Forum » Igre » občutljivost dpi miške v fps igrah
občutljivost dpi miške v fps igrah
CMpunk ::
Zdravo,
že nekaj časa iščem optimalne nastavitve miške za igranje igre cs global offensive. Gledal sem po internetu, in bil presenečen, kako veliko igralcev igra na 400dpi in razmeroma visoki in-game občutljivosti, tam nekje 5 do 6. Ali ni večji dpi lastnost dobre miške? Zakaj bi torej kdo hotel nizek dpi?
Also, mislil sem da je najboljša kombinacija visok dpi na miški in nizek in-game sensitivity. Pa zgleda temu ni tako? Namreč, odkar sem na svoji miški spremenil dpi iz 3200 na 2400, mi gre veliko boljše. Kaj vi porečete na te dileme?
že nekaj časa iščem optimalne nastavitve miške za igranje igre cs global offensive. Gledal sem po internetu, in bil presenečen, kako veliko igralcev igra na 400dpi in razmeroma visoki in-game občutljivosti, tam nekje 5 do 6. Ali ni večji dpi lastnost dobre miške? Zakaj bi torej kdo hotel nizek dpi?
Also, mislil sem da je najboljša kombinacija visok dpi na miški in nizek in-game sensitivity. Pa zgleda temu ni tako? Namreč, odkar sem na svoji miški spremenil dpi iz 3200 na 2400, mi gre veliko boljše. Kaj vi porečete na te dileme?
Truga ::
^ Tole.
Vecina folka igra te igre na nekih hecnih sensitivityjih (2-8), jaz pa na 30, pa mi nic ne manka.
Vecina folka igra te igre na nekih hecnih sensitivityjih (2-8), jaz pa na 30, pa mi nic ne manka.
bajsibajsi ::
Ce te res zanima, si preberi: http://www.overclock.net/t/951894/the-t...
BTW, sam sem ze vrsto let high senser cca. 3 cm za full 360°
BTW, sam sem ze vrsto let high senser cca. 3 cm za full 360°
DarwiN ::
Ravno pred časom je Frankie govoril o tem.. Mogoče ti kaj pomaga:
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Pebkac ::
Visoke DPI nastavitve na miškah niso nič drugega kot marketing trik, senzorji na miškah dejansko nikoli nimajo 3000DPI+ resolucij ampak je to vse interpolirano iz nižjih resolucij. Ja, res bo miška pri višji nastavitvi DPI lahko zaznala manjše premike, ampak ponavadi to pomeni da bo v meritvah toliko več šuma in zato preciznost na koncu ne bo nič boljša. Če hočeš to videt na lastne oči, odpri Paint in poskusi narisat čim bolj ravno črto - najprej na "normalni" nastavitvi, recimo pod 1000DPI, nato pa še na max nastavitvi.
Poleg tega pa malo pomisli, ali ima res kdorkoli kako korist od 8000DPI resolucij, ki jih oglašujejo novejše miške? Mislim da nikoli ne boš našel osebe, ki lahko dela gibe roke s preciznostjo 1/8000 inče
Se pa strinjam, da je 400dpi res dokaj malo in verjetno ni najbolj optimalna nastavitev na današnjih miškah. Večina ljudi, ki igrajo pri 400DPI so vajeni na to še iz časov CS 1.6 in nimajo potrebe po spremembi - pri majhni sensitivity nastavitvi je še vedno zadovoljiva preciznost. Poleg tega pa imaš zraven še en kup ljudi, ki dobesedno kopirajo confige od profesionalnih igralcev in pričakujejo da jim bo to pomagalo bolje igrati.
Če hočeš izvedeti optimalno nastavitev za tvojo miško, pogugljaj model miške in "native dpi", nastavi primeren DPI in prilagodi sensitivity v igri na nekaj takega, da ti bo ustrezalo.
Ti to govoriš za CS? Pri 30 sensitivity sploh ne moreš nič zadet na dolgih razdaljah...
Poleg tega pa malo pomisli, ali ima res kdorkoli kako korist od 8000DPI resolucij, ki jih oglašujejo novejše miške? Mislim da nikoli ne boš našel osebe, ki lahko dela gibe roke s preciznostjo 1/8000 inče
Se pa strinjam, da je 400dpi res dokaj malo in verjetno ni najbolj optimalna nastavitev na današnjih miškah. Večina ljudi, ki igrajo pri 400DPI so vajeni na to še iz časov CS 1.6 in nimajo potrebe po spremembi - pri majhni sensitivity nastavitvi je še vedno zadovoljiva preciznost. Poleg tega pa imaš zraven še en kup ljudi, ki dobesedno kopirajo confige od profesionalnih igralcev in pričakujejo da jim bo to pomagalo bolje igrati.
Če hočeš izvedeti optimalno nastavitev za tvojo miško, pogugljaj model miške in "native dpi", nastavi primeren DPI in prilagodi sensitivity v igri na nekaj takega, da ti bo ustrezalo.
^ Tole.
Ti to govoriš za CS? Pri 30 sensitivity sploh ne moreš nič zadet na dolgih razdaljah...
CMpunk ::
za native dpi mi nič ne najde...imam miško genius ergo 555 z nastavljivim dpijem od 400 do 3200
MasterTade ::
Js mam 1800 dpi, in game sens. pa tam nek 2.8... miška ma tud možnost za 3500 in 450 ampak prva nastavitev je previsoka druga pa premajhna..Seveda se mi je najprej zdelo vse tak čudno k sm iz 800-1200 dpi šel na 1800, ampak se navadiš in zdaj k pridem kdaj na kšn drug računalnik k ma miško z nizkim dpi-jem se mi zdi vse prepočasi in si igranja s tako miško ne morem predstavlat..Nastavi si tak da ti ustreza in pol ostani pri tej nastavitvi.
za native dpi mi nič ne najde...imam miško genius ergo 555 z nastavljivim dpijem od 400 do 3200
No ja saj konec koncev dpi niti ni zelo važen, vsaj dokler tvoja miška dobro deluje na vseh nastavitvah. Nekatere miške znajo imet probleme pri visokih nastavitvah.
Bolj kot samo dpi bo na tvoje igranje vplivala dejanska občutljivost miške v igri, ki je odvisna od kombinacije dpi in in-game sensitivity. V CSu je najbolje imet majhno občutljivost, recimo vse kar je pod 20cm za 360° obrat je občutno preveč. CS pač zahteva da se odzivaš zelo hitro in si hkrati zelo natančen, in veliko lažje je biti natančen če imajo majhne napake v premikih roke manjši vpliv v igri. Jaz igram pri 1.8 sensitivity in 800dpi, kar znese na približno 30cm/360°.
Jaz lahko. Sej pravm, odvisno od osebka :)
Lahko že mogoče, če meriš v telo in si vsakič vzameš sekundo časa da naravnaš merek
Govorim namreč o tem, da pri 30 sensitivity merek preskakuje v večjih korakih kot je velikost glave pri malo daljših razdaljah. S tem si totalno uničiš možnosti da bi sploh kdaj lahko dobro igral.
Odvisno je od dpija ki ga mas na miski. Ce mas ogromen dpi mas lohk blazno hitro mis, pa ne preskakuje nic. Poleg tega mam knof ki mi zniza sensitivity kadar zoomam.
Ne, velikost koraka ni nič odvisna od DPIja, ampak je direktno vezana na sensitivity nastavitev v igri. DPI ti samo spremeni število korakov, ki jih lahko miška zazna v razdalji 1 inče. Če hočeš to nazorno videt, si nastavi 4000 sensitivity v igri, pa se boš vrtel v približno 90 stopinjskih korakih ne glede na DPI.
Sploh ni potrebe po tem, v igri si lahko spremeniš zoom sensitivity nastavitev.
Poleg tega mam knof ki mi zniza sensitivity kadar zoomam.
Sploh ni potrebe po tem, v igri si lahko spremeniš zoom sensitivity nastavitev.
Ne, preklapljam glede na mapo. Ne vem kako je v CS, ampak v drugih igrah niso vse mape iste, in v enih bolj pase visji sens kot v drugih, ker so bolj zaprte ane.
Olórin ::
Ne vem, jaz zdej ze 15 let igram s 4imi nastavitvami. Zacel sem glede na zoom (1x, 2x, 4x, 6x, npr.), pa se navadil da uporabljam kar glede na to kaksna je situacija. Ko sem v kosu mape kjer streljam na dalec mam sensitivity 8, ko se strelam okol vogala 32. Dela super.
jaz sem dpi menjaval glede na način premikanja. Torej letala, avto, tank, FPS, RPG....
Da pa bi menjaval glede na MAPE se mi pa zdi skrajno nesmiselno.
Da pa bi menjaval glede na MAPE se mi pa zdi skrajno nesmiselno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Olórin ()
Jaz mam pa dpi skos na najvec, in menjam sens v igri, ker se da delat to z eno ali dvema tipkama (jaz mam na q, a pa za reset).
ok, i can see the logic in that. Verjetno je zelo uporabno za snajpanje na velikih mapah?
no, jaz bi vseeno dpi menjal izključno samo za to SITUACIJO, ne pa kar za celo mapo.
no, jaz bi vseeno dpi menjal izključno samo za to SITUACIJO, ne pa kar za celo mapo.
Zgodovina sprememb…
No, saj jaz kr dost tud med mapo menjam, kadar je treba, ampak vecina map je takih da nucas al snajpo pa streljas, alpa uzames shotgun pa se podis okol vogalov, v igrah k jih jaz igram. :P
eh, predolgo že nisem igral multiplayerjev. Takrat se nismo hecali s takšnimi stvarmi, ni bilo pomembno kako miš in dpi imaš. Carji so tudi z navadno stock HP miš s kuglico ownali vse na mapah. (pač v šolskih učilnicah so bile takrat še zelo popularne miške s kuglicam).
Zgodovina sprememb…
Jaz to uporabljam ze odkar sem mel misko s kuglo. Zacel sem v quake 2. Lepo aliase za zoom/sensitivity, pa en bind za reset. :3
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Iščem gaming tipkovnico in gaming miško!Oddelek: Kaj kupiti | 13240 (12477) | Beta2 |
» | Gaming miška za male pare (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 17096 (15332) | jstsemcar |
» | "Gaming" oprema in računalniki (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 12279 (11576) | BorutK-73 |
» | miška- g9 ali mxOddelek: Kaj kupiti | 1477 (1231) | tilinho20 |