» »

AMD ZEN - nova X86 Jedra

AMD ZEN - nova X86 Jedra

Temo vidijo: vsi
««
576 / 623
»»

Rokim ::

ziga1990 je izjavil:

prav si ga zastopil ko prvič prižgeš računalnik bo poskušal najti najboljše timinge potem pa se bo bootal normalno

Evo ti lahk upgrejdaš na 5800x3d za ugodnih 520€

FireSnake ::

ziga1990 je izjavil:

prav si ga zastopil ko prvič prižgeš računalnik bo poskušal najti najboljše timinge potem pa se bo bootal normalno

Čemu potem panika glede tega?
To je dejansko dobra pogruntavščina.
Recenzenti so pa rekli, da je to nekaj slabega.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Baje gre ventilator proca na 100% čim začneš kej delat,gejmi-programi.To je definitivno fail

Mr.B ::

Rokim je izjavil:

Baje gre ventilator proca na 100% čim začneš kej delat,gejmi-programi.To je definitivno fail

France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Mogoče še najbolše prihranit glavobole pa nabavt intel.

tikitoki ::

Nehite ze jokat glede 95 stopinj celzija. Je cist ok tko. J pa res, da bi se lahko pri AMDju malenkost potredudili in izboljsali hlajenje.

ziga1990 ::

Rokim je izjavil:

ziga1990 je izjavil:

Evo ti lahk upgrejdaš na 5800x3d za ugodnih 520EUR

Zakaj bi kupil staro generacijo če pa je nova zunaj?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ziga1990 ()

Da dodam saj ne da je 5800X3D slab samo prvič dvomim da ga moja B plata 1 generacije podpira in zmožna pognati in drugič nameravam kupiti nov računalnik za naslednjih 6 let tako, da bom novega kupil z pcie 5 in DDR5
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

Ja nevem tko neki ste hvalil kok je prizadet ta 5800x3d pa kok je fajn Amd k lahk upgrejdaš,k lahko samo nov proc not ubaciš.Zakaj pa nisi ti že nevem kdaj proca menjal,3000 serijo al pa bolana šansa it na 5000 serijo.Prizadet upgrejd če bi uzel 5600x takrat recmo. Sej to je samo bla Amd fora...Lahk boš menju proc,use ostalo bo pa obsolete ratal. Sej zdej bo isto,7000 serija pa ddr5,čez 4 leta k bi ti upgrejdu bo pa ddr6 pa pcie6 pa boš isto reku.

DarwiN ::

Normalen človek upgrejda za ~+50% dodatne zmogljivosti, med serijami je pa razlike cirka 15%.. Pomeni, da ta moj pogoj izpolnjuje le nadgradnja iz 1000/2000 serije na 5000. Dejansko gre za edinstveno priložnost in je veliko vprašanje, če se bo sploh še kdaj ponudila. AM5 naj bi bil podprt zgolj do 2025, res pa je, da so tudi za AM4 prvotno obljubili podporo le do 2020. Maybe.

Skratka Žiga, vsekakor se ti splača nadgradit. Pa ne na usrani X3D model. Iz 1700 na 5700X bi pridobil 50-80% za nekaj drobiža.. Cel nov 7700X sistem ti bo pa navrgel še dodatnih 20-30%, ampak za kakšno ceno? Torej ~250EUR za ~60% boosta ali ++1000EUR za ~85% boosta?
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

scipascapa ::

jaz imam tudi še r5 2600 ;((

Buggy ::

Skratka Žiga, vsekakor se ti splača nadgradit. Pa ne na usrani X3D model. Iz 1700 na 5700X bi pridobil 50-80% za nekaj drobiža.. Cel nov 7700X sistem ti bo pa navrgel še dodatnih 20-30%, ampak za kakšno ceno? Torej ~250EUR za ~60% boosta ali ++1000EUR za ~85% boosta?

...pa to se ni vse :P

ta "umeten" CPU boost iz grafov v praksi niti slucajno ni to kar naj bi graf predstavil, ker realno redko kdo uporablja 1080p z 3090ti :))

To je še največji hec, ja.. Ampak da znaš to upoštevat, potrebuješ next level thinking ability in pa benchmarke moraš jemat z rezervo. Tega pa ni sposoben praktično nihče. 8-)

al1976 ::

Se ena budget opcija.
Baje se ze prodaja r5 3600AF z zen3 jedrom. Torej rebrendan 5600.

Se novica:
https://www.tomshardware.com/news/zen-3...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: al1976 ()

Ce je res, je to no brainer nakup za kogarkoli rabi soliden PC za solidno ceno.

Maxlos ::

DarwiN je izjavil:

Normalen človek upgrejda za ~+50% dodatne zmogljivosti, med serijami je pa razlike cirka 15%.. Pomeni, da ta moj pogoj izpolnjuje le nadgradnja iz 1000/2000 serije na 5000. Dejansko gre za edinstveno priložnost in je veliko vprašanje, če se bo sploh še kdaj ponudila. AM5 naj bi bil podprt zgolj do 2025, res pa je, da so tudi za AM4 prvotno obljubili podporo le do 2020. Maybe.

Ah no, če si kupil ob izidu GT 1080 Ti, verjetno šele sedaj razmišljaš o menjavi.
Če si kupil intlov proc i5, se ti NIKOLI ne splača nadgraditi, razen če si pri koritu ker je novi ok nadgrajeni proc x prejsnje generacije ki se paše na plato tako drag kot novi proc in ni neke računice.
Barking up the wrong tree

scipascapa ::

al1976 je izjavil:

Se ena budget opcija.

Se novica:

resno kao 5600?

Maxlos je izjavil:

Ah no, če si kupil ob izidu GT 1080 Ti, verjetno šele sedaj razmišljaš o menjavi.
Če si kupil intlov proc i5, se ti NIKOLI ne splača nadgraditi, razen če si pri koritu ker je novi ok nadgrajeni proc x prejsnje generacije ki se paše na plato tako drag kot novi proc in ni neke računice.

Drži, Intela se nikoli ne splača nadgrajevat.. Razen če bi naenkrat potreboval več jeder za produktivnost, potem je nadgradnja denimo iz 12400 na 12900k ali celo na 24-jedrni cpu 13. generacije smiselna. Enako pri AMDju nadgradnja iz 6-8 jeder na 16.

tikitoki je izjavil:

Ce je res, je to no brainer nakup za kogarkoli rabi soliden PC za solidno ceno.

130€ za prepakiran 5600 brez hladilnika ne vem ce je ravno "no brainer", ker proper r5 5600 s hladilnikom vred pride 20€ vec in ima 200mhz visji max boost clock :P

Za 150 EUR dobis 5600 zgolj v kaksni akciji in pri kaki levi trgovini, k se moras zajebavati z mailboxom in se cem.

al1976 ::

scipascapa je izjavil:

al1976 je izjavil:

Se ena budget opcija.

Se novica:

resno kao 5600?

1600AF je bil res dejansko 2600 z novo ID kodo.
3600AF (rebrand 5600) pa še ni nikjer uradno potrjen. Možno pa je da potiho pride na police. Če je res bo treba bit pozoren na kodo produkta.

AMDju se ne splača stare linije drzati (itak jo ukinejo) in kasneje raje prepakira nove in jih da ven z nizjo ceno, da je konkurencen v tem segmentu. Seveda pa ne delajo zgube :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: al1976 ()

DarwiN je izjavil:

To je še največji hec, ja.. Ampak da znaš to upoštevat, potrebuješ next level thinking ability in pa benchmarke moraš jemat z rezervo. Tega pa ni sposoben praktično nihče. 8-)

Rece se samo, da rabis graficno in ne dokturiras.
AMD ju se jebe za desktop, silici gre za prenosnike, ki bazira na istih jedrih...

Horas ::

Maxlos je izjavil:

DarwiN je izjavil:

jaz še zdaj ne razmišljam o menjavi svoje 1080ti. kartica je za 1440p več kot odlična še vedno. tudi v novih igrah
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

ziga1990 je izjavil:

moje mnenje, da če moraš delidat ali/in undervoltad nov procesor pomeni da je CPU slab in se čudim zakaj dati tok denarja za defekten CPU

Ne rabiš ga, kaj je tebi?

Homelander ::

ziga1990 je izjavil:

Da dodam saj ne da je 5800X3D slab samo prvič dvomim da ga moja B plata 1 generacije podpira in zmožna pognati in drugič nameravam kupiti nov računalnik za naslednjih 6 let tako, da bom novega kupil z pcie 5 in DDR5

Ravno zato sem jaz zdaj vzel X670E Aorus Master.
Sem gledal tudi ASRock X670E Pro RS in X670E Steel Legend, pa nekako ni to to.

Sem se pa ob pisanju tega spomnil na eno tabelo. In sem jo kar hitro našel, VRM ratingi za vse AM4 plošče:
https://www.reddit.com/r/hardware/comme...
Res pa da če rabiš za samo 6 ali 8 core, to ni tako pomembno, malo pa vseeno, kot se vidi iz tabele.
Bom poročal čez 5 let, če mi bo kaj žal, da sem kupil to plato. Če ne bo delal Zen 6, mi seveda bo. Ampak tudi 8800X3D ne bo tako slabo.
Pa 533EUR je enako dve Intel plati za 270EUR, ne verjamem da bi bila tista druga, ki bi jo kupil čez ene 3-4 leta, enaka, kaj šele boljša od te Aorus Master.
V glavnem, jaz imam pri platah povsem drugo mišljenje kot Mr.B, ki vedno lima najbolj cheap shit plate.

Sploh zakaj je dobro kupiti čim bolj future proof plato, da ne rabiš vedno znova kupovati novega ključa za Win in Office. Oktobra 2020 sem kupil za Z490, pa potem marca 2021 za Z590. Ampak ok, to mi je padel izvijač na Z490 (Noctua nima za plastičen ročaj kot ima be quiet, od takrat naprej dajem na plato še brisačko), drugače bi jo imel pač 2 leti, pa že to je malo. In enako te Z690 in Z790, saj lahko je za 5 let, ampak če je kakšen velik preskok pri CPU-jih, pa lahko tudi za samo 2-3 leta.

Glede razporeditve NVMe sem pa razmišljal tako:
1. Fastro 2TB PCIe 3.0 (nimam še, ampak bo skoraj sigurno ta, ker so redno v MF akciji, zdaj 135EUR, bili tudi že 128EUR)
2. Fastro 2TB PCIe 3.0 (enako še nimam)
3. WD Black 2TB PCIe 4.0
4. WD Black 2TB PCIe 4.0

Pač moje razmišljanje je tako, da če bom kdaj kupil PCIe 5.0 pogon (pa četudi je skoraj nična verjetnost), potem zamenjam samo v prvi reži, drugače bi moral pa spet vse premešati.

Zgodovina sprememb…

Glede na to, da tudi jaz začenjam verjeti, da si trol: ti ne bo težko dati ene slike, ane?
V zameno: lahko ti pridem zastonj sestavljati.
Pa ne glede na to, kje si doma.
En sendvič in dva deci vode mi boš pa že dal v zameno.

Wrop ::

Ravno gledam cene zen1 vs zen5 generacije in cena platforme.
Leta 2017 1600 za 215 €, Asus Prime B350-Plus za 86 € in 16 GB DDR4 3200 CL16 za 132 €. Entry platforma za cca 430 €. Ob tem, da se prodaja ni niti začela pri 6C.
Danes se za to ceno dobi samo CPU + hladnilnik. Matične se bodo začele pri 150 €, 32 GB DDR5 rami pa 250 €.

Torej cena skoraj 2x. Prodaja bo temu tudi primerna. Prodaja zen3 je bila precej slabša od zen2, sedaj bo samo še slabše.

Horas ::

FireSnake je izjavil:

Glede na to, da tudi jaz začenjam verjeti, da si trol: ti ne bo težko dati ene slike, ane?

šele zdaj? sicer ma znanja ampak o tem kaj vse je kupu in ima se pa laže kolker je dolg in širok
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Wrop je izjavil:

Leta 2017 1600 za 215 €, Asus Prime B350-Plus za 86 € in 16 GB DDR4 3200 CL16 za 132 €. Entry platforma za cca 430 €. Ob tem, da se prodaja ni niti začela pri 6C.
Danes se za to ceno dobi samo CPU + hladnilnik. Matične se bodo začele pri 150 €, 32 GB DDR5 rami pa 250 €.

Torej cena skoraj 2x. Prodaja bo temu tudi primerna. Prodaja zen3 je bila precej slabša od zen2, sedaj bo samo še slabše.

Dosti slabša vsaj dokler X3D modeli ne pridejo je AMD nekonkurenčen, ker kaže da je Intel vsaj malo razmišljal o cenah
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

ziga1990 je izjavil:

Wrop je izjavil:

Dosti slabša vsaj dokler X3D modeli ne pridejo je AMD nekonkurenčen, ker kaže da je Intel vsaj malo razmišljal o cenah

I5 je takrat stal isto , pa zacetna plata tudi ?

FireSnake je izjavil:

Zakaj bi pa rabil komurkoli karkoli dokazovat? A tvoj predlog naj bi bila pa zamenjava? Kdo pa te hoce se doma gledat :))
Jaz te niti slucajno nebi pustil sestaviti niti celeron masine kaj sele AM5 setupa za 2K€ ...pa pustmo ob strani dejstvo, kako absurdno cenis svojo prisotnost in znanje >:D

globoko grlo ::

Mene predvsem zanima a so plate zdej zlate al zakaj je to vse x2 al pa se vec?

Al so si pizde rekle ce lohka nshitia, pol lohka tut mi?
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

cias ::

Jazon je izjavil:

mtosev je izjavil:

Mislim, da večina folka ne bo delidala svojega novega cpuja za 500-600€ in ga potencialno uničili.

Itak da ne. Ampak 20stopinj razlike pomeni da ima AMD lahko zajeb pri pakiranju.

Ni zajeb, namerno debel IHS za združljivost s starimi hladilniki.
Ampak sedaj je že kup jutuberjev pogruntalo da z undervoltom in omejitvijo porabe lahko prideš na 55C, z minimalno izgubo zmogljivosti. Navito je do roba da je najboljše.

globoko grlo je izjavil:

hehe...AMD je z Ryzen CPU-ji nasel svoje mesto na trgu in zdej to pac trzi, kot je to pred casi pocel Intel. X570 so bile tudi ze obcutno drazje kot X470, z B550 so nekako stvari zbalansirali, vseeno pa so cene plat vedno visje, pa mislim da tezave s polprevodniki niti niso glavni razlog. Vcasih se je folk norceval iz AMD-ja kobajagi poor man's system, zdej pa mate svoje :))

Je pa dejstvo da vedno pridejo na trg najdrazje plate z najvec bonboncki, tako da se bo scasoma tudi za AM5 vse normaliziralo, zato pa govorimo, da je kupiti novo platformo v startu z vec vidikov dokaj nesmiselno oz. jo posvojijo res tisti najbolj zagrizeni entuziasti.

Horas je izjavil:

Maxlos je izjavil:

DarwiN je izjavil:

jaz še zdaj ne razmišljam o menjavi svoje 1080ti. kartica je za 1440p več kot odlična še vedno. tudi v novih igrah

Hvala za potrditev.

globoko grlo je izjavil:

Matične bodo šle dol. Trenutno nima konkurence, pa sem tudi 100% da kupcev ni / oziroma stojijo v koloni za AM5.... Če je najcenejša plata eu j cca 300€ oziroma US 250$. Sedaj v roku enega meseca naj bi prišle B650 ki bodo kao imele začetno ceno 125$. Tako da cene bodo do zime padle na normalne vrednosti. Verjento ko bo več jasno z intel Gen13

Trenutno imaš pa goro plat z AM4 socketeom, ki edino nimajo PciGen5 , pa še to je ? kdaj bo gamerski PC to izkoristil, če že PciGen4 ni nekaj kar bi grafične zasačile…
Edino kar je vprašanje :
Directstorage : v povezavi z igrami
I/O možnosti ki jih nima niti z790, pa še to je ? če povprečni uporabnik sploh to rabi.

mtosev ::

Glede na cene AM5 bo AM4 še nekaj časa ostala priljubljena platforma. B450 4x ddr4 slot matična je bila 80€ leta 2019.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

mtosev je izjavil:

Glede na cene AM5 bo AM4 še nekaj časa ostala priljubljena platforma. B450 4x ddr4 slot matična je bila 80€ leta 2019.

Jp danes se začne pri 52€, za 80€ dobiš danes MSI B450 Gaming Plus Max, ASUS TUF Gaming B450M-Plus II... ne da bi komu priporočal da kupi B450, če je az cca 30€ več že solidna B550 plata.

Horas je izjavil:

FireSnake je izjavil:

šele zdaj? sicer ma znanja ampak o tem kaj vse je kupu in ima se pa laže kolker je dolg in širok

Ni problema postat slike, poslikam vse komponente, ki jih kupim.
Drugače je teh Aorus Master prodanih največ od vseh AM5 na MF (trenutno 100 kos), tako da slaba izbira sigurno ni.
Drugo je pa pariranje te plate s 7600X, to pa dvomim da je naredilo več kot 10 ljudi na svetu. V MF trenutno prodanih 7600X samo 60 kos, 7700X-7950X pa 210-260 kos.
Tako Hardware Unboxed in Gamers Nexus sta nekako zaključila, da je boljša izbira 7700X, vsaj zdaj ko so na voljo samo X670 plošče. Ampak 120EUR več za kar se nikjer ne bo poznalo, samo tisti procent do 3%. Pa trenutno je ravno tako da imam samo 150EUR, tako da moram počakat do jutri da dobim še 100EUR, potem bo pa z negativnim limitom nekako le šel skozi ta 7600X. Pač to se pozna še od vseh tistih nakupov grafičnih, od takrat sem vedno bolj okoli nule na TRR.

Jaz sem že z 10900K videl, da to future proofanje z več cori ne pride v poštev, trenutno se pa še vedno ne rabi več kot 6 corov za igre. Ima pa sedaj po komaj 2 letih 7600X že 40% boljši ST ter enak MT, vsaj potem ko 10900K pade na PL1 125W. Potem ima še malo manj od 7600X, iz 16000 na 14500 pade.
Sicer sem pa 10900K kupil bolj zaradi boljšega memory controllerja, ker takrat je bil še Gear 1 in je IMC od 10600K že precej švical na 4266-4400.

cias je izjavil:

Ampak sedaj je že kup jutuberjev pogruntalo da z undervoltom in omejitvijo porabe lahko prideš na 55C, z minimalno izgubo zmogljivosti. Navito je do roba da je najboljše.

To sem tudi jaz včeraj gledal, Tech YES City. Ta je že 6600 XT spravil iz 135W na 78W.
Jaz bom probal 7600X tako kot sem RX 6800, 25% nižja poraba za samo 3% manj performans.

Zgodovina sprememb…

Prjatu ma 10850k, ma 100mhz manj k 10900k sam je isti. Prizadet,prfuknjen,prtegnjen,bolan proc.

globoko grlo je izjavil:

V glavnem zaradi PCIe 5.0. Vsaj enih 20EUR pa tudi DDR5, pač pogledaš razlike v cenah med Z690 DDR4 in DDR5.
Ampak zato pa so naredili tudi non-E verzije z GPU PCIe 4.0. Pa izidejo že 10.10.2022.

V bistvu če primerjaš enako z enakim, tudi ni take razlike. X570S Aorus Master 407EUR (to je komplet PCIe 4.0), Z690 Aorus Master 480EUR (to je samo GPU PCIe 5.0). Za X670 Aorus Master sem dal pa 533EUR, ampak ta ima GPU PCIe 5.0 + 2x M.2 5.0 + 2x M.2 4.0. Pač kolikor več dobiš, toliko je tudi dražja. Niti se mi ne zdi da plačuješ kakšen early adopter davek. Itak da bodo šle sčasoma cene malo dol, ampak za 100EUR pa tudi ne.

To je mid range. Low end Z690 z DDR5 dobiš že za 200EUR. X670 se pa začne pri 320EUR. Za low end bo itak B650. Feature set verjetno podoben kot Z690 plošče v enakem cenovnem razredu.

Zgodovina sprememb…

Mene še vedno zelo matra razlika med rami, 6000 30-38-38, 6000 32-38-38 in 6000 36-36-36 (oz. Hynix so še 36-38-38). Upam da bo Steve iz Hardware Unboxed to malo potestiral. Ne more biti več kot kak FPS razlike. Ampak če gledaš na MF, pa večina kupuje ravno 6000 30-38-38. Glavni razlog je verjetno, ker so bili zraven Zen 4 review kitov.

Drugače za Hynix enako kot pri DDR4 velja to:
https://www.overclockers.com/g-skill-tr...
G.Skill Trident Z5 uses Hynix IC. Hynix IC overclocks high and produces less heat than the Samsung IC, so it promises good results. This is excellent info for all who are into overclocking.

Zgodovina sprememb…

mirancar ::

če te zanima proper ram overclock, si poglej channel od tega tipa: https://www.youtube.com/c/ActuallyHardc...
lahko začneš z tem videom:
tl;dr: CL does matter as much as other subtimings, subtimings je pa en kup vrednosti, ne samo une prve 4 primary k jih vidiš na velko ko kupuješ. v subtiminge posega tud matična plošča vsaka po svoje, zato so lahko neke manjše razlike med platami
ima tud nekaj videov kjer lahko skopiraš neke "varne" vrednosti v svoj config in bo zlo verjetn 90% maximizacije narjen
kokr gledam lahko z spremembo subtimingov dosežeš veliko, vbistvu kar te zanima pri nakupu je samo kateri čip je, in trenutno je SK hynix the way to go, kokr je včasih z ddr4 blo za iste namene "samsung B-die".

edit: še rezultate k jih tip tipično dosega z spremembo subtimingov so recimo 65ns latency -> 55ns, pa kake 10% bandwith increase

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mirancar ()

DamijanD ::

Ima kdo 2xxx CPU na MSI x470 gaming plus na zadnjem biosu: 7B79vAL 2022-08-04 ?
Ne vem ali se upam posodobit ali ne, načeloma glede na opis niso vzeli podpore za 2xxx ampak nisem zihr...

Plata za 320EUR
https://geizhals.eu/asus-prime-x670-p-9...
nima PCIe 5.0 x16
ampak samo
PCIe 4.0 x16
?

Počasi bo treba pogledati še kaj drugega kot Asus.

To dobiš šele pri 396EUR:
https://geizhals.eu/asrock-x670e-steel-...

Zgodovina sprememb…

FireSnake je izjavil:

Plata za 320EUR
https://geizhals.eu/asus-prime-x670-p-9...
nima PCIe 5.0 x16
ampak samo
PCIe 4.0 x16
?

Počasi bo treba pogledati še kaj drugega kot Asus.

To dobiš šele pri 396EUR:
https://geizhals.eu/asrock-x670e-steel-...

Ja in RTX 4090 je PCiGen4.

Saj to vem (sramotno, pravzaprav).
Ampak, če dam za plato 300+ hočem vse bombončke.

FireSnake je izjavil:

Saj to vem (sramotno, pravzaprav).
Ampak, če dam za plato 300+ hočem vse bombončke.

Glede na to da nima vseh bonbonökov, paö ne kupi.
Boü pa pgledal katera od z690 ali z790 plat ima vse bonbonöke ki jih rabiü in koliko stane. NAs preseneti 1x PchGen16 in vsaj 1k m2 na PciGen5

temp1337 ::

Za vse bombončke sem si kupil za 250€ rabljeni 5900X. Procesor res svaka čast idla na 32°C in full load ne gre čez 65°C. Odprto ohišje in stara Noctua z eno vetrnico na procu.

temp1337 je izjavil:

Za vse bombončke sem si kupil za 250€ rabljeni 5900X. Procesor res svaka čast idla na 32°C in full load ne gre čez 65°C. Odprto ohišje in stara Noctua z eno vetrnico na procu.

Da ampak potem ti bodo servirali z dejstvom z mrtvo platformo. In hitro v trgovino po 200€ plato, ki ima edino novo zadevo DDR5, pa to zaradi cene ne kupujejo.

In da kupovati karkoli danes je nesmisel, ko gledamo v kontekstu iger, ker ves bottelneck so dejasko grafične kartice. Upam da se bodo stepli, vsaj Ebay že nakazuje stanje trga ko dobiš rtx 3080 ti za 500€
««
576 / 623
»»