» »

Zaposlovanje - časovni roki

Zaposlovanje - časovni roki

otago ::

Če ima kdo morda izkušnje s kadriranjem, zaposlovanjem. Kakšen je princip zaposlovanja, kakšni so roki v katerih se odločite ali pa javite kandidatom (oz. ne javite)?

Kot nekoč študent v Sloveniji sem namreč takoj ali v roku enega dne po razgovoru zvedel za odločitev, kasneje v tujini pa se te odločitve tudi niso zavlekle dlje kot npr. en teden po prijavi. V kolikor je bilo dlje, je bilo razpisano kdaj se rok prijav zaključi, kdaj bo znana odločitev in kdaj pričetek dela.

Smurf ::

Ponavadi je odvisno od tega koliko casa rabis, da se odlocis. Recimo pri javnih razpisih, kjer se ti prijavi nekaj 100 kandidatov, se lahko stvari hitro zavlece. Nekaj tednov se mi zdi cisto mogoce, nekaj mesecev pa verjetno vseeno ne.

SeMiNeSanja ::

Žal marsikateri zaposlovalec nima te osnovne kulture, da bi kandidatom odgovorili "Žal vam moramo sporočiti, da smo se odločili za drugega kandidata".

Zame je to vprašanje kulture podjetja, da se tudi neizbranim kandidatom pošlje odgovor, pa če to zakon predpisuje ali ne.

fosil ::

Če si kandidat moraš upoštevat da v ozadju pogosto tečejo postopki (testi, razgovori...), vendar pa ti zanje ne veš, če se nisi uvrstil v naslednji krog. V tem primeru dobiš obvestilo šele čisto na koncu, ko je nekdo dokončno izbran.
Tako je!

betmen ::

če v tednu do dveh max. po roku ne dobiš nobene pošte od podjetja, imaš 97% šans, da sploh nisi zbran.

Jaz, ko sem iskal službo sem odgovore dobival samo od sodišč in kakšnih občin oz. javnih uprav kjer sem pošiljal prošnje... ostala druga podjetja pa kar pozabi... večina jih da razpis zato, da pobašejo subvencijo in ubistvu že majo folk, drugi večini pa se jim enostavno ne da pisat teh, ki niso izbrani..

kakor pa je omenil moj predhodnik, gre se za neko kulturo. Kulturno je, če izpolnjuješ vse razpsine pogoje, da ti vsaj javijo da te ne bojo oz. niso izbrali...

mojsterleo ::

Jaz sem v nasi manjsi firmi 2x bil kontaktna oseba za zaposlovanje (oglas smo dali na zrsz). Mail prijav je bilo ponavadi vec kot 500. Da bi na vse to odgovarjal, enostavno ni bilo casa, ker sem moral opravljati se svoje delo. Ce je bil kandidat ustrezen je dobil klic na razgovor. Direktor je izrecno prepovedal da bi odgovarjali na prijave, ces da je tako bolje, ker ce bi se pri izbranem kandidatu zalomilo da lahko poklicemo koga od ostalih.
Tako da ce se odlocate za privatnike, boste kar hitro poklicani k razgovoru (par dni max) ali pa sploh ne. Lp

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Mavrik ()

St235 ::

Glede na to, da v 21 stoletju srčno upam, da ne komunicirate z ljudmi s papirnato pošto in vas tako kot številne druge ne bi pobralo, če pošljete kratko elektronsko sporočilo, da posamezni kandidat ni bil izbran. Seveda vas k temu nihče ne sili, ampak reč, da enega masovnega emaila niste mogli poslat je pa precej kilav izgovor.

Ravno tako je slab izgovor, da 499 ljudi ne obvestite to, da mogoče pa bo z izbranim kandidatom kaj padlo v vodo in boste potrebovali naslednjega.

Moja praksa je, da se vsem odgovori, pa čeprav samo z elektronskim sporočilom. Tako ali tako je nek pregled prispelih prijav potrebno naredit in pač zbereš vse elektronske naslove v eni tabeli. Ravno tako se vedno poleg kandidata, ki je bil izbran označi še 2-3 druge dobre kandidate in si naslednjič lahko prihraniš izvedbo celotnega razpisnega postopka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Dejan_007 ::

Moj brat je dobil odgovor v šestih mesecih in to s pozitivnim izidom. Seveda je imel med tem časom 3 razgovore v tem mednarodnem podjetju. Šlo je za mesto z minimalno univerziteno izobrazbo. On je ime doktorat.

kixs ::

Hoces rect, da je od zadnega razgovora/kontakta minilo 6 mesecev? Ali je cel postopek trajal 6 mesecev?

meandmouse ::

Da še jaz povem svojo izkušnjo. Od poslane prijave do odgovora, da sem sprejet je trajalo cca. 8 tednov. Znotraj teh 8. tednov sta bila dva razgovora, psihotesti in zdravniški pregled.

tlozej ::

Kolikor je meni znano, če je bilo delovno mesto javno objavljeno, mora biti neizbrani kandidat obveščen...

ZDR-1, 30. člen...

30. člen
(pravice neizbranega kandidata)
(1) Delodajalec mora v osmih dneh po zaključenem postopku izbire pisno obvestiti
neizbranega kandidata o tem, da ni bil izbran.
(2) Obvestilo o neizbiri lahko delodajalec pošlje po elektronski poti na elektronski
naslov kandidata, o katerem je kandidat seznanil delodajalca za namen obveščanja o neizbiri
po prejšnjem odstavku.
(3) Delodajalec je dolžan neizbranemu kandidatu na njegovo zahtevo vrniti vse
dokumente, ki mu jih je predložil kot dokaz za izpolnjevanje zahtevanih pogojev za
opravljanje dela.

LP

SeMiNeSanja ::

Pa si že slišal za primer, da bi kdo ovadil kakšnega nesojenega delodajalca, ker mu ni poslal negativnega odgovora? Jaz še ne. Še manj, da bi kdo plačal kazen (sicer to najbrž nebi bila splošna praksa, da se ne pošilja teh obvestil?).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delodajalec ne pošlje obvestila o neizbiri

Oddelek: Loža
313667 (2161) akrk
»

Kaj ima podjetje od tega, da pošlje zavrnilno pismo po navadni pošti namesto preko em

Oddelek: Loža
354738 (3508) GupeM
»

Lažne navedbe v CV-ju (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9120947 (15907) PrihajaNodi
»

Razgovor za službo - info/izkušnje/mnenja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13426823 (22917) IceIceBaby
»

Je kdo bil prijavljen na ZRSZ in CSD?

Oddelek: Loža
369592 (8525) jalovec09

Več podobnih tem