» »

Socialna podpora. omejitev prihodkov na vse druzinske clane

Socialna podpora. omejitev prihodkov na vse druzinske clane

xsum1 ::

Zanima me, če kdo ve na hitro.
Če sem jaz solastnik podjetja, ki ga vodi fant in sva prijavljena na istem naslovu, koliko je limit za skupni družinski prihodek, da še lahko jaz zmeraj prejmem socialno podporo? Iščem v zakoniku pa smo našli samo ene druge stvari.

Torej tisti ki veste lepo prosim.
  • polepsal: Mavrik ()

Tole smo našli za izredno

na mesec:od 1. 8. 2014 največ 269,20 evrov za samsko osebo (cenzus za samsko osebo) ali največ 834,52 evrov za družino (na primer za štiričlansko družino z dvema šoloobveznima otrokoma in brez zaposlitve).v koledarskem letu:od 1. 8. 2014 največ 1.346,00 evrov za samsko osebo (5-kratnik cenzusa) ali največ 4.172,60 evrov za družino (na primer za štiričlansko družino z dvema šoloobveznima otrokoma in brez zaposlitve).
Opozorilo: Ne glede na omejitev izplačila izredne denarne socialne pomoči v enem koledarskem letu v višini 5-kratnika cenzusa samske osebe oziroma družine, se lahko višina treh cenzusov v enem koledarskem letu dodeli le za namen potresa, poplave, ujme, drugih naravnih nesreč in višje sile. Višina dveh pa za npr. poračun elektrike, nakup pralnega stroja, štedilnika, drv (ogrevanje) in podobno (ne za poplačilo dolgov).

naju pa zanima za normalno socialno podporo

mr1two ::

Kakšna podlaga pa je stalen naslov za določanje višine socialne pomoči?
Kako je višina socialne pomoči, ki jo prejemam odvisna od tega, koliko zaslužita moja dva cimra? A ker en od njiju uspešno zasluži 2k € in drugi preko študenta uspe dobiti 700 na mesec meni posledično ne pripada več kot X, ker se bom itak prisesal na druga dva?

Nevem no, po zdravi pameti to nima nobene veze.
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

Mislim, če si prijavljen v skupnem gospodinjstvu oz živiš s partnerjem, ki ima svojo firmo in služi npr. 5000 na mesec ti pa si zraven solastnik in čeprav samo on prejema denar se to ne šteje kot da presegaš? Vem da je nek limit na družino in ta me zanima

LeQuack ::

Zakaj bi rabili socialno podporo če fant zasluži 5000 na mesec? I don't get it.
Quack !

zee ::

Hvatanje krivin. That's why.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

bobby ::

Če si solastnik podjetja, kako sploh lahko dobiš socialno nadomestilo?
Kot drugo pa, če si lastnik nečesa, je socialno nadomestilo samo kot posojilo in ga država ali občina lahko terja, če ne prej, pa kasneje pri dediščini.

http://www.mddsz.gov.si/si/uveljavljanj...
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

zmaugy ::

LeQuack je izjavil:

Zakaj bi rabili socialno podporo če fant zasluži 5000 na mesec? I don't get it.

To. Neverjetno.

m0LN4r ::

Zakaj? Ja dabo potem 5250€ ane. Big difference.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Socialna podpora - nisem upravicen?

Oddelek: Loža
4818697 (14501) Iatromantis
»

Izredna socialna pomoč

Oddelek: Loža