» »

Kateri telefon?

Kateri telefon?

Temo vidijo: vsi
««
100 / 100
»
»»

ZveeZ ::

tikitoki je izjavil:

Ni tako velike razlike. Sm pred meseci uporabil cca. 6 let star telefon, ki je takrat prisel priblizno 200 EUR. Ja, nov telefon je bolj gladko deloval. Sam je bil star telefon cist uporaben. Novejsi SoC so bistveno bolj zmogljivi in opremeljeni s konkretno vec spomina, tak, da vecini lahko sluzijo daljse obdobje. Ne pravim, da je smiselno kupiti telefon za 100 EUR, ceprav so sedaj dejansko uporabni. SAm telefon za 200-300 EUR, pravilno izbran, brez tezav zmore in bo zmogel tako enostavna opravila, kot si jih opisal.

500 EUR tko ni High End.

Seveda so starejsi telefoni se uporabni. Imajo pa dolocene omejitve.
Nekateri (velika vecina s sd625 in podobnimj) postanejo noro pocasni med updateom aplikacij iz play storea.
Ce take telefone degooglas, so ok. Z glomaznim play services pa so precej omejeni.

Osebno, potrebujem telefon tudi za s.p. in zato kupim to kar rabim (ali mislim, da rabim).

Magic1 ::

Sej ne govorim o tem ali dela. Pač danes je telefon pripomoček, katerega drmaš praktično non stop, ker je vse gor. Če seveda to želiš, lahko si tudi brez. Sem gledal tudi telefon v rangu 300EUR, vendar so bili takoj kompromisi, ponavadi s nadgradnjami in pol počasnejšim SoCom. Kot sem rekel mi v tem primeru 200EUR na pet let ne pomeni nič.

kanarin je izjavil:

jajčka za 200EUR

Eni ste očitno ostali globoko v preteklosti - če take izjavljate. Leta nazaj je res veljalo da so budget telefoni podhranjeni, samo to pa že nekaj časa ne drži več. Lep konkreten primer - za malo nad 200EUR se recimo dobi super hiter telefon (glede na ceno) Poco X7 Pro. Ali boš tudi za ta telefon trdil, da bo po 2 letih podhranjen ? To nikakor niso telefoni samo za "babice" ampak so vsesplošno uporabni. Pač vsi res ne rabijo telefonov za 500EUR +, podobno kot ne rabijo avta za 30kEUR+ .

Bodi natančen pri branju. jajcal sem se s Blay0-tem, kjer je bilo eksplicitno napisano pod 200EUR. Sem imel telefone za cirka 200EUR v preteklosti, vsi so šli po letu ali dveh v kanto. Nato sem prešaltal na pocofone F1, kateri je še danes v uporabi.

Sej tukaj bolj diskutiramo kaj je p/p in seveda bo za različne ludi različno. Lahko bi se reklo, da imaš kar nekaj modelov ki so odlični p/p v rangu 250-600EUR, glede na uporabo. Vendar v rangu 500EUR imaš preprosto že telefon brez kompromisov.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

kanarin je izjavil:

jajčka za 200EUR

Eni ste očitno ostali globoko v preteklosti - če take izjavljate. Leta nazaj je res veljalo da so budget telefoni podhranjeni, samo to pa že nekaj časa ne drži več. Lep konkreten primer - za malo nad 200€ se recimo dobi super hiter telefon (glede na ceno) Poco X7 Pro. Ali boš tudi za ta telefon trdil, da bo po 2 letih podhranjen ? To nikakor niso telefoni samo za "babice" ampak so vsesplošno uporabni. Pač vsi res ne rabijo telefonov za 500€ +, podobno kot ne rabijo avta za 30k€+ .

Vseeno imam obcutek, da si vcasih dobil vec za 200-300€ (relativno na ostalo ponudbo).

Jaz sem pred meseci iskal cimcenejsi allarounder (normalna kamera in performance, sd chipset, 5000mah+, 50w+ charging) in pristal na pocotu za 450€, ceprav hyperOS-a ne maram.
Sem proval Motorolo edge 50pro za 360€ in je imela neuporabno kamero (lag). Sedaj pa sem s pocotom zelo presenecen, saj se nisem nasel niti enega minusa.

MrStein ::

kanarin je izjavil:

jajčka za 200EUR

Eni ste očitno ostali globoko v preteklosti - če take izjavljate. Leta nazaj je res veljalo da so budget telefoni podhranjeni, samo to pa že nekaj časa ne drži več. Lep konkreten primer - za malo nad 200€ se recimo dobi super hiter telefon (glede na ceno) Poco X7 Pro.

Sem takoj posumil, grem preveriti in glej : začne z "za 200 EUR" in konča z izdelkom za 400 EUR. No, iz Kitajske se baje dobi za 303 EUR...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Poco F7 izgleda tudi odlično za 420EUR (amazon.de). Verjetno se ga da dobit še ceneje. To je praktično že "high" end telefon. Top šit SoC in štirje updati ter 6 let security.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Magic1 je izjavil:

Poco F7 izgleda tudi odlično za 420€ (amazon.de). Verjetno se ga da dobit še ceneje. To je praktično že "high" end telefon.

F7 pro za par desetakov vec, je sweet spot

Pro je trenutno 470€, si že v domeni S25 (FE). Je že bolj vprašanje, kater ekosistem ti bolj odgovarja. HW je odličen. Kot sem rekel, veliko izbire brez kompromisov v rangu 400-600€.
Magic

Jaz sem ga ulovil za 450€ na amazonu.
S25 je okoli 600€, fe pa ima exynosa.

BlaY0 ::

ZveeZ je izjavil:

Seveda so starejsi telefoni se uporabni. Imajo pa dolocene omejitve.
Nekateri (velika vecina s sd625 in podobnimj) postanejo noro pocasni med updateom aplikacij iz play storea.
Ce take telefone degooglas, so ok. Z glomaznim play services pa so precej omejeni.

Kaj to pomeni??? Apdejt traja dva dni? Ne štekam, a ti stisneš apdejt in potem gledaš v ekran kdaj ga bo konec? Ne vem no ampak meni te reči telefon dela avtomatsko že od leta 2010 (od prvega Androida dalje) in to takrat ko se "zmeniva" da bo to počel in za tiste aplikacije za katere se "zmeniva". Apdejt aplikacij na Redmi 4X (sd435) je na koncu trajal kakih 5 minut ampak to je itak večinoma počel ko se je polnil (pri meni ponoči), tako da kar se mene tiče "počasni" apdejti niso ravno nek showstopper.

Edina stvar ampak res edina ki se je na tem 8 let starem budget telefonu za 130 EUR zatikala je bil MMC portal. Ampak to je v bistvu problem samega portala oziroma nesposobnih web "developerjev" (tudi ko ga odprem na svojem laptopu, imam občutek, da bo zdaj zdaj odletel, ker nabije CPU do plafona ter posledično ventilatorje na 20k RPM), ki sem ga sam enostavno rešil tako, da portala ne obiskujem več.

Se pa strinjam da dandanes računalniki (s tem mislim tudi pametne telefone, ki po performansah ne zaostajajo dosti za namiznimi računalniki/laptopi) večino svojega časa porabijo za "obdelovanje" bloat-a. Po eni strani je to slabo, ker je potratno in neproduktivno, po drugi strani pa dobro, ker pospešuje razvoj HW-ja, skratka vrtiljak. Konkretno sam ta problem za moje pojme zadovoljivo rešujem z izklopom vsega nepotrebnega prek ADB shell-a (večina bloat komponent se ne da izklopiti prek GUI nastavitev) ter kvazi VPN DNS blockerjem katerega filtre apdejtam enkrat tedensko.

@Magic1 Đonson... od lanskega septembra sem na Moto G84 za 185 EUR, za katerega bodo baje apdejte zagotavljali do septembra 2026, ko bo potrebno pa pade gor kakšen AOSP-based ROM. Uporabljam ga pa kar precej, mogoče celo preveč in nič ne šteka. Pa tudi čez 4 leta ne bo, sem prepričan.

ZveeZ je izjavil:

Vseeno imam obcutek, da si vcasih dobil vec za 200-300EUR (relativno na ostalo ponudbo).

Če drugega ne, si dobil zraven polnilec. Danes je to že prava redkost ;)

MrStein je izjavil:

Sem takoj posumil, grem preveriti in glej : začne z "za 200 EUR" in konča z izdelkom za 400 EUR. No, iz Kitajske se baje dobi za 303 EUR...

...prek amazon.de pa za 328 EUR (uro nazaj je bil 309 EUR).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

karafeka je izjavil:

Meni je UI čist ok, kar me pa pri G84 zelo moti je, da rabi več kot dve uri da se napolni.

Hmm, od 10% do 80% v točno eni uri (ravnokar). In to z enim starim QC3 chargerjem.

Drugače pa imam eno rešitev zate... enkrat na dva/tri dni greš za dve urci spat, in ko vstaneš je napolnjen ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

kanarin ::

MrStein je izjavil:

Poco X7 Pro lahko recimo dobiš iz EU skladišča v roku 1 tedna že za 223€. Če hočeš dražje pa izvoli.

12GB/512GB?

8Gb 256Gb je 260€. 12GB 512Gb je že 350€. To je preko preprodajalcev na Amazonu. Če kupiš od Amazona s normalno podporo je 12Gb 256Gb 300€.
Magic

Kar se tice budget zadev mislim, da nihce ne seze niti do kolen Motoroli. Ce si pripravljen sprejet kaksen kompromis seveda. Sem s tezkim srcem vrnil tako edge 50 neo, kot tudi edge 50 pro. Vse je delovalo v nulo, razen kamera. Pri obeh je lagirala do neuporabnosti. Pri 50 neo so to baje uredili z updatedom, 50 pro pa je lagirala leto po izidu.. Prvo sliko je slikalo skoraj instantno. Druga je imela rahel zamik, ce si moral slikati se tretjo zapored pa si se nacakal nekaj sekund (ne pretiravam).

tikitoki ::

Men gre pa na zivce pretiran post processing fotk. Velikorkat do neuporabnosti.

Jaz tega problema nimam, ker vse kar bi hotel slikat, je sigurno že nekdo slikal in dal na internet :P

Ne vem če bi glih hotel, da mi ostali slikajo otroke in nalagajo na internet...
Magic

Otrok ne rabim slikat, ker jih vsak dan vidim. Za rojstne dneve pa slikam z enim starim Ixus-om, ki še vedno dela dobre fotke pa še ni mi treba vsako leto dokupit placa na "cloud-u".

Magic1 je izjavil:

Poco F7 izgleda tudi odlično za 420EUR (amazon.de). Verjetno se ga da dobit še ceneje. To je praktično že "high" end telefon. Top šit SoC in štirje updati ter 6 let security.

Se strinjam, top notch specs, par dni nazaj si ga na AE še dobil za 330EUR. Par pomislekov... pri teh specsih bi že pričakoval e-sim pa verjetno tudi brezžično polnjenje. Pa zakaj mora bit telefon tako glomazen? Plus za tak denar ga je meni že škoda po tleh metat. Saj ne da jih mečem po tleh ampak vseeno, vedno se lahko zgodi, dodatnega zavarovanja pa pod nobenim pogojem ne mislim plačevati.
««
100 / 100
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

xiaomi telefoni in ostale naprave (strani: 1 2 3 4383 384 385 386 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
192943796436 (7290) c0ck4m0u53
»

Nov telefon za cca 200€ (strani: 1 2 3 )

10025185 (6154) kanarin
»

Nov telefon (strani: 1 2 )

6812940 (10687) matobeli
»

best bang for buck telefon ta trenutek (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

317110809 (68688) vonmimek
»

Ne vem kateri telefon:) (strani: 1 2 )

6318561 (16785) boris82

Več podobnih tem