Forum » Omrežja in internet » Kvaliteta slike Siol TV-optika proti Telemachu
Kvaliteta slike Siol TV-optika proti Telemachu
opajec ::
Mi lahko kdo pove, kakšna je trenutno situacija glede kvalitete slike na optiki IPTV pri Siolu napram Telemachovi digitalni TV na koaksialcu? Zanimajo me predvsem HD programi, saj drugi skoraj več ne gledamo.
Hvala.
Hvala.
fosil ::
Na siol optiki imaš tudi možnost kabelske televizije in na HD kanalih je slika vrhunska.
Tako je!
telexdell ::
Vsi operaterji dobivajo video signale iz istega vira. Siol jih na bakru še malo prekodira na optiki pa pusti nespremenjene. Torej boljši-slabši je zgolj prazno natolcevanje.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
BorutK-73 ::
Za mene je najbolje Digitalna preko kabelske in novi TV z vgrajenim dekoderjem. Vsi ostali imajo dodatne škatle zraven tv-ja in svoje daljince. Pri kabelski imaš samo dalinjc od tv-ja. SiolTV sem gledal pri kolegu na 55plazmi in je bila slika ogabna.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()
opajec ::
Sem gledal pri kolegu preklapljanje programov na telemachovi digitalni preko kartice in traja cca 5 sekund, starši pa imajo doma siol optiko in se program preklopi v cca 1-2 sekundah. oboje na plazmi.. Sliko pa res ne vem oceniti, kje je bila boljša, zato sem vprašal. Imam možnost izbirati med obema ponudnikoma.
LapD ::
Meni na Telemachu preko kartice preklopi HD programe v sekundi, SD pa praktično instant. Sicer me moti, da zaradi kartice nimam možnosti ogleda za nazaj, ampak po drugi strani odtehta to, da imam samo enega daljinca. Kvalitete slike ne morem primerjati, je pa popolnoma zadovoljiva. Sploh HD, ki se gleda v 95% primerih.
web&motion designer
telexdell ::
Za mene je najbolje Digitalna preko kabelske in novi TV z vgrajenim dekoderjem. Vsi ostali imajo dodatne škatle zraven tv-ja in svoje daljince. Pri kabelski imaš samo dalinjc od tv-ja. SiolTV sem gledal pri kolegu na 55plazmi in je bila slika ogabna.
Če ljudje ne znajo nastaviti svoj TV za to ni kriva kvaliteta signala! Primerjavo lahko delaš le tako, da na isti TV preklapljaš med obema signaloma.
PS- ti pa dodatna škatlica omogoča: snemanje, ogled nazaj, deljenje video vsebin, prikaz slik, predvajanje glasbe, vreme, šport....Če pa si omisliš se univerzalni daljinec pa lahko z enim daljincem: nastavljaš razsvetljavo, vklapljaš gretje, spuščaš rolete, preklapljaš kanale na TV, spreminjaš glasnost na domačem kinu...
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
fosil ::
Siol ima na optiki dve televiziji, siol in kabelsko.
Pri kabelski sploh ne rabiš dekoderja in kartice.
Zato je tudi samo en programski paket.
Preklapljanje je res hitro, oziroma odvisno od tv-ja.
Pri kabelski sploh ne rabiš dekoderja in kartice.
Zato je tudi samo en programski paket.
Preklapljanje je res hitro, oziroma odvisno od tv-ja.
Tako je!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Siol uvaja digitalno kabelsko televizijo na optiki (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 23565 (8952) | alexz |
» | Telemach kabelski internetOddelek: Omrežja in internet | 9330 (8035) | BorutK-73 |
» | Povezava kabelske do TV-jaOddelek: Omrežja in internet | 4354 (4196) | Davidf1 |
» | IP ali kabelska TVOddelek: Zvok in slika | 6345 (4634) | Konlov |
» | DVB-C Tuner (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 26045 (22613) | icek |