» »

Talne obloge

Talne obloge

TehDucky ::

Je kdo v zadnjem času delal kakšne talne obloge?

Sam sem bil že od začetka "ziher", da bodo ploščice po celem stanovanju, ker bo talno gretje povsod. Potem pa sem občutil kaj pomeni imeti ploščice, ko ne ogrevaš (primer poletje) in mi ni bilo kaj preveč všeč.

Tako, da sem nekako obtičal med temi oblogami. Laminat, parket, vinil... Laminat mi nekako ne potegne, parket imam sedaj in je okej, vinila pa še nisem nikjer srečal.
Izbriram pa med tako, ki ima videz lesa (ne glede na to ali je les ali ne).

krho ::

Jaz imam tudi talno in bo povsod, razen v kopalnici, WCju in stopnišču PVC.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

RejZoR ::

Sam bejž stran od ploščic. Ploščice spadajo na hodnik, v kopalnico in mogoče kakšno klet. Če si boš navlekel tega hudiča čez celo stanovanje ga boš preklinjal do konca življenja. Sej izgleda lepo in je enostavno za vzdrževat, ampak ko ti talno gretje ne bo delovalo je zadeva mrzla ko hudič. Kar pomeni, da boš talno gretje gnal čez celo leto.

Kakšen kvaliteten laminat, ki ima debel sloj pravega lesa je ok opcija. Imaš tud parkete, ki se polagajo podobno kot laminat. Oz ploščice iz umetne mase, ne vem kako se jim reče. Pravokotne, ki jih lepo zlagaš skupaj.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

francek1 ::

V kuhinji imam že 15 let laminat s slojem plute, barvane na belo. Zakon! Toplo, neobčutljivo na vodo, umazanijo in na padce predmetov.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: francek1 ()

DrG3 ::

Osebno bi dal ploščice v hodnik, kuhinjo, kopalnico/WC, pomožne prostore (pralnica, klet, shramba). V preostale pa tapison.

Laminat smo na novo položili v eni sobi, pa mi ni všeč. Nima občutka toplote, ko hodiš po njem + strah pred poškodbami. Tapisoni, ki so stari že 20+ let pa so v redu, potreben je le globinski sesalec 1x tedensko. Vzdrževanje kar enostavno, topel občutek, neobčutljivost na poškodbe.
Ploščice pa so enostavno zakon za obremenjene prostore.

Sicer pa je odvisno tudi od načina hoje. Mi vsi hodimo v hišnih copatih s podplati in občutek hladu ni tako moteč. Če bi hodili bosi/v nogavicah bi bila razlika očitna.

krho ::

Tapison in podbne tkanine za talno ne pridejo v poštev, ker imajo preveliko toplotno upornost.

P.S.
Ko boš imel otroke, in ali ti bo na tla padlo kaj težjega, recimo litoželezna posoda boš v kuhinji preklinjal ploščice. IMO spadajo na stopnišče, kopalnico in wc/ garažo oz. klet.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: krho ()

erkgheoruugh ::

talno povsod, parket povsod razen v kopalnici in wc-ju. Tako imam jaz.

c3p0 ::

Izgotovljen parket daj, to je tovarniško lakiran parket, ki ti ga mojstri zalepijo v dnevu, dveh. 2-3x ga lahko pobrusiš in lakiraš, če bo kdaj potreba.

Drugače pa je lepši od ploščic granit, dražji pa niti ne toliko. Ploščice bi (sem) jaz dal le v WC in v kopalnico. Mi deluje preveč depresivno, da bi npr. v dnevni ali spalnici imel ploščice.

RejZoR ::

No ja, če daš ogromne ploščice izgleda zanimivo kljub temu. So pa s tem povezane druge težave...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

TehDucky ::

Nisem bil za računalnikom cel vikend tako, da šele sedaj odpisujem. Sem šel še v eno štacuno prav za talne obloge, pa je gospodična povedala, da prodajo zelo veliko pvc/vinil.
Imajo sicer tudi parket in laminat, ampak pravi, da se trendi spreminjajo, izgledajo pa isto kot les in pa občutek, ko sem dal roko gor je bil čist kul za sobno temperaturo.

Cene so pa od 15€ kvadrat za 0.3mm vinila pa do 30€ za 0.55mm potem pa še pride nekaj dražje če vzameš tiste na klik sistem, pa lažje jih je zamenjati če se z njimi kaj zgodi. Vsaj po temu videu sodeč

Potem pravte, da talne ploščice niso niti za v kuhinjo? Načeloma bo viden del kuhinjskega podna le nekaj kvadratov, pa še skrit bo za pultom.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Laminat, ploščice ali vinil? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21462213 (11337) Lonsarg
»

Električno talno ogrevanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6217558 (8283) Alfonz0
»

Talno ogrevanje - da ali ne (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8538928 (11999) urosh
»

Topli pod, laminat, parket, vinil? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11240282 (19249) SmotaniJanez
»

Itison vs. topli pod vs. les

Oddelek: Loža
283178 (2588) floyd1

Več podobnih tem