Forum » Strojna oprema » AMD Radeon R9 400 Series
AMD Radeon R9 400 Series
tikitoki ::
Google...., nimam casa, da ti bom se iskal. Ko me je zanimalo sem si pogledal, ce zelis si bos vzel kaksno uro casa in lahko delis se z drugimi zainteresiranimi.
Senitel ::
AapocalypseE je izjavil:
Dobiš mogoče v Hitman ala igrah
Vbistvu so se v vseh dx12 igrah radeoni dobro obnesli. Seveda pure dx12 igrah in ne nekih patched priblizkih.
Rise of the Tomb Rider recimo dejansko uporablja 12_1 feature-je in je po tvoje nek patched približek, right?
SuperVeloce ::
Seveda, ce so se odlocili to implementirati. Ampak asynchronous cf/sli nima nobene veze z ostalo uporabo dx12 in vsekakor ni pogoj, da se rece da je igra true dx12
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C
Telbanc ::
Zadeva je na 14nm, obeta z višanjem frekvence, ki je nakam nzka. Cena pa, taka da vprašanje, če jo bomo lah sploh dobili.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Cena je taka, da bodo vse pokupili.
Ja če bo cena res taka, pol se zna zgodit da mamo novo "ljudsko kartico". Za 200 evrov spodobno kartico z najnovejšim proizvodnim procesom, normalno porabo.....zelo solidna zmogljivost....rama pona kapa......
Dr_M ::
A je AMDjev marketing res tako nesposoben ali so tako nesigurni v svoje izdelke, da jih primerjajo s starimi od konkurence (enako je s procesorji)?
http://www.guru3d.com/news-story/leaked...
Kaj a ti hočeš, da delajo primerjavo že z 1080, ki šele prihajajo na police v trgovinah, ali pa z 1070, ki uradno izide šele čez teden in pol?
Sej se mi je zdelo, da na AMD marketing pada samo neumen folk, sodim po tem, kar vidim na temu forumu, kar veliko takih padalcev.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: SuperVeloce ()
Napajalc ::
Cena je taka, da bodo vse pokupili.
Recimo da mol prpele tanker na lublanco polno rx 480 8gb različica in prodaja za 200e, prodam r9 290 za 100e na bolhi, in potem igram 7k ur da prinesem razliko nazaj, na dolgi rok se bi splačalo, sploh če bo potrebnih 8 gb. Drgač je pa tole zmaga za tiste ki še nimajo 1080p zadeve.
011011100111010101100010
Dr_M ::
Ja fino bi blo, ce bi bile te graficne res konkurencne in tako poceni. Treba mal nvidio mal zbrcat v tiste oderuske riti.
The reason why most of society hates conservatives and
Alien123 ::
DarwiN ::
Loooooooooooooooooooool, presukajte na 3:55 , hahahahahah :) Oziroma ne sukat, ker je pure comedy show. :P
Pa zakaj mi vse okrog AMDja deluje tako amatersko in lamersko? Najprej neki preuranjeni HBM fail, pro duo fail, in te predstavitve, Raja Koduri deluje kot nek baltazar. No, sej meni bi tudi bilo nerodno, če bi moral naredit tako velik big deal iz dejstva, da bo VR capable GPU odslej koštal 100EUR manj lol, sploh ko sam VR stane 800EUR in ga še lep čas "nihče" ne bo kupil. :DDDD
That being said, RX 480 zna bit velik uspeh, v kolikor vsaj približno držijo te njihove obljube okrog performanca..Upam da jim uspe in posledično zbijejo cene Nvidia karticam. :D
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
Kako ne? HBM je bil prehiter in preveč drag za neke usrane Furyje, not to mention, da so 390 jajce imele 8Gb rama, HBM1 pa 4.... Pro duo pa itak smeh. Kdo bo to kupil za 1500EUR? R&D team pri AMD je epic fail. Pri Nvidiji vse teče kot dobro naoljen stroj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
D3m ::
Ja no, inženirska grafa. Pro duo je pa mišljen za drugi segment zato tudi naziv.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Ja, zakon močnejšega. Sem zaskrbljen nad dolgoročno prihodnostjo AMDja. Pri 300 seriji so tudi samo navijali in dodali ram. Kaj se je zgodilo s Project Quantum? Še en fail?
Ok, s Polarisom in Zen se zdaj najbrž obetajo boljši časi, ampak za kako dolgo?
Ok, s Polarisom in Zen se zdaj najbrž obetajo boljši časi, ampak za kako dolgo?
Kaj je z vsakim špilom, ki ima gameworks?
Don't care. Nisem gamer, zato sem preskočil to propagandno vojno. :D
Don't care. Nisem gamer, zato sem preskočil to propagandno vojno. :D
hojnikb ::
Kaj je z vsakim špilom, ki ima gameworks?
Izgovor amdjašov, če špil dela za en kurac na amd kartah.
#brezpodpisa
D3m0r4l1z3d ::
verjetno bo okoli 250 EUR in 390x performnce, kar je super, ampak za tiste, ki smo imeli/imajo 290x/390, potem želimo zdaj nekaj hitrejšega, torej 1070, za kar se bo treba skeširati, seveda pa za vse lastnike 270/280/380x radeonk in 770/960 geforcov ali pa celo tistih, ki so še brez diskretne grafe, bo pa rx 480 voda na mlin
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus
Any Aay, pa sm ti reku da prodej r9 290x, zdej je vredna sam še 100e + jezen si bil eno leto.
011011100111010101100010
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: starboi ()
D3m0r4l1z3d ::
Any Aay, pa sm ti reku da prodej r9 290x, zdej je vredna sam še 100e + jezen si bil eno leto.
sem jo že prodal, tako da sem se losal te žalosti, ampak kot sem zgoraj napisal, bodo lastniki teh katic tako razmišljali, vsekakor pa je hitrost in poraba rx 480 zavidljiva in zelo privlačna, le želim si še hitrejše grafe kot je bila 290x, ni pa rečeno, da ne kupim rx480, samo teste bo treba počakati, da se vidi kakšna pcs+ ali Nitro verzija in kakšna bo cena na mindfactory
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
PredatorX ::
RX 480 zgleda zelo mahjna.
Jah, no za 200-230$ upajmo, da bo okol 250-270€ custom variante 8GB kartic.
Zgleda, da je RX 480 na fury performancu... vendar je rumor. Res me zanima performance.
Zgleda, da je RX 480 na fury performancu... vendar je rumor. Res me zanima performance.
pegasus ::
tikitoki ::
AapocalypseE je izjavil:
Vbistvu so se v vseh dx12 igrah radeoni dobro obnesli. Seveda pure dx12 igrah in ne nekih patched priblizkih.
Rise of the Tomb Rider recimo dejansko uporablja 12_1 feature-je in je po tvoje nek patched približek, right?
To se dejstvo. Rezultati so pa jasno vidni.
AapocalypseE je izjavil:
To se dejstvo. Rezultati so pa jasno vidni.
dejno dej. AMD vs NVIDIA game... nakonc je pa odvisn od developerja, kako bo špil laufal na hardwaru
buttplugs ::
Perfomans na nivoju 290 za 200 eur. Grafi so sklatli eno tretjino cene.
TL;DR Vsi, ki pričakujete nadstandardne gaine ste ali OPTIMISTI ali na gobicah. Nekak enako velja za nvidiine fene.
Perfomans na nivoju 290 za 200 eur. Grafi so sklatli eno tretjino cene.
TL;DR Vsi, ki pričakujete nadstandardne gaine ste ali OPTIMISTI ali na gobicah. Nekak enako velja za nvidiine fene.
Ni res.
RX 480 ma le 5+ TFLOPOV.
GTX 1060 bo itak tud okol 200-250€.
Boli mene patak, koliko flopov ma. Lahk ji me žmilijontaužnt. Tale vaš idiotizem mi je zelo težko gledati, kot da si v življenju ne bi lastili ene grafične kartice ali ne bi nikoli spremljali tehnologije.
Boš lahko prežarčil lubenico z na neznano vesoljsko plovilo z novo grafo? Ne boš!
Boš imel 100% boljši perfomans od prejšnje generacije? Ne boš!
Boš imel boljši perfomans od prejšnje generacije? Boš!
Za koliko? Za klasičen procent, tako kot pri vsaki generaciji, morda kakšen procent in promila več.
Overall je Fury 2x perfomans 380, 290 pa 1.5x. Uporabimo nekaj malce pameti in ugotovimo, kateri grafi bo nova 480 bolj podobna.
Boš lahko prežarčil lubenico z na neznano vesoljsko plovilo z novo grafo? Ne boš!
Za koliko? Za klasičen procent, tako kot pri vsaki generaciji, morda kakšen procent in promila več.
Overall je Fury 2x perfomans 380, 290 pa 1.5x. Uporabimo nekaj malce pameti in ugotovimo, kateri grafi bo nova 480 bolj podobna.
Boli mene patak, koliko flopov ma. Lahk ji me žmilijontaužnt. Tale vaš idiotizem mi je zelo težko gledati, kot da si v življenju ne bi lastili ene grafične kartice ali ne bi nikoli spremljali tehnologije.
LoL. Rumored benchmark je na nivoju Fury.
Tale poba jo daje nekje na gtx 970, kar je odlično, na kratko tudi če je 250$ 8gb različica je to 100$ ceneje od gtx 970. Če se bo pa zadeva še spodobno owerclockala je pa že kar prelepo.
011011100111010101100010
JC Denton ::
Se pravi hoče biti R9 480x novi HD4870, ki je imel super zmogljivost za nizko ceno. Takrat če se ne motim je AMD kar pridobil na tržnem deležu. Držim pesti da jim uspe.
Ja lj 5TFLOPOV za 200EUR je kr okey.
Kdo je pa reku, da GTX 1060 nebo imela 5TFLOPOV.
1280*2*2000 = 5.1TFLOP. Pa smo tam.
Kdo je pa reku, da GTX 1060 nebo imela 5TFLOPOV.
1280*2*2000 = 5.1TFLOP. Pa smo tam.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PredatorX ()
Kartica je dobra, za to ceno zelo dobra. Na roke jim gre še konec recesije v več državah, tko da bo po moje po teh karticah folk dobesedno planu.
Zadeva se je pripravljala na obeh področjih več let, dobro je blo ocenjeno, da je to zadnji nivo, pred 10 nm tehnologijo, ki povzroča intelu veliko problemov.
Na obeh področjih mislim na CPU in GPU.
Tko da so mel dost časa, in jim folk ne bo odpustil če bo šlo kej narobe. Zaenkrat kaže odlično, če bo še robe zadost, pol bo.
Jbg, sej je bil res že zadnji čas.
Zadeva se je pripravljala na obeh področjih več let, dobro je blo ocenjeno, da je to zadnji nivo, pred 10 nm tehnologijo, ki povzroča intelu veliko problemov.
Na obeh področjih mislim na CPU in GPU.
Tko da so mel dost časa, in jim folk ne bo odpustil če bo šlo kej narobe. Zaenkrat kaže odlično, če bo še robe zadost, pol bo.
Jbg, sej je bil res že zadnji čas.
D3m ::
Z offical driverji zna biti blizu Fury X.
Sicer me pa preseneča, koliko pričakovanj ste imeli za ta sredjni čip od RX 480.
Neverjetno s kakimi dripci se moramo ukvarjati.
Sicer me pa preseneča, koliko pričakovanj ste imeli za ta sredjni čip od RX 480.
Neverjetno s kakimi dripci se moramo ukvarjati.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: starboi ()
Rx480 =/= Fury. Ostali, ki menijo drugače, niso nikoli spremljali scene ali pa jim je diler podtaknil slabo robo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: buttplugs ()
m0LN4r ::
Po eni strani se mi smilijo potem Fury X kupci, ki so bili nategnjeni za pol leta.
Drugace pa 250€ za nek entry VR performance je se vedno premalo za spile aka pcars, asetto corsa grafiko in podobno.
480ka bo dobro gonila spile, ki so ze zunaj. Ne pa tiste cez eno leto pa pol, zato bo treba malo drazjo zadevico. Plus, ce kdo racuna na kaj vec kot 1080p pa tak al tak.
Ce bi blo 480 = Fury, potem mora bit Fury res fail, ker za 4K ni niti priblizno z 2K pa ima probleme v vsakem 2. spilu, ampak ja izberi izgovor:
- driver
- gameworks
- ni pravi dx12
pa se vrtimo spet v krogu xD
Skoda, da AMD ni pokazal performance v Witcher 3, k itak pride blood&wine, AotS itak nobenga ne zanima/igra.
Drugace pa 250€ za nek entry VR performance je se vedno premalo za spile aka pcars, asetto corsa grafiko in podobno.
480ka bo dobro gonila spile, ki so ze zunaj. Ne pa tiste cez eno leto pa pol, zato bo treba malo drazjo zadevico. Plus, ce kdo racuna na kaj vec kot 1080p pa tak al tak.
Rx480 =/= Fury.
Ce bi blo 480 = Fury, potem mora bit Fury res fail, ker za 4K ni niti priblizno z 2K pa ima probleme v vsakem 2. spilu, ampak ja izberi izgovor:
- driver
- gameworks
- ni pravi dx12
Skoda, da AMD ni pokazal performance v Witcher 3, k itak pride blood&wine, AotS itak nobenga ne zanima/igra.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Po eni strani se mi smilijo potem Fury X kupci, ki so bili nategnjeni za pol leta.
Drugace pa 250EUR za nek entry VR performance je se vedno premalo za spile aka pcars, asetto corsa grafiko in podobno.
Rx480 =/= Fury.
- driver
- gameworks
- ni pravi dx12
Račnaj pol še plus 20% gor z gonilniki, ki se skoz izboljšujejo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
Zdej smo že pri launchu Fury X... kmalu pa bo omenjen launch R9 290X... vseen se pa sigurno bo zataknl pri TITAN Zju.
m0LN4r ::
Račnaj pol še plus 20% gor z gonilniki, ki se skoz izboljšujejo.
Hehe 20% xD tu in mogoce tam 16 al 20 fps to pa je ze neki
Zdej smo že pri launchu Fury X... kmalu pa bo omenjen launch R9 290X... vseen se pa sigurno bo zataknl pri TITAN Zju.
Sej kdor misli, da bo 480 drasticno hitrejsa od 290X vsaka mu cast.
Al misli, da si AMD to lahk privosci, da skensla prodajo 390/Fury in bo prodajala cenejso karto, ki bo velik boljsa od teh.
Med tem pa 390ko dobis za slabih 300€ Fury pa so cene itak strmoglavile
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()