» »

AMD R3xx series

AMD R3xx series

Temo vidijo: vsi
««
53 / 115
»»

AapocalypseE ::

To pa je potem fina zadeva, da kupiš DX11 kartico pa maš v bistvu tudi DX12 podporo. Upam, da bojo res pohitritve na DX12 in še ne bom rabil menjat 7950. Zaenkrat se mi najbolj gre za pCars, ki bi naj delovala na Win 10 dosti bolje na AMD karticah.

Zgodovina sprememb…

PredatorX ::

Napajalc je izjavil:

Senitel je izjavil:

Ne, 7950 je feature level 12_0, čisto isto kot Fury X. Kepler je feature level 11_0. To je tisto zaradi česar Napajalnik bluzi, da Kepler ni DX12. Čeprav je bilo to lahko že ob Keplerjevemu izzidu povsem jasno, ker je feature level 11_0 in ne 11_1.
Feature level pomeni, da GPU podpira nek set featurejev in vse prej. Keplerju manjka 11_1, čeprav ima vse kar je bilo dodatno zahtevano za 12_0.

Nič ne bluzim, mantel je že kar dolgo v igri, in fino pohitri igre, če bo dx12 naredu isto ali bolje bo kar uredu. Boste tudi nvidiaši kmalu prišli na svoj račun.

to velja samo za CPU perf.

Senitel ::

Napajalc je izjavil:

Nič ne bluzim, mantel je že kar dolgo v igri, in fino pohitri igre, če bo dx12 naredu isto ali bolje bo kar uredu. Boste tudi nvidiaši kmalu prišli na svoj račun.

Itak da bluziš. Kolk je recimo BF4 v Mantle hitrejši kot v DX11? Star Swarm ni špil.

Senitel je izjavil:

Napajalc je izjavil:

Itak da bluziš. Kolk je recimo BF4 v Mantle hitrejši kot v DX11? Star Swarm ni špil.

50-60% ... i5 4460 DX11 = 100 FPS vs Mantle je 155 FPS
Mantle v BF4 je narejen za 4 jedra. Tko, da recimo FX 6300/8300 zgubi load in dobi perf. Tud FX 4300 4.5GHz sv FX 6300 4.5GHz nebo vleik razlike v mantlu je v DX11 večja - izključujemo GPU bottleneck. Definitvno dobiš boost.

Zgodovina sprememb…

klinker ::

Senitel je izjavil:

Jaz imam resen problem najdit tvojih 50-60%.

A se ne ves da so vse te profi strani podkupljene s strani Nvidije >:D
Od izida Furyja, so samo se YT mojstri vredni zupanja ;)

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Robi182 ()

Napajalc ::

Morš do konca prelistat to kar si linkal:

011011100111010101100010

Zgodovina sprememb…

• predlagala izbris: CellarDoor ()

CellarDoor ::

PredatorX je izjavil:

Senitel je izjavil:

Napajalc je izjavil:

50-60% ... i5 4460 DX11 = 100 FPS vs Mantle je 155 FPS
Mantle v BF4 je narejen za 4 jedra. Tko, da recimo FX 6300/8300 zgubi load in dobi perf. Tud FX 4300 4.5GHz sv FX 6300 4.5GHz nebo vleik razlike v mantlu je v DX11 večja - izključujemo GPU bottleneck. Definitvno dobiš boost.

Link ali pa je samo tvoja izmišljotina,

A ima kdo kakšen link do amd roadmapa kar bo nasledilo gcn, ki je že prostaško nazadnjaški?

Lilija dej nehi že bluzit.

ja AMD DX11 je zelo slab.

Zgodovina sprememb…

m0LN4r ::

Pa sem že mislil, da bo tut kak špil razen BF4
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Ti verjetno ne boš igral Star Wars™ Battlefront™ in Star Citizen ker bo podpiral mantel in je AMD frendly?
011011100111010101100010

kot, da bi za zmogljivost nvidie samo Project Cars test dal, lol, ni vam pomoči

Iskal je 50% razlike, dobil jo je, kje je problem?
011011100111010101100010

Par vprašanj na katere itak spet nebo odg.:
A je bil BF4 narejen _favoriziran_ za DX ali Mantle, kot reklama ?
Koliko je iger, ki ne podpirajo tega?
Zakaj je amd in game industry ditchal oz. ni sprejel mantle u odprtimi rokami eh?
*Bonus: Zakaj mantle ne deluje z FRAPS ?

Pravljico o dx12 in mantle so si fanboyi zmislil, da nebo kdo mislil, da je kaj resnice v tem.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

asus 290 je na mindfactory (3pcs left) 279EUR http://www.mindfactory.de/product_info....

drugače pa ima computeruniverse še dodatnih 10% popusta na crucial sport ram, kar je dirt cheap, 23 eur za 4g itd., ddr3 je trenutno za pokupit

Zgodovina sprememb…

Buggy ::

CellarDoor je izjavil:

nic bat na W10 je AMD z zadnjnimi driverji dobil cca 20% boost, tako da pCars lahko crtas iz seznama iger, ki so ze v startu bile s strani podpore zaloznikov hendikepirane za AMD kartice.

...pa ce ti argumentirajo dejansko z linki, nekaj kar ti trdis kontra oz. se zgrazas potem je nekako korektno, da to sprejmes, ce se ze ne opravicis. Aroganca ti ni ravno v ponos.

Buggy je izjavil:

CellarDoor je izjavil:

nic bat na W10 je AMD z zadnjnimi driverji dobil cca 20% boost, tako da pCars lahko crtas iz seznama iger, ki so ze v startu bile s strani podpore zaloznikov hendikepirane za AMD kartice.

...pa ce ti argumentirajo dejansko z linki, nekaj kar ti trdis kontra oz. se zgrazas potem je nekako korektno, da to sprejmes, ce se ze ne opravicis. Aroganca ti ni ravno v ponos.

kako ironično, da ravno meni glede linkov, ti pa vedno zgrešiš, pojdi raje v drugo temo s tem nesmislom

Napajalc je izjavil:

Iskal je 50% razlike, dobil jo je, kje je problem?

pravi se oglaša, s koliko linki si imel problem, ko smo jih servirali? z vsemi

Zgodovina sprememb…

AMD z zadnjnimi driverji dobil cca 20% boost, tako da pCars lahko crtas iz seznama iger,

20% ? Kje ? 390 ? Fury ?

20% ? Kje ? 390 ? Fury ?

Rabli bi najmanj 40%
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Sej dobro dela mantel na 1080p na Fury x s tastarimi driverji:
011011100111010101100010

Dela, za hvalit se pa ni (razen če gledaš neprave številke na levi strani).
Za posploševat pa še manj.
Trade Republic 38MVDVXM

Buggy ::

m0LN4r je izjavil:

AMD z zadnjnimi driverji dobil cca 20% boost, tako da pCars lahko crtas iz seznama iger,

20% ? Kje ? 390 ? Fury ?

20% ? Kje ? 390 ? Fury ?

Rabli bi najmanj 40%

tukaj ja, na tem, linku kjer si nalimal slikico samo od deznih pogojev, kjer dobi cca 10% normalno v igri pa 290/390 cca 20%...Fury pa se dosti vec...samo ti si prevec nizkoten, da bi to priznal.

http://www.computerbase.de/2015-07/wind...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

18% in 17% je za tebe dosti več kot 20% ? Izračun daj.
Zakaj pa dež ne deluje? A so kaplce pretežke?

Seveda priznam, da je povprečno 10% boljše, ampak so še vedno daleč zadaj.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

Seljak ::

Nekaj postov nazaj sem objavil problem z mojo grafično kartico r9 390 kako laufa na 100% in temu primerne so bile temperature. Od včeraj in do danes se probam znebiti GPU minerja,ki je bil kriv za to piz*arijo. Upam,da se ga bom lahko rešil. Mislim,da je zaradi te nesnage podlegla prejšnja grafikulja.

m0LN4r je izjavil:

20% ? Kje ? 390 ? Fury ?

20% ? Kje ? 390 ? Fury ?

Rabli bi najmanj 40%

Pejt nazaj v NVIDIA temo.

Project cars, da 40% boosta na DX10. Pa velik userjev je to potrdilo.

Tud AMD ma boljši inputlag.

Failworks
http://wccftech.com/fight-nvidias-gamew...
- damaging NVIDIA and AMD users.

Zgodovina sprememb…

Nihče se ne sekira, razen vas :D
Trade Republic 38MVDVXM

Ne, ker ti glupiš nekaj po svoje. Sej ti ni treba v tej temi pametovat. Sej maš tud NVIDIA teme.
Sam to delajo smao NVIDIA fanboyi...

Še enkrat razloži mi zakaj je Crysis 2 imel "nevidno vodo"? Dej poglej si mal tessellation. GCN sploh ni slab, če pa še developer ne dobi "source code", kako naj to AMD sploh optimizira?!
AMD nima najhitrejše grafične. Nima najdražje. In ne kvari perf. na NVIDIA-ji oziroma v igrcah.

Zgodovina sprememb…

gddr85 je izjavil:

a ni bilo rečeno za gcn 1.0 11_1?

Ja, dejansko imaš prav. GCN 1.0 ni feature level 12_0., manjka tiled resource tier 2. Sorry about that.
Torej 79x0/280/370 in nižje grafe niso feature level 12_0 ampak 11_1.

@hojnikb: Baytrail GPU-ji tudi niso DX12. Gen 7 ni, gen 7.5 je (kakor koli že Intel šteje te generacije).

m0LN4r je izjavil:

*Bonus: Zakaj mantle ne deluje z FRAPS ?

Ker Mantle ni odprt API... Da se naredi back buffer flip se ne uporablja DX API in se FRAPS nima na kaj obesit.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Senitel ()

Torej nič boosta za 7950 na Win 10 in DX12 :(

Ta boost ni vezan na feature level 12_0. Še vedno pa lahko poganja DX12 in vse kar je sposobno poganjat DX12 bo manj obremenjevalo CPU.

markic222 ::

Ravno ta vikend sem si sestavil novo mašino vključno z Sapphire r9 390 in moram priznati, da sem kar zadovoljen. Overclocka se v izi nad 1100+ mhz, memory pa na 1700+ (afterburner). BF4 na ultra settings 2560 x 1440 imam min 50 fps-jev, bom pa v kratkem potestiral še ostale igre.

Najbolj sem razočaran z driverji. 15.7.1 driverji na windows 10 sploh ne delujejo, ker se pojavi blackscreen preden vstopiš v windows in ne moreš nič. Tako imam sedaj 15.20 driverje kjer pa so težave z nekaterimi igrami, vključno z GTA V, kjer se gonilniki preprosto sesujejo. Temperatura grafične tudi ob polni obremenitvi po 2h igranja ni presegala 75 stopinj. Če bo želja naložim kak video. Škoda da ima AMD tako štalo z driverji :/

LoL,
Ja jst nimam nič problemov z driverji že kr nekaj časa tud na Win10.
Me zanima si naredil upgrade na win10 ali si fresh install?

Senitel je izjavil:

Ta boost ni vezan na feature level 12_0. Še vedno pa lahko poganja DX12 in vse kar je sposobno poganjat DX12 bo manj obremenjevalo CPU.

Hmm, ni mi logično zakaj bi razbremenil CPU v igrah, ki tako in tako ni zaseden toliko kot GPU. Pričakoval bi, da bi CPU na nek način dodatno pomagal GPU.
011011100111010101100010

markic222 je izjavil:

Ravno ta vikend sem si sestavil novo mašino vključno z Sapphire r9 390 in moram priznati, da sem kar zadovoljen. Overclocka se v izi nad 1100+ mhz, memory pa na 1700+ (afterburner). BF4 na ultra settings 2560 x 1440 imam min 50 fps-jev, bom pa v kratkem potestiral še ostale igre.

Najbolj sem razočaran z driverji. 15.7.1 driverji na windows 10 sploh ne delujejo, ker se pojavi blackscreen preden vstopiš v windows in ne moreš nič. Tako imam sedaj 15.20 driverje kjer pa so težave z nekaterimi igrami, vključno z GTA V, kjer se gonilniki preprosto sesujejo. Temperatura grafične tudi ob polni obremenitvi po 2h igranja ni presegala 75 stopinj. Če bo želja naložim kak video. Škoda da ima AMD tako štalo z driverji :/

Katero 390imaš? Nitro? Do kolko ti grejo RPM (vrtljaji) po dveh urah? Maš zero fan modus v idle?
Trade Republic 38MVDVXM

Napajalc je izjavil:

Senitel je izjavil:

Hmm, ni mi logično zakaj bi razbremenil CPU v igrah, ki tako in tako ni zaseden toliko kot GPU. Pričakoval bi, da bi CPU na nek način dodatno pomagal GPU.

???
Prej sem zato, da GPU pomaga CPU-ju.
Sej je vse jasn driver je preveč zakomplinciran pri DX11.

Je preveč zakompliciran ja, za AMD...

PredatorX je izjavil:

Napajalc je izjavil:

Senitel je izjavil:

???
Prej sem zato, da GPU pomaga CPU-ju.
Sej je vse jasn driver je preveč zakomplinciran pri DX11.

Ja no, če bo z dx12 CPU prej vse skupaj zračunal bo nekaj naneslo, fino bi bilo da bi mu obesli dodatno tlako in razbremenil gpu.
011011100111010101100010

PredatorX je izjavil:

LoL,
Ja jst nimam nič problemov z driverji že kr nekaj časa tud na Win10.
Me zanima si naredil upgrade na win10 ali si fresh install?

Jp, čist na novo inštaliran windows 10. Kakor berem ima veliko uporabnikov identično težavo kot jaz.

@m0LN4r
Nitro imam ja. Kupil tukaj.

Rpm-e pa nisem preverjal, nimam naštimano na zero fan, možno da moram imeti novejše driverje (ki pa mi ne delujejo), ali pa čez bios pogledati. Javim rpm-e po nekaj urni uporabi danes proti večeru.

To pa ni res.
ravno 15.7.1 lepo delujejo ali pa očitno neznaš cleanat stare driverje in na novo.

D3m ::

Odvisno od kište do kište. Verjetno ima nekje spor med programi.
|HP EliteBook|R5 6650U|

ja, no to pa je tud res. Lihk neki skakat na win10 trenutno za igrce... počakat 2-3 mesece tolk, da se problemi porihtajo.

PredatorX je izjavil:

To pa ni res.
ravno 15.7.1 lepo delujejo ali pa očitno neznaš cleanat stare driverje in na novo.

Nobenega driverja ni bilo naloženega, niti na internet še nisem bil priklopljen. Šel sem na drug računalnik in na amd-jevo spletno stran, potegnil dol 15.7.1 in naložil na sveže formatiran računalnik driver. Tako da ni bilo nobenih starejših. Ti imaš isto grafično 390?

Ne, samo naložil sem mu win10 je pa bla R9 390.

Inštaliraj driverje ponovno ko bo računalnik OL.
011011100111010101100010

Napajalc je izjavil:

Senitel je izjavil:

Ravno zato ker je GPU zaseden, nikakor nočeš, da bo GPU kdaj čakal, da pridejo komade iz CPU-ja. In to da je CPU nezaseden tudi ne drži. Problem z DX11 je, da tudi če igra dela z večimi nitmi, vse skup še vedno zavisi v enem threadu znotraj DX11 kjer se stvari serializirajo. V takem okolju ne moreš imat resno zaseden CPU.
10 let nazaj smo v igrah imeli 5000 draw klicev. Danes smo na 10000-15000 klicev, zavisi od tega koliko se stanje spremeni med posameznimi klici. Pa je moč CPU-jev šla konkretno gor.

Oboje je na najboljših možnih nastavitvah pri resoluciji 2560 x 1440. RPM-i se vrtijo do 2000 RPM pri 100% obremenitvi. Vzel sem slike kjer sem opazil najmanjši FPS.

BF sem igral cirka 1 uro zaporedoma (na sliki vidni tudi rpm-i in na koliko je bil overclock).
 BF 4 (ULTRA)

BF 4 (ULTRA)

GTA V po 5-10 minutah. Vse na največ možno nastavljeno, zavzame 3,5 GB RAM grafike
 GTA V (VERY HIGH)

GTA V (VERY HIGH)

BF 4 MULTIPLAYER (60 igralcev) na novih driverjih 15.7.1
 BF 4 MULTIPLAYER

BF 4 MULTIPLAYER

Lepo je videt da temperature ne grejo preko 72 stopinj :)

RPM-i se vrtijo do 2000 RPM pri 100% obremenitvi.

Huh to pa ni malo, za tri fan design...
Trade Republic 38MVDVXM

Ta tretja slika pove vse. Dobro so poštimal vse skupaj.
011011100111010101100010

markic222
dej za foro nared tole sliko.
1. Greš naštimat najprej settingse - DX11 -720P ali 1080P.

2. Restartaš in greš v TEST RANGE.
3. Spawn na A in samo nič ne hodiš temveč samo obrneš sliko proti stavbi nameriš v šipo ali steklena vrata ki so točno na sredini stavbe.
Naj zgleda takole.
http://postimg.org/image/8gmg4uct9/
4. V commando dej tole
Perfoverlay.drawgraph 1
Gametime.maxvariablefps 400

Narediš obe sliki.

Zgodovina sprememb…

Evo, sem kar na 1920 x 1080.
 BF 4 (TEST RANGE)

BF 4 (TEST RANGE)

BF 4 TEST RANGE

BF 4 TEST RANGE

Prvič ko sem vpisal komando za graph na 400 se je driver sesul. Drugič je delalo normalno.

Jaz osebno sem z grafično zadovoljen, se ne pregreva, je dokaj tiha (fractal R5 ohišje pomaga) in vse igre ki jih igram delujejo na 1440p na 50+ fps-jev na ultra nastavitvah :). Še mal počakat da bodo še driverji do konca poštimani pa bo :)

Zgodovina sprememb…

Kaj ::

Kaj je poleg malenkost višje frekvence še razlika med:
Gigabyte R9 390 Windforce 2x
in
Gigabyte R9 390 G1 GAMING

+ nekje sem zasledil še en Gigabytov model kjer je dopis (rev.1)...

Tile bumbarji majo pa še celo kar oba imena za isto kartico. Kako naj pol veš, kera je:
http://www.agt.si/racunalniska-oprema/g...
(ne bat, ne bom tle kupil, sem le slučajno zasledil)
««
53 / 115
»»