» »

Nvidia Pascal

Nvidia Pascal

Temo vidijo: vsi
««
115 / 147
»»

Joze_K ::

Lp,
kakšna je primerjava med tole
https://www.mimovrste.com/graficne-kart...
in tole

vzel bi sicer MSI pa nimajo na zalogi
J

hojnikb ::

#brezpodpisa

dxx ::

Joze_K je izjavil:

Lp,
kakšna je primerjava med tole
in tole

vzel bi sicer MSI pa nimajo na zalogi
J

imam omenjeno msi gaming x, je točno to kar sem pričakoval. Sicer jo uporabljam za delo, sem pa tudi kakšno igro pognal za test. Grafična je super tiha, večinoma se ventilatorji ne vrtijo- ko ni obremenjena. Kakšen starejši špil laufa vse na ultra, 21:9 ultrawide, na cca 950mhz ventilatorji off, 60fps vsync on, gpu utilization: 25-65%. Je pa sistem dodatno zračen z 4x 120mm ventilatorji(4,5V) v custom lesenem ohišju. Neslišna zadeva, je pa grafična res overpower za gaming za vse, razen 4k. Edino če se neumno "izživljaš nad nastavitvami, ki jih v praksi ne vidiš, potem tudi 1070 poklekne.
Svetujem, če rabiš za 1080p gaming, da vzameš rx480 ali gtx1060, bo dovolj zaenkrat. Če pa grafično želiš tudi za kako CUDA delo oziroma imaš opcijo monitorja večjega od 1080p, potem razmisli o 1070.

Joze_K ::

dxx hvala...

sicer redko game-am, vendar imam rad kvalitetno sliko polno detajlev...
+ zadevo laufam na 1440p monitorju..

glede na vse kar sem prebral je za tole 1070 skoraj obvezno..

kot sem rekel, nameraval sem vzeti MSI vendar je nimajo na zalogi, zato pa me zanima KVALITETA te Inno3D grafike / oz. ali je vseeno najboljše da počakam na zalogo MSI-ja

J

m0LN4r ::

Palit Jetstream, Gamerock - Gainward Phoenix itd. te z podobnim coolerjem so tudi zelo dobre.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

grobijan ::

Gayward ma tolk porazen customer support, da samo čim dlje od te firme.

tikitoki ::

Dr_M je izjavil:

RX 480 je dobra grafa za ta denar.

Za kater znesek? 8GB za 230e, kolikor je bila cena okoli black friday, je kar solidna, kar je vec, je podn. Gtx1060 6GB je pa najmanj tako dobra (ampak ja, z dobrim hladilnikom pod 300e).

Ti si res patetik. RX 480 je primerljiva z GTX 1060. Eno bi ti napol zastojn za 230 EUR, pr drugi bos pa tudi 300 dal. Kr neki.

Dr_M ::

tikitoki je izjavil:

Dr_M je izjavil:

RX 480 je dobra grafa za ta denar.

Za kater znesek? 8GB za 230e, kolikor je bila cena okoli black friday, je kar solidna, kar je vec, je podn. Gtx1060 6GB je pa najmanj tako dobra (ampak ja, z dobrim hladilnikom pod 300e).

Ti si res patetik. RX 480 je primerljiva z GTX 1060. Eno bi ti napol zastojn za 230 EUR, pr drugi bos pa tudi 300 dal. Kr neki.

A sm malemu spet na zulj stopil? :))
In ne, za gtx1060 nebi dal 300e, ampak mogoce 250-260e. Ampak ne mores mimo svoje bolane psihe, pa z lahkoto podtikas neki.
Pa meni pravis, da sem pateticen. :))
Od kdaj majo v norisnicah za bolnike sploh dostop do interneta?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

D3m0r4l1z3d ::

Ownage!

Ownage!

The GTX 970 is still the most common graphics card among Steam users, a title it has held since knocking Intel's HD Graphics 4000 off the top spot way back in December 2015. But all of Nvidia's 900 series desktop cards saw a decline last month, with the 970 dropping by the largest margin - 0.23 percent.
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

Zgodovina sprememb…

AapocalypseE ::

amd kartice se prodajajo kot za med :))

D3m ::

Steam what?
|HP EliteBook|R5 6650U|

D3m je izjavil:

Steam what?

Ti se kar sprašuj. Top kek.

scipascapa ::

kje to vidiš?

grobijan je izjavil:

To je ocitno tvoj problem boljkone oz. stvar trgovine, ker gre garancijski postopek preko prodajalca.
Jaz lahko recem isto za MSI, medtem ko nam menjajo Gainward in Palit kartice v 48 urah za nove, se z MSIjem in Gigabytom jebemo bistveno vec.
Trade Republic 38MVDVXM

Ne prodate dovolj msi in gigabyte.

Mat3v7 ::

MSI GTX 1070 GAMING 8G za cca 450eur z dostavo, ni pa še na voljo:
"Pre-order Price Guarantee: order now and if the Amazon.co.uk price decreases between the time you place your order and the release date, you'll be charged the lowest price."

D3m0r4l1z3d je izjavil:

Ne prodate dovolj msi in gigabyte.

Gigabytke ne grejo, ker so glasne. MSI je pa za isto glasnost velik drazja od Jetstream kartic.
Moram pa rect, da Gamerock kartice so zelo priljubljene.
Trade Republic 38MVDVXM

Jetstream je popolnoma zgrešeno marketinško ime, verjamem pa da so za to ceno dobre, pač MSI je ime, na mindfactory so daleč spredaj pri veliko modelih, skoraj 6000 prodanih 1070 gamong x je pokazatelj, da so ljudje pripravljeni premium plačati za bolj znano znamko, tekmec Asus pa pretirava in nima tolk visokih št.

Ja MSI si je v zadnjih letih dobro poskrbel za reklamo odkar imajo ta cooler design.
Trade Republic 38MVDVXM

D3m0r4l1z3d je izjavil:

D3m je izjavil:

Steam what?

Ti se kar sprašuj. Top kek.

Moram, ker ga že par let nisem zagnal.
|HP EliteBook|R5 6650U|

grobijan ::

m0LN4r je izjavil:

grobijan je izjavil:

To je ocitno tvoj problem boljkone oz. stvar trgovine, ker gre garancijski postopek preko prodajalca.
Jaz lahko recem isto za MSI, medtem ko nam menjajo Gainward in Palit kartice v 48 urah za nove, se z MSIjem in Gigabytom jebemo bistveno vec.

A res a kaj? Moja pri Dinokompu kupljena gayward gtx970 je crknila, in sem čakal 45 dni, preden sem se lahko zmenil za novo 1070 z mojim doplačilom 200EUR . Super so res. Pa še to, sem bil brisiljen spet gayward izbrat. Če bi mel izbiro... never again.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: grobijan ()

Iz De naročevati. Naše trgovine se otepajo posredovanja z reklamacijami. Ni plačilne higijene in še tolk majhni so za dobavitelja, da kar boli.

D3m0r4l1z3d je izjavil:

Iz De naročevati. Naše trgovine se otepajo posredovanja z reklamacijami. Ni plačilne higijene in še tolk majhni so za dobavitelja, da kar boli.

To pa popolnoma drži in mi je že žal, da sem spet pri nas kupil grafično kartico, ker že vidim, da bo problem...

Mlacom je dobil za 459€ KFA2 1070 EX in sem jo naročil, ker bi iz DE stala 420 in sem rekel, da raje pol pri nas kupim.

Problem pa je, ko neham igrat igre in ko prideta ventilatorja pod 20%, začneta spuščat čuden zvok, ker ne znata delat pod cca. 430RPM in potem padejo vrtljaji na 0RPM in narastejo na 740RPM in ob tem se pojavlja tisti zvok. Ko se kartica dovolj ohladi, se normalno ustavita. Ko nastavim ročno, da se ne vrtita pod 20%, tega nadležnega zvoka ni.

Sem poslal kartico na servis v Mlacom in mi pišejo, da je vse OK. Potem sem jim še moral 2x opisovat problem in ga še kar ne razumejo, tako da mi počasi popuščajo živci, ker mi že hočejo poslat kartico nazaj češ, da je itak vse ok z njo.

Še video problema:

Seba22 ::

Nevem kaj se obremenjuješ s temi ventilatorji.Nastavo bi jih na 30% da se skos vrtijo pa je problem rešen+kartica je še vedno neslišna in nebi rabo pošiljat na garancijo zarad tega.Sam imam na svoji msi 1070 nastavljene ventilatorje skos na mimimalno 35% pa nimam nobenih problemov z kartico btw in je isto neslišna kot takrat ko ne laufajo.Drugeče pa se sploh ne čudim pri teh kfa,gainward,palit...saj ne rečem je je msi,asus itd. 100% brez napak ,ampak jih je občuno majn in tudi majn se prejme teh znamk na garancijo.Drugače je meni ta on and off fans feature pri grafah taki fail od faila da ni večjega in sem se ga izogibal skos do zdaj ko imam 1070 pa pač si nastavim custom fan profile pa je stvar rešena
Asus ROG B650E|Ryzen 7800X3D|DDR5 32GB|NVMe SSD 3TB|EKWB AIO 360|RTX 4080
Dell Alienware 27" 1440p GSYNC Ultimate|CAN-AM Renegade 1000cc 2022

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Seba22 ()

m0LN4r je izjavil:

grobijan je izjavil:

Nevem ali si ti plačan s strani gainward,palit firme da dodlarije trosiš tu?Dejstvo je da je bilo s temi znamkami ogromno več težav in jih bo...

Glede garncije...sam sem dal msi 770 grafo na garancijo in sem v 18 dneh dobil novo.In ja bila je slovenska garancijia torej kupljena pri nas.

Zgodovina sprememb…

Za sebe si jaz že rešim zadevo, da se ventilatorja izklopita pri 20%, ampak problem je lahko, ko bom enkrat prodajal zadevo. Zato hočem rešit to.

Drugače pa so isti problemi tudi z Asus in Gigabyte, tako da ne spet pisat kako so ene znamke oh in ah, druge pa zanič...

Ja saj se sploh ne čudim pri temu fan off-fan on sranju...večjega sranja niso mogli naredit in pol se pojavljajo te težave z ventilatorji kot jih imaš tudi ti

Zgodovina sprememb…

Meni je to super zadeva, ker se ne nabira toliko praha na hladilniku kartice in še ventilatorji zdržijo dlje časa.

Sem mel prej 390 in 970 in sta pri obeh karticah delovala normalno fan off, tako da kaj zdaj čarajo nevem...

Gre pa se mi bolj za to, da mi pri Mlacomu pametujejo, da ni problema s kartico...

Zgodovina sprememb…

MacGyver141 ::

Ja moja G1 GAMING tudi to dela, samo ne pa takrat, ko neham igrat igre (takrat se dovolj ohladi, da ugasne ventilatorje). To začne delat takrat, kadar delam nekaj grafično nezahtevnega in mi narase temperatura na 50°C, kjer ima to mejo ON/OFF. Idla pa pri 43-45°C, tako da je 50°C lahko zelo hitro.

AapocalypseE je izjavil:

Meni je to super zadeva, ker se ne nabira toliko praha na hladilniku kartice in še ventilatorji zdržijo dlje časa.

Sem mel prej 390 in 970 in sta pri obeh karticah delovala normalno fan off, tako da kaj zdaj čarajo nevem...

Gre pa se mi bolj za to, da mi pri Mlacomu pametujejo, da ni problema s kartico...

Teško boš rešo tole tvojo napako oziroma "hibo" po njihovem in ti bojo zavlačevali se grem stavit 100%,ker bo to zanjih samo ena nedolžna "hiba" ki jo gpu ima in je po njihovo nima smisla odpravljat...

Zgodovina sprememb…

MacGyver141, moja tudi normalno vgasne ventilatorja, ko je dovolj hladna, ampak problem se začne pri vrtljajih od 20% navzdol, ker pod 430RPM ne znajo delovat ventilatorji in začne nabijat 0RPM in cca. 740RPM in takrat nastane ta nadležni zvok.

Pri Mlacomu pa vidim, da iščejo vedno napake pri nas kupcih, tako da še bom razmislil, če še kaj vzamem pri njih.

Mam pa dobre izkušnje s sestavi.si

Sem omenil, da ima kartica coilwhine in sem jim poslal kartico, oni so poslali kartico naprej in sem dobil novo.

Če bi Mlacomu omenil coilwhine, bi mi odpisali, da to majo itak vse kartice :))

Še slika moje 1070, kako se obnašajo vrtljaji od zagona igre do izklopa:

Zanimivo pa je, da tega zvoka ni, ko začnem igrat, čeprav se že takrat začnejo ti spajksi... zvok je samo, ko se kartica ohlaja.

Zgodovina sprememb…

Ja sej glih to hočem povedat. Ko neham igrat, se ventilatorji normalno izklopijo. Mojo heca samo to, da ko nekaj grafično nezahtevnega delam, obtiči na 50°C in potem prižiga in ugaša ventilatorje.

Ti pa visoko idla kartica, ker moja pride tudi na 28 stopinj v idle. Običajno je na 30.

Zgodovina sprememb…

Ja pod 40°C pridem samo, če me ni za računalnikom. Na Guru3D jim je idlala na 37°C.

Zanimivo, na zotacu ni problema in na več kot pol cenejši evga 1060 z enim fanom tudi ne, gre lepo na 0rpm in tam ostane do igre, kjer se evga začne kar hitro vrteti, ampak ne nad 60%.

Torej to ni napaka. Ampak normalno delovanje on-off sistema hlajenja.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Predator X ::

MacGyver141 je izjavil:

Ja sej glih to hočem povedat. Ko neham igrat, se ventilatorji normalno izklopijo. Mojo heca samo to, da ko nekaj grafično nezahtevnega delam, obtiči na 50°C in potem prižiga in ugaša ventilatorje.

Nekateri hladilniki so izvedeni tako, da efektivno hladijo na 50-60C.
Naštimaj, da se ti prižgejo pri 65C MSI AB

Zgodovina sprememb…

D3m je izjavil:

On/off je bullshit. Vse grafične z podporo ABja imajo on/off.

Cveto ::

Ja, ampak problem je če cut-off ravno tam, kjer kartica idla. In tako visoka idle temperatura kaže na slabo prezračeno ohišje (meni požrešni in fajn naviti 7950 v škatli z prav tako navitim i5 in šestimi diski idla na 37 stopinjah, s tem da je 10cm od gajbe radioator).

Premakni cut off temperaturo na višje pa bo.

Seba22 je izjavil:

Ja saj se sploh ne čudim pri temu fan off-fan on sranju...večjega sranja niso mogli naredit in pol se pojavljajo te težave z ventilatorji kot jih imaš tudi ti

še večji čudež so start-stop avtomobili :-)
drugače pa, a se isto dogaja, ko v ozadju teče SW ala msi aftervurner, evga precisionX,..?

Cveto je izjavil:

Ja, ampak problem je če cut-off ravno tam, kjer kartica idla. In tako visoka idle temperatura kaže na slabo prezračeno ohišje (meni požrešni in fajn naviti 7950 v škatli z prav tako navitim i5 in šestimi diski idla na 37 stopinjah, s tem da je 10cm od gajbe radioator).

Premakni cut off temperaturo na višje pa bo.

To je problem hladilnikov.... eni hladilniki ne obratujejo najbolje pod 60-50C

če mu idla na 50, je itak problem že v tem

Grafična mi idla pri 43-45°C. Doseže 50°C ob pogoju, da se na njej opravlja lažje grafično opravilo (npr. dolgo cajta predvajanje 1080p na youtube). Ohišje je dobro prezračeno, saj ima 2x 12cm spredaj in 2x 12cm izpuh (Chieftec Libra LF-01B).

Nastavitve pa ne bom spreminjal na 65°C, ker tako temperaturo skoraj nikoli ne doseže. Ponavadi se v igrah giblje od 55°C pa do 63°C (vklopljen v-sync).

TPU temperature:

D3m0r4l1z3d je izjavil:

če mu idla na 50, je itak problem že v tem

zakaj?

D3m je izjavil:

Sem pisal na kfa support glede mojega primera in sem jim moral poslat številko kartice in napisali so mi, da naj kontaktiram trgovino kjer sem kupil kartico.

Tako da ni normalno zgleda.

Zgodovina sprememb…

6151 ::

AapocalypseE je izjavil:

D3m0r4l1z3d je izjavil:

To pa popolnoma drži in mi je že žal, da sem spet pri nas kupil grafično kartico, ker že vidim, da bo problem...

Mlacom je dobil za 459€ KFA2 1070 EX in sem jo naročil, ker bi iz DE stala 420 in sem rekel, da raje pol pri nas kupim.

Problem pa je, ko neham igrat igre in ko prideta ventilatorja pod 20%, začneta spuščat čuden zvok, ker ne znata delat pod cca. 430RPM in potem padejo vrtljaji na 0RPM in narastejo na 740RPM in ob tem se pojavlja tisti zvok. Ko se kartica dovolj ohladi, se normalno ustavita. Ko nastavim ročno, da se ne vrtita pod 20%, tega nadležnega zvoka ni.

Sem poslal kartico na servis v Mlacom in mi pišejo, da je vse OK. Potem sem jim še moral 2x opisovat problem in ga še kar ne razumejo, tako da mi počasi popuščajo živci, ker mi že hočejo poslat kartico nazaj češ, da je itak vse ok z njo.

Še video problema:

Meni isto dela. Sem nastavil min 30%. Dela pa to samo en fan, ne oba. Bo verjetno šla v garancijo ko bom imel kaj več časa.
7900X3D | 32GB | 6800 | 4 TB

Seba22 je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

grobijan je izjavil:

Nevem ali si ti plačan s strani gainward,palit firme da dodlarije trosiš tu?Dejstvo je da je bilo s temi znamkami ogromno več težav in jih bo...

Glede garncije...sam sem dal msi 770 grafo na garancijo in sem v 18 dneh dobil novo.In ja bila je slovenska garancijia torej kupljena pri nas.

Dej se meni povezavo od koder ti vleces taka dejstva prosim
Trade Republic 38MVDVXM

AapocalypseE je izjavil:

D3m je izjavil:

Sem pisal na kfa support glede mojega primera in sem jim moral poslat številko kartice in napisali so mi, da naj kontaktiram trgovino kjer sem kupil kartico.

Tako da ni normalno zgleda.

Morali bi odgovoriti, če je to problem. Ne pa, da te obrnejo na trgovino.
|HP EliteBook|R5 6650U|

A nima KFA RMA postopek za EU samo preko prodajalca? Torej mora trgovina prakticno zamenjat kartico in celoten postopek...

https://www.computerbase.de/2016-09/gra...
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Saj še ne vemo, če KFA to smatra, kot defekt?
|HP EliteBook|R5 6650U|
««
115 / 147
»»