» »

QDI al kaj druzga?

QDI al kaj druzga?

hruske ::

Prijatelju sem hotel narediti uslugo. Kupil je novo matično in procesor, jaz pa mu naj bi to zamenjal.

Težava nastane, ko sem hotel namestiti OS, windows xp. Sistem namreč zašteka med instalacijo. Poskusil sem še z win 2k, me in 98 se, pa se je namestil le 98SE. Hotel sem zagnati še S-T knoppix ( 8-) ), pa se NI zagnal.:O
Potem sem se lotil preverjanja komponent. Tako sem izklopil vse nepotrebno, zamenjal RAM, procesor, disk, cdrom, grafično in napaljalnik, pa ŠE VEDNO javlja napako.

Matična je QDI Advance 10T.
Disk WD Caviar 64AA, grafična je Riva, procesor Celeron 1.3, ram so x-tech, cdrom mita-40x.

Ali sem na kaj pozabil?
Rad imam tole državico. <3

frenk ::

za xp-je sm slišou že od nekj folka da se sploh noče na določene sisteme naložit za ostalo pa ne vem:\...sicer so pa qdi plate na zlo slabmu glasu

Brane2 ::

MAm dve natanko enake plate. Na eni laufa Win2000 / Linux, na drugi pa samo LInux, vendar vsak dan, cel dan. Mašine sploh ne ugašam. Ena ima 768 Mb RAM in Tulca 1.4 GHz, druga pa 1.5 Gb DRAM in Tulca 1.3GHĄ@1.69GHz. Na kratko, s temi platami sem zelo zadovoljen.

Mogoče maš slab primerek plate, se dogaja, ne bi pa reku da je kaj narobe s serijo. Je pa nekaj. Kupu sem full poceni RAMe, ki niso hoteli delat, dokler nisem spucal kontaktov s trdo radirko in alkoholom. Od takrat stvari delajo že četrti mesec 100% B.P.

jRk0 ::

frenk: QDI plate so v bistvu kar OK! sploh niso slabe in so zelo hitre. Jaz mam naprimer eno ful staro zaj ze, kt133, ki pa je hitra kot abitka...vprasanje je edino navijanje, za katerega je potrebno malo vec tweakanja...:)
You fuck up once, you loose two teeth.

wishmaster ::

Jaz mam tud isto plato in dela vse Ok.(celerona 1300,2x80 WD disk,voodoo 5,512 Mb RAM)Probaj v Biosu izklopiti antivirusno zaščito,boot easy funkcijo in vklopit plug and play funkcijo).Jaz sem mel gor že naložene vse winse,linuxe in pri nobenem nisem imel problemov.Zanima me kaj ti javi med namestitvijo windowsov.

TESKAn ::

Poglej v 'power management' v BIOSu in izklopi ACPI oz. nekaj takega. Meni je ponavadi to preprečevalo, da bi naložil XPje...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

hruske ::

Med namestitvijo se mi pokaže BSOD.

Check for viruses on your computer. Remove any newly installed hard drives or hard drive controllers. Check your hard drive to make sure it is properly configured and terminated.


Napaka se pojav vedno na istem naslovu:
***STOP: 0x000007B (0xf9e49640, 0xc0000034, 0x00000000, 0x00000000)


Sem izklopil Booteasy, ACPI, vklopil PnP, pa še polno drugih možnosti sem preizkusil.. in ne dela.

Drugače pa - moje osebno mnenje - so QDI slabše možne plate... prejšnja, ki jo je imel, je namreč tudi QDI, pa mu je vse štekalo..
Rad imam tole državico. <3

wishmaster ::

.če si protivirusno zaščito izklopil ti tega ne bi smelo javljat.Preglej računalnik z antivirusnim programom.Meni je enkrat to napako javil in sem takrtat v biosu pognal low level format,ker je glih takrat razsajal nek virus.Po moje maš ti kak virus na računalniku.Če setup za windowse poganjaš v windowsih poskusi izklopit protivirusni program in kakšen firewall če ga imaš.Zanima me ali ti windowse nadgrajuješ iz ene verzije v drugo ali imaš prazen disk in potem nalagaš windowse.Bolje je da računalnik zaženeš z win xp cd-ja in izbereš novo namestitev.Zanima me če uporablaš tudi recovery easy,če uporablaš ga izklopi.
Pri tem modelu qdi plate je problem samo v windowsih xp (ugašanje računalnika acpi),pa še to lahko odpraviš če flešaš bios.

Zgodovina sprememb…

hruske ::

Ha.

Toliko napak pri namestitvi windows pa že dolgo ne...

Sem flashal bios - na onega, ki podpira ACPI (kao) pod XP - ni razlike.

Protivirusna zaščita izklopljena. Prav tako vsi shadowingi, cachingi u biosu. Booteasy tudi.
Recovery easy ne uporabljam, ker to stane.. 2 diska in to..

XP nameščam z boot-om. Pravzaprav sploh nič ne morem namestit.

Ko nameščam se vse lepo zdi, samo malo počasi se odvija. Namestitev napreduje do kopiranja datotek (celo!), potem pa setup začne javljati napake, da datotek ni mogoče pravilno prekopirati. Okej, zamazan cdrom? Menjam cdrom... ISTO! Disk z napakam? Drug disk...ISTO! RAM??? menjam in ISTO!
Okej, na QDI q&a forumu vprašam pomočnika, ki mi je dal link na M$ KB - 314068.
Stran pove, da XP pravzaprav niso PnP OS v Biosu. Ni pomagalo.
Na dnu te strani je povezava še na KB299340, ki govori o možnostih pri namestitvi XP. Uporabim tipko F5, ki ponudi izbiro "tipa" računalnika - Standard PC. Ne pomaga. Zraven poskusim še F7, ki onemogoči ASPI. No, ne vem, če deluje, ker ni vidnih učinkov.

Da bi bil virus kriv teh prigod dvomim, ker sem z ISTIM cdromom in ISTIM diskom uspešno nameščal XP na drugi plati. BP.

No, statistika.. imeli smo napako IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, CDFS_FILE_SYSTEM, PAGE_FAULT..

Noro.
Rad imam tole državico. <3

V-i-p ::

Jah, jaz sem enkrat, ko sem ravno bil bolj na trdo z denarjem vzel ravno tualtina 1.3ghz in plato QDI Advance 10T. In moram reči, da zaenkrat sem zelo zadovoljen, proc se zbudi tudi na 1.7 pa_še_nekaj_drobiža_mhz, drugače ga pa laufam na na 1.6, in dela vse skupaj odlično...:\ Čudno...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

wishmaster ::

Malo prej sem enemu serviserju omenil ta problem.Rekel mi je da je malo verjetno da je plata pokvarjena,lahko je virus,pokvarjen procesor ali ram.Če si odstranil rame (vse module) in jih vstavil iz drugega računalnika.Potem Rami niso krivi.Omenil je še procesor,da je lahko pokvarjen.Jaz bi na tvojem mestu še dal noter rame in procesor iz druge mašine ali pa bi plato nesel na kak servis.To je res čuden primer.

hruske ::

Hm...
Tudi procesor sem zamenjal...
:\

Verjetno bo matična plošča kmalu videla servis.

Hvala vseeno.
Rad imam tole državico. <3

hruske ::

Hja, takole je bilo:

Hotel sem namestiti Windows XP na matično ploščo QDI Advance10T-A, pa ni šlo.

Najprej sem mislil, da je krivo ostalo železje, pa ni bilo tako. Vse sem zamenjal, pa ni bilo videti rešitve.

Na internetu sem izvedel, da ima ta matična plošča težave z ACPI pod Windows XP. Izbrskal sem tudi rešitev - pri inštalaciji, ko ti ponuja "Press F6 if you want to install RAID drivers" (približno), pritisneš F5 in F7.

Imeti pa moraš dober RAM!

p.s. A kdo kup 256M ram modul?? :D
Rad imam tole državico. <3

lepi joker ::

imel sem prej plato QDI 10b ,ko sem še imel celerona 1000 in moram povedati da sem imel s plato same probleme,pa to res probleme.....
no če so bila vsa pci vodila prazna(brez zvočne,modema..),te je šlo lepo,če pa sem hotel dat noter svojo zvočno pa so nastali veliki problemi.comp mi je zmrzaval,winsi so včasih šli gor ,včasih ne itd...
na tej plati sem imel 512 mb rama ,geforce 2 mx 400 64 mb rama ,40 gb ibm disk ata100 7200,pa je bil comp v igrah veliko počasnejši od kolega ,ki je imel durona 800 ,matsonic plato in 128 mb rama..ČISTA RESNICA ...od tistega časa se mi je celeron zasral za celo življenje..
in sem takoj nabavil athlona,in zdaj spet živim srečno in veselo in spet je računalnik moj najboljši prijatelj...

hruske ::

Upam, da si zvočno, ki je na plati izklopil v BIOS-u?

...a pol res noben nebi rama??
Rad imam tole državico. <3

bili_39 ::

Mimogrede, saj nisi inštaliral XPje na overclockan procesor? Sam sem imel pred časom velike probleme. Procesor, ki je normalno delal na (kaj jaz vem koliko) sem moral pri inštalacijji spustiti na default, po inštalaciji pa spet normalno gor.
Drugače pa imam s QDI platami samo pozitivne izkušnje. Imam tudi eno mašino s tulcem 1,2 in QDI plato, vendar z Intelovim čipsetom - stabilna do onemogolosti (in hitra).
lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

problem s tualatin na abit st6-raid/ abit bh6

Oddelek: Navijanje
412148 (1774) Pyr0Beast
»

Iščem bios za qdi advance 10t

Oddelek: Strojna oprema
121891 (1635) Gutjerez
»

do kolk navit celeron 1200 brez dodatnega hlajenja (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
764732 (3571) mihamedo
»

še enkrat navijanje celerona 1 Ghz

Oddelek: Navijanje
141066 (854) R33D3M33R
»

qdi plate !

Oddelek: Navijanje
121125 (870) totek24

Več podobnih tem