» »

Večja pokritost z brezžičnim omrežjem

Večja pokritost z brezžičnim omrežjem

BIG_Yack ::

Spoštovani, spoštovane!

Ne utegnem slediti strojnim novostim na vseh področjih, pa zato po kar nekaj časa spet posegam po Slo-Techu in vaših mnenjih.

Sestavljam omrežje, namenjeno dostopu do spleta in občasnim tiskanjem preko mreže. Po potrebi bo v to omrežje dodana povezava VPN. Zadostno je potrebno pokriti vsaj dve nadstropji stavbe, ki je brez UTP napeljave in brez možnosti posegov. Tipične naprave bodo mobilni telefoni in nekaj tablic ter prenosnih računalnikov, zato se zanašam na večinsko brezžično rešitev. Optična povezava z internetom, ki 'nese' simetričnih 20 Mbps, v stavbo 'vstopi' na robu zgornje etaže, kjer sta ob žično povezanih delovnih postajah tudi tiskalnih in usmerjevalnik, ki utegne WiFi pošiljati le zelo usmerjeno. V ostalih prosotrih nastane 'mrtva cona'. Po potrebi sem z dodatnim WRT54GL vzpostavil repeater. Ker je ta oprema odslužila več kot šest let delovanja, se nagibam k nakupu nove. Na voljo je nekaj sto evrov, a raje ne veliko več kot 200.

Zanima me rezultat lične rešitve z zgolj eno napravo. Na enako mesto postavljenega usmerjevalnika z več izhodne moči in zunanjimi omni antenami, recimo, z 12 dB ojačitve. Katere kose predlagate? V sorodnih temah se omenjata ASUS AC66U in kak Linksysov model. Zaradi programja so mi všeč Mikrotikove rešitve, a modeli nimajo priključkov za zunanje antene.

Je repeater/WDS vseeno boljša izbira? Dostopne točke, ki zahtevajo priklop s kablom, niso. Spet - kateri kos opreme priporočate?

čuhalev ::

Če bi prebral dovolj sorodnih tem, bi prebral tudi, da so repetitorji brezveze. Bo potrebno potegniti kar kabel do točk po prostorih. Druge ni.

Yacked2 ::

Kaj pa tista rešitev ko mrežo spelješ kar po električnem omrežju ? in potem v vsako nadstropje svoj wifi oddajnik pa bo
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

čuhalev ::

Za to rešitev je potrebno imeti vtičnice na isti fazi.

blackbfm ::

Zanima me rezultat lične rešitve z zgolj eno napravo. Na enako mesto postavljenega usmerjevalnika z več izhodne moči in zunanjimi omni antenami, recimo, z 12 dB ojačitve.


Wifi komunkacija je dvosmerna, torej če postaviš zgolj na eno stran nek super ojačan oddajnik nisi naredil nič oz stanje samo še poslabšaš, ker na tak način bo samo več šuma.

Več dostopnih točk povezanih s kablom je idealna rešitev.

bobby ::

potem pa pajkca,..
http://support.linksys.com/en-us/suppor...

močna zadeva, vleče šez 2 štuka 10 let starega bloka,...
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

steev ::

blackbfm je izjavil:


Wifi komunkacija je dvosmerna, torej če postaviš zgolj na eno stran nek super ojačan oddajnik nisi naredil nič oz stanje samo še poslabšaš, ker na tak način bo samo več šuma.

To ni res oz. prvi del je pravilen - wifi je dvosmeren, tako da antena samo na eni strani izboljša tako oddajanje kot tudi sprejem.
:|

blackbfm ::

žal ne..z outdoor ozko usmerjenimi antenami se lahko igraš, indoor pa je bolje postavit več dostopnih točk, idealno s tako močjo da se ne motijo med sabo

za primerjavo, v hiši imaš tudi v vsakem prostoru svojo luč, ker z eno ultra močno nikoli ne boš osvetlil vseh prostorov

Daniel ::

Mikrotiku lahko odklopiš anteno, ga je pa potrebno odpreti. V notranjosti je konektor na plošči in tam lahko potem preko pigtaila priklopiš drugo anteno (seveda moraš imeti Mikrotik z zunanjo anteno).

V vsakem primeru bi se bolje obneslo, či bi lahko router prestavil čimbolj v sredino hiše, iz kota boš težko pokril tolikšno površino.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ojačevalnik wifi signala

Oddelek: Kaj kupiti
4118591 (6400) Robert
»

Boljši router ali mesh wifi

Oddelek: Pomoč in nasveti
285193 (4376) m0LN4r
»

Winodws 10 Home - wifi - ni interneta

Oddelek: Omrežja in internet
221853 (1377) Jurrbe
»

Wifi oddajnik

Oddelek: Operacijski sistemi
186311 (5412) Ahim
»

Povečanje dosega brezžičnega omrežja

Oddelek: Kaj kupiti
203058 (2591) bosmla

Več podobnih tem