» »

Nvidia Pascal

Nvidia Pascal

Temo vidijo: vsi
««
55 / 147
»»

Alien123 ::

+ precious gameworks :D..

top kek

iloveboobz ::

klobase vs robide.

top kek
smoki

scipascapa ::

tudi po tujih forumih jamrajo nad skokom cen 1070/1080

lepo, nehajte jih kupovat.

Thanks, amd..
smoki

GenZNPC ::

skibidi

pa je le pršla :)
smoki

Gamelife ::

damjanll je izjavil:

Evo, dobil iz mindfactory palit:
 palit gtx1080 gamerock

palit gtx1080 gamerock

kupi kdo radeon hd 7870? :) (za kolko bi se dalo to prodat?)

Hudo!!! Palit si vzel, upam da boš kaj napisal kako se ti obnese. Jaz se glih odločam med Palit GeForce GTX 1080 GameRock Premium Edition in ZOTAC GeForce GTX 1080 AMP! Extreme Edition Aktiv pa me zanima, a čem sploh vzet gtx 1080 al naj čakam na novga titana( vem, da bo daražji) mogoče gtx 1080ti, mal sm zbegan in če ma kdo kak pameten komentar bi ga bil vesel. :)

Lep dan še naprej vsem!

AapocalypseE ::

Alien123 je izjavil:

top kek

Lahko 100% potrdiš, da so vse nastavitve enake?

buttplugs ::

Ajde, dajmo več iger ne samo ene. Ena ptička še ne prinese pomladi, tudi 1 gram gobic jih ne.

AapocalypseE je izjavil:

Alien123 je izjavil:

top kek

Lahko 100% potrdiš, da so vse nastavitve enake?

Ne samo nastavitve, tudi sam Bench Run in dolzina le tega ni mus, da je ista.
skibidi

D3m ::

GenZNPC je izjavil:

Hahaahahahahha :))
|HP EliteBook|R7 8840U|

bo treba flumaster menjat

AapocalypseE je izjavil:

NVIDIA GeForce GTX 1060 official performance leaked

http://videocardz.com/62122/nvidia-gefo...

Kaj več podatkov na to?
|HP EliteBook|R7 8840U|

Machete ::

No daj rukni že v kišto in stestiraj in poročaj. Ta čas ko ljubezenska sporočilca kracaš, bi že para grafov izvlekel ven :P
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Bo prišel do ugotovitve, da je tam tam z RX 480 :D

But hey je zih dobil special popust na promo robo.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

kako službo te ma molnar, kao tester grafičnih al kaj?

Ne. Dela v firmi, ki se ukvarjajo s prodajo PC tech in servis.

:)
|HP EliteBook|R7 8840U|

a taki majster je molnar..

SLO_Robert ::

kako se imenuje ta firma ?8-)

damjanll ::

Gamelife je izjavil:

[Hudo!!! Palit si vzel, upam da boš kaj napisal kako se ti obnese. Jaz se glih odločam med Palit GeForce GTX 1080 GameRock Premium Edition in ZOTAC GeForce GTX 1080 AMP! Extreme Edition Aktiv pa me zanima, a čem sploh vzet gtx 1080 al naj čakam na novga titana( vem, da bo daražji) mogoče gtx 1080ti, mal sm zbegan in če ma kdo kak pameten komentar bi ga bil vesel. :)

Jaz sem se odlocil za Palit, ker ima najvecji hladilnik in je po testih ki sem jih bral tudi najtisji (ali pa Gainward ki je ista kartica). No v praksi se tudi obnese res neverjetno tiho, ter v idle se ventilatorji ustavijo. Mislim da je case fan celo glasnejsi od graficne, bom mogu se malo stisat case fane. Glede performans, kaj veliko se ne morem povedat, imel sem casa samo 1 urco se pozabavat s kartico, witcher 2 ultra settings 4K dela 60fps brez tezav (mogoce sem ubersampling izklopil, se ne spomnem vec), ampak to je starejsi spil, danes bom stestiral Witcher 3. Ampak saj podobnih testov se najde celo morje na netu, tako da ne vem kak je smisel da se jaz iste rezultate objavljam? Z OC se nisem ubadal, pa me tudi ne zanima kaj dosti, ce ima kdo zeljo lahko preverim do kolko jo uspem navit...

Spock83 ::

Jaz sem tudi končno dočakal Strix 1080. 8-)

MSI announces VR BOOST KIT

http://videocardz.com/62176/msi-announc...

AapocalypseE je izjavil:

MSI announces VR BOOST KIT

Sicer MSI ni edini ki podpira front hdmi, prek takega extender modula, kar me pa zanima je a se bo kdo na tem forumu res sel VR in nabavil occulus oz vive? Kartice je vsekakor primerna, ne vem pa a so vr igre tudi prakticno zabavne al je to samo tehnoliski gimmick? Imam obcutek da bo cez leti VR pozabljen, kakor je danes pozabljen stereoskopski 3D prek monitorja z ocali... (morda ne spada v to temo, sorry)

Truga ::

Jaz imam vive.

Ne, to ni noben gimmick, to je to. Ko pride generacija VR z visjo resolucijo bom jst monitor vrgel stran, ker bo popolnoma obsolete. Zakaj bi hotel met monitorje na mizi, ce imas lahko 360 stopinj monitorja okoli sebe? Za podoben setup z monitorji bi moral prodat bajto da bi si lahko privoscil. Pa se vsi tisti grdi bezeli... ne hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Truga ()

Po taki ceni še ne bom kupoval VR. Čakal še kaj bo pokazal OSVR. Imam Gear VR in je zanimiva zadeva. Ni pa to še to. Za kratek čas ti ponuja dosti zabave zabave. Tudi utrujajoče in nerodno, je še v tej trenutni tehnologiji. Podjetje Steam je kar veliko denardnih in človeških sredstev usmeril na VR. Google bo tudi nekaj pokazal... Bo še zanimivo.

Hmm, jaz sem se igral z cardboard VR in je res samo gimmick, zaradi lec je resolucija obupna, ampak kot gledam je Vive/Oculus samo 25% boljsi od cardboard+fhd telefon, po obcutku bi rekel da bi za VR rabil 4k za vsako oko da nebi bilo grdo. Pa po 10 minutah je obcutek res neprijeten morda se obcuti malo slabosti in glavobola. Upam da je vive/oculus za par razredov boljsa resitev, drugace sem se vedno mnenja da je gimmick.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: damjanll ()

Gear VR ne primerjat z vive. Eno je samo 360 view, drugo je proper 6dof tracking, z motion controller podporo. Toj tko k da bi primerjal crnobelo televizijo s 4k projektorjem. In ja, gearvr/cardboard bo povzrocal slabost/glavobole, dokler ne zrihtajo sledenja v prostoru.

Trenutno edina problema VR sta resolucija (ne mores brat majhnega texta, kar pomeni da zaenkrat ne mores nucat za monitor tudi izven iger, ker moras nastavit velik text in pol ni pointa, ce mas tok vecji text da vecji ekran nima veze), in precej manj iger kot za na monitor.

Sicer ta drugi problem niti ni tok grozen. Naprimer Battle Dome. Igra ki jo nebi nikoli igral ce bi gledal samo trailer, pa je igralnost boljsa od kergakoli multiplayer FPSja ki sem ga igral na ekranu, pa ti lahko kdorkoli pove da sem igral veliko veliko ur fpsjev. Se par map in orozij mora dodat, pa malo boljsega artista najet (trenutno je 1 man project, je graficno zelo developerska izkusnja :D) pa bo perfect game.

Prav tako igre kot so LFS, Warthunder, Elite, ipd (jaz jim pravim cockpit igre) v VR cisto druga liga. To so igre kjer kljub temu da je resolucija nizka in pogosto nemores prebrat cifr na stevcih dokler se ne sklonis cisto blizu, ne bom nikoli vec dotikal na ekranu. V VR so enostavno toliko boljse in lazje za igrat, da nima smisla.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Truga ()

Hydros ::

osebno sem probu oculus rift dk 2 in morem rečt da je kr zanimiva zadeva ampak trenutno je še predrago ter premalio podpore v igrah da bi se res splačalo nabavt vive al pa oculus je pa zanimivo če maš volan pa VR headset ker je podpora za dirt rally in project cars

Truga je izjavil:

Prav tako igre kot so LFS, Warthunder, Elite, ipd (jaz jim pravim cockpit igre) v VR cisto druga liga. To so igre kjer kljub temu da je resolucija nizka in pogosto nemores prebrat cifr na stevcih dokler se ne sklonis cisto blizu, ne bom nikoli vec dotikal na ekranu. V VR so enostavno toliko boljse in lazje za igrat, da nima smisla.

Čebom vzel bo to zaradi coockpit iger. Motion po prostoru me ne zanima preveč.

Ja, jaz sem vzel zarad cockpit iger, zdej pa vecino cajta zabijem v minecraftu :D

Pa ena goes like hell za mene

Pa ena goes like hell za mene

skibidi

NVIDIA GeForce GTX 1060 3GB to feature 1152 CUDA cores?

http://videocardz.com/62182/nvidia-gefo...

Poraba systema dveh GTX 1080, 2x stari bridge je 500W z 4 jedrnikom in grafami na stock.

Trebalo bi OCjat CPU malo, in se video proof:
skibidi

Temperature?

Glede VR pa ga jaz komaj čakam met a nisem neučakan, da bi kupil atm. Proval sem samo boge cardbord očala s telefonom in se bil nad konceptom navdušen. Čeprav vem, da je to čisti low vsega vr-a. Edino res se ga bojim kupit, ker se dirka šele začenja in bodo novi modeli leteli ven prehitro in preveč izboljšav bodo ponujali, zadeva pa je draga. Pomoje še čičam in čakam kako leto, da vidim kaj se bo izluščilo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

Jaz imam ob strani ventilator, ki piha ven.
Temperature se drzijo nastavljenega targeta.

Gainwardovka je bistveno tisja, oz. slisi se samo gigabytka.
skibidi

Dobro da se poslušal neznance na tem forumu, da so gayward ok in da niti ni bilo drugih, ker sem najprej ciljal na gigabyte :p

Je pa prav masovna Gainwardova proti Gigabytki.

A ni dost samo en mostiček za SLI?

LeQuack ::

Več mostičkov, več FPS.
Quack !

dj_uro ::

Simulira high bandwith bridge...
vw-klub.si

GrimReaper ::

Kupil 1070-ko MSI Gaming X za 499€:
http://www.mindfactory.de/product_info....
Vedno sem si želel Nvidio x70, prej sem imel 7600GT, 8800GT, GTX460 in kasneje SLI ter GTX660Ti, se pravi 200-300€ kartice. Ampak so bile že ob izidu bolj žalost, s težavo 40FPS na 1920 resoluciji, 60 se ne spomnim da bi kdaj imel pri novih igrah.
Zdaj imam pa že 4 leta 2560x1440 monitor, tako da 1060 sploh ne pride v poštev. Ampak za full HD je pa 970, ki jo je brat pred kratkim kupil, še danes odlična, 100FPS pri najbolj zahtevnih igrah, take grafične moči prej res še nisem uspel videt.

Drugače sem že od 12.6. čakal, da ASUS-ova pride na zalogo, ampak nikoli ni, edino Mlacom jo je imel 3.7. na zalogi, ampak za ceno 600€ naj jo kar imajo.
Zakaj točno ASUS, pač že samo ime spominja na kvaliteto, in sem človek, ki vedno kupuje najboljši brand. Pa tudi trenutna 660Ti je kvalitetna (pač 4 leta brez problemov je kar dober dosežek) in tiha (25dB).

Ampak kot sem potem gledal tukaj, je MSI Gaming X praktično najtišja kartica, tako da je moj OCD vseeno potešen.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

D3m0r4l1z3d ::

Po novem je najtišja od EVGA, ampak ni toliko navita in EVGA je uporabil kar stock pcb
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

66speeder66 ::

Kakor zgleda gtx 1070 prav patetično izpade, ko pride do Vulkana proti Fury X karti. Se vidi kok imajo pošlihtan software pri nvidiji. Ni kaj radeon z asinhronim računanjem na hardweru ima prednost pri novih API-jih.
Ne moreš imeti vsega verjetno... al pa ja no, ampak... mogoče...
ne vem...
la toya

tole bo prav prišlo za Quake Arena naslednico, ki naj bi bila v izdelavi

7982884e ::

66speeder66 je izjavil:

Kakor zgleda gtx 1070 prav patetično izpade, ko pride do Vulkana proti Fury X karti. Se vidi kok imajo pošlihtan software pri nvidiji. Ni kaj radeon z asinhronim računanjem na hardweru ima prednost pri novih API-jih.
kako lahko trdis kaj takega? radeon driverji imajo pac overhead, ki ga solucija kot je vulcan/dx12 lahko omili. nvidia driverji imajo manj overheada, zato manj omilitve. ce bi radeonom zrihtali boljse driverje, bi isto mel manj spremembe z novimi APIji, a bi potemtakem radeoni z boljsimi driverji postali pateticni?

7982884e je izjavil:

66speeder66 je izjavil:

kako lahko trdis kaj takega? radeon driverji imajo pac overhead, ki ga solucija kot je vulcan/dx12 lahko omili. nvidia driverji imajo manj overheada, zato manj omilitve. ce bi radeonom zrihtali boljse driverje, bi isto mel manj spremembe z novimi APIji, a bi potemtakem radeoni z boljsimi driverji postali pateticni?

to je že pretežko za fanboye, pač malo izzivajo

Blue3D ::

66speeder66 je izjavil:

To bi bilo odlično za koknurenco.
Samo slabo kaže, ker je malo suporta.

List of games with Vulkan support @ Wikipedia
Tested on Quakers
I5 14600K 4080SUPER

pravijo naj amd izboljša driverje, a je v letu dni več problemov pr nvidii kot pa pr amdju..

"slow aplause"

najprej naredi slabše, da bo potem bolj boljše :-)

66speeder66 ::

Blue3D je izjavil:

66speeder66 je izjavil:

To bi bilo odlično za koknurenco.
Samo slabo kaže, ker je malo suporta.

List of games with Vulkan support @ Wikipedia

Pozabil si pa na DirectX 12 listo.

Se pravi, pascal je le še ena serija za stare špile? :D
Ne moreš imeti vsega verjetno... al pa ja no, ampak... mogoče...
ne vem...
la toya
««
55 / 147
»»