» »

Kateri telefon?

Kateri telefon?

Temo vidijo: vsi
««
86 / 97
»»

GenZNPC ::

No ja, ampak to ni nobeno pravilo. Je en kup zgodb kjer se, ce pride do reklamacije enostavno prej obupas, ker se nihce ne javi ali pa pogovarjas z prevajalcem ali pa prodajalec izgine.
skibidi

kanarin ::

Glej, nihče nobenemu ne brani da kupuje tam kjer je (bistveno) dražje, če je s tem bolj pomirjen, da bo lažje in hitreje uveljavljal reklamacije , garancijo ipd. Tudi če vlagaš v delnice ni pravila da boš kaj zaslužil, lahko pa tudi vse zgubiš. Eni zavarujejo vse živo, drugi malo kaj oz celo nič . It's a personal choice. Dejte tu navajat lastne izkušnje, ne pa pavšalno "je en cel kup zgodb"...

ZveeZ ::

kanarin je izjavil:

Glej, nihče nobenemu ne brani da kupuje tam kjer je (bistveno) dražje, če je s tem bolj pomirjen, da bo lažje in hitreje uveljavljal reklamacije , garancijo ipd. Tudi če vlagaš v delnice ni pravila da boš kaj zaslužil, lahko pa tudi vse zgubiš. Eni zavarujejo vse živo, drugi malo kaj oz celo nič . It's a personal choice. Dejte tu navajat lastne izkušnje, ne pa pavšalno "je en cel kup zgodb"...

Ah dej no.
Na amazonu sem kupil rn12pro po nizji ceni kakor ti pri kitajcih.

V redu, sem vesel zate da si ga dobil za par EUR ceneje in da te to tako zelo osrečuje. Sicer nikjer nisem zapisal, da sem sam kupil najcenejše kar se ga da dobit tako da je taj odziv malo mimo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kanarin ()

kanarin je izjavil:

V redu, sem vesel zate da si ga dobil za par EUR ceneje in da te to tako zelo osrečuje. Sicer nikjer nisem zapisal, da sem sam kupil najcenejše kar se ga da dobit tako da je taj odziv malo mimo.

V bistvu me samo moti tvoje subtilno zavajanje, da naj bi imeli priznani trgovci z dobro poprodajno podporo, visje cene od kitajskih uvoznikov.
To ze par let ne drzi vec.
Pri kitajcih se vzame tiste telefone, ki jih v EU ni moc dobiti po uradnih poteh.

Torej ti trdiš,da se recimo na Amazonu da dobit praktično skoraj vse kar ponujajo kitajci in to vse po primerljivih cenah ? Torej da strani (tudi slovenske) ki nas zalagajo s popusti in kuponi so dandanes pol nesmislene in nekoristne ?

kanarin je izjavil:

Torej ti trdiš,da se recimo na Amazonu da dobit praktično skoraj vse kar ponujajo kitajci in to vse po primerljivih cenah ? Torej da strani (tudi slovenske) ki nas zalagajo s popusti in kuponi so dandanes pol nesmislene in nekoristne ?

"prakticno skoraj vse" ne.
Kar se pa tice telefonov, so tam tam s kitajskimi preprodajalci.

Edit: ja, strani s kuponi so obsolete. dobri deali s kuponi so enako redki kakor so popusti pri priznanih trgovcih (seveda ne slovenskih).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

Yossarian ::

Kaj Telemach 5G telefon je že kdo preizkusil? Če prineseš star delujoč Android telefon in podaljšaš naročnino za 2 leti, potem ga dobiš za 1 EUR.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

matobeli ::

Tole je ta telefon: ZTE BLADE A73 5G

Če prineseš nekaj vredno 0€ in če naročnina ni višja od 10€ oziroma bi kakorkoli plačeval, pol ne zgleda tako slab deal.

krho ::

kanarin je izjavil:

Kaj pa je zate "normalna trgovina" oz v čem je sploh problem ? Sam sem ravnokar kupil Redmi Note 12 Pro 5G preko DHGATE, 240€ dobil v enem tedenu. Že kar nekaj let kupujem telefone in tablice (izključno Xiaomi) iz tujine (predvsem iz kitajskih trgovin) - nikoli ni bilo nobene težave, dosedaj nobene okvare, same pozitivne izkušnje.

Jaz pa na amazonu 8/256G verzijo za 270€, 6/128 verzija je pa 234€. To ni skoraj nič razlike v primerjavi s kitajcem. Pa še nazaj ga enostavno pošljem.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

matobeli, hvala

Nič ne bo zaenkrat, ker ga ni ne v Maribori in ne na Ptuji. Hkrati pa so tudi poostrili pogoje, tako da ne velja več katerikoli android telefon.

matobeli ::

Kej posebnega glede starosti al samo pokvarjen ne sme bit?

Pomojem mora biti ali samsung ali apple ali xiaomi:)
pa se to verjetno le top modeli.

Ta ZTE ni vreden vezave.

Ne vem točno, prodajalec po telefonu je rekel.

youPlonker ::

Je že kdo kupoval nov telefon preko ebaya? Je legit? Sprašujem konkretno za:

https://www.ebay.de/itm/394894514799?va...

Steinkauz ::

Sej si zaščiten preko ebaya.
Ampak glede garancije je pa drugo vprašanje.

Osebno ne kupujem stvari na ebayu, za katere je možnost, da bi rabil uveljavljati garancijo.

pegasus ::

Se danes še dobi kaj s svežimi verzijami androida in baterijo, ki drži en mesec ali več?

issak ::

youPlonker je izjavil:

Je že kdo kupoval nov telefon preko ebaya? Je legit? Sprašujem konkretno za:

https://www.ebay.de/itm/394894514799?va...

Tole izgleda super, če ga nebi kupil prejšnji teden za 50 eur več, bi ga ziher vzel... še lepe barve je.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

Kawhi ::

pegasus je izjavil:

Se danes še dobi kaj s svežimi verzijami androida in baterijo, ki drži en mesec ali več?

seveda, kupi karkoli in ga priklopi na baterijo od aptere

Hočeš rečt da še vedno ni nadomestila za oukitel k10000 z androidom 6 ?

mailer ::

Oukitel je bil jajc, sem ga imel pa se ni dobro obneslo.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Je jajc, ampak dolgoživ jajc. Kar me edino zanima. Torej moderna, manj jajčasta alternativa ne obstaja?

https://www.google.com/amp/s/m.gsmarena...
Ta blackview naj bi zdrzal 1000h standby.

Dolgoživost je trajala cca 6 mesecev, mogoče celo manj.

wcpapir ::

Menjujem iphone 14 plus ker je crap za samsung.

Grem zadnjic gledat enega secund hand cel popraskan v dveh mesecih. Gledam od sodelavcev popraskani...berem ta forum je baje kul.

Ok gremo v trgovino ponj.

Prnesem s23 ultra iz stacune probam funkcije v avtu vklopim lucko:

Vzadaj sveti v levo iz ohisja zgoraj mal. Nesem nazaj probamo enga odpakiranga isto. Hocem drug fon ura ze za zaprtje stacune jaz se ne premaknem nikamor odprejo drug fon isto, pa se en isto.

Ajd nesem taprvega domov dovolj skode je bilo za danes. Kliknem kolega 200km vstran k ma tak fon recem prpali lucko pokrij sveti kaj, sveti vse okoli.

To res ni niti na nivoju xiaomija?

PrihajaNodi ::

wcpapir je izjavil:

Grem zadnjic gledat enega secund hand cel popraskan v dveh mesecih. Gledam od sodelavcev popraskani...berem ta forum je baje kul.

Vzadaj sveti v levo iz ohisja zgoraj mal. Nesem nazaj probamo enga odpakiranga isto. Hocem drug fon ura ze za zaprtje stacune jaz se ne premaknem nikamor odprejo drug fon isto, pa se en isto.

Ajd nesem taprvega domov dovolj skode je bilo za danes. Kliknem kolega 200km vstran k ma tak fon recem prpali lucko pokrij sveti kaj, sveti vse okoli.

Zakaj je iphone 14 plus jajc???
Mam iphone 8 plus pa zdj nabavu 14 plus dela vse kot urca
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Kamera ne blesti v bistvu je tema, na hitro polnjenje so pozabili. Dve stvari ki sta me najbolj motili, izgleda da jih bo na s23 ultra kopico ze iz starta.

wcpapir je izjavil:

Zaradi takih zgodb kupujem telefone izkljucno na amazonu, ker lahko vrnem "no questions asked", ce mi kaj ne pase.
Ampak fuck kaksen fail za tak premium telefon.

Pol bi mogu na 14 pro ce te kamera mot. Skoda. Men je kul telefon, vzdrzljiv pa top baterija
Si ga prodal? Za kolk?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Zdaj pocakam na 15pro da se pojavjo na marketu pa mir. 840 bil je lepo ohranjen vedno polnjen kot je treba 99% battery health brez nekih sledi uporabe. Bi rekel dober deal glede na vse fake oglase na marketu in crne prodajalce.

Kamera mi je manjkala ker vcasih rabim zoom, parkrat tedensko v bistvu. Če bi imel hiter polnilec pa bi imel vecjo svobodo polnjenja, ker pri iphonu se foliko bolj pazim na polnjenje.

Baterija je top na plusu res heavy dan prezivi bp normalna uporaba pa dva dni.

Pismo mogoc prevec pricakujem od fonov sedaj pa sem se zaciklal v nespametne nakupe.

Zadnji dober galaxy je bil s20ultra. Izdelava top, kamera top, s21, s22 se ne spomnim vec kaj je bilo ampak sem se jih hitro resil ker so najedali...potem sem sel na 14 plus in ga podcenjeval dokler nisem primil v roke s23 crap. Že to da vidis vse spraskane je nek indic da le ni s vsemi uporabniki nekaj narobe temvec s telefonom.

Zanimivo nihce na youtube ne omeni te izdelave da sveti pri vseh spranjah. Fon mam 5 ur in 5 ur je vroč, res da prenasa zadeve in nalaga sam to so napredki sam na papirju, hodimo pa v rikverc.

Ps.: ne morem vrjet da v 2023 še nimamo možnosti izbirne nastavitve wifi kateri wifi naj povezuje prioritetno.

Če sem na območju 5GHz naj vzame 5GHz zakaj ko grem srat prestavi na 2.4GHz in potem ko pridem nazaj ostane na tem crapu?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: wcpapir ()

Pa bi reku mal dnarja mal muske. Sam apple je kvaliteten razen SE modelov, sam ok. Sej ce pa dobis androida pa spet vprasanje kako bo software delov in kaj bo crashalo.
Mogu bi 14 pro vzet pa mir. Zdrj bos mel pa se dodatna sranja. Sam ok ce menas telefon na leto ali dve je itak vseeno. Js ga mam za 5 let plus a dam vec kesa.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Pa ja seveda samo iPhone je neki vreden telefon , vse ostalo je crap. Japajade. Poznam kar nekaj folka ki prav vsako leto zamenjajo svoj (kao vrhunski in oh in sploh) iPhone. Jebeš telefon na 1.000 €, ki ne zdrži več kot 1 leto uporabe.

Drugače ne vem kaj sploh (še) primerjate iPhone z Androidi če so tako superiorni in dejansko v svoji klasi. Pogovarjajte se pač v svoji iPhone temi pač kateri konkretni model iPhone se splača nabavit , koliko ogromno novosti in izboljšav je v vsaki novi verziji, kako so vsemogočni in superiorni in to je to. Obstaja še mnogo ostalih znam in modelov telefonov. Tisti ki rabi oz si želi iPhone si ga bo pač nabavil in uporabljal ker je kao perfekten pač ni nobene potrebe po dodatnih diskusijah, a ne ?

iPhone 14 + USB C = iPhone 15 >:D

Iphone ne rab hardwerskega pumpanja, rama, super duper procesorjev. Enostavno dela
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

MrStein ::

Saj ima super duper procesor.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

ZveeZ je izjavil:

wcpapir je izjavil:

Zaradi takih zgodb kupujem telefone izkljucno na amazonu, ker lahko vrnem "no questions asked", ce mi kaj ne pase.
Ampak fuck kaksen fail za tak premium telefon.

Ja ampak če so vsi s23 ultra takšni lahko vračaš koliko hočeš pa boš vedno istega dobil. Danes sem šel na Telekom še preverit in ga je imel prodajalec svojega, isto sveti vse okoli. Je rekel da tega še ni opazil.

Vsakomur svoje. Če hočeš telefon za 5 let in plus pač vzameš apple in ti bo po 5 letih delal kot prvi dan razen baterije.

Če pa ga raje menjaš na 2,3 leta potem pa mogoče android.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

wcpapir je izjavil:

Ja ampak če so vsi s23 ultra takšni lahko vračaš koliko hočeš pa boš vedno istega dobil. Danes sem šel na Telekom še preverit in ga je imel prodajalec svojega, isto sveti vse okoli. Je rekel da tega še ni opazil.

Vrnes in vzames drugi model:)

broken/link ::

PrihajaNodi je izjavil:

Jaz bi rekel, da se je to obdobje podaljšalo na 3-5let. Ker zadnjih par let je tako malo inovacij in napredka na hardware-u, tako da ko menjaš, menjaš zaradi software supporta/updateov.

če pogledaš seznam najboljših telefonov 2020, torej telefoni stari 3-4leta (sem vzel seznam iz 1.zadetka na googlu, samo da vemo, o čem se približno pogovarjamo) :
- Google Pixel 4a 5G
- OnePlus 8 Pro
- Samsung Galaxy S20 Ultra
- Sony Xperia 5 II
- Xiaomi Mi 10 Pro

recimo našteti modeli imajo upgrade na andorid 13. pixel celo na 14. Hardware je pa od vseh še vedno na nivoju.
Tako da imho se je obdobje menjave android telefonov podaljšalo, se pa strinjam, da je to obdobje na apple napravah daljše.

Nevem kolk android začne softwersko hecat po 2 - 3, 4 letih. Btw android je že dobil premikajoče slike kot jih ma iphone. 2-3 sekundne videje?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

There is an app for that!

To misliš one "live" fotke ali kako se imenujejo?
To uporablja verjetno 5 % uporabnikov.
Motiti se je človeško.

Kodrnusa ::

PrihajaNodi je izjavil:

Vsakomur svoje. Če hočeš telefon za 5 let in plus pač vzameš apple in ti bo po 5 letih delal kot prvi dan razen baterije.

Fak kake vesoljce mas kle gor.
Oneplus 6 star vec kot 5 let deluje kot prvi dan. Najbrz tako hiter kot japka. Plus imas custom rome ce zelis kaj drugacnega. Oneplus 7 star 4 leta. Deluje kot prvi dan, hitrost na nivoju danasnjih telefonov ( mogoce webpage počasneje odpira zarad hardwara). Bateriji obe se za 1 dan delovanja. Kamera je pac kar je glede na hardware.
Ja japka je bila fajn za update par let nazaj, sedaj pa dobis za pol cene enakovrednega androida za 60 do 80% cene japke pa android stroj, ki japko povozi na vseh področjih.
Japka je za fanboye in tiste, ki so pac na apple sistemu (komp, ura...). Realno je pa apple dalec zadaj za hitrostjo, prilagodljivostjo, in sploh user experience je na androidu boljsi.
Za primerjavo kle link japke pa pol cenejsega oneplusa 11. Oneplus hitreje odpira 90% aplikacij, so pa razlike majhne. Ampak se enkrat pol cene, pa vseeno 5 let updatov....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kodrnusa ()

MrStein je izjavil:

There is an app for that!

To misliš one "live" fotke ali kako se imenujejo?
To uporablja verjetno 5 % uporabnikov.

Jup, skoda ko ni to integrirano ze v sam telefon. Dobra stvar
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Kodrnusa je izjavil:

Za primerjavo kle link japke pa pol cenejsega oneplusa 11. Oneplus hitreje odpira 90% aplikacij, so pa razlike majhne. Ampak se enkrat pol cene, pa vseeno 5 let updatov....

Imam še cenejši telefon in odpira večino appov v delčku sekunde. Ene se razvlečejo do sekunde in pol. Predvsem, če gre na internet. Cameo recimo rabi kar nekaj sekund. Kar šest, sem zdaj štel. Bog ve kaj počne.

Tako da je to bolj tak. Je pa res, je priročno če se odprejo čim hitreje.

PS: štel sem do trenutka, ko je app dejansko uporaben, ne pa razne "splash" screen-e
Motiti se je človeško.

Djole ::

PrihajaNodi je izjavil:

Nevem kolk android začne softwersko hecat po 2 - 3, 4 letih. Btw android je že dobil premikajoče slike kot jih ma iphone. 2-3 sekundne videje?

Je iphone 15 ze dobil opcijo pavze med snemanjem videa? Je povecal stevilo shranjenih zadnjih klicev, ali je se vedno samo na 100 pa potem brise? Opcija zaprtja vseh appov v ozadju naenkrat? :) po nevem koliko letih mi 9t pro in s10 se vedno hitro delata razen kamere in baterije ki zaostaja, moj 12 pro max pa tudi ni brez napak kot pravis, vsake toliko zamrzne ekran itd itd, v glavnem vsi imajo svoje pluse in minuse :)

ZveeZ je izjavil:

wcpapir je izjavil:

Vrnes in vzames drugi model:)

Lahko vrnem bp ker to je neskladnost in to bom uredil. Kaj pa naj vzamem v tem rangu do 1500?

Djole ::

Pixel 8pro

GenZNPC ::

To je zanalasc tako narejeno.
skibidi

LeQuack ::

Kaj je fora da Telekom & co prodajajo telefone, ki so skupaj z vezavo še zmeraj precej dražji kot drugje ali v Nemških trgovinah?

Kakor se spomnim ko sem svojega S10e kupoval z vezavo je bil vsaj ene 100€ cenejši kot v trgovini. Zdaj pa gledaš npr. S23 in je z vezavo 830€ najcenejši, medtem pa ga dobiš v trgovini za nekje 670€ v Nemški, ali pa 690€ pri nas.
https://www.ceneje.si/Izdelek/39738253/...

Torej kaj je smisel? A kdo res še kupi z vezavo in se nategne, ali je kaka druga fora zadaj?
Quack !

Nimajo keša pa se šlepajo na obroke.
««
86 / 97
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

xiaomi telefoni in ostale naprave (strani: 1 2 3 4382 383 384 385 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
192433729992 (4600) AnubisOfDoom
»

Nov telefon za cca 200€ (strani: 1 2 3 )

10024729 (5698) kanarin
»

Nov telefon (strani: 1 2 )

6812638 (10385) matobeli
»

best bang for buck telefon ta trenutek (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

317109478 (67357) vonmimek
»

Ne vem kateri telefon:) (strani: 1 2 )

6318184 (16408) boris82

Več podobnih tem