Forum » Programiranje » Pomoč prosim za programiranje v jeziku NASM
Pomoč prosim za programiranje v jeziku NASM
Lolek18 ::
to sta moja dva problema.Moj problem ej ap ta,da se mi niti ne sanja ne kako začet.Sn že prečekiro par tutorialov pa tiste heloworld in te finte ampak sn še vedno pred problemom kako rešitit ti dve moji nalogi.
1.V asemblerskem jeziku za arhitekturo X86 z uporabo NASM napišite program, ki prebere realno število tipa double, in po bitih izpiše vsebino lokacije, kjer je število shranjeno v pomnilniku.
2.Uporabite NASM in napišite program, ki iz ukazne vrstice prebere cela stevila, in jih izpiše urejena parajoče.
Zato prosim če ma kdo jezik NASM v malem prstu če bi mi lahko vsaj malo namignil kak naj to rešim.
Res najlepša hvala za vaše odgovore.
1.V asemblerskem jeziku za arhitekturo X86 z uporabo NASM napišite program, ki prebere realno število tipa double, in po bitih izpiše vsebino lokacije, kjer je število shranjeno v pomnilniku.
2.Uporabite NASM in napišite program, ki iz ukazne vrstice prebere cela stevila, in jih izpiše urejena parajoče.
Zato prosim če ma kdo jezik NASM v malem prstu če bi mi lahko vsaj malo namignil kak naj to rešim.
Res najlepša hvala za vaše odgovore.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [java] naloge za vajoOddelek: Programiranje | 1387 (1073) | Yacked2 |
» | Pomoč pri programiranju z javoOddelek: Programiranje | 3582 (2509) | milc |
» | C++ nalogeOddelek: Programiranje | 3478 (3007) | kitarist |
» | [Naloge]ProblemOddelek: Programiranje | 1895 (1538) | OwcA |
» | Zna kdo rešiti nalogo v C ++ ?Oddelek: Programiranje | 1582 (1438) | OwcA |