Forum » Programiranje » [C++] Podprogrami
[C++] Podprogrami
kolaricalex ::
Živjo!
Imam problem, v šoli moram narediti 3 podprograme, ki jih kličem v glavnem programu, ampak mi programiranje ne gre od rok, zato prosim za pomoč.
Rabim: 3 različne podprograme, čisto poljubne, vendar ne preveč zahtevne, saj ne delamo zahtevnih stvari in nato te 3 podprograme kličemo v glavnem programu, ki je tudi lahko poljuben.
Lepo prosim, če bi mi to lahko kdo naredil in poslal, hvala že za naprej.
Lp
Imam problem, v šoli moram narediti 3 podprograme, ki jih kličem v glavnem programu, ampak mi programiranje ne gre od rok, zato prosim za pomoč.
Rabim: 3 različne podprograme, čisto poljubne, vendar ne preveč zahtevne, saj ne delamo zahtevnih stvari in nato te 3 podprograme kličemo v glavnem programu, ki je tudi lahko poljuben.
Lepo prosim, če bi mi to lahko kdo naredil in poslal, hvala že za naprej.
Lp
- spremenil: kolaricalex ()
pitbull1336 ::
#include <iostream> int sestej(int a, int b) { return a + b; } int odstej(int a, int b) { return a - b; } int zmnozi(int a, int b) { return a * b; } int main() { std::cout << sestej(5, 5) << " " << odstej(10, 5) << " " << zmnozi(5, 5) << std::endl; return 0; }
lebdim ::
kolikor sem prebral, tebe zanima uporaba podprograma v glavnem programu.
uporabnik zgoraj ti je napisal neke vrste kalkulator. torej, imaš tri podprograme: sestej, odstej, zmnozi ter glavni program main, pri čemer moraš na koncu vrniti 0.
poanta je, da ti v glavnem programu izpiše vrednosti 10, 5 in 25 z uporabo zgornjih funkcij sestej, odstej in zmnozi.
torej, v prvem koraku sestej (5, 5) -> 5 in 5 sta argumenta za funkcijo sestej, kar pomeni, da se v okviru funkcije sestej spremenita v a in b. podprogram sestej vrne vsoto stevil, v tem primeru vrne 10, ker je 5 + 5 = 10.
v drugem koraku odstej (10, 5) -> logika je ista, le da se gleda funkciji odstej. ker je 10 - 5 (a - b) = 5, je rezultat 5.
v tretjem koraku zmnozi(5, 5) -> tukaj se gleda funkcijo zmnozi. argumenta sta 5 in 5, vrnemo pa zmnožek.
dovolj jasno?
uporabnik zgoraj ti je napisal neke vrste kalkulator. torej, imaš tri podprograme: sestej, odstej, zmnozi ter glavni program main, pri čemer moraš na koncu vrniti 0.
poanta je, da ti v glavnem programu izpiše vrednosti 10, 5 in 25 z uporabo zgornjih funkcij sestej, odstej in zmnozi.
torej, v prvem koraku sestej (5, 5) -> 5 in 5 sta argumenta za funkcijo sestej, kar pomeni, da se v okviru funkcije sestej spremenita v a in b. podprogram sestej vrne vsoto stevil, v tem primeru vrne 10, ker je 5 + 5 = 10.
v drugem koraku odstej (10, 5) -> logika je ista, le da se gleda funkciji odstej. ker je 10 - 5 (a - b) = 5, je rezultat 5.
v tretjem koraku zmnozi(5, 5) -> tukaj se gleda funkcijo zmnozi. argumenta sta 5 in 5, vrnemo pa zmnožek.
dovolj jasno?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | naloga ne funkcioniraOddelek: Programiranje | 1434 (1343) | FX6300B |
» | c++ lib,dll,h za uporabo v C#Oddelek: Programiranje | 1953 (1752) | noraguta |
» | PHP OOPOddelek: Izdelava spletišč | 2187 (1658) | Pegaz |
» | [NALOGA] največji skupni delitelj dveh celih številOddelek: Programiranje | 5240 (4861) | Thomas |
» | C++ & XPOddelek: Programiranje | 1670 (1277) | Exilian |