» »

Ukrajina Part II

Ukrajina Part II

Temo vidijo: vsi
««
126 / 859
»»

Fritz ::

sheeshkar je izjavil:

Fritz je izjavil:

Če potegnem črto - če bo Rusija napadla Ukrajino in zavzela več kot DNR/LNR, potem to zagotovo ni prav. Zato menim, da bi morali Rusijo in njenega predsednika kaznovati popolnoma enako kot smo kaznovali ZDA in njene predsednike, kadar so se ti šli agresivnih vojn, vojnih zločinov, pobojev civilistov ipd.

Ampak popolnoma enako, niti 1 odstotek bolj milo.

Če potegnem črto - če je Pistorius umoril svojo ženo, potem to zagotovo ni prav. Zato menim, da bi morali Pistoriusa kaznovati popolnoma enako kot smo kaznovali O.J. Simpsona, ko je ta umoril svojo ženo.

Ampak popolnoma enako, niti 1 odstotek bolj milo.

Jah, takšne 'ideje' dobiš, če nisi sposoben ločiti mednarodnega prava od notranjega prava neke države (v tem primeru kazenskega prava). Saj bo...
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

V-i-p ::

Iryna Osypenko:
Veliko vas je, ki me prašujete glede situacije v Ukrajini. Bom kar tukaj odgovorila.
Kje je največji problem? Problem je v tem, da se ne spoštuje Varšavskega dogovora, v katerem je jasno zapisano, da se NATO ne sme prebližati ruski meji, kar pa je očitni NATOv namen, kot tudi destabilizacija Evrope in seveda ostalega sveta.
Rusija pa je najmočnejša protiutež temu zlu, ki se kot kuga širi po svetu. Kaj se bo zgodilo naprej je predvsem odvisno od tega koliko imajo namen provocirati Putina. Prepričana sem, da bo odreagiral tako, da bo zaščitil interes lastnega naroda.
Na vprašanje ali je možno, da bo prišlo do vojne. Odgovor je, da, je možno.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Fritz ::

Malidelničar je izjavil:

Telbanc - to bi bilo flagrantno kršenje listine OZN, Rusija tega ne bi mogla izpeljat. Potem se tudi Zahod lahko gre igro in prizna Čečenijo in Dagestan npr.

Seveda lahko mi priznamo dele Ruske Federacije a dokler vojaško ne posežeš tako kot npr. v primeru Kosova, to ne bo imelo prav nobenega efekta. Vsaj dokler je Rusija dovolj močna in homogena in lahko vsak tak poskus zatre (kar se je dejansko zgodilo v Čečeniji, le priznati si je niso upali - talibani iz Afganistana so bili edini, ki so priznali neodvisno Čečenijo). Rusiji. UN itaq mora protestirati, ker zagovarja mednarodno pravo (in prav je tako) in je to počel tudi, ko so ZDA počele bistveno večje svinjarije.

Ni pa nekega večinskega zgražanja iz Južne Amerike, Afrike in Azije. Morda zato, ker pomnijo, da je ZSSR/Rusija tem državam pomagala pri poskusih osvobajanja od kolonialnih/neokolonialnih gospodarjev, ki so zbrani, le kje, pod imenom Zahod.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Maxlos ::

mackilla je izjavil:

Maxlos je izjavil:

mackilla je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Fritz je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:


Ampak vseeno smo prišli odlično skozi. Ker če bi se JNA odločila streljat po civilistih, bi sesuli lahko Slovenijo do konca.

JLA v Sloveniji je bila takrat še prava večnacionalna JLA in je zato tudi hitro razpadla, saj niso bili urjeni za to, da bi se borili proti enemu od jugoslovanskih narodov. Svoje sta naredila tudi odpor slovenskih varnostnih in obrambnih sil in enotnost slovenskega naroda pri tem odporu. Hrvati in Bošnjaki se, na njihovo nesrečo, niso več borili z JLA temveč z rezervisti iz Srbije, s paravojaškimi enotami iz Srbije in z vojaškimi in paravojaškimi enotami hrvaških oz. bosanskih Srbov. Nekateri od teh so sicer nosili uniforme in oznake JLA a to ni bilo več niti približno podobno JLA. So pa skoraj vsi zadnje omenjeni bili dobro založeni z orožjem iz skladišč JLA.

ampak pravite pa da mi smo smeli, rusi v ukrajini pa ne smejo v samostojnost?

Ali se lahko druge etnične skupine odcepijo od Rusije?

Če izvaja etnično čiščenje ja. Tako kot se je prepovedalo večini rusko govorečega jezika v Ukrajini uporabljati ruski jezik in ukiniti Ruse v Ukrajini kot manjšino, kljub temu da je 30% v Ukrajini govorečega jezika ruskega..

NMH je izjavil:

ripmork je izjavil:

Branje za vse "rusofile" in navdušence nad Putinom.

What we see happening in Ukraine right now is, to put it bluntly, Russian (or more precisely, the Kremlin’s) imperialism. If no other evidence convinces you, I beseech you to read a translation of Putin’s speech on 21st February 2022. He rails about NATO, but pay attention to how he is talking about Ukraine, effectively denying its right to independence and negating the agency of its citizens. The current crisis has very little to do with NATO, and almost everything to do with Putin’s desire to reinstate the Russian Empire, particularly the “inalienable part” – Ukraine. He has consistently maintained in public that it was a “mistake” to “allow” the former Soviet republics to become independent. He has also implied that Lenin made an error in 1917 when he let the former Russian territories “go.” One of the countries that gained independence from Russia in 1917, by the way, was Finland. What Putin seems to fear the most, rightly so, is that democratic revolution reaches Moscow. Thus, democracy itself is a threat to him.


V nekaj stavkih povedano vse. In vse to je Putin že lani poleti napisal.

Če izvaja etnično čiščenje ja. Tako kot se je prepovedalo večini rusko govorečega jezika v Ukrajini uporabljati ruski jezik in ukiniti Ruse v Ukrajini kot manjšino, kljub temu da je 30% v Ukrajini govorečega jezika ruskega..

V Ukrajini je verjetno uradni jezik Ukrajinščina. A so jih hodili domov kontrolirat v katerem jeziku govorijo?


Imaš Prav, celo v slovenskem zamejstvu, kjer Slovensko prebivalstvo ni v večini imaš možnost izobraževanja v Slovenskem jeziku, brati slovenske časopise in debatirati na uradih Slovensko.
Linki na to temo so že bili, in to ne Ruski. Prav tako imaš kar nekaj sodb iz Evropskega razsodišča, ko je izjavilo was in violation of several rights protected by the European Convention. Od tu dalje gremo lahko skrajno desno in začnemo definirat kdo je v tej temi nacij, kdo fašist in kdo za Apartheid.

Pac-Man ::

V-i-p je izjavil:

Kje je največji problem? Problem je v tem, da se ne spoštuje Varšavskega dogovora, v katerem je jasno zapisano, da se NATO ne sme prebližati ruski meji

WTF je "Varšavski dogovor"?

Obstajal je varšavski pakt in obstajata dve varšavski konvenciji, prva na področju letalstva, druga pa o zasegu ilegalnih sredstev

Warsaw Convention @ Wikipedia
2005 Warsaw Convention @ Wikipedia
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Pac-Man ::

mackilla je izjavil:

Mogoče ima pa krizo poznih srednjih let. Namesto, da bi si kupil jahto kot njegovi tajkunski podrepniki rajši jebe svoje sosede in posredno tudi lastni narod.

Saj si je kupil jahto, pred tedni je predčasno ušla z remonta v Nemčiji :)

Superyacht Believed To Belong To Putin Makes Hasty Departure From Germany To Russia
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

arnecan1 ::

Prvo si je potrebno natočiti čistega vina:
1. ZDA niso najboljša demokracija na svetu, kakor se predstavljajo, izbirajo med dvema strankama, kateri imata nenavadno podobne poglede na nekatere stvari, npr. Izrael, hkrati pa so v preteklosti povlekle par čudnih potez, podpiranje Talibanov, napad na Libijo, podpora arabske pomladi.... edino Trump je v nekaterih pogledih odstopal od tega
2. Rusija si ob vsem manjku demokracije ne želi obnoviti imperij Katarine Velike, ker je to nemogoče in to vedo, ne želijo pa imeti Nata v Ukrajini, kakor tudi ZDA ne želijo imeti jedrske rakete na Kubi in so odločno proti bilo kakšnemu vmešavanju bilo katere države na svetu v zadeve bilo katere države na ameriškem kontinentu.
3. Ukrajina je v nerodnem položaju kot soseda Rusije, s katero si deli zgodovino in veliko rusko mnajšino. Imeli so dve skrajni možnosti in več nians med njima, da so lutka Rusije ali lutka ZDA. Namesto za nekakšno krmarjenje med tema dvema zmožnostima so se leta 2014 z veliko pomočjo ZDA odločili za oster nastop proti Rusiji, ob velikih obljubah Zahoda. Šli so od ene skrajnosti ruske lutke do ZDA lutke. Od velikih obljub Zahoda ni ostalo kaj dosti, Ukrajina je ostala sama z besedno podporo in seveda dosti dobavljenega orožja. Izgleda, da ZDA še vedno upajo, da bo Ukrajina poskusila s silo osvojiti odcepljena območja, namesto z diplomacijo. No,najverjetneje bo od tega tedna to tako ali tako možno samo s silo.
4. EU niso samo svetilnik demokracije in človekovih pravic. Plin je velik argument proti temu. Ali nespametna intervencija v Libiji. Prav tako je vprašanje, zakaj se je dopustil kosovski scenarij, ne dopusti pa se katalonski ali ukrajinski. Ali nenazadnje bosanski? Ali da se severni del Kosova odcepi od preostalega Kosova?

Velike sile so od nekdaj uveljavljale interese do svojih sosed in območja, katerega vplivajo za svoje vplivno območje. Rusija pri tem ni osamljena. Če se dotaknemo samo polpretekle zgodovine, Kitajska je napadla Vietnam, Korejo, grozijo Tajvanu... ZDA so ničkolikrat intervenirale v Latinski Ameriki, večinoma tajno ali z vojaško silo, npr. Panama, Granada, Kuba, Dominikanska republika, Haiti... to je samo po II. svetovni vojni, koliko pa je bilo šele tajnih operacij.

Ne verjamem invaziji na Kijev in podreditvi vse Ukrajine, najverjetneje pa bo Rusija nekoč priključila obe republiki, tako kakor Krim. Posledice bomo čutili v EU in Rusiji, najbolj pa v Ukrajini. ZDA ne. Pač samo v toliko, da so dajale Ukrajini lažno upanje in zaostrile situacijo, tako da upam, da iz tega izidejo s slabim slovesom, da na koncu gledajo največ na svoje interese.

P.S.: ZDA: Ruska invazija na Ukrajino v roku 48 ur. https://www.rtvslo.si/svet/s-in-j-ameri... Da se ne bo iz tega izcimilo samo to, da bodo Rusi vkorakali v obe uporniški pokrajini, za kaj takega ne rabimo ameriških obveščevalcev, to vemo vsi, da se bo nekoč zgodilo, saj je Putin to napovedla javno po TV.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: arnecan1 ()

Polda ::

Če pride, do novega begunskega vala kar se mene tiče so Ukrajinci na vse dobrodošli v Sloveniji. Raje 10.000 ukrajincev kot 1 iz Afrike ali BV.

Pac-Man ::

Rusi že kršijo ukrajinski zračni prostor, OP je verjetno mislil ukrajinsko zračno obrambo.

https://twitter.com/NaveedAJamali/statu...

A source close to #Zelensky has just confirmed what US intel sources told me, that earlier today Russian military aircraft flew into Ukranian air space in what is thought to be a probing of Russian air defense systems and/or reconnaissance.

Tudi

https://twitter.com/jseldin/status/1496...
80% of total #Russia|n conventional forces "uncoiled" and ready to invade #Ukraine, per senior US defense official

https://twitter.com/mikejason73/status/...
"Uncoiling" is very precise tactical language. It has meaning.
It means they are not in camps or lined up in motor pools, rather they are loaded up with fuel, ammo and rations and getting into formations for offensive movement.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pac-Man ()

PacificBlue ::

"Ukraine, a new and important space on the Eurasian chessboard, is a geopolitical pivot. Because, its very existence as an independent country, helps to transform Russia. Without Ukraine, Russia ceases to be a Eurasian empire."

Zbigniew Brzezinsk, The Grand Chessboard, 1997

Pac-Man ::

PacificBlue je izjavil:


Potlej praviš, da gre za imperialistično vojno, ki ji moramo antiimperialisti nasprotovat?
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pac-Man ()

Shegevara ::

Maxlos je izjavil:


Če izvaja etnično čiščenje ja. Tako kot se je prepovedalo večini rusko govorečega jezika v Ukrajini uporabljati ruski jezik in ukiniti Ruse v Ukrajini kot manjšino, kljub temu da je 30% v Ukrajini govorečega jezika ruskega..



Toliko za primerjavo kar se tiče tvojih blodenj o prepovedi ruščine v Ukrajini. Ruščina ima tako močen vpliv pri sporazumevanju med Ukrajinci in rusko manjšino, da je vsak poskus uveljavljanja državnega jezika na uradnem nivoju takoj označen kot zatiranje ali celo "etnično čiščenje", kot pravijo naši vsevedi forum-strokovnjaki. Po Harkivu, Dnipru, Hersonu, Odesi boš na ulicah, radijih, šolah in univerzah našel najprej ruščino, potem pa še ukrajinščino zraven. Na vseh uradih v teh mestih je primarni jezik ruščina.

To, kar ukrajinska vlada počne, je neko postopno uvajanje ukrajinščine poleg ruščine. To so počeli Italijani na južnem Tirolskem, to smo storili mi in Hrvati z Italijanščino v Istri, na Kninu ni nikjer cirilice, na Poljskem in v Alzaciji tudi nemščina izginja, uglavnem lahko temu rečeš apartheit, etnično čiščenje, whatever, ampak s tem strašansko nateguješ in prirejaš pomen teh pojmov.

In kako takšna dejanja, ki niso ne nasilna in ne radikalna jamčijo vojaško invazijo tudi ni jasno, če mene vprašaš. Pa govorim tako za Ukrajino, kot za Kosovo, da se razume.

Zgodovina sprememb…

Maxlos ::

Shegevara je izjavil:

Maxlos je izjavil:


Če izvaja etnično čiščenje ja. Tako kot se je prepovedalo večini rusko govorečega jezika v Ukrajini uporabljati ruski jezik in ukiniti Ruse v Ukrajini kot manjšino, kljub temu da je 30% v Ukrajini govorečega jezika ruskega..



Toliko za primerjavo kar se tiče tvojih blodenj o prepovedi ruščine v Ukrajini. Ruščina ima tako močen vpliv pri sporazumevanju med Ukrajinci in rusko manjšino, da je vsak poskus uveljavljanja državnega jezika na uradnem nivoju takoj označen kot zatiranje ali celo "etnično čiščenje", kot pravijo naši vsevedi forum-strokovnjaki. Po Harkivu, Dnipru, Hersonu, Odesi boš na ulicah, radijih, šolah in univerzah našel najprej ruščino, potem pa še ukrajinščino zraven. Na vseh uradih v teh mestih je primarni jezik ruščina.

To, kar ukrajinska vlada počne, je neko postopno uvajanje ukrajinščine poleg ruščine. To so počeli Italijani na južnem Tirolskem, to smo storili mi in Hrvati z Italijanščino v Istri, na Kninu ni nikjer cirilice, na Poljskem in v Alzaciji tudi nemščina izginja, uglavnem lahko temu rečeš apartheit, etnično čiščenje, whatever, ampak s tem strašansko nateguješ in prirejaš pomen teh pojmov.

In kako takšna dejanja, ki niso ne nasilna in ne radikalna jamčijo vojaško invazijo tudi ni jasno, če mene vprašaš. Pa govorim tako za Ukrajino, kot za Kosovo, da se razume.



mackilla,
pa mava prvega nacija.
Imaš Prav, celo v slovenskem zamejstvu, kjer Slovensko prebivalstvo ni v večini imaš možnost izobraževanja v Slovenskem jeziku, brati slovenske časopise in debatirati na uradih Slovensko.
Linki na to temo so že bili, in to ne Ruski. Prav tako imaš kar nekaj sodb iz Evropskega razsodišča, ko je izjavilo was in violation of several rights protected by the European Convention. Od tu dalje gremo lahko skrajno desno in začnemo definirat kdo je v tej temi nacij, kdo fašist in kdo za Apartheid.

Pac-Man ::

Menda v ruski vojski ni neonacistov?

https://twitter.com/Mortis_Banned/statu...
So apparently some Russian soldier got creative while painting his TOS-1A thermobaric MLRS with limewash for winter camo and scribbled on some runes popular with neo-nazis
So per Western authoritarian "anti-fascist" left logic, the US would be ok to invade and occupy Russia?
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

bbbbbb2015 ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Fritz je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:


Ampak vseeno smo prišli odlično skozi. Ker če bi se JNA odločila streljat po civilistih, bi sesuli lahko Slovenijo do konca.

JLA v Sloveniji je bila takrat še prava večnacionalna JLA in je zato tudi hitro razpadla, saj niso bili urjeni za to, da bi se borili proti enemu od jugoslovanskih narodov. Svoje sta naredila tudi odpor slovenskih varnostnih in obrambnih sil in enotnost slovenskega naroda pri tem odporu. Hrvati in Bošnjaki se, na njihovo nesrečo, niso več borili z JLA temveč z rezervisti iz Srbije, s paravojaškimi enotami iz Srbije in z vojaškimi in paravojaškimi enotami hrvaških oz. bosanskih Srbov. Nekateri od teh so sicer nosili uniforme in oznake JLA a to ni bilo več niti približno podobno JLA. So pa skoraj vsi zadnje omenjeni bili dobro založeni z orožjem iz skladišč JLA.

ampak pravite pa da mi smo smeli, rusi v ukrajini pa ne smejo v samostojnost?


Tako je. Torej, prav prikupno si se zmedel. Naj ti razložim...
Če so *NAŠI*, se imenujejo borci za svobodo, se smejo odcepiti in početi, kar jim je ljubo.

Če pa so *NJIHOVI*, potem pa so teroristični separatisti, nimajo kaj sanjariti o odcepitvi, ker jih bomo dali v zapor za 30 let.

NMH ::

2x na teden so imeli uro ukrajinščine - Ukrajinec v Sloveniji

00:20


Toliko o tem, kakšen strašen genocid se naj bi šli Ukrajinci. Sramota, da sploh omenjate to.

Pac-Man ::

Novinar ruske vojaške TV se je znašel pod artilerijskim ognjem. Ali poleg petarde in prahu za toner, se ne morem odločit. Video:

https://twitter.com/Charles_Lister/stat...
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Shegevara ::

Maxlos je izjavil:

Shegevara je izjavil:

Maxlos je izjavil:


Če izvaja etnično čiščenje ja. Tako kot se je prepovedalo večini rusko govorečega jezika v Ukrajini uporabljati ruski jezik in ukiniti Ruse v Ukrajini kot manjšino, kljub temu da je 30% v Ukrajini govorečega jezika ruskega..



Toliko za primerjavo kar se tiče tvojih blodenj o prepovedi ruščine v Ukrajini. Ruščina ima tako močen vpliv pri sporazumevanju med Ukrajinci in rusko manjšino, da je vsak poskus uveljavljanja državnega jezika na uradnem nivoju takoj označen kot zatiranje ali celo "etnično čiščenje", kot pravijo naši vsevedi forum-strokovnjaki. Po Harkivu, Dnipru, Hersonu, Odesi boš na ulicah, radijih, šolah in univerzah našel najprej ruščino, potem pa še ukrajinščino zraven. Na vseh uradih v teh mestih je primarni jezik ruščina.

To, kar ukrajinska vlada počne, je neko postopno uvajanje ukrajinščine poleg ruščine. To so počeli Italijani na južnem Tirolskem, to smo storili mi in Hrvati z Italijanščino v Istri, na Kninu ni nikjer cirilice, na Poljskem in v Alzaciji tudi nemščina izginja, uglavnem lahko temu rečeš apartheit, etnično čiščenje, whatever, ampak s tem strašansko nateguješ in prirejaš pomen teh pojmov.

In kako takšna dejanja, ki niso ne nasilna in ne radikalna jamčijo vojaško invazijo tudi ni jasno, če mene vprašaš. Pa govorim tako za Ukrajino, kot za Kosovo, da se razume.



mackilla,
pa mava prvega nacija.
Imaš Prav, celo v slovenskem zamejstvu, kjer Slovensko prebivalstvo ni v večini imaš možnost izobraževanja v Slovenskem jeziku, brati slovenske časopise in debatirati na uradih Slovensko.
Linki na to temo so že bili, in to ne Ruski. Prav tako imaš kar nekaj sodb iz Evropskega razsodišča, ko je izjavilo was in violation of several rights protected by the European Convention. Od tu dalje gremo lahko skrajno desno in začnemo definirat kdo je v tej temi nacij, kdo fašist in kdo za Apartheid.


Prosil bi za ene podnapise, ali pa kar raje vire. tnx.

Pac-Man ::

Ukrajina noče po poti Gruzije.

https://twitter.com/michaeldweiss/statu...
Spoke to a senior European intelligence official just now. The official says so far Russia’s attempts to draw Ukrainian retaliation have failed, “local warlords in Donbas are increasingly frustrated that Ukrainian troops are disciplined and not falling for provocations.”
This doesn’t alter the likelihood of Russian invasion, the source says, but the casus belli Putin needs isn’t being so easily furnished by the Ukrainians.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pac-Man ()

arnecan1 ::

PacificBlue je izjavil:

"Ukraine, a new and important space on the Eurasian chessboard, is a geopolitical pivot. Because, its very existence as an independent country, helps to transform Russia. Without Ukraine, Russia ceases to be a Eurasian empire."

Zbigniew Brzezinsk, The Grand Chessboard, 1997

Povedal je tudi tole: The West should reassure Russia that it is not seeking to draw Ukraine into NATO or to turn it against Russia. https://www.washingtonpost.com/opinions...

Shegevara ::

Dej nehi, ko bodo rusi zares pripravleni na postopen napad, bodo že en false flag sfabricirali ali potegnili iz arhivov leta 2014, to pa res ni problem, sploh ne za rusko javnost, ostali itak vedo, da gre za bullsh** kot vedno. Par stolčenih avtov, kaka priročna eksplozija, nepojasnen vdor ukrajinske vojske... Materjal se kar sam piše.

Pac-Man ::

Fritz je izjavil:

Če potegnem črto - če bo Rusija napadla Ukrajino in zavzela več kot DNR/LNR, potem to zagotovo ni prav. Zato menim, da bi morali Rusijo in njenega predsednika kaznovati popolnoma enako kot smo kaznovali ZDA in njene predsednike, kadar so se ti šli agresivnih vojn, vojnih zločinov, pobojev civilistov ipd.

Ampak popolnoma enako, niti 1 odstotek bolj milo.


Glej dipšit, misliš, da si smešen, ampak v roku ur/dni bosta največji evropski državi v vojni. Ker ima en vrtni palček premajhen imperij.

https://twitter.com/AlexKhrebet/status/...

I've talking to people from occupied hometown #Donetsk, the heart of Donbas. Thread:

“There are only women on the streets,” says a young lady. All the male civilians are hiding at home. Recruitment orders forcefully handed out to men at work and on the streets.
Her close relative received a summons directly when he was stopped by the local “police”.
Another man said his boss (owner of a service company) was taken straight to the army. He is a former Soviet officer. While he's there, work has stopped.
Another man in northern Donetsk says it has been quite the last two nights. It looks like the calm before the storm.
My close friend falls asleep every night thinking that shelling is about to begin. These thoughts are impossible to get rid of.
And so it has been for almost 8 years, with alternating tsunamis of despair.
He has prepared a basement in a private home. He pumped the sewage out of it, brought drinking water, candles, and some food.
Two days ago shells were falling very close and the house was shaking.
“Still hiding heroically,” another man tells me. He knows about the forced mobilization. He worries that “they” will come straight home. Then he is ready to refuse and voluntarily go to the Donetsk prison.
We all know the horror stories about Donetsk prisons. If you haven't heard them, you can read them here. https://www.rferl.org/a/un-ukraine-sepa...
A friend trying to work out a signal plan if that happens. So that if possible #Ukraine register him as POV and exchange him. His wife will contact.
And these are the man's real thoughts. I'm afraid to imagine the level of desperation.
“Looks like there's going to be an attack soon after all,” says another man.
"I think that's why they're mobilizing locals for. To smear everyone with blood. And finally break the connection between people.” A terrifying but valid conclusion.
All the aforementioned people watched #Putin's address. Everyone is worried and waiting for who knows what. They are afraid of shelling. But they are also afraid of silence.
All have seen his despicable look and understand they can simply become targets, cannon fodder for propaganda pictures.
Goosebumps came several times today from trying to realize what might be going on in their heads. Endless anxiety would be the weakest words for that.

Just had another call. Occupied town of Makiivka, #Donetsk satellite town. The woman says central streets are empty. Loudspeakers on repeat saying only two phrases:
- recruitment points are there, there
- evacuation points are there, there
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

IgorCardanof ::

Uradna invazija je sedaj enkrat v naslednjih 48ih urah.

To je pa zdaj potrjeno z vec virov.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

Zgodovina sprememb…

Vball ::

lynxslo5 ::

IgorCardanof je izjavil:

Uradna invazija je sedaj enkrat v naslednjih 48ih urah.

To je pa zdaj potrjeno z vec virov.


Jaz sem bil na začetku malo skeptičen do teh ameriških napovedi, ko so že parkrat napovedali, da bodo Rusi začeli invazijo. Zdej pa mislim, da je CIA vdrla v sam vrh ruske vojske in da dobro vedo, kaj Rusi počnejo. Putina vedno presenetijo in sedaj Putinov režim najbrž mrzlično išče ameriške krte v svojem obrambnen sistemu. Putin je računal na faktor presenečenaja, pa se mu je to podrlo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lynxslo5 ()

WizzardOfOZ ::

mackilla je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Fritz je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:


Ampak vseeno smo prišli odlično skozi. Ker če bi se JNA odločila streljat po civilistih, bi sesuli lahko Slovenijo do konca.

JLA v Sloveniji je bila takrat še prava večnacionalna JLA in je zato tudi hitro razpadla, saj niso bili urjeni za to, da bi se borili proti enemu od jugoslovanskih narodov. Svoje sta naredila tudi odpor slovenskih varnostnih in obrambnih sil in enotnost slovenskega naroda pri tem odporu. Hrvati in Bošnjaki se, na njihovo nesrečo, niso več borili z JLA temveč z rezervisti iz Srbije, s paravojaškimi enotami iz Srbije in z vojaškimi in paravojaškimi enotami hrvaških oz. bosanskih Srbov. Nekateri od teh so sicer nosili uniforme in oznake JLA a to ni bilo več niti približno podobno JLA. So pa skoraj vsi zadnje omenjeni bili dobro založeni z orožjem iz skladišč JLA.

ampak pravite pa da mi smo smeli, rusi v ukrajini pa ne smejo v samostojnost?

Ali se lahko druge etnične skupine odcepijo od Rusije?


Katere pa?
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

IgorCardanof ::

lynxslo5 je izjavil:

IgorCardanof je izjavil:

Uradna invazija je sedaj enkrat v naslednjih 48ih urah.

To je pa zdaj potrjeno z vec virov.


Jaz sem bil na začetku malo skeptičen do teh ameriških napovedi, ko so že parkrat napovedali, da bodo Rusi začeli invazijo. Zdej pa mislim, da je CIA vdrla v sam vrh ruske vojske in da dobro vedo, kaj Rusi počnejo. Putina vedno presenetijo in sedaj Putinov režim najbrž mrzlično išče ameriške krte v svojem obrambnen sistemu. Putin je računal na faktor presenečenaja, pa se mu je to podrlo.



Nevem ce trolas ali ne, ampak meni se to zdi zlo verjeten scenarij. In da je bila dejansko invazija planirana ze takrat prvic ko so javli.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

lynxslo5 ::

IgorCardanof je izjavil:

lynxslo5 je izjavil:

IgorCardanof je izjavil:

Uradna invazija je sedaj enkrat v naslednjih 48ih urah.

To je pa zdaj potrjeno z vec virov.


Jaz sem bil na začetku malo skeptičen do teh ameriških napovedi, ko so že parkrat napovedali, da bodo Rusi začeli invazijo. Zdej pa mislim, da je CIA vdrla v sam vrh ruske vojske in da dobro vedo, kaj Rusi počnejo. Putina vedno presenetijo in sedaj Putinov režim najbrž mrzlično išče ameriške krte v svojem obrambnen sistemu. Putin je računal na faktor presenečenaja, pa se mu je to podrlo.



Nevem ce trolas ali ne, ampak meni se to zdi zlo verjeten scenarij. In da je bila dejansko invazija planirana ze takrat prvic ko so javli.


Ne trolam

WizzardOfOZ ::

mackilla je izjavil:

V Ukrajini je verjetno uradni jezik Ukrajinščina. A so jih hodili domov kontrolirat v katerem jeziku govorijo?

Kaj pa tam, kjer je dvojezično? V sloveniji imaš dvojezično ob italiji in madžarski. Zakaj še v ukrajini ne sme tako biti, zakaj ne dovolijo ruske manjšine?
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Pac-Man ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Kaj pa tam, kjer je dvojezično? V sloveniji imaš dvojezično ob italiji in madžarski. Zakaj še v ukrajini ne sme tako biti, zakaj ne dovolijo ruske manjšine?

Še en fakin dipšit. V roku ur/dni bosta največji evropski državi v vojni ti pa širiš zajebano rusko propagando.



Glej, tole je reportaža pro-kremeljske TV iz Karkiva pred točno enim mesecem, 23. januarja. 17 minut intervjujev, vse v Ruščini. Delajo se norca iz zelenskijeve izjave, da bi jih Rusija lahko napadla. Saj smo ja bratje pa to.

https://www.ukrinform.net/rubric-polyti...
Russia may try to seize some Ukrainian territories under the pretext of "protecting" the Russian-speaking population, in particular Kharkiv, which "will be the beginning of a large-scale war," Ukrainian President Volodymyr Zelensky has said.
"If Russia decides to intensify the escalation, of course, they are going to do this in the territories historically inhabited by people who had family ties with Russia.
Kharkiv, which is under Ukraine government control, could be occupied. Russia needs a pretext. They will say that they are protecting the Russian-speaking population," he said.



Ze's statement on the occupation of Kharkov. Poll of Kharkiv residents Antonina Beloglazova | Country.ua


Ha Ha Ha. Samo mesec kasneje jim verjetno ni več smešno.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

WizzardOfOZ ::

Pac-Man je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Kaj pa tam, kjer je dvojezično? V sloveniji imaš dvojezično ob italiji in madžarski. Zakaj še v ukrajini ne sme tako biti, zakaj ne dovolijo ruske manjšine?

Še en fakin dipšit. V roku ur/dni bosta največji evropski državi v vojni ti pa širiš zajebano rusko propagando.

Mogoče je to zate BS, V resnici pa ni. Če imaš v državi 20% veliko rusko manjšino in si zraven rusije, se ne moreš preseravat in jim odreči pravice da so manjšina.

Me zanima kaj bi naredila madžarska, če bi slovenija ukinila madžarščino v prekmurju in zahtevala, da vsi samo še slovensko govorijo. In enako ob italiji, kjer velja vse dvojezično.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Telbanc ::

Pac-Man je izjavil:

Ukrajina noče po poti Gruzije.

https://twitter.com/michaeldweiss/statu...
Spoke to a senior European intelligence official just now. The official says so far Russia’s attempts to draw Ukrainian retaliation have failed, “local warlords in Donbas are increasingly frustrated that Ukrainian troops are disciplined and not falling for provocations.”
This doesn’t alter the likelihood of Russian invasion, the source says, but the casus belli Putin needs isn’t being so easily furnished by the Ukrainians.


Če pogledaš kaj se zaj prpravlja jo je Gruzija še dobr odnesla. Zaj bo pa res pokalo. Rusov je 20% to pomen okok 8 milijonov, tko da bo veselica sploh v vojski, no naci bataljoni bojo v prvi vrsti....in tud prvi doma, tko ko zadnjič.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Telbanc ()

Pac-Man ::

WizzardOfOZ je izjavil:



Deblo zarukano, v centru Karkiva so se lahko pred kamero 17 minut norčevali iz predsednika in nikomur nič. V RUŠČINI. Poskusi kaj takega v Rusiji, zaradi mene v ruskem jeziku.


Upam, da se vrtnemu palčku ukrajinska kost zatakne globoko v grlu in se končno stegne. Za dobro planeta bi bil res že čas.

https://twitter.com/malkinstanislav/sta...

I have a challenge: to start tweeting in English/Ukrainian only.

I was born in USSR in a military family. Moved to Ukraine when I was 5.
I speak Russian all of my life. Nobody ever told me that I should speak Ukrainian.


#RussianColonialism should be ended.
#SupportUkraine
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Pac-Man ::

In gremo? Shelling of Mainila @ Wikipedia za 21. stoletje

https://twitter.com/christogrozev/statu...
Ukrainian milit intelligence say they have intercepted information about planned major false flag operation to take place in the next hours in Crimea. According to this information, an attack is planned imminently on the Titan chemical plant in Armyansk.
At around 8 pm tonight, more than 50 employees of the plant were evacuated.



Tovarna je praktično na razmejitveni črti med Krimom in Kersonsko oblastjo.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

WizzardOfOZ ::

Pac-Man je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:


Deblo zarukano, ...


Ko zmanjka argumentov, se začne žaljenje? Pejt hitro po svojo zda plačico. Kok ti plačajo 1 cent na minuto? Uro?
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Pac-Man ::

Ne, ko namenoma spregledaš argumente se začne žaljenje, putinveršteher.

V Evropi se nam v zelo bližnji prihodnosti obeta največja klavnica od 2. sv. vojne (upam, da ne večja), ti pa zagovarjaš agresorja.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

WizzardOfOZ ::

Pac-Man, pojdi k svojim, pa tam trenirajte debilizem:
https://www.24ur.com/novice/slovenija/s...

Agresorja? Agresor je ukrajina, ker ne pusti dveh pokrajin iz svoje države.
Mi smo bili na istem, kosovarji tudi. Mi smo se sami osamosvojili, kosovarjem je pomagala amerika in slovenija jih je ena prvih priznala. Samo v ukrajinskem primeru pa tega ne dovolite. Zakaj ne?
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

Fritz ::

arnecan1 je izjavil:

.
4. EU niso samo svetilnik demokracije in človekovih pravic. Plin je velik argument proti temu. Ali nespametna intervencija v Libiji. Prav tako je vprašanje, zakaj se je dopustil kosovski scenarij, ne dopusti pa se katalonski ali ukrajinski. Ali nenazadnje bosanski? Ali da se severni del Kosova odcepi od preostalega Kosova?

Bosanski scenarij po katerem bi se srbska entiteta odcepila se ne more in ne sme dovoliti, sicer bi s tem nagradili etnično čiščenje in genocid. V tem smislu je to poseben primer.

Pac-Man je izjavil:


Upam, da se vrtnemu palčku ukrajinska kost zatakne globoko v grlu in se končno stegne. Za dobro planeta bi bil res že čas.

Zagotovo si kaj takšnega pisal o Bushu, ko je zločinsko napadel Irak.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fritz ()

Shegevara ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Pac-Man, pojdi k svojim, pa tam trenirajte debilizem:
https://www.24ur.com/novice/slovenija/s...

Agresorja? Agresor je ukrajina, ker ne pusti dveh pokrajin iz svoje države.
Mi smo bili na istem, kosovarji tudi. Mi smo se sami osamosvojili, kosovarjem je pomagala amerika in slovenija. Samo v ukrajinskem primeru pa tega ne dovolite. Zakaj ne?


Ker putin ne pusti Ukrajincem, da gredo v EU in stran od tega zmaja. Zakaj ne?

Voss ::

Donbass republics ask Putin for military help
The newly-recognized Donetsk and Lugansk republics want Moscow to help them "repel the Ukrainian regime's military aggression"

Počelo...

Pac-Man ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Agresor je ukrajina, ker ne pusti dveh pokrajin iz svoje države.

Pokrajini sta Sudetenland.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

WizzardOfOZ ::

Shegevara je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Pac-Man, pojdi k svojim, pa tam trenirajte debilizem:
https://www.24ur.com/novice/slovenija/s...

Agresorja? Agresor je ukrajina, ker ne pusti dveh pokrajin iz svoje države.
Mi smo bili na istem, kosovarji tudi. Mi smo se sami osamosvojili, kosovarjem je pomagala amerika in slovenija. Samo v ukrajinskem primeru pa tega ne dovolite. Zakaj ne?


Ker putin ne pusti Ukrajincem, da gredo v EU in stran od tega zmaja. Zakaj ne?


Nič nisem slišal, da ukrajina ne sme v EU. V NATO pa pač ne sme.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Pac-Man ::

Fritz je izjavil:

Zagotovo si kaj takšnega pisal o Bushu, ko je zločinsko napadel Irak.

Nisem pisal, sem si pa mislil. Ampak tega ti na žalost ne morem pokazat.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

WizzardOfOZ ::

Pac-Man je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Agresor je ukrajina, ker ne pusti dveh pokrajin iz svoje države.

Pokrajini sta Sudetenland.


Aha, in slovenija je bila kaj drugega v jugi? Ja naziv je imela drugačen, to je pa vse. Pa kosovo tudi.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

sbawe64 ::

Po 2 letih Ronce, kjer so vas msm-ji nategnili na dolgo in široko, sedaj verjamete taistim msm-jem, da govorijo sveto resnico o Ukrajini ?

črnec preosim
https://markoshinskie8de.substack.com/p...
od tu naprej:
Applying this epistemological approach, I must conclude that I--and you--have been lied to repeatedly, thoroughly and systematically for the past 23 months. In order to gain political and economic advantages, Democrat officials and the media have continually stacked Covid lie upon Covid lie.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: jest10 ()

redtech ::

BRUSSELS (Reuters) - The European Commission announced a 500 million euro ($557 million) package of measures on Monday to provide relief for farmers stung by slumping prices, triggered partly by the loss of exports to Russia due to EU sanctions against the country.

The crisis has triggered a wave of protests which culminated on Monday with nearly 5,000 farmers and more than 1,000 tractors arriving in Brussels, where an emergency meeting of the EU's Agriculture Council was being held.

Nevem kako bo nam, ko bomo vse plačevali, pa še dražje bo. Mercedese in bavarce so tudi nehali izvažat?
Ali obstaja kakšen seznam vseh sankcij?

Pac-Man ::

redtech je izjavil:

BRUSSELS (Reuters) - The European Commission announced a 500 million euro ($557 million) package of measures on Monday to provide relief for farmers stung by slumping prices, triggered partly by the loss of exports to Russia due to EU sanctions against the country.

The crisis has triggered a wave of protests which culminated on Monday with nearly 5,000 farmers and more than 1,000 tractors arriving in Brussels, where an emergency meeting of the EU's Agriculture Council was being held.


Ne vem kdo te je nategnil, ampak tole je članek iz l. 2015. Sankcije je postavila Rusija, na uvoz EU živilskih izdelkov, tisti slavni videoposnetki uničevanja rac z buldožerji. Škoda v zadnjih sedmih letih je bila katastrofalna, heh.

https://www.reuters.com/article/us-eu-f...



Morda se bo vse skupaj začelo s pismom iz Kremlja v Kremelj? Uh, kak suspenz.

https://twitter.com/ChristopherJM/statu...

Not good. Donetsk and Luhansk puppet leaders have sent requests to Putin "to assist in repelling aggression from the Armed Forces of Ukraine in order to avoid civilian casualties and prevent a humanitarian catastrophe" in the Donbas. Photos from the Kremlin via TASS news agency.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

PacificBlue ::

Pac-Man je izjavil:

PacificBlue je izjavil:


Potlej praviš, da gre za imperialistično vojno, ki ji moramo antiimperialisti nasprotovat?


Mhm. Kriza v Ukrajini sovpada s 25 letnico padca berlinskega zidu.

Collecting data...

Comandante ::

PacificBlue je izjavil:


Collecting data...


Na FL540, 16,5km visine. Kaj je to, fotografiranje, prestrezanje komunikacij? Relativno dalec od meje letijo.

NMH ::

Comandante je izjavil:

PacificBlue je izjavil:


Collecting data...


Na FL540, 16,5km visine. Kaj je to, fotografiranje, prestrezanje komunikacij? Relativno dalec od meje letijo.


USAF RQ4 Global Hawk

««
126 / 859
»»