavisi se od modela, kaksen ASUS strix je 350 EUR. Dodati 50% denarja za 10% hitrosti. Res neverjeten deal.

Torej ne more povoziti stock 980. Kaj pa lahko naredi custom 980? ;)
|HP EliteBook|R7 8840U|

iloveboobz je izjavil:

že nič dodatno navita msijovka se recimo skoraj konstantno drži cca 1930-1950Mhz. Kje je še overclock pa power limit

Kar pomeni, da lahko potem brez trotlanja drzi 2300 MHz? Od kdaj ze.

It doesn't work like that.

Hydros je izjavil:

damirez je izjavil:

D3m je izjavil:

Lol what?
Dej link

nima linka oziroma je link od neke shady strani
vsi legit reviewerji si rekl da je gtx 1060 boljš kot rx 480
razn v hitman in v doom takrat ko vklopiš vulkan pa še tam ni velike razlike čeprav noben legit reviewer na youtubu ni testiral DOOM z Vulkanom iz takih ali drugačnih razlogov

Vsi legit preizkusi so rekli, da je priblizno enako, z malo prednostjo za GTX 1060 in da je p/p 4Gb radeona 480 bolsji. Seveda pa so osebki tukaj funkcionalno nepismeni in znajo prebrati ali pa si delajo utvare, da gledajo legit teste.

In sam najvecji debil in fanboy ne dojame, da je realna primerjava na vulcan za amd IN DX 11 AL PA 12 za NVIDIA (when possible). 3Dfx si tudi testiral na glide. Uporabnika zanima performance v tisti igri in ne neka posiljena uporaba DX11. Moralo biti oboje, z razlago, tako bi bil test popolen in bolj informativen. Oh, the horror of doing more work.

In radeon 480 je po trditvah Tomshardware GTX 1060 posekal v 29% testov in to brez uporabe VULCANa; ki ga niso nikjer upoprabili. Pa je bil njihov test pisan na kozo NVIDIA, da ne bo kaksne pomote.

LINK? Mrs na google, ce ne znas niti tomshardware najt.

scipascapa ::

Kaj ponuja Nvidia manj kot 1060 za nekoga, ki ne rabi tok zapraviti za kartico? Zame, meni je 300€ absolutno preveč za kartico, ker ne igram toliko.
GTX 970 so predrage, 200€ hočejo zanjo. Za 150-180€ RX470, ki pa je nikjer ni, ZAKAJ?

počakaj na 1050/rx470.

Za 150-180€ RX470, ki pa je nikjer ni, ZAKAJ?

treba pograbit keš od tistih, ki so neučakani :)

Zgodovina sprememb…

scipascapa ::

Damn, ti mene zasleduješ ;)

http://www.bolha.com/racunalnistvo/graf...

Tole z overclockom pride na nivo ~480x.

Zgodovina sprememb…

Dr_M ::

batista je izjavil:

Dr_M je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Meh, gtx 1060 je malo hitrjsa, kot gtx 970. Po dveh letih, preskoku na novo litografijo in ves hype se mi to ne zdi blazno izboljsanje. Se mi zdi, da se smeji kupcem GTX 970, k so dali cca. 300 EUR in ze dve leti uzivajo.

Ne vem koliko se ti bo smejalo ko jo boš čez 1 leto prodajal za 100 eur. 1060 je hitrejša od 980 v zdajšnjih špilih, še hitrejša bo v novih. Da 6GB ne omenjam.

A si ze kdaj videl, da sem prodajal kaksno racunalnisko komponento?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

batista ::

tikitoki je izjavil:

batista je izjavil:

Dr_M je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Dej ne bluzi in si preberi kaksen merodajen test. GTX 1060 pade med 970 in 980 in niti slucajno ne povozi GTX 980 (s par izjemami, ki za AMD ne veljajo. Ah, tocno. sem pozabil, druga pravila za NVIDIA).

Pa zavisi se od modela, kaksen ASUS strix je 350 EUR. Dodati 50% denarja za 10% hitrosti. Res neverjeten deal.

50% več denarja? Prodali so 970 za 250 (eni tudi več) in kupili 1060 za 280-300. Da, dober deal.

batista je izjavil:

tikitoki je izjavil:

batista je izjavil:

Dr_M je izjavil:

tikitoki je izjavil:

50% več denarja? Prodali so 970 za 250 (eni tudi več) in kupili 1060 za 280-300. Da, dober deal.

Za take k ne dojemajo vec, kot ene sprejemljivke. Dobra custom GTX 970 varianta stane 350 EUR. Nekaterim je pomembno, da nimajo najbolj cheap palitke v ohisju.

"We never once saw the GeForce GTX 1060 perform faster than the GeForce GTX 980. At its best, the GeForce GTX 1060 provided the same gameplay experience as a GeForce GTX 980, but never "better.""

http://www.hardocp.com/article/2016/07/...

Sam fani pac verjamejo NVIDIA PR, ker veno povedo vse po resnicni:)

Primerjava z gtx 980, ne 480.
"DX12 performance did not seem to differ between the two video cards in Rise of the Tomb Raider so it is yet to be seen if Pascal offers better DX12 performance."

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

"In my mind, there is no clear cut winner in this graphics card grudge match. While the Radeon RX 480 and GTX 1060 are evenly matched in FutureMark's DirectX 12 benchmark, they trade leads in other DirectX 12 titles. In DirectX 11 testing, Nvidia takes a slight lead with the older GTAV, but again the two cards are turning in mostly equal performance numbers."

http://www.forbes.com/sites/jasonevange...

Hydros ::

tikitoki je izjavil:

"We never once saw the GeForce GTX 1060 perform faster than the GeForce GTX 980. At its best, the GeForce GTX 1060 provided the same gameplay experience as a GeForce GTX 980, but never "better.""

obstajajo primeri ko je gtx 1060 "better" kot gtx 980 v večini iger pa imajo enak performance

Machete ::

Ma ta Garry nima pojma. Še dva tedna nazaj je naisal, da ima full sigurne insiderske informacije, da bo 1060 4/8GB.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

AapocalypseE ::

In kdaj je bila mišljena 1060, da bi bila boljša od 980?

Nvidia je lepo napisala 980 performance, tako da, če je še kje hitrejša od 980, še toliko bolje, tako da gtfo rdeči trolleki...

Senitel je izjavil:

damirez je izjavil:

4. V dosti benchmarkih so DOOM benchali v openGL in Vulkan in na koncu potegnili povprečje.

- Tvoja točka 3 je zanka za lovljenje trolov v katero si se ujel. Kar se Futuremarku tukaj očita so navadnje blodnje uporabnika nekega foruma. Si komot predstavljaš, da je avtor obtožbe recimo Predator X (ker je rad "tehničen" v primerjavi z drugimi troli tule gor). Namesto, da bi nekdo od vas že končno pozval genija za temi obtožbami naj spiše kratek benchmark in podkrepi svojo teorijo ali pa utihne, se veselo trola naprej.
- Ob točki 4 se poraja vprašanje funkcionalne pismenosti. Ob Vulkan patchu za Doom je bil tudi FAQ. Kaj je tam notri pisalo?

Kwa vam pere...
Kakšne to hipoteze ven vlečete. Nekdo ki ne prebere FAQ nekega patcha neke igre je za vas funkcionalno nepismen? /clap clap

Aja kar se tiče tretje točke. Futuremark je sam uradno povedal, da niso uporabili paralelnega asynca, ker bi imel Radeon preveliko prednost. Oni so to rekli, ne random osebek na internetzih...
Pa ne rabiš mi več nič odgovarjat, kar vidim da si res pacient.

Senitel ::

Uradna izjava s strani Futuremark: http://www.futuremark.com/pressreleases...
Če tule not kje vidiš, da niso uporabili "paralelnega asynca" (what ever the fuck that's supposed to be), potem si resnično funkcionalno nepismen.

FAQ za Doom sem potegnil not zato, ker notri lepo piše kako je z Vulkan podporo in folk gladko ignorira tam napisano.

AapocalypseE je izjavil:

In kdaj je bila mišljena 1060, da bi bila boljša od 980?

Nvidia je lepo napisala 980 performance, tako da, če je še kje hitrejša od 980, še toliko bolje, tako da gtfo rdeči trolleki...

LOL. Zeleni troli so uzaljeni, ce jih postavis na njihovo mesto:).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

Hydros je izjavil:

tikitoki je izjavil:

obstajajo primeri ko je gtx 1060 "better" kot gtx 980 v večini iger pa imajo enak performance

Pac cherrypikas in je? Pa ni:). Vsak z malo kriticnosti vidi, da stvari niso cist tako, kot jih zelijo prikazati troli.
Nihce ne more zanikati, da je GTX 1060 solidna grafa, sam ni pa Radeon 480 killer, ker sta prevec izzenaceni. Sam zeli troli pac ne dojemate tega. Whatever. Skoda casa.

za mene je trenutno kr 480 killer. Nižja poraba (sploh multi monitor), availability custom kart, OC potencial....

Bo mogu amd kr pohitet z custom kartami..

s1m0n ::

Cenovno je razlika premajhna, da bi se splačalo jemat 480 namesto 1060 žal!
Ni pa nič narobe z eno ali drugo. AMD ne more pričakovat iste cene za isto zmogljivost vs nvidia.

iloveboobz je izjavil:

za mene je trenutno kr 480 killer. Nižja poraba (sploh multi monitor), availability custom kart, OC potencial....

Bo mogu amd kr pohitet z custom kartami..

Pomankanje custom graf je res zajeb na strani AMDja.

Poraba je nizja, sam spet ne tolk zlo. GTX 1080 OC lahko pozre do 270W. In to ne pri 2300 MHz, kot eni tukaj sanjate. Brez dvoma pa ima GTX 1060 prednost.
Custom variante majo tudi visjo porabo idle,...

O OC potencialu pa se bomo pogovarjali, ko bo kaj vec znanega. Zaenkrat ni nobenega razloga, da bi predvideval, da je kaj bolsji, kot pri 480. Ce imas kaksen comprehensive test dobro hlajenega Radeona 480, pa dej link.

Kakorkoli, 220 EUR, za kolikor lahko dobis 480 je obcutno manj od 279.

best p/p zanjo bit 480 in 470 4gb, porabo 1080 pa bolj težko primerjaš s porabo 480ke, če si nista primerljivi, lahko pa pričakuješ 180w+ za custom ocjane 480ke ;)
««
65 / 147
»»