Forum » Omrežja in internet » problem: kako postimat ftp server prek firewalla
problem: kako postimat ftp server prek firewalla
3LeR. ::
uporabljam ServU 4.1 in level 1 fbr 1403 pa nikako ne morm usposobr da bi pasv ftp delal..
pac na routerju sm fwdjal 21,20 na racunlanik, ki ma server .. active ftp dela bp. sam ce hoces pa na server kj fxpjat pa ni pogojev.
pol sm pac probal se da sm v ServU dolocu PASV port range in jih seveda fwdjal na pc s serverjem vendar se vedno ne dela...
zdej mi ni nc jasn.. :)
ce ma kdo kaksno idejo .. mogoce kdo pozna kak drug uporabn ftp server?
hvala za odgovor.
lp 3ler
pac na routerju sm fwdjal 21,20 na racunlanik, ki ma server .. active ftp dela bp. sam ce hoces pa na server kj fxpjat pa ni pogojev.
pol sm pac probal se da sm v ServU dolocu PASV port range in jih seveda fwdjal na pc s serverjem vendar se vedno ne dela...
zdej mi ni nc jasn.. :)
ce ma kdo kaksno idejo .. mogoce kdo pozna kak drug uporabn ftp server?
hvala za odgovor.
lp 3ler
- premaknil: ToniT ()
Cokolesnik ::
FXP in passive mode moraš odobrit tako, da odpreš SERV-U administratorski program, izbereš v "drevesu" LOCAL SERVER / SETTINGS in odstraniš kljukico "Block "FTP_bounce" attacks and FXP".
Kljukico pa DODAŠ v LOCAL SERVER / DOMAINS / {ime tvoje domene} / SETTINGS / jeziček ADVANCED / Allow passive mode data transfer. V okence zraven ne vpisuješ nobenega IPja!
V LOCAL SERVER / DOMAINS / {ime tvoje domene} vpiši v okno DOMAIN IP ADDRESS tvoj notranji IP, ki se skoraj zagotovo začenja z 192.168.0.x - jaz imam npr. 192.168.0.2, ker je naslov routerja 192.168.0.1, v polje FTP port number pa vpiši številko 21. Te podatke mogoče že imaš vnešene.
Zapreš administratorski program in se poskusiš znova povezati na svoj FTP strežnik v FTP klientu (npr. FlashFXP, CuteFTP ipd., ki ga za vsak slučaj najprej zapri in ponovno odpri, potem pa mu enkrat označiš kljukico, da želiš passive povezavo, drugič pa jo izklopi). Moralo bi delovati.
Jaz imam tudi router in imam nastavljeno le preusmerjanje portov 21 in 20 na svojo mašino. Če imaš pož. zid, moraš omenjena porta odpreti tudi v pož. zidu.
Pri passive mode lahko nastaviš v serv-u tudi rang portov, prek katerih je dovoljeno komuniciranje s strani strežnika. Vendar pa premalo odprtih portov lahko pomeni težave pri delovanju storitve. Jaz imam kar prazno, da si izbere prosti port, Nortonov požarni zid pa tudi ni tako tog, da bi mu moral ročno dopovedovati željene porte.
Sicer je en lep članek o active in passive povezovanju tukaj.
Tukaj še tehnično pojasnilo obeh načinov povezovanja:
Active FTP :
command : client >1024 -> server 21
data : client >1024 <- server 20
Passive FTP :
data : client >1024 -> server >1024
Kljukico pa DODAŠ v LOCAL SERVER / DOMAINS / {ime tvoje domene} / SETTINGS / jeziček ADVANCED / Allow passive mode data transfer. V okence zraven ne vpisuješ nobenega IPja!
V LOCAL SERVER / DOMAINS / {ime tvoje domene} vpiši v okno DOMAIN IP ADDRESS tvoj notranji IP, ki se skoraj zagotovo začenja z 192.168.0.x - jaz imam npr. 192.168.0.2, ker je naslov routerja 192.168.0.1, v polje FTP port number pa vpiši številko 21. Te podatke mogoče že imaš vnešene.
Zapreš administratorski program in se poskusiš znova povezati na svoj FTP strežnik v FTP klientu (npr. FlashFXP, CuteFTP ipd., ki ga za vsak slučaj najprej zapri in ponovno odpri, potem pa mu enkrat označiš kljukico, da želiš passive povezavo, drugič pa jo izklopi). Moralo bi delovati.
Jaz imam tudi router in imam nastavljeno le preusmerjanje portov 21 in 20 na svojo mašino. Če imaš pož. zid, moraš omenjena porta odpreti tudi v pož. zidu.
Pri passive mode lahko nastaviš v serv-u tudi rang portov, prek katerih je dovoljeno komuniciranje s strani strežnika. Vendar pa premalo odprtih portov lahko pomeni težave pri delovanju storitve. Jaz imam kar prazno, da si izbere prosti port, Nortonov požarni zid pa tudi ni tako tog, da bi mu moral ročno dopovedovati željene porte.
Sicer je en lep članek o active in passive povezovanju tukaj.
Tukaj še tehnično pojasnilo obeh načinov povezovanja:
Active FTP :
data : client >1024 <- server 20
Passive FTP :
data : client >1024 -> server >1024
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cokolesnik ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | FTP Server (Cerberus) za routerjem Linksys WRT54GCOddelek: Programska oprema | 2070 (1807) | sasok |
» | alternativa programa SERV-U za osebni serverOddelek: Programska oprema | 2618 (2072) | XPfrik |
» | FTP dostop Bulletproof serverOddelek: Omrežja in internet | 1883 (1632) | kunigunda |
» | FXP problemiOddelek: Omrežja in internet | 1250 (1129) | darh |
» | FXP prenosiOddelek: Omrežja in internet | 1143 (922) | Dalmatinc |