» »

Start menu search težavice

Start menu search težavice

MrStein ::

Podobna težavica na dveh PC:

1.) Windows 7:

Če odprem Start meni in začnem tipkati S-U-M-A-T (rad bi pognal program SumatraPDF), mi najde in prikaže naslednje, pod "Documents(2)":
- "sumatrapdfcache" (folder)
- "381961fb26808b392ae204c7b03950ec.png" (neki thumbnail)
- "7e500f2ac6563388febef7a7466a28a7.png" (neki thumbnail, oba iz prej omenjene mape)
Potem črta in nekaj zadetkov iz OutLook-a (mail sporočila, ki bi kao bila v zvezi z iskanih pojmom)

Šele ko natipkam celo ime SUMATRAPDF, se pojavi pod "Programs(1)" "sumatrapdf" in je celo že označen in lahko s pritiskom na ENTER poženem.

Se da kako nastaviti, da ponudi ta zadetek že prej? Da ni treba celo klobaso tipkati?
Za MS Word je recimo dovolj natipkati W-O-R in je že v zadetkih, izbran, samo ENTER še pritisnem.

2.) Na Windows 8 je podobna a ne enaka zadeva:
Če v start screen vtipkam P-U-T se pojavi nekaj zadetkov (help in podobni fajli od PuTTY), a ne sam program PuTTY.
Tudi če natipkam P-U-T-T-Y , programa še vedno "ne najde". Šele če dotipkam .-E-X, se pojavi v zadetkim putty.exe.

Vprašanje je enako kot prej: kako prepričati windows, da najde želen zadetek že po delu vtipkanega imena?

PS: Pri primeru 1) po nekaj sekundah pokaže še tretjo skupino zadetkov "Files (18)", kjer je SumatraPDF.exe na tretjem mestu.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
  • spremenil: MrStein ()

pijavka ::

Jaz imam podobno težavo. Npr. na Win 7 kliknem start in začnem tipkati WORD in v trenutku najde Word 2010. Podobno Excel, ... Klik.

Nekaj časa ni delalo na 8.1, potem je spet delalo.
Sedaj na Win 10, pa spet ne dela. Včeraj, ko sem updatal 8.1 na 10, je delalo vse OK. Sedaj sem pa dal recovery -> reset, ponovno namestil programe in search za word ne dela. Klik. Ostale programe najde, npr. Firefox, Chrome.

Ali vam najde Word, če začnete v start search pisati WORD?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NAS kako najlažje prenesti podatke

Oddelek: Pomoč in nasveti
202273 (1554) sfaljk
»

Tomato (Shibby) router firmware - vprašanja

Oddelek: Omrežja in internet
132381 (1709) AC_DC
»