» »

Ukrajina Part II

Ukrajina Part II

Temo vidijo: vsi
««
365 / 859
»»

l0g1t3ch ::

BorutO je izjavil:

-vx- je izjavil:

Kriv je bedak, ki dreza medveda v oko po nasvetu ZDA. Ker ga bojo "kao" zascitile. Dejansko pa se rezijo in gledajo borzne indekse, kako njim rastejo in EU in Rusiji padajo. Ukrajina je nerelevanten collateral damage.


Daj nehaj ... narobe razmišljaš ... in zaradi takšnega razmišljanja te zdaj končno razumem zakaj podpiraš ruse ... Ni ti pomoči. Takim modelom lahko cel svet pove, kako je, pa še bodo vedno v svoje prav prepričani ... Razumeli bodo še le, ko jim bo putin povedal.

Ne morem pozabiti tistega ... ko so turki sestrelili dva vojaška lovca nad sirijo, je bilo polno sovražnih govorov o tem, kako bodo zdaj turki najebali, kako jih bodo rusi zbombardirali itd ... v glavnem, nič lepega o turkih z ust rusofilov ... no, sta si vseeno raje turk in rus segla v roko, in naenkrat so rusofili spremenili mnenje. :) Komedijanti ....


To so umsko bolni ljudje, primerni samo za v ustanove.




Kakšna je simbolna razlika med silakom, ki udari ženo, in predsednikom, ki napade sosednjo državo? Oba opravičujemo, češ, gotovo ga je razburila, ni poslušala, ubogala.

Ni čudno, da so jo posilili, saj je ženska oblekla minico.

Ni čudno, da so jo napadli s tanki, saj je država hotela demokracijo.

Saj vemo, kako to pri nas gre. Mož zakolje ženo ali jo živo zažge, potem pa se vsuje niz komentarjev, da ga moramo razumeti, gotovo mu je kaj sikala, morala bi paziti itd.

bbbbbb2015 ::

bbbbbb2015 je izjavil:

l0g1t3ch je izjavil:

-vx- je izjavil:

Mimogrede, sem bil v Hiroshimi in v muzeju, kjer imajo izrezan del stene hise, kjer je bil clovek in je na steni ostala senca, ker je s svojim telesom malo zmanjsal vpliv jederske eksplozije na steno.

Predlagam kretenom tule, ki bi radi umrli za ukrajinske ideale, da si zatlacijo stumf v gobec in niso prevec pametni, ker je vsak tak kreten se en milimeter blizje resnemu sranju.



Kaj pa ti kreten ki navijaš za Ruske ideale?
Naj se Ukrajinci pustijo posili, sej jim bo pasalo če se ne bodo upirali.


Pomiri se malo. Ker zadeve niso take, kot so videti na prvi pogled. Naj razložim.

Zagotovo ni v redu, da je Rusija napadla Ukrajino vojaško. Ni opravičila za to, tudi jaz se ne strinjam s tem napadom, ker je to barbarski način reševanja stvari.
Vendar. Potrebno je realno pogledati napake, ki jih je na tej poti naredila Ukrajina (do Rusije). Zdaj, kakor stvari stojijo, je krivda za napad Rusije 35% na strani Ukrajine / 65% na strani Rusije. Čeprav so ti procenti malo smešni, bi si jaz celo upal ob slabih, oblačnih popoldnevih subjektivno reči, da je Ukrajina kriva 45% / Rusija 55%.

Fokusirajmo se na napake, ki jih je na poti svoje polne avtonomnosti storila Ukrajina. Opozoril bi vas, da je Ukrajina samostojna od leta 1991. Napak je kar veliko za tako kratko obdobje.
Poglejmo jih:


3) Napaka z ruskim plinom - kardinalna napaka

To je po moje začetek konca med sobivanjem Ukrajine in Rusije in razlog, da je Donbas poslal v kuratz Ukrajince. Poglejmo:

Ruski plin je imel in še vedno ima - dve ceni. Eno je interna, ruska cena, ki je precej nižja od svetovnih borznih, dreugo pa svetovna borzna oz. pogodbena cena. Ukrajina je dobivala plin po nižji, interni ceni. Nekaj ukrajinskih oligarčkov se je fino omastilo na tem plinu, ko so plin, namenjen interni uporabi, šopali na zahod za $$$.

Regiji, ki imata firme, ki se ukvarjajo z energetsko potratnimi panogami (jeklarne, železarne, steklarne, ...) so bile ravno v Donbasu.

Ukrajinci tega diskonta (poleg tega, da so marsikdaj ta plin prodali na zahod brez soglasja Rusije) niso razumeli kot neko roko sodelovanja, ampak kaj naj rečem, kot neko pravico. Grobo so izsiljevali Ruse, če so Rusi želeli še plin transportirati na zahod.

Rusi so zgradili Severni Tok 1, zaobšli Ukrajince - ter le-tem dvignili cene. Posledica je bil propad celotnih industrij, predvsem v regiji Donbas. Zato so Donbasovci tako razkurjeni. Ta hip laufajo v Donbasu samo še elektrarne za ukrajinsko mrežo - vse ostalo pa je bilo v negotovosti. Donbasovci so dobivali plin po sindikalni ceni, a kaj ko je bilo povsod vojno stanje (ki je ustrezalo Ukrajincem).

Propad industrij v Donbasu je bil pretežno zaradi bistveno višje lastne cene izdelkov, vendar pa so še drugi vzroki. Je pa dejstvo, da Kijev Donbasu nikoli ni ponujal nekega programa razvoja. Zato so Donasovci poslali Ukrajino v kuratz. Tako zelo enostavno je to.

l0g1t3ch ::

-vx- je izjavil:

BorutO je izjavil:

-vx- je izjavil:

Kriv je bedak, ki dreza medveda v oko po nasvetu ZDA. Ker ga bojo "kao" zascitile. Dejansko pa se rezijo in gledajo borzne indekse, kako njim rastejo in EU in Rusiji padajo. Ukrajina je nerelevanten collateral damage.


Daj nehaj ... narobe razmišljaš ... in zaradi takšnega razmišljanja te zdaj končno razumem zakaj podpiraš ruse


Ne podpiram ruse. Ti in ostali zabiti hipsterji mi greste na zivce, ker ste iz celotne pizdarije naredili svojo osebno agendo in navijate kot najbolj zabiti prleski navijaci na fuzbal tekmah tretjeligasev. Pac, ce imate nizko samozavest, zacnite poceti nekaj koristnega, recimo kvackanje, zato, da si jo boste izboljsali. Ne se s svojimi nesposobnimi zaplankanimi mozgani spravljati v teme strateskih interesov, ker ste preneumni za to.



Vsi ki so drugače misleči so hipsterji in milenciji.

Potem pa: OK, boomer.

-vx- ::

fur80 je izjavil:

-vx- je izjavil:

fur80 je izjavil:


Pa kaj se bodo predali, pa si gledal že predaje v zgodovini, pa kaj je bilo ko so se Bosanci predali, pa predaje ne pridejo v upoštev, ker potem te razčlovečijo, Ukrajinci pa se ne bodo pustili razčlovečit. Rusi delajo etnično čiščenje leta 2022, dost je bilo tega, ne morem tega gledat in biti ravnodušen!!!!!


Bo pac veliko mrtvih naslednjo zimo (in do zime). Ampak zdaj so ze temeljito zajebali (oz. je kreten Z), predati bi se morali prvi dan in se nato iti gverilo. Frontalno proti Rusiji nimajo sans.


Kako gverilo, potem so gotovi, gulagi bi se spet odprli, kaj bi pa Putin delal z njimi ti je pa menda jasno, poglej opozicijo v Rusiji!


Zdaj jih bojo pac zravnali. Ne vem sicer kaksne cudne poglede imas, ampak kolikor jaz vidim, Putin rusi vse po vrsti in nicesar ni kar bi ga lahko ustavilo. Bos sel ti v Kijev dati AK-47 kjer imas danes jezik. Se mi je zdelo.
Ukrajina: freedom's just another word for nothing left to lose.

l0g1t3ch ::

-vx- je izjavil:

fur80 je izjavil:

Pa kaj tebi še vedno ni jasno, da se Putin ne bi ustavo tu pri Ukrajini in se ne bo, brez sankcij in upora!


Verjetno nimas blage veze zakaj se je sploh spravil na Ukrajino in si se prisiljen zanasati na medijski bullshit, ki je tako ali drugace skopiran iz CNNa. Prav, saj ni problema, ne razumem pa zakaj se oglasas, ce o celotni problematiki nimas blage veze. Kaj mislis, da si cool? Think again...

Se bo ustavil pri Ukrajini, je imel dve desetletji casa napadati druge drzave, pa se ni zmenil za njih. Samo na tak poceni nacin se pa ne bo pustil jebat in to je bolj razumljivo kot pa ves vas scaremongering, ki nima nobene osnove.


Tudi ti nimaš blage veze.

Trobiš samo to kar ti je šef v Kremlju naročil.

Ampak karkoli že je, dejstvo ostaja da je Rusija agresor in da so vsi tvoji posti samo bedni poskusi opravičevanja.


Luzer.

Meizu ::

Za tiste, ki opravičujete Putina in njegove grožnje z jedrskim orožjem - kaj pa če bi bila zgodba obrnjena? Kaj pa če bi pred invazijo NATO poslal svojo vojsko v Ukrajino in zagrozil Putinu, da če samo prestopi mejo že letijo nukice na Moskvo? A to bi vam tudi blo kul al bi ropotali po NATU?

Al bi bil spet nek medved užaljen?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()

zlabo ::


Nikjer se nisem nasel, napisal si cel sestavek o nekih famoznih rusofilih, ki jih v tej temi se nisem nasel. In sem ti odgovoril, da si dusevno moten potomec domobrancov (glede na dikcijo)

ampak je pa to res čisto stereotipen odziv vaše sorte, da privlečete ven leta 2022 domobrance :))
naj te razočaram, v naši hiši smo hudo narodno zavedni in nikoli ne bi podpirali okupatorja. Če si pa ti tak pacijent da narodno zavednost povezuješ z domobranstvom pa res potrebuješ strokovno pomoč ali pa deportacijo. No če bo enkrat štala, boš tako ali tako na hitro dobil urejen status

TezkoDihanje ::

Fritz je izjavil:

Ne vem, razloži to poljskemu predsedniku Vlade. Očitno ima slabo bralno razumevanje, anede 8-)


Kako zdaj ne veš. Čisto jasno piše, da je vir Wall street Journal in da bi Poljska lahko dala letala. In nato je Poljska dala vedet, da ne bo dala letal. Kaj naj bi to imelo zdaj z NEXTo??

sicer pa:
https://www.rtvslo.si/svet/evropa/blink...

in pa:
https://twitter.com/nexta_tv/status/150...

Zgodovina sprememb…

MadMicka ::

Izmed vseh znancev zagovarjajo Ruse, češ morali so, ker je Ukrajina izzivala, zakaj so pa lahko ZDA rasfukala Libijo pa Sirijo, itd., jih je to samo ene par s srbskimi koreninami, ki so odrasli tukaj, ampak pazi, niso iz Srbije, izvirajo iz Bih, Hrvaške...tako da sem 100% da je vx tudi en tak...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

IL_DIAVOLO ::

NATO se nima kaj brigat v konflikt Rusije in Ukrajine. Ukrajina bi morala to vedeti, da organizacija NATO ne bo reskirala cele Evrope zaradi 2 nepomembnih drzav, ki Evropi NE nosita zlatih jajc. Pa tudi ce bi, se vedno nima nobenega smisla.

Ce pa imajo neuravnovesenega norca za predsednika, pa ga naj za jajca obesijo, ne pa da ga častijo kot boga.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

bbbbbb2015 ::

l0g1t3ch je izjavil:

-vx- je izjavil:

Mimogrede, sem bil v Hiroshimi in v muzeju, kjer imajo izrezan del stene hise, kjer je bil clovek in je na steni ostala senca, ker je s svojim telesom malo zmanjsal vpliv jederske eksplozije na steno.

Predlagam kretenom tule, ki bi radi umrli za ukrajinske ideale, da si zatlacijo stumf v gobec in niso prevec pametni, ker je vsak tak kreten se en milimeter blizje resnemu sranju.


Kaj pa ti kreten ki navijaš za Ruske ideale?
Naj se Ukrajinci pustijo posili, sej jim bo pasalo če se ne bodo upirali.


Pomiri se malo. Ker zadeve niso take, kot so videti na prvi pogled. Naj razložim.

Zagotovo ni v redu, da je Rusija napadla Ukrajino vojaško. Ni opravičila za to, tudi jaz se ne strinjam s tem napadom, ker je to barbarski način reševanja stvari.
Vendar. Potrebno je realno pogledati napake, ki jih je na tej poti naredila Ukrajina (do Rusije). Zdaj, kakor stvari stojijo, je krivda za napad Rusije 35% na strani Ukrajine / 65% na strani Rusije. Čeprav so ti procenti malo smešni, bi si jaz celo upal ob slabih, oblačnih popoldnevih subjektivno reči, da je Ukrajina kriva 45% / Rusija 55%.

Fokusirajmo se na napake, ki jih je na poti svoje polne avtonomnosti storila Ukrajina. Opozoril bi vas, da je Ukrajina samostojna od leta 1991. Napak je kar veliko za tako kratko obdobje.
Poglejmo jih:



4) Napaka z Minsk 2 protokolom

Minsk 2 protokol je bil korektno napisan za problem, ki ga je reševal:

status Donetska, Luganska

Ukrajina dejansko ni hotela tega protokola implementirati. Dontesk in Lugansk bi bila še vedno del Ukrajine, dobila pa bi neko omejeno samostojnost. Ukrajina je od tega protokola pričakoval več in vse. Recimo, da dobijo Krim nazaj.

Krimu so tudi zaprli vodo (ter so ljudje na Krimu crkovali), niso se pa hoteli pogajati s Krimovci. Razumem pravico Ukrajincev, da so zaprli vodo v kanal, ki so ga zgradili, vendar je bilo od Ukrajincev kratkovidno, da se niso (zopet) pogajali s Krimovci.

Tu je očitek Putina, da so 8 let čakali na implementacijo protokola - med tem, ko jim je Zelenovski (kratkovidno) s pojavljanjem v uniformi, s čelado na glavi sporočal, kje vidi rešitve.

Za brezveze je izzval Ruse. Sigurno Minsk 2 ni bill 100% ugoden za Ukrajino, je bila pa zdrava mera 50/50, ki bi nekako zadovoljil tudi Donbas (in bi se Donbasovci videli kot ekonomski del Ukrajine).

l0g1t3ch ::

-vx- je izjavil:

l0g1t3ch je izjavil:

-vx- je izjavil:

TezkoDihanje je izjavil:

-vx- je izjavil:

Vsaj lazem se ne in ne sirim lazi, za razliko od tebe.


Oh, absolutno točno to počneš. Ruska vojska in tehnika sta za en kurac. Vsak analitik po videnem v Ukrajini lahko to potrdi.


O tem kaj je v kurcu in kaj ne, blebetas samo ti. En ICBM je dovolj, da te odresi muk - oz. odresi muk nas, ki moramo brati tvoje sranje - pa tudi, ce so vsi zarjaveli. Pac adolescent, ki se ni sposoben foksuirati na relevantno, ker bi rad navijal.


Ja sej ruske atomske so ziher take da se vas rusofilov ognejo :D

l0g1t3ch, te bom ignoriral, prvic si zabit, razen tega trolas. Pa se ocitno si teflonski na moderacijo. Ergo, waste of time.


Ok, boomer.

Meizu ::

Evo še jaz, ki bom sicer volil Levico (jebiga, edina stranka, ki namerava vlagat v kulturni sektor, kar je moj poklic, ampak tukaj so si stranke same krive da zanemarjajo celotne sektorje) trdim, da narodna zavednost mora bit, ampak to v obliki zdravega patriotizma, t.j. ljubezni do svoje države in ljudstva (ljudstvo = državljani Slovenije, ne pa Ljudmilović spokaj v Bosno, Kuliqi v Albanijo od kod je prišel, taljanu ter nemcu pa pofafamo liziko zato ker tisto je pa uf - bodimo fer!).

Zdej pa naj me kdo požre, ker bom volil za Levico, ampak jebiga - delavci podpirajo svoje sindikate, ker se za njih borijo, za moj sektor je edina rešilna bilka sindikata Levica - zanimivo, kako nekatere stranke rade izgubljajo volilne glasove, da se kar celotnim skupinam ljudi smejijo v fris. Jebiga, pa tako.

NATO se nima kaj brigat v konflikt Rusije in Ukrajine.


Kaj se ima NATO za brigat kakorkoli več ali manj, kot se ima za brigat Rusija? Kaj, a Rusija je zdaj tle neka mama Francka, ki prinaša bonbone in krofe al kaj? Kaj imajo Rusi z Ukrajinci? A imajo skupnega predsednika? Dafak ljudje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()

aviator ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Pac-Man je izjavil:

Vitez je izjavil:

To pravim cel čas. Zelenski ali je bedak, ali popolnoma naiven, ali pa so ga Američani plačali, da povleče Ukrajino v sranje, da se odreže EU od Rusije.

Problem je, da ne razumeš Ukrajine in Ukrajincev. Želijo v EU in pod nobenim pogojem nočejo bit druga Belorusija. Lep del jih je za to pripravljen storiti vse, tudi umreti.

Na, poglej tole, če hočeš vpogled v mentaliteto:



Pa jim je kdo povedal, da EU niso sedma nebesa?


Mladi bi valda radi v EU. Kdo bi rad zivel v fantazijski dezeli svojih starsev izpred 30 let. Oni kot izgleda vse kar rabijo imajo, zato pa se kregajo zaradi nepomembnih tematik.

Ni problem ce si star, cicas na malem premozenju in 1-ga dobis neko penzijo. Mal se pogovoris, krompircek, solatko kofetek, sem tja in prezivis. Za ostale te ne zanima.

Se v Sloveniji so meje z nostalgijo in spopadanjem z realnimi problemi, vseskozi kolobocije.

Za razliko od tam tudi vseeno imas, jah vsaj za silo spodobno perspektivo. Da ne govorim, da te za enkrat se ne tepejo, ce reces da je cesar nag, ceprav bi vecini politikov taka diktatura precej ugajala.

Mislim, to kar so imeli v bliznji pretekosti v Ukrajini, in kar bi rada prinesla Rusija pac ni sistem za mlade spodobne ljudi. Mogoce za mafijozote, en sposobnega profesionalca pa pac zeli od necesa ziveti, ne pa da se stiska to pri svoji upokojeni mami v stari Hruscovke in sverca drogo.

Rusofili imate verjetno poseben fetis, da vam vladajo neki "kao" izkuseni ostareli klinci, ki 30 let lajajo iste zgodbe o partizanskih casih.

Ce stare mame ze razumem, pa mlade starlete tudi, ki prodajajo lahko mednozje najboljse u ponudniku, pa mi iz vidika moske energije ni jasno, zakaj bi morali mladi ziveti v 80,90 prejsnega stoletja skupaj z jeznimi neuspesnimi penzioniranci in uspesnimi penzioniranimi oligarhi.

Vseeno se v Sloveniji iz enih fuzinskih blokov lazje prebijes navzgor kot iz Ukrajinske Hruscovke.

Zato EU. Niso sedma nebesa.A Ukrajina in Rusija so pac drzave ranga, Bosna, Srbija.

Prevelik skorumpiran, zalezan javni sektor z poudarkom na "redu in disciplini" in "nasih kadrih".

Ce bi Desus,) imel lahko svojo drzavo, bi to bila Rusija ali Yanukoviceva Ukrajina.
Zelensky je v tem primeru kontra post ostarelemu Putinu, ki ga razen parih babic, zakrknjenih KGB-jevcev in primitivcev ne podpira vec nihce.

l0g1t3ch ::

-vx- je izjavil:

Fritz je izjavil:

-vx- je izjavil:


l0g1t3ch, te bom ignoriral, prvic si zabit, razen tega trolas. Pa se ocitno si teflonski na moderacijo. Ergo, waste of time.

Mislim, da so moderatorji obupali nad tole temo in puščajo, da gredo stvari tako kot gredo. Itaq je preveč navijanja in navijaških čustev.


Sem javil l0g1t3chova jasna krsenja pravil o zaljenju, pa mu niso podelili PNG, ceprav si ga je veckrat zasluzil.

Glede navijanja se strinjam.


Glede tvojega zagovarjanja genocida in okupacije bi si zaslužil še kaj več kot PNG.

Fritz ::

Meizu je izjavil:

Za tiste, ki opravičujete Putina in njegove grožnje z jedrskim orožjem - kaj pa če bi bila zgodba obrnjena? Kaj pa če bi pred invazijo NATO poslal svojo vojsko v Ukrajino in zagrozil Putinu, da če samo prestopi mejo že letijo nukice na Moskvo? A to bi vam tudi blo kul al bi ropotali po NATU?

Al bi bil spet nek medved užaljen?

Ne vem, če razumeš, ampak nukes so absolutno vedno možnost, če pride do spopada med jedrskimi silami.

Zato so Rusi nekako tolerirali ZDA v Siriji in so se dogovorili za delitev območij operacij, čeprav so ZDA na vsak način hotele spodkopati ruskega zaveznika Assada in so bile ilegalno (in še vedno so) v Siriji. Tudi Sadam je sodeloval z Rusi (pred temi še z Zahodom, v tistih časih, ko je še zaplinjal Kurde in Irance) pa so Američani gladko izvršili invazijo na Irak leta 2003 na podlagi lažnive obtožbe o orožjih za množično uničevanje. In Rusi so lahko bili le tiho, ker jim je popolnoma jasno, da ne morejo direktno proti ZDA brez da bi tvegali jedrsko vojno. Na zahodu je to normalnim ljudem (voditeljem) jasno, problem je le, da je normalnih čedalje manj. Spomnite se samo Trumpa in njegove: "Zakaj sploh imamo nukes, če jih ne smemo uporabiti?"
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

PrihajaNodi ::

l0g1t3ch je izjavil:

FireSnake je izjavil:

enemon je izjavil:


A zahodne vrednote, demokracija itd. pa niso nič vredni in so zastonj? /s


Zahodne vrednote?

Kaj je to:
- potrošništvo
- LGTB
- turbo kapitalizem
- ...


Kaj so pa ruske vrednote ?
turbo kapitalizem
pijančevanje
zatiranje drugače mislečih

Sam vprašam ?

Cak a ni to to tud v demokraciji? Vodni topovi, aretacije protestnikov? Tko prasam. Protestira se lahko samo za tisto kar zeli vlada
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

-vx- ::

zlabo je izjavil:


Nikjer se nisem nasel, napisal si cel sestavek o nekih famoznih rusofilih, ki jih v tej temi se nisem nasel. In sem ti odgovoril, da si dusevno moten potomec domobrancov (glede na dikcijo)

ampak je pa to res čisto stereotipen odziv vaše sorte, da privlečete ven leta 2022 domobrance :))
naj te razočaram, v naši hiši smo hudo narodno zavedni in nikoli ne bi podpirali okupatorja. Če si pa ti tak pacijent da narodno zavednost povezuješ z domobranstvom pa res potrebuješ strokovno pomoč ali pa deportacijo. No če bo enkrat štala, boš tako ali tako na hitro dobil urejen status


Potem spravi svojo dikcijo na primeren nivo in se zacni pogovarjati inteligentno. Take komentarje imajo tipicno SDSovi idioti.
Ukrajina: freedom's just another word for nothing left to lose.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: -vx- ()

Fritz ::

aviator je izjavil:

blaha blaha

Ce bi Desus,) imel lahko svojo drzavo, bi to bila Rusija ali Yanukoviceva Ukrajina.
Zelensky je v tem primeru kontra post ostarelemu Putinu, ki ga razen parih babic, zakrknjenih KGB-jevcev in primitivcev ne podpira vec nihce.

In potem pride Kitajska in ti podre celotno ideološko pravljico.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

PrihajaNodi ::

Zelensky je v tem primeru kontra post ostarelemu Putinu, ki ga razen parih babic, zakrknjenih KGB-jevcev in primitivcev ne podpira vec nihce.


Zelenski - zoran stevanovic
Putin - puklast /JJ
Kje je razlika?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

NuMaN ::

V odnosu do PCT

-vx- ::

Meizu je izjavil:

Za tiste, ki opravičujete Putina


Nihce ne opravicuje Putina, tako, da je tvoj preostali bullshit nerelevanten. Lahko pa podas citat in argumentiras, ce mislis drugace. Good luck.
Ukrajina: freedom's just another word for nothing left to lose.

TezkoDihanje ::

Fritz je izjavil:

Zato so Rusi nekako tolerirali ZDA v Siriji in so se dogovorili za delitev območij operacij, čeprav so ZDA na vsak način hotele spodkopati ruskega zaveznika Assada in so bile ilegalno (in še vedno so) v Siriji. Tudi Sadam je sodeloval z Rusi (pred temi še z Zahodom, v tistih časih, ko je še zaplinjal Kurde in Irance) pa so Američani gladko izvršili invazijo na Irak leta 2003 na podlagi lažnive obtožbe o orožjih za množično uničevanje. In Rusi so lahko bili le tiho, ker jim je popolnoma jasno, da ne morejo direktno proti ZDA brez da bi tvegali jedrsko vojno. Na zahodu je to normalnim ljudem (voditeljem) jasno, problem je le, da je normalnih čedalje manj. Spomnite se samo Trumpa in njegove: "Zakaj sploh imamo nukes, če jih ne smemo uporabiti?"


Tale ruska vojska ne bi nikoli eliminirala ISISa. Enostavno nimajo sredstev.
Sirijo bi bilo pa za vprašat, zakaj se je konstantno vmešavala v Irak (ko so bili Američani tam) in mešala drek. Dobili so, kar so iskali.

Fritz ::

PrihajaNodi je izjavil:

Zelensky je v tem primeru kontra post ostarelemu Putinu, ki ga razen parih babic, zakrknjenih KGB-jevcev in primitivcev ne podpira vec nihce.


Zelenski - zoran stevanovic
Putin - puklast /JJ
Kje je razlika?

V neumnih primerjavah.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

l0g1t3ch ::

-vx- je izjavil:

Meizu je izjavil:

da mora evropa Putinu sprašit jajca in da je človek več kot očitno popolnoma izgubil kompas za to kaj je smiselno.


Si malo "delusional"? Ce bojo Putina zabolela jajca, bos ti dobil nuke na glavo. In ves kaj je najbolje? Nimas jederskega orozja, da bi se vsaj masceval lahko. Ja, izgubil si kompas, ocitno mislis, da si v ZDA. Naj ti razkrijem, EU ni ZDA. Sploh ne po vojaski moci.


Torej te skrbi da je za volanom rusije norec. Namreč samo norec bi začel jedrski spopad.
Lepo da smo razčistili.

enemon ::

Zelenski v elementu. Oglejte si te zahodne vrednote, ki jih je hotel spraviti v Ukrajino:

PrihajaNodi ::

Fritz je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Zelensky je v tem primeru kontra post ostarelemu Putinu, ki ga razen parih babic, zakrknjenih KGB-jevcev in primitivcev ne podpira vec nihce.


Zelenski - zoran stevanovic
Putin - puklast /JJ
Kje je razlika?

V neumnih primerjavah.

Zakaj? A imas spomin zlate ribice da je puklasti isto pocel par mesecev nazaj s slovenci na protestih
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

-vx- ::

TezkoDihanje je izjavil:


Sirijo bi bilo pa za vprašat, zakaj se je konstantno vmešavala v Irak (ko so bili Američani tam) in mešala drek. Dobili so, kar so iskali.


Zakaj? Se vprasas? Iz istega razloga, kot se je Ukrajina konstantno vmesavala v Rusijo. Ker so jih ZDA zavedli v to.

Se enkrat. Celotno sranje je skuhala ZDA, zato, da oslabi Rusijo in EU (naj povdarim, NAS!).
Ukrajina: freedom's just another word for nothing left to lose.

Meizu ::

Ne vem, če razumeš, ampak nukes so absolutno vedno možnost, če pride do spopada med jedrskimi silami.

Zato so Rusi nekako tolerirali ZDA v Siriji in so se dogovorili za delitev območij operacij, čeprav so ZDA na vsak način hotele spodkopati ruskega zaveznika Assada in so bile ilegalno (in še vedno so) v Siriji. Tudi Sadam je sodeloval z Rusi (pred temi še z Zahodom, v tistih časih, ko je še zaplinjal Kurde in Irance) pa so Američani gladko izvršili invazijo na Irak leta 2003 na podlagi lažnive obtožbe o orožjih za množično uničevanje. In Rusi so lahko bili le tiho, ker jim je popolnoma jasno, da ne morejo direktno proti ZDA brez da bi tvegali jedrsko vojno. Na zahodu je to normalnim ljudem (voditeljem) jasno, problem je le, da je normalnih čedalje manj. Spomnite se samo Trumpa in njegove: "Zakaj sploh imamo nukes, če jih ne smemo uporabiti?"


Jaz bolj ne vem, če zagovorniki Putina razumete, da Ukrajina ni isti primer kot Sirija in ostali konflikti - Ukrajina ni naredila dobesedno nič nikomur in nikomur ni grozila, kriva je le "grozodejstva", da se je hotela gospodarsko povezati z zahodom in postati potencialna članica NATA - zato, ker se je narod tako demokratično odločil. Rusija pa tu igra starejšega brata, ki mu je bila odvzeta lizika zato, ker je spoiled brat in ima sicer v šoli slabe ocene, ampak ravno zato, ker je upornik bo zdaj mlajšega brata namlatil s krepelom, pa čeprav ni ničesar kriv.

A to ni bolano?

-vx- ::

Meizu je izjavil:

Jaz bolj ne vem, če zagovorniki Putina razumete


Daj komediant, kdo zagovarja putina. Citat in argumentacija prosim. Ves cas postavljate neke slamnate moze in se zgovarjate na njih, cas bi ze bil, da poveste, kdo je to, ker jaz jih ne vidim. Ergo, bullshitirate. In to je pa zares bolano.
Ukrajina: freedom's just another word for nothing left to lose.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: -vx- ()

TezkoDihanje ::

-vx- je izjavil:


Se enkrat. Celotno sranje je skuhala ZDA, zato, da oslabi Rusijo in EU (naj povdarim, NAS!).


Ukrajinci niso rabili nikogar, da bi jim povedal, da je pot EU, prava pot do ekonomske blaginje. Ampak to je Putin preprečil leta 2013. In ne mi bluzit, da za vstajo ruskega naroda v Ukrajini ni odgovorna ravno FSB (kot naslednica KGBja imajo skoraj 100 letne izkušnje v kuhanju uporov po celem svetu).

fur80 ::

bbbbbb2015 je izjavil:

l0g1t3ch je izjavil:

-vx- je izjavil:

Mimogrede, sem bil v Hiroshimi in v muzeju, kjer imajo izrezan del stene hise, kjer je bil clovek in je na steni ostala senca, ker je s svojim telesom malo zmanjsal vpliv jederske eksplozije na steno.

Predlagam kretenom tule, ki bi radi umrli za ukrajinske ideale, da si zatlacijo stumf v gobec in niso prevec pametni, ker je vsak tak kreten se en milimeter blizje resnemu sranju.


Kaj pa ti kreten ki navijaš za Ruske ideale?
Naj se Ukrajinci pustijo posili, sej jim bo pasalo če se ne bodo upirali.


Pomiri se malo. Ker zadeve niso take, kot so videti na prvi pogled. Naj razložim.

Zagotovo ni v redu, da je Rusija napadla Ukrajino vojaško. Ni opravičila za to, tudi jaz se ne strinjam s tem napadom, ker je to barbarski način reševanja stvari.
Vendar. Potrebno je realno pogledati napake, ki jih je na tej poti naredila Ukrajina (do Rusije). Zdaj, kakor stvari stojijo, je krivda za napad Rusije 35% na strani Ukrajine / 65% na strani Rusije. Čeprav so ti procenti malo smešni, bi si jaz celo upal ob slabih, oblačnih popoldnevih subjektivno reči, da je Ukrajina kriva 45% / Rusija 55%.

Fokusirajmo se na napake, ki jih je na poti svoje polne avtonomnosti storila Ukrajina. Opozoril bi vas, da je Ukrajina samostojna od leta 1991. Napak je kar veliko za tako kratko obdobje.
Poglejmo jih:



4) Napaka z Minsk 2 protokolom

Minsk 2 protokol je bil korektno napisan za problem, ki ga je reševal:

status Donetska, Luganska

Ukrajina dejansko ni hotela tega protokola implementirati. Dontesk in Lugansk bi bila še vedno del Ukrajine, dobila pa bi neko omejeno samostojnost. Ukrajina je od tega protokola pričakoval več in vse. Recimo, da dobijo Krim nazaj.

Krimu so tudi zaprli vodo (ter so ljudje na Krimu crkovali), niso se pa hoteli pogajati s Krimovci. Razumem pravico Ukrajincev, da so zaprli vodo v kanal, ki so ga zgradili, vendar je bilo od Ukrajincev kratkovidno, da se niso (zopet) pogajali s Krimovci.

Tu je očitek Putina, da so 8 let čakali na implementacijo protokola - med tem, ko jim je Zelenovski (kratkovidno) s pojavljanjem v uniformi, s čelado na glavi sporočal, kje vidi rešitve.

Za brezveze je izzval Ruse. Sigurno Minsk 2 ni bill 100% ugoden za Ukrajino, je bila pa zdrava mera 50/50, ki bi nekako zadovoljil tudi Donbas (in bi se Donbasovci videli kot ekonomski del Ukrajine).


To se je vedelo, pogajanja so bila na mizi, Rusi bi vdrli v Dombas in zaščitili ljud, bi bilo nekako normalno še. Putko bi vgasano plin in rekel zmenimo se! Bi požel še simpatije, pri pol Evrope sigurno! Ne pa tako no!!! Kdo mu je tu izačunal plus in zaščito ljudi pa res ne vem!

bbbbbb2015 ::

bbbbbb2015 je izjavil:

l0g1t3ch je izjavil:

-vx- je izjavil:

Mimogrede, sem bil v Hiroshimi in v muzeju, kjer imajo izrezan del stene hise, kjer je bil clovek in je na steni ostala senca, ker je s svojim telesom malo zmanjsal vpliv jederske eksplozije na steno.

Predlagam kretenom tule, ki bi radi umrli za ukrajinske ideale, da si zatlacijo stumf v gobec in niso prevec pametni, ker je vsak tak kreten se en milimeter blizje resnemu sranju.



Kaj pa ti kreten ki navijaš za Ruske ideale?
Naj se Ukrajinci pustijo posili, sej jim bo pasalo če se ne bodo upirali.


Pomiri se malo. Ker zadeve niso take, kot so videti na prvi pogled. Naj razložim.

Zagotovo ni v redu, da je Rusija napadla Ukrajino vojaško. Ni opravičila za to, tudi jaz se ne strinjam s tem napadom, ker je to barbarski način reševanja stvari.
Vendar. Potrebno je realno pogledati napake, ki jih je na tej poti naredila Ukrajina (do Rusije). Zdaj, kakor stvari stojijo, je krivda za napad Rusije 35% na strani Ukrajine / 65% na strani Rusije. Čeprav so ti procenti malo smešni, bi si jaz celo upal ob slabih, oblačnih popoldnevih subjektivno reči, da je Ukrajina kriva 45% / Rusija 55%.

Fokusirajmo se na napake, ki jih je na poti svoje polne avtonomnosti storila Ukrajina. Opozoril bi vas, da je Ukrajina samostojna od leta 1991. Napak je kar veliko za tako kratko obdobje.
Poglejmo jih:


5) Napaka z NATO in deloma z EU-27

Da Rusija hoče tampon cono z NATOm, je bilo znano tudi najbolj zabitim Ukrajincem. To je znano tudi Fincem in je znano tudi Švedom.

Zahtevati, da te vključijo v NATO je bedasto. In Finska in Švedska to (zaenkrat) rešujeta - da sta oboroženi do zob. Ocvirke dobivata od Zahoda, vmes tudi kaj od Rusije. Najbolj se je zataknila Rusija v grlu Fincem, ki jih je SZ napadla, ter odvzela nekaj ozemlja. Finci so pač do zob oboroženi. Švedi enako.

Čivkati, da hočeš v NATO je brezveze. Če bi bili Ukrajinci senzibilni, bi spoznali kompleksnost situacije, se dodobra oborožili, modernizirali. In Rusi bi dali mir.

Tudi EU-27 ni najboljša izbira za Ukrajino. Vsaj dokler masovno ne izboljšajo konkurenčnosti firm na Vzhodu (Donbas anyone?). Ker kuponi na CO2 bodo ubili slabo konkurenčne firme na Vzhodu. Ker potem Donbasovce čaka žalostna usoda poljskih rudarjev in energetikov.

Za Ukrajino bi bilo bolje, da igra svojo geostrateško vlogo, preko programov EU pobira denar za modernizacijo firm predvsem na Vzhodu, ter po možnosti dobi še kake ocvirke od Rusov (sindikalna cena plina).

Namesto tega so butasto rinili v NATO in EU-27.

Fritz ::

TezkoDihanje je izjavil:


Tale ruska vojska ne bi nikoli eliminirala ISISa. Enostavno nimajo sredstev.
Sirijo bi bilo pa za vprašat, zakaj se je konstantno vmešavala v Irak (ko so bili Američani tam) in mešala drek. Dobili so, kar so iskali.

Preden so Američani s Kurdi (katere so potem prodali Turkom) počistili IS iz severovzhodne Sirije, so Sirci ob podpori Rusije in Irana počistili 3/4 Sirije od IS, HTS (Al-Kaide), ETIM-a in podobne zalege.

Sirija se ni nič mešala v Irak. Sirija je bila žrtva IS, ki je nastal v Iraku kot posledica ameriške okupacije. Če se je katera država vmešavala v Iraku je to bil Iran, zato ker jih je motila ameriška navzočnost v soseščini in v večinsko šiitski državi.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

lynxslo5 ::

https://twitter.com/visegrad24/status/1...

Poljaki bodo Ukrajincem dali 28 koadov Mig-29. V zameno bodo pa Poljaki od Američanov dobili 28 komadov F-16. To je win win situacija, samo na žalost je malo prepozno. Vprašanje je v kakšnem stanju so ukrajinski piloti in koliko jih je še živih in usposobljenih, da takoj sedejo v letala in branijo Ukrajino.

-vx- ::

Mimogrede, Rusija zahteva za ustavitev spopadov kapitulacijo Ukrajine. A ni zanimivo, ze prvi dan bi jo lahko Z izvedel, pa je raje najprej pocakal, da porusijo drzavo. Na koncu mu ne bo ostalo drugega, kot, da jo sprejme, ampak koliko zrtev bo se treba?

TezkoDihanje je izjavil:

-vx- je izjavil:


Se enkrat. Celotno sranje je skuhala ZDA, zato, da oslabi Rusijo in EU (naj povdarim, NAS!).


Ukrajinci niso rabili nikogar, da bi jim povedal, da je pot EU, prava pot do ekonomske blaginje. Ampak to je Putin preprečil leta 2013. In ne mi bluzit, da za vstajo ruskega naroda v Ukrajini ni odgovorna ravno FSB (kot naslednica KGBja imajo skoraj 100 letne izkušnje v kuhanju uporov po celem svetu).


Kaksna EU, pa kaj je s tabo? A si tako nor, da mislis, da bo EU sprejela drzavo, ki je napol klosarija, hkrati pa ima neresene zadeve z Rusijo? Sicer ja, s temi sankcijami so se EU politiki izkazali za nore ampak tako zelo pa spet ne...
Ukrajina: freedom's just another word for nothing left to lose.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: -vx- ()

mackilla ::

Valvoline je izjavil:

.............The Ukrainian army planned to attack Crimea and Donbas in the spring of 2022, said Donetsk People's Republic President Denis Pushilin.

A laptop with intelligence on Donbass and Crimea and NATO insignia has been found at the headquarters of the "Right Sector" (an extremist organization banned in Russia), said DNR chief Denis Pushilin.


According to him, this is direct evidence that the Alliance has helped the nationalists in Ukraine.

Pushilin said that the Ukrainian army plans to attack Donbas and Crimea in the spring of 2022.

"According to our intelligence and the testimonies of the prisoners, the offensive operation was supposed to start on March 8 this year. "The facts show that the invasion was planned at the same time on the territory of the Donbas republics and on the territory of Russia - Crimea," he told a news conference.

The head of the DNR showed a map of Crimea showing the positions of the soldiers.

"All this proves the timeliness of the start of the Russian special military operation in order to provide assistance to the Donetsk and Luhansk People's Republics, which prevented the implementation of hostile plans to destroy hundreds and hundreds of thousands of civilians in our Donbas and Crimea." ", Said Pushilin............

Ni da ni. Ukrajinci so nacisti, židi, geji izdelujejo bojne strupe, atomske bombe... Na koncu so pa Rusi žrtve,ker so se samo branili pred napadom,ki je bil tik pred vrati. Kdo še je sposoben prebaviti ta ruski drek svaka mu čast.

IL_DIAVOLO ::

Meizu je izjavil:

Ne vem, če razumeš, ampak nukes so absolutno vedno možnost, če pride do spopada med jedrskimi silami.

Zato so Rusi nekako tolerirali ZDA v Siriji in so se dogovorili za delitev območij operacij, čeprav so ZDA na vsak način hotele spodkopati ruskega zaveznika Assada in so bile ilegalno (in še vedno so) v Siriji. Tudi Sadam je sodeloval z Rusi (pred temi še z Zahodom, v tistih časih, ko je še zaplinjal Kurde in Irance) pa so Američani gladko izvršili invazijo na Irak leta 2003 na podlagi lažnive obtožbe o orožjih za množično uničevanje. In Rusi so lahko bili le tiho, ker jim je popolnoma jasno, da ne morejo direktno proti ZDA brez da bi tvegali jedrsko vojno. Na zahodu je to normalnim ljudem (voditeljem) jasno, problem je le, da je normalnih čedalje manj. Spomnite se samo Trumpa in njegove: "Zakaj sploh imamo nukes, če jih ne smemo uporabiti?"


Jaz bolj ne vem, če zagovorniki Putina razumete, da Ukrajina ni isti primer kot Sirija in ostali konflikti - Ukrajina ni naredila dobesedno nič nikomur in nikomur ni grozila, kriva je le "grozodejstva", da se je hotela gospodarsko povezati z zahodom in postati potencialna članica NATA - zato, ker se je narod tako demokratično odločil. Rusija pa tu igra starejšega brata, ki mu je bila odvzeta lizika zato, ker je spoiled brat in ima sicer v šoli slabe ocene, ampak ravno zato, ker je upornik bo zdaj mlajšega brata namlatil s krepelom, pa čeprav ni ničesar kriv.

A to ni bolano?


Da bi o tem razpredal, bi moral malo vec vedeti o Rusih v Ukrajini in kakšne demokracije so deležni. Tako da utihni.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

-vx- ::

mackilla je izjavil:

Ni da ni. Ukrajinci so nacisti, židi, geji izdelujejo bojne strupe, atomske bombe... Na koncu so pa Rusi žrtve,ker so se samo branili pred napadom,ki je bil tik pred vrati. Kdo še je sposoben prebaviti ta ruski drek svaka mu čast.


Nihce. In ga nihce ne prebavlja, samo ti podtikas, ker si pac preneumen, da bi razumel.

Zanimivo, da ste proZ zrtve medijske vojne tako neumni, da ne razumete, da Putina tukaj nihce ne zagovarja in se vrtite v krogih.
Ukrajina: freedom's just another word for nothing left to lose.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: -vx- ()

enemon ::

lynxslo5 je izjavil:

https://twitter.com/visegrad24/status/1...

Poljaki bodo Ukrajincem dali 28 koadov Mig-29. V zameno bodo pa Poljaki od Američanov dobili 28 komadov F-16. To je win win situacija, samo na žalost je malo prepozno. Vprašanje je v kakšnem stanju so ukrajinski piloti in koliko jih je še živih in usposobljenih, da takoj sedejo v letala in branijo Ukrajino.


Poljaki so s tem postali potencialna tarča Rusov.

Fritz ::

fur80 je izjavil:


To se je vedelo, pogajanja so bila na mizi, Rusi bi vdrli v Dombas in zaščitili ljud, bi bilo nekako normalno še. Putko bi vgasano plin in rekel zmenimo se! Bi požel še simpatije, pri pol Evrope sigurno! Ne pa tako no!!! Kdo mu je tu izačunal plus in zaščito ljudi pa res ne vem!

Tu se kar strinjam. Putin je po moje naredil dve ogromni napaki. Napadel je preden so Ukrajinci napadli Donbas in s tem izgubil skoraj vso legitimnost napada in vojne. To je storil z govorom, kjer je poleg omenjanja tistega kar govori že več kot petnajst let (NATO, rdeča črta itn.) omenjal še neke zgodovinske momente nastanka moderne Ukrajine, s čemer je izpadel kot nekdo, ki bi rad meje popravljal zaradi nekih dojetih zgodovinskih krivic. Če bi to vsi počeli (to počneta npr. Izrael in Turčija) bi bil cel svet v kontinuirani vojni.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

-vx- ::

Fritz je izjavil:

omenjal še neke zgodovinske momente nastanka moderne Ukrajine


Mhm, samo to je pocel zaradi tega, ker je hotel imeti podporo Rusije. Pac klasicne floskule, ki jih prodajajo vsi politiki, kadar hocejo narediti nekaj spornega.

Podobno kot ZDA prodaja "demokracijo", katere so jih polna usta, ko hocejo sproziti vojaski spopad.
Ukrajina: freedom's just another word for nothing left to lose.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: -vx- ()

IL_DIAVOLO ::

enemon je izjavil:

lynxslo5 je izjavil:

https://twitter.com/visegrad24/status/1...

Poljaki bodo Ukrajincem dali 28 koadov Mig-29. V zameno bodo pa Poljaki od Američanov dobili 28 komadov F-16. To je win win situacija, samo na žalost je malo prepozno. Vprašanje je v kakšnem stanju so ukrajinski piloti in koliko jih je še živih in usposobljenih, da takoj sedejo v letala in branijo Ukrajino.


Poljaki so s tem postali potencialna tarča Rusov.


Fake news istega vira. Poljaki niso neumni.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

bbbbbb2015 ::

aviator je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Pac-Man je izjavil:

Vitez je izjavil:

To pravim cel čas. Zelenski ali je bedak, ali popolnoma naiven, ali pa so ga Američani plačali, da povleče Ukrajino v sranje, da se odreže EU od Rusije.

Problem je, da ne razumeš Ukrajine in Ukrajincev. Želijo v EU in pod nobenim pogojem nočejo bit druga Belorusija. Lep del jih je za to pripravljen storiti vse, tudi umreti.

Na, poglej tole, če hočeš vpogled v mentaliteto:



Pa jim je kdo povedal, da EU niso sedma nebesa?


Mladi bi valda radi v EU. Kdo bi rad zivel v fantazijski dezeli svojih starsev izpred 30 let. Oni kot izgleda vse kar rabijo imajo, zato pa se kregajo zaradi nepomembnih tematik.


Se strinjam. Samo veš, prosperiral bi zahodni del Ukrajine. Vzhodni del pa bi crkoval. Morda bi jim metali kaj pomoči to za Donbasovce ni rešitev. Donbasovci tudi rabijo delo in zaslužek. Zelenski ni pomisil na to. Zato se mu folk punta.

Fritz ::

enemon je izjavil:

lynxslo5 je izjavil:

https://twitter.com/visegrad24/status/1...

Poljaki bodo Ukrajincem dali 28 koadov Mig-29. V zameno bodo pa Poljaki od Američanov dobili 28 komadov F-16. To je win win situacija, samo na žalost je malo prepozno. Vprašanje je v kakšnem stanju so ukrajinski piloti in koliko jih je še živih in usposobljenih, da takoj sedejo v letala in branijo Ukrajino.


Poljaki so s tem postali potencialna tarča Rusov.

Niso. Dokler Ukrajinci na bojne naloge ne vzletajo iz poljskih letališč, Poljska uradno ni udeležena v konfliktu. Poleg tega je v NATU, kar pomeni, da je za Ruse nedotakljiva (kar se tiče neposredne uporabe vojne sile, pustimo zdaj delovanje vohunov, cyberwarfare in podobne reči).
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

PrimoZ_ ::

bbbbbb2015 je izjavil:

bbbbbb2015 je izjavil:

l0g1t3ch je izjavil:

-vx- je izjavil:

Mimogrede, sem bil v Hiroshimi in v muzeju, kjer imajo izrezan del stene hise, kjer je bil clovek in je na steni ostala senca, ker je s svojim telesom malo zmanjsal vpliv jederske eksplozije na steno.

Predlagam kretenom tule, ki bi radi umrli za ukrajinske ideale, da si zatlacijo stumf v gobec in niso prevec pametni, ker je vsak tak kreten se en milimeter blizje resnemu sranju.



Kaj pa ti kreten ki navijaš za Ruske ideale?
Naj se Ukrajinci pustijo posili, sej jim bo pasalo če se ne bodo upirali.


Pomiri se malo. Ker zadeve niso take, kot so videti na prvi pogled. Naj razložim.

Zagotovo ni v redu, da je Rusija napadla Ukrajino vojaško. Ni opravičila za to, tudi jaz se ne strinjam s tem napadom, ker je to barbarski način reševanja stvari.
Vendar. Potrebno je realno pogledati napake, ki jih je na tej poti naredila Ukrajina (do Rusije). Zdaj, kakor stvari stojijo, je krivda za napad Rusije 35% na strani Ukrajine / 65% na strani Rusije. Čeprav so ti procenti malo smešni, bi si jaz celo upal ob slabih, oblačnih popoldnevih subjektivno reči, da je Ukrajina kriva 45% / Rusija 55%.

Fokusirajmo se na napake, ki jih je na poti svoje polne avtonomnosti storila Ukrajina. Opozoril bi vas, da je Ukrajina samostojna od leta 1991. Napak je kar veliko za tako kratko obdobje.
Poglejmo jih:


3) Napaka z ruskim plinom - kardinalna napaka

To je po moje začetek konca med sobivanjem Ukrajine in Rusije in razlog, da je Donbas poslal v kuratz Ukrajince. Poglejmo:

Ruski plin je imel in še vedno ima - dve ceni. Eno je interna, ruska cena, ki je precej nižja od svetovnih borznih, dreugo pa svetovna borzna oz. pogodbena cena. Ukrajina je dobivala plin po nižji, interni ceni. Nekaj ukrajinskih oligarčkov se je fino omastilo na tem plinu, ko so plin, namenjen interni uporabi, šopali na zahod za $$$.

Regiji, ki imata firme, ki se ukvarjajo z energetsko potratnimi panogami (jeklarne, železarne, steklarne, ...) so bile ravno v Donbasu.

Ukrajinci tega diskonta (poleg tega, da so marsikdaj ta plin prodali na zahod brez soglasja Rusije) niso razumeli kot neko roko sodelovanja, ampak kaj naj rečem, kot neko pravico. Grobo so izsiljevali Ruse, če so Rusi želeli še plin transportirati na zahod.

Rusi so zgradili Severni Tok 1, zaobšli Ukrajince - ter le-tem dvignili cene. Posledica je bil propad celotnih industrij, predvsem v regiji Donbas. Zato so Donbasovci tako razkurjeni. Ta hip laufajo v Donbasu samo še elektrarne za ukrajinsko mrežo - vse ostalo pa je bilo v negotovosti. Donbasovci so dobivali plin po sindikalni ceni, a kaj ko je bilo povsod vojno stanje (ki je ustrezalo Ukrajincem).

Propad industrij v Donbasu je bil pretežno zaradi bistveno višje lastne cene izdelkov, vendar pa so še drugi vzroki. Je pa dejstvo, da Kijev Donbasu nikoli ni ponujal nekega programa razvoja. Zato so Donasovci poslali Ukrajino v kuratz. Tako zelo enostavno je to.


To s plinom se ne strinjam ravno.
Na ozemlju Ukrajine, so našli konkretne zaloge ravno okoli krima in v donbasu. Rusi pa so delali in naredili vse da Ukrajinci tega nikoli ne bi mogli sami koristiti in jim postat konkurenca.

Fritz ::

-vx- je izjavil:

Fritz je izjavil:

omenjal še neke zgodovinske momente nastanka moderne Ukrajine


Mhm, samo to je pocel zaradi tega, ker je hotel imeti podporo Rusije. Pac klasicne floskule, ki jih prodajajo vsi politiki, kadar hocejo narediti nekaj spornega.

Podobno kot ZDA prodaja "demokracijo", katere so jih polna usta, ko hocejo sproziti vojaski spopad.

Vem, ampak reč je napačna. Petnajst let govori, da je Ukrajina v NATU no-go, potem bi se držal tega. To in zaščita Donbasa bi moralo biti dovolj tudi za domačo publiko.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

-vx- ::

Fritz je izjavil:

-vx- je izjavil:

Fritz je izjavil:

omenjal še neke zgodovinske momente nastanka moderne Ukrajine


Mhm, samo to je pocel zaradi tega, ker je hotel imeti podporo Rusije. Pac klasicne floskule, ki jih prodajajo vsi politiki, kadar hocejo narediti nekaj spornega.

Podobno kot ZDA prodaja "demokracijo", katere so jih polna usta, ko hocejo sproziti vojaski spopad.

Vem, ampak reč je napačna. Petnajst let govori, da je Ukrajina v NATU no-go, potem bi se držal tega. To in zaščita Donbasa bi moralo biti dovolj tudi za domačo publiko.


Zal ne poznam ruskih notranjepoliticnih razmer ampak preprican sem, da tega ni omenil za brezveze. Me pa zanima zakaj je. A imajo se kaksna separatisticna zarisca kje, pa jim je hotel zazugati? (ne vem, spekuliram)
Ukrajina: freedom's just another word for nothing left to lose.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: -vx- ()

bbbbbb2015 ::

Meizu je izjavil:

Ne vem, če razumeš, ampak nukes so absolutno vedno možnost, če pride do spopada med jedrskimi silami.

Zato so Rusi nekako tolerirali ZDA v Siriji in so se dogovorili za delitev območij operacij, čeprav so ZDA na vsak način hotele spodkopati ruskega zaveznika Assada in so bile ilegalno (in še vedno so) v Siriji. Tudi Sadam je sodeloval z Rusi (pred temi še z Zahodom, v tistih časih, ko je še zaplinjal Kurde in Irance) pa so Američani gladko izvršili invazijo na Irak leta 2003 na podlagi lažnive obtožbe o orožjih za množično uničevanje. In Rusi so lahko bili le tiho, ker jim je popolnoma jasno, da ne morejo direktno proti ZDA brez da bi tvegali jedrsko vojno. Na zahodu je to normalnim ljudem (voditeljem) jasno, problem je le, da je normalnih čedalje manj. Spomnite se samo Trumpa in njegove: "Zakaj sploh imamo nukes, če jih ne smemo uporabiti?"


Jaz bolj ne vem, če zagovorniki Putina razumete, da Ukrajina ni isti primer kot Sirija in ostali konflikti - Ukrajina ni naredila dobesedno nič nikomur in nikomur ni grozila, kriva je le "grozodejstva", da se je hotela gospodarsko povezati z zahodom in postati potencialna članica NATA - zato, ker se je narod tako demokratično odločil. Rusija pa tu igra starejšega brata, ki mu je bila odvzeta lizika zato, ker je spoiled brat in ima sicer v šoli slabe ocene, ampak ravno zato, ker je upornik bo zdaj mlajšega brata namlatil s krepelom, pa čeprav ni ničesar kriv.

A to ni bolano?


Naštel sem ti pet kardinalnih napak, ki jih je naredila Ukrajina od leta 1991. Vsem petim bi se lahko mirno izognila, pa še prosperirala bi.

TezkoDihanje ::

Fritz je izjavil:

Preden so Američani s Kurdi (katere so potem prodali Turkom)

Prav nič jih niso prodali. Dejansko so jih rešili s tem, da so jih oborožili.
počistili IS iz severovzhodne Sirije, so Sirci ob podpori Rusije in Irana počistili 3/4 Sirije od IS, HTS (Al-Kaide), ETIM-a in podobne zalege.

Jaz sem napisal exzaktno o ISISu, ker so bili daleč najbolj zagrizeni od vseh. Nekaj časa so držali del Damaska, ampak to je bila manjša izolirana enklava, ki se jo je dalo uničit. Poleg severa, ki so ga počistili Kurdim, ISIS večjih postojank v Siriji niti ni imel.

Sirija se ni nič mešala v Irak. Sirija je bila žrtva IS, ki je nastal v Iraku kot posledica ameriške okupacije. Če se je katera država vmešavala v Iraku je to bil Iran, zato ker jih je motila ameriška navzočnost v soseščini in v večinsko šiitski državi.

Seveda se je Sirija vmešavala v Irak, skupaj z Iranom. Saj vemo, da je Sirija ena mini kolonija Irana.
««
365 / 859
»»