Forum » Pomoč in nasveti » OS na SD
OS na SD
hcet ::
V macbooku mi je že drugič šel kabel med matično in diskom, zato sem se odločil da disk vzamem ven in OS (yosemite) namestim na USB 2.0. Prenosnik začuda dela super, ampak me zelo moti štrleči usb iz računalnika.
Zato sem razmišljal, da bi v rač. dal eno hitro SD kartico (mislim, da delujejo hitreje od usb 2.0) in tako rešil problem, zanima pa me kakšne so kaj slabosti operacijskega sistema na sd kartici?
Zato sem razmišljal, da bi v rač. dal eno hitro SD kartico (mislim, da delujejo hitreje od usb 2.0) in tako rešil problem, zanima pa me kakšne so kaj slabosti operacijskega sistema na sd kartici?
hojnikb ::
praktično kakršnkol desktop OS na sd kartici je zelo neumna ideja. Zakaj ?
-slabe random write hitrosti (stutter)
-preprost wear levelling, ki nebi učinkovito opravljal svojega dela v takem okolju
-vprašljiva življenska doba (nekatere kartice so dobre mogoče za par 100 prepisov)
jst bi rajše razkiral en usb port in lepo zalotal usb kjuček v notranjost prenosnika. Čeprav imajo nekateri usb kjučki tudi zgoraj naštete slabosti.
-slabe random write hitrosti (stutter)
-preprost wear levelling, ki nebi učinkovito opravljal svojega dela v takem okolju
-vprašljiva življenska doba (nekatere kartice so dobre mogoče za par 100 prepisov)
jst bi rajše razkiral en usb port in lepo zalotal usb kjuček v notranjost prenosnika. Čeprav imajo nekateri usb kjučki tudi zgoraj naštete slabosti.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
boogie_xlr ::
Slab random read/write performance, slab MTBF a.k.a. kartica ti lahko dokaj hitro umre. In pa mislim, da na macih pol kartice še vedno štrli ven, nisem pa ziher. Sam imam na SD kartici sicer en linux distro, vendar je redko v uporabi, le za kakšne nujne primere.
hojnikb ::
slab MTBF a.k.a. kartica ti lahko dokaj hitro umre.
MTBF nima tuki nič veze.
#brezpodpisa
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | USB ključ ali SD kartica?Oddelek: Pomoč in nasveti | 5353 (4842) | ST-777 |
» | Torrent PCOddelek: Kaj kupiti | 7931 (6465) | Red_Mamba |
» | win8 boot iz usb 3.0 flash driveOddelek: Pomoč in nasveti | 2808 (2650) | Vanquish |
» | Motorola v razred niže z Moto G (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 34133 (28704) | krucymucy |