Forum » Pomoč in nasveti » Hackintosh
Hackintosh
Compufreek ::
Živijo!
sem videl sicer kar nekaj tem ampak nikjer nekih konkretnih odgovorov pa me zanima če je komu uspelo naredit bootable USB na windowsih, torej mam en starejši laptop z intelovim procesorjem pa sem se odločil poiskusiti če bo zadeva delovala, teoretično MAC-a ne potrebujem ampak sem se odločil da poskusim bolj za firbec tako da ne se sekirat če nebo vse delovalo :P
torej me samo zanima če je kdo uspel nardit bootable USB brez MAC-a ?
sem videl sicer kar nekaj tem ampak nikjer nekih konkretnih odgovorov pa me zanima če je komu uspelo naredit bootable USB na windowsih, torej mam en starejši laptop z intelovim procesorjem pa sem se odločil poiskusiti če bo zadeva delovala, teoretično MAC-a ne potrebujem ampak sem se odločil da poskusim bolj za firbec tako da ne se sekirat če nebo vse delovalo :P
hojnikb ::
raje testiraj v virtualki..
> torej me samo zanima če je kdo uspel nardit bootable USB brez MAC-a ?
tegale stavka pa ne razumem
> torej me samo zanima če je kdo uspel nardit bootable USB brez MAC-a ?
tegale stavka pa ne razumem
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
jamiroq ::
Compufreek je izjavil:
namestis os x v vm (virtualbox, vmware) in preko tega naredis bootable usb z unibeast. mogoce bo celo delalo.
Map ::
V virtualki mam nameščeno Mavericks verzijo, ampak ne dela ne vem kako hitro in animacije niso tekoče. Za probo bi nabavu Kingston S200 30GB ali S300 60GB, pa me žanima, a sta to vredu diska in kok težja je namestitev Hackintoska na disk kot v virtualko, a je kej več problemov, glede na to, da je mal drugačen postopek?
FX6300B ::
če že kopuješ ssd raje vzemi karkoli samo kingstona ne vzemi najcenejši inteso je čisto dober pa še kontroler ima isti kot curcial mx100 ali pa bx100 nism zihr baje no vsaj hojnikb je tako rekel če se prou spomnm
May the force be with you!
Ravno gledam, par evrov več pa je enkrat večji. Pa Kingston je Sandforce, to pa kolikor sem bral je več grajanja kot pohval.
luky ::
Compufreek je izjavil:
Živijo!
Na spodnji povezavi imaš navodilo kako narediti USB za Mac v Windows.
http://www.kingmaker.news/kingmaker/nir...
luky!
Za navodila sem gledal že na Tonymacx86. Zdej prenašam Yosemite na virtualki, pol moram pa z UniBeastom nardit bootable USB. Potem pa sam v BIOSu nastavim teh nekaj nastavitev in bi moglo it lepo naprej, pa po potrebi vpišem kak kernel? Na virtualki sem kar nekajkrat ponavljal postopek, da se je Mavericks postavil na namizje.
Malo updejta:
Na virtualki sem iz App Stora prenesel Yosemite in z UniBeastom naredil bootable USB. V BIOSu nisem nič spreminjal, sem pa moral vpisat nekaj boot flagov(v zgornjem postu je napaka - s kernel sem mislil boot flag). Namestitev je sicer potekala kar tekoče. Z MultiBeastom sem namestil potrebne driverje za resolucijo, zvok, internet itd. Da sem lahko bootal brez flagov in da je vse delovalo tekoče, sem moral namestit Nvidiine Web Driverje.
Matra me edino WiFi. Imam sicer eno staro PCI kartico s RaLink rt2560f čipom, ampak RaLink WirelessUtility mi je ne najde. Driverje sem namestil za rt2500 in še nekaj drugih, pa nikakor noče delat. Po tujih forumih jim kartice s tem čipom delajo.
Na virtualki sem iz App Stora prenesel Yosemite in z UniBeastom naredil bootable USB. V BIOSu nisem nič spreminjal, sem pa moral vpisat nekaj boot flagov(v zgornjem postu je napaka - s kernel sem mislil boot flag). Namestitev je sicer potekala kar tekoče. Z MultiBeastom sem namestil potrebne driverje za resolucijo, zvok, internet itd. Da sem lahko bootal brez flagov in da je vse delovalo tekoče, sem moral namestit Nvidiine Web Driverje.
Matra me edino WiFi. Imam sicer eno staro PCI kartico s RaLink rt2560f čipom, ampak RaLink WirelessUtility mi je ne najde. Driverje sem namestil za rt2500 in še nekaj drugih, pa nikakor noče delat. Po tujih forumih jim kartice s tem čipom delajo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hackintosh (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 14773 (5675) | kiFni |
» | Windows 10 Image ne boota iz USB-jaOddelek: Pomoč in nasveti | 3162 (2479) | MIHAc27 |
» | Kje dobiti aktualni OS X (ali podobno)Oddelek: Operacijski sistemi | 838 (655) | whatson |
» | Dual bootOddelek: Operacijski sistemi | 1995 (1609) | Invictus |
» | mac os x in final cut pro xOddelek: Operacijski sistemi | 2297 (1877) | gorski volk |