Forum » Strojna oprema » AMD ZEN - nova X86 Jedra
AMD ZEN - nova X86 Jedra
Temo vidijo: vsi

Grimnir3 ::
Kdaj sedaj pride HEDT threadripper? Denar imam že pripravljen in čakam na launch.Ponovno, premisli če si res želiš tega trpljenja.![]()
Med procom in grafično imaš še motherboard ... in tu boš seznanjen z realnostjo enterprise platform. Če želiš v to smer, se nauči hackat uefi bios, acpi mape, memory address space ... ker na motherboardu ti bo delal samo certified hardver (s certified verzijami firmwarea), če boš hotel karkoli random tlačit na plato, je verjetnost delovanja majhna, podpora pa nikakršna. Vso srečo.
A ni to kar pišeš bolj za epyc in serverske plate?
Pa še za tisto pomoje pretiravaš.
Na 2000 in 3000 serijah TR je Po mojih izkušnjah delala vsa naključna konsumer roba.
Vem ker smo jih imeli kake dva ducata po firmi.

l0g1t3ch ::
Kdaj sedaj pride HEDT threadripper? Denar imam že pripravljen in čakam na launch.Ponovno, premisli če si res želiš tega trpljenja.![]()
Med procom in grafično imaš še motherboard ... in tu boš seznanjen z realnostjo enterprise platform. Če želiš v to smer, se nauči hackat uefi bios, acpi mape, memory address space ... ker na motherboardu ti bo delal samo certified hardver (s certified verzijami firmwarea), če boš hotel karkoli random tlačit na plato, je verjetnost delovanja majhna, podpora pa nikakršna. Vso srečo.
Bučke.
Sicer se strinjam s tabo, da mu je tak HW nepotreben, ampak delalo bo pa vse.
Res ne vem o čem bluziš, kako hekanje ?
Vtakneš notri random nvme diske - dela
Vtakneš notri random GPUje - dela
Priklopiš random sata disk - dela
priklopiš random USB naprave - dela
Torej ?

pegasus ::
No, potem mi pa prosim zbootajte 7900xtx na H12SSL plati v uefi načinu v delujoče stanje.

mtosev ::
Jaz z HEDT Intel platformo nisem imel težav. Ne vidim zakaj bi imel težave z threadripperjem. Itak bom gonil preverjen hardware kot rtx 5090, Samsung 9100 PRO, nek ecc certified motherboard ram in neko ASUSovo matično.

Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()

No, potem mi pa prosim zbootajte 7900xtx na H12SSL plati v uefi načinu v delujoče stanje.
Jaz?
Žali se vendorju plate.
V času 2000 in 3000 serije TR je na tej platformi delalo "vse". Lahko pa da so sedaj kaj pokvarili, ampak ne vidim razloga zakaj bi.
Jaz sem v domačih lab okoljih na supermicro platax za xeone fural kup consumer nvm-e diskov in consumer GPU-jev pa je vedno delalo. Pa so bile to serverske plate, kjer dvomim da so pričakovali v njih karkoli drugega kot HBA in NIC kartice.

Ja, v legacy načinu dela "vse" ;)
Dokler ne naletiš na plato, ki ti v legacy dvigne samo 5 (od 8) gpujev in moraš iti na uefi, če hočeš vse ...
Dokler ne naletiš na plato, ki ti v legacy dvigne samo 5 (od 8) gpujev in moraš iti na uefi, če hočeš vse ...

Ja, v legacy načinu dela "vse" ;)
Je bilo kar lepo na UEFI vse.
Sploh pa 8GPU-jev ni nekaj kar bi bil problem za mtsosev-a.
Skratk zataknil si se v nek specifičen bug, ker teb ne dela 8 GPU-jev. Ne pomeni da ima platforma kar na splošno težave z consumer GPU-ji.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Grimnir3 ()

V mojem osebnem primeru (7900xtx) mislim da je bil bolj gpu firmware tisti, ki je imel probleme. Nevem če ste opazili, ampak amd je pri rdma4 launchu direktno omenil, da so "uefi first" in "polished uefi experience". Si lahko mislim, zakaj ...

V mojem osebnem primeru (7900xtx) mislim da je bil bolj gpu firmware tisti, ki je imel probleme. Nevem če ste opazili, ampak amd je pri rdma4 launchu direktno omenil, da so "uefi first" in "polished uefi experience". Si lahko mislim, zakaj ...
Torej smo prišli od
"Nič ne dela, pripravi se na hekanje"
do
"Kot early adopter sem imel težavo s specifično kartico na specifični plati"
Toliko o tem.
Ampak kot rečeno se strinjam, da mtosev nakup je neumnost, ampak ovce so zato da se jih striže. Denar mora krožit

Nisem bil early adopter pri tej krami, zato me je tolk razkurila ... samo zložil sem skupaj nekaj kosov, ki so se mi valjali naokrog. Ni tako redka kombinacija, najdeš online folk, ki je jamral z isto konfiguracijo, tako da nisem edini.

Jarno ::
Če že o sebi izjavlja, naj ne bo skrivnost, za kaj računalnik uporablja.
Sam sem trenutno zadovoljen uporabnik AM4 platforme, mika me menjava kište, ko bo zunaj zen6.
Ne bi bil rad early adopter, vsekakor pa bi nabavil generacijo matične, katere je že v začetku kompatibilna z zen6 (npr. B950-E).
Za TR sem zasledil, da je lahko problem pri matičnih ploščah, če v štartu izbereš tisto, katera kasneje ne bo imela ustrezne podpore.
Sem na to temo gledal video na HU.
TR enot načeloma ne prodajo veliko, prodaja plošč pa se razdeli med Asus, Gigabyte, MSI, Asrock. Ni nekega profita.
Sam sem trenutno zadovoljen uporabnik AM4 platforme, mika me menjava kište, ko bo zunaj zen6.
Ne bi bil rad early adopter, vsekakor pa bi nabavil generacijo matične, katere je že v začetku kompatibilna z zen6 (npr. B950-E).
Za TR sem zasledil, da je lahko problem pri matičnih ploščah, če v štartu izbereš tisto, katera kasneje ne bo imela ustrezne podpore.
Sem na to temo gledal video na HU.
TR enot načeloma ne prodajo veliko, prodaja plošč pa se razdeli med Asus, Gigabyte, MSI, Asrock. Ni nekega profita.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!
#65W!

tikitoki ::

Verjetno je ja. Meni bo dovolj 24 corov.

Rias Gremory ::
Verjetno je ja. Meni bo dovolj 24 corov.
24 je za plebse, če nimaš vsaj tok jeder kot si star delaš nekaj narobe.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.