» »

Istospolne družine ?

Istospolne družine ?

Temo vidijo: vsi
««
«
1 / 8
»»

IceIceBaby ::

Glih kar sem gledal studio city kjer je "debata" tekla o homosexualnih družinah. Zanima me kakšno mnenje mate vi o tem. Ali se vam zdi prav da je homosexualcem omogočena poroka, se vam zdi prav da bi lahko posvojili otroke itd ?

undefined ::

Zakaj pa ne? Navsezadnje meni sama poroka kot taka ne pomeni nič. To je zame le uradna potrditev, da človeka pač živita skupaj, nič več. Rada se mata pa lahko prav tako brez poroke, pa počneta tudi lahko zasebne stvari brez nje. Zdaj se ustavimo le še pri posvojitvi otrok v takšno družino. Hja, tu bi se pa malo zamislil. Namreč, otrok bi si znal, ob odraščanju v takšni družini, napačno predstavljati naravno sexualno usmerjenost, saj bi ga pač vzgojili homosexualci. Pač se mi zdi, da bi tak otrok v odraslosti imel dosti problemov s pravilnimi predstavami. Lahko pa se tudi motim. :)

MadMicka ::

Men se zaenkrat zdi prav, da se lahko poročijo, če se že hočjo, medtem, ko bi posvojitev otrok zaenkrat prepovedal.

Vem pa, da bo čez npr. 20 let, ko bo poroka istospolnih nekaj običajnega, na vrsto prišla tudi posvojitev otrok.

drejc ::

Za moje pojme posvojitev pride v postev samo/le/izkljucno za zakonca, ki ne moreta imeti potomcev po naravni poti zaradi bolezni/okvare splovil(homoseksualci odpadejo ko gumbi). Zato bi tut mogle obstajat (mislm, da se neki podobnega ze izvaja) komisije. Drugace pa pri nas ze tako zelo veliko casa cakajo na posvojitev, da ne bi kdo mislil, da je takih starsev (voljnih posvojitve) premalo.

Popravil xbite: drejc, pazi na jezik!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: darh ()

Mercier ::

Če država služi državljanom, jim mora dovoliti istospolne poroke ali neko legitimizacijo takšne zveze. In iz istega razloga jih ne sme dajati v posvojitev v takšno zvezo.

Mercier ::

Zakaj pa ne? Navsezadnje meni sama poroka kot taka ne pomeni nič. To je zame le uradna potrditev, da človeka pač živita skupaj, nič več.
Že, ampak ima poroka pravne posledice.

Recimo...ločitev je svinjsko draga. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mercier ()

WhiteWolf ::

Dobr, poroka dovoljena, ampak posvojitve otroka, tega pa nikakor NE! Otroka lahko dobita(posvoji,..) le zakonca! Od tega ne odstopam! Povsod nas filajo z neko ideologijo o družini in ne vem s čim vse še, tukaj bi pa otrok rastel pri dveh homoseksualcih,.. NI ŠANS! Otrok potrebuje očeta in mamo, nikakor pa ne 2 atekov, 2 mamic, ali še slabe npr. 2 Mamic + Atek in podobne kombinacije! TO PAC ZAL NI NORMALEN POJAV! Ce imas to smolo, da si istospolno usmerjen, se pac sprijazni se s tem, da otrok ne bos imel,...

To je pac le moje mnenje, pa ce ga drugi popljuvate,...


Popravil xbite: WhiteWolf, pazi na jezik!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: darh ()

krneki0001 ::

Zamišljejte si da imata 2 ženski otroka in ta otrok hodi v šolo. Učiteljica v šoli reče " oče naj pride v šolo." In otrok pripelje eno od žensk v šolo pa reče to je moj oči????

Ali pa da imata 2 tipa otroka in se zgodi obratno pripelje tipa u šolo pa reče to je moja mami???

Kaj bodo sošolci rekl - otroška zloba je najhujša, ker najbol boli. Otroc se mi smiljo.

Ne posvojitve ne sme bit.

LP
Nebivedu

jetam ::

Here we go again... Samo upam, da se bo med vsemi idiotizmi, ki jih lahko tule pricakujemo, pojavil tudi kaksen glas razuma!

Audiatur et altera pars!
Error on line: Object of type SIGNATURE expected

Gadjit ::

Istospolnim partnerjem se ne sme dovolit posvojitev otrok!
Otroka noben nč ne upraša al bi meu dva ateka al pa dve mamice, recimo da je še tolk mlad,da ne dojema sveta okol sebe(dojenček),bi velik prej zvedu "resnico", da to nista njegova prava starša. Posledic,ki jih lahko pustijo takšne "družinske razmere" si sploh ne morem predstavlat. Bogi otrok!
Ka če bi biu pa že starejši, a bi hotu met taka starša, nekdo bi mu mogu pojasnit (verjetno bi si sam gor prišu, da neki ni ok) da bo meu dve mamici al pa dva ateka.
Otroci niso igrače, so naša prihodnost. Kam bomo pa prišl s tem "ne smemo bit omejeni, sej gremo v Evropo", še mal pa bo dovoljeno krvoskrunstvo (al kok že), bojo rekl: "Ja pa naj bota (bratanec-sestrična,bratranec-bratranec...) skupi sej se mata rada, "se ljubita"! HALO! Ej to pa že nima več mej...
NE!


MadMicka ::

Gadjit, bratranec pa sestrična se lahko že sedaj poročita. Kolikor se spominjam potrebujeta le potrdilo zdravnika, iz katerega izhaja, da družini nista podvržena kakim dednim boleznim in pa odobritev CSD.

Drugače pa od začetka bo npr. ženska (mati), ki vzgaja otroka, dobila partnerico in kar naenkrat bo družina sestavljena iz dveh žensk in otroka. Potem, ko bo tega zmeri več in bodo ljudje videl, da s takim otrokom ni nič narobe, bodo legalizirali tudi takšne posvojitve. (btw: tako kot so bili "včeraj" na tapeti pankrti, bodo "danes" takšni "posvojenci").

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

Tr0n ::

Jaz naceloma ne bi dopuscal posvojitev otrok istospolnim partnerjem, ker je po mojem mnenju vpliv na otroka zelo nepredvidljiv in nenaraven.

Ampak, ali se naj posvojitve dovolijo, ali ne, pa naj odlocajo strokovnjaki (pedagogi, psihologi, svetovalci,...) in ne navadna raja, se manj pa homoseksualci.

WhiteWolf ::

Ampak, ali se naj posvojitve dovolijo, ali ne, pa naj odlocajo strokovnjaki (pedagogi, psihologi, svetovalci,...) in ne navadna raja, se manj pa homoseksualci.


MAh, ti pedagogi, psihologi,... so ze marsikdaj kaj zajebali/narobe postudirali! Enostavno tu ni kaj za odlocat! Otrok potrebuje družino! Družina pa sta OCE IN MATI ter OTROK ali vec teh!
Pa da bi js mel dva ateka, pa se potem se zalizujeta pred mano,.... bljak.... se pol ne mors normalno odrast in imas ze kot otrok popolnoma narobe predstavljeno moralo,...

Mercier ::

Ločevanje otrok od družine pač ni v dobro otroka. V dobro posvojenca pa je, da se mu poišče najustreznejši posvojitelj. Rad bi videl nekoga s tolko muda (in ustrezno licenco), ki bi dal otroka v posvojitev istospolnemu paru in to zagovarjal kot ustrezno rešitev za otroka.

Mercier ::

BTW, družina je že (en) starš z otrokom.

hokuto ::

Take teme so kar dobra priložnost za bezanje nerazumnežev na plano.

Npr. "otrok istospolnih staršev bo tudi sam istospolno usmerjen". Kako potemtakem sploh dobimo istospolno usmerjene osebe zdaj, ko vsi odraščajo s heteroseksualnimi starši, če se spolna usmerjenost kar tako avtomatično prenaša s staršev na otroke?

Na Studiu City je mlada SDS pripadnica proti temu prijavila, da si vsak otrok želi očeta in mamico ter da mora biti vse ostalo torej prepovedano. Vsak otrok si tudi želi raje bogate, ne revnih staršev, pa lepe, ne grdih in pametne ne neumnih. Bomo torej revnim, grdim in neumnim tudi prepovedali vzgojo otrok?

Zelo mi je všeč tudi izjava nebiveduja (kako primeren nick ;))
Zakaj naj bi kdorkoli predstavljal svojo mamo kot svojega očeta ali obratno? Otrok v istospolni družini bi imel dve mami oz dva očeta, ne pa mamo in še eno žensko, ki bi se delala da je oče ali obratno. Tudi zdaj ne manjka otrok, ki živijo bodisi samo z očetom ali samo z mamo, pa nimajo problemov, ki jih omenjaš. V šolo pride pač tisti starš, ki lahko in v mojem primeru (pravzaprav pri večini sošolcev) čeprav imam mamo in očeta je v šolo zmeraj šla mama. Otroci pa ne bojo nič slabega rekli, če jim ne bojo doma vcepli v glavo, da je s tem kaj narobe, ker se ljudje ne rodimo s predsodki, ampak nam jih vcepi okolica. Imel sem nekaj sošolcev z le enim od staršev pa se ne spomnim, da bi jih kadarkoli s tem zbadali.

WhiteWolf... kombinacije 2 očeta + mama, ali 2 mami + oče, so že zdaj prisotne pri recimo ločencih, ki se ponovno poročijo. Jim je treba vzet otroke, ker to ni edina prava kombinacija? Res je povsod polno govorjenja o neki kao idealni družini, ki pa je v realnosti zmeraj manj pogosta in hočeš nočeš je to le zunanja forma družine, ki otroku ne nudi prav nobene dejanske garancije. Praktično vsaka alternativna sestava družine, ki je sposobna ljubečega in toplega odnosa je boljša od po zasedenih vlogah idealne družine, ki je polna sovraštva in zlorab, česar žal tudi ne manjka.

Pa kljub vsemu povedanemu nisem ravno goreč zagovornik posvojitve otrok s strani istospolnih partnerjev, sam navedeni protiargumenti, so pa izredno šibki. MadMicka dost razumno pravi, da bi bilo pametno take stvari vpeljevati postopoma, ker se pač družbe v kateri živimo, pa če je še tako zaplankana ne da zanemarit in bi preveč, prehitro, lahko pomenilo več škode kot koristi. Tudi komisija, ki bi ob ekvivalentnem izpolnjevanju vseh objektivnih pogojev posvojiteljev preferirala heteroseksualno družino pred homoseksualno, bi se mi zdela kar na mestu. Še zmeraj pa je po mojem boljša ljubeča homoseksualna družina, kot pa sirotišnica (v nerazvitih deželah še kaj slabšega), katere si pravtako noben otrok ne želi pa vseeno obstajajo.

IceIceBaby ::

Ali otrok lahko izbira naravne starše ? Nope. Otroka noben ne vpraša al bi rad mel za očija prijaznega natakarja al pa tečnega direktorja... Pri posvojitvi je pa to celo bolj sigurno, ker naj bi komisije preverile kandidate in izločile vse "neprimerne". Pri rojstvu je pa vedno loterija za otroka kakšne starše bo dobil. Lahko se rodi psihopatu, posiljevallcu...

Kaj je boljše, da ima otrok 1 mamo in nobenga očeta ali 2 mami ? Pomoje 2 mami. Predsodki seveda bodo. Ampak je isto če ma otrok samo enega starša, če je reven, če je cigan.

Seveda bi jaz dal pri posvojitvi prednost parom ki nemorejo dobit otroka zaradi zrdavstvenih težav. Šele nato pridejo na vrsto homoseksualci. Ampak bedasto bi blo če bi 100 otrok čakalo po sirotišnicah na starše homosexualni pari pa jih kljub želji nebi mogli posvojiti.


Popravil xbite: kst, pazi na jezik!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: darh ()

Gadjit ::

MadMicka: aja otroci nej bodo pa poskusni zajčki, pol če bo pa kej narobe ko bojo odrasl, bodo pa državo tožl, ker imajo psihične posledice al ka, pa jim bo država dala posebn status invalida..Dej no dej...

WhiteWolf ::

Mah, sicer mi boste rekli, da sem zahojen kmet al ne vem kaj se vse, ampak VZTRAJAM pri DRUŽINI (OČE+MATI=Frac ali več)! Sicer vem, da smo se pri PSI učili da je več vrst družin in ne vem s čim vse so nam prali možgane, ampak edina prava je zame edino ta, ki sem jo napisal, pa me ne bo nihče prepričal v nasprotno!

To, ko se pa starši ločijo je pa res žalostno, sam je pa vseeno moralno! Ce se starša ne razumeta je za otroka bolje, da se ločita! Ampak otrok potem ima pri novem staršu(očiju,..) zopet 2 različna spola in ne enakih! Nekako se mu lahko razloži, da se pač z prvim nista razzumela in sam ve, da je to njegov očim nprimer, ne oče!

krneki0001 ::

"Otroci pa ne bojo nič slabega rekli, če jim ne bojo doma vcepli v glavo, da je s tem kaj narobe, ker se ljudje ne rodimo s predsodki, ampak nam jih vcepi okolica. Imel sem nekaj sošolcev z le enim od staršev pa se ne spomnim, da bi jih kadarkoli s tem zbadali."


Vidiš tukaj se zalomi - otroci ne bodo nič... če jim bojo doma... - večina jih doma tega ne odobrava in to vcepijo v glavo tudi otrokom.
Sam sem živel pri mami, ko sta se moja starša ločila in samo zato sem imel za sošolce "kurbo" za mat, ker nisva imela očeta doma - pa ni imela nikogar, kaj da bi še kakega tipa vmes mela?
Pač sem živel v takem bednem okolju, kot je ta p...kana Slovenija cela, z zelo malo izjem. Tiste izjeme pa pač potrjujejo dejstva, da je tako.

Prvo se bodo morali ljudje zelo spremeniti in spremeniti "kmečki" in zaostal pogled na razmere in na življenje danes, potem pa se bo lahko kaj takega zgodilo, da bo istospolni par lahko imel otroka, brez da bi otroku to pustilo posledice.
Otroku je najvažnejša ljubezen v družini, pa ni važno če sta to dva tipa al pa dve ženski, sam da se imata rada in da ni kreganja.
Tisti kreteni, ki pa trdijo da bo otrok homoseksualcev, tudi homoseksualec pa povem, da se zelo moti. Tak otrok bo samo bol "odprt", in ne bo tako zaostal, kot je 99,9% te Slovenije.

LP
Nebivedu

hokuto ::

Nebivedu: obžalujem tvojo situacijo... res žalostno, da obstajajo takšni kreteni in ne dvomim da res obstajajo. Jaz se trenutno sicer spomnim vsaj dveh sošolcev, ki sta živela brez očeta in vem, da jih nikoli nismo glede tega dražili, pa niti ne, ker bi hoteli biti korektni, ampak ker tega sploh nismo čutili kot nekaj glede česar bi jih lahko dražili.
Glede praktične vpeljave možnosti posvajanja s strani istospolne družine sem pa tudi jaz že omenil, da bi bila verjetno pametna postopna vpeljava te pravice. Hipna popolna dodelitev vseh, čeprav legitimnih pravic, bi namreč zelo verjetno povzročila prevelik revolt zavrte javnosti in posledično celo poslabšanje stanja.

krneki0001 ::

Res je. Mislim, da bi se moral s tem že v šolah mal ukvarjat s tem, ker otroci lahko starše tudi dost spremenijo in naučijo hkrati. Včasih smo mel DMV(družbeno moralno vzgojo) v šolah in tm je prfoksa delala že razliek med vernimi pa nevernimi, kaj da bi bil kdo še istospolno usmerjen - ubila bi ga.

Ko bodo zahojenci mal spremenil pogled na svet, se bo dalo vse, do takrat pa vse postopoma z zelo majhnimi koraki.

LP
Nebivedu

kockish ::

Khm... poznam ogromno ljudi ki se jim homoseksualci dobesedno gnjusijo... s tako druzbo je neumnost homoseksualnim parom omogociti posvojitev.

ahac ::

OK.. en primer..

tip in ženska naredita otroka..
par let kasneje ženska umre..
še par let kasneje tip ugotovi, da mu je všeč sodelavec...in se začne z njim dol dajat..

kaj pa zdej?
otroka oduzet al kaj?
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

WhiteWolf ::

GAY ne postanes kar tako cez par let,... To ti je prirojeno, ce pa se to spomnis po nekaj letih zakona je to zaradi: - ker si pred tem skriva svojol homoseksualno zeljo
- ali si pac radoveden

Pa daj nehajte zagovarjat nekaj kar ni za zagovarjat! Moaj zadnji komentar, tko da js sm povedo, kar sem mislil, zdaj bom le se spremljal temo, aktivno pa ne bom vec sodeloval!

Zgodovina sprememb…

DoloresJane ::

Otroka noben nč ne upraša al bi meu dva ateka al pa dve mamice, recimo da je še tolk mlad,da ne dojema sveta okol sebe(dojenček),bi velik prej zvedu "resnico", da to nista njegova prava starša. Posledic,ki jih lahko pustijo takšne "družinske razmere" si sploh ne morem predstavlat. Bogi otrok!


Otrok si zelo verjetno želi odraščati v družini, kjer je oče nasilen pijanec ali pri materi, ki je na trdih drogah. Ne samo da tako vzdušje izjemno slabo vpliva na otrokov fiziološki razvoj (okrnjen razvoj možganov in spremenjena telesna kemija) tudi psihološko izjemno negativno vpliva na otrokove predstave o družini, na njegov duševni razvoj in zmožnost učenja, mišljenja in inteligentnega čustvovanja. Ne govorite sedaj, da imata ta dva nesrečna moški in ženska pač pravico do otrok (in družine), ker sta oba reproduktivno sposobna.
ne gre samo za tiste starše, ki so alkoholiki in odvisneži. V naši družbi zaradi neurejenih družbenih razmer (psihološko nasilje) po mojih ocenah trpi veliko več otrok kot je tistih, ki imajo odvisneže za starše.

Poznam nekoga, ki je istospolno usmerjen, in to je ena od najbolj prijaznih in optimističnih oseb, ki jih poznam. Ta oseba je pripravljena za prijatelja ali prijateljico žrtvovati veliko več kot marsikdo drug. Resnično dober človek. Ne pravim, da so vsi taki. Tako kot tudi vsi herteroseksualci niso dobri ljudje.

Tisti, ki s svojimi predsodki in stereotipi ustvarjajo težavno situacijo za otroke, ki odraščajo v družinah z enim staršem ali s homoseksualnimi starši, so ravno tisti, ki govorijo, da taka vzgoja škodi otroku. Pa mi povejte, kaj škodi bolj: vsakodnevno zasmehovanje s strani tistih s predsodki ali ljubeča vzgoja homoseksualnih staršev.

Se pa strinjam: morali bi precej poostriti kriterije za posvojitev otrok. In to za vse - samske, pare, isto- in raznospolno usmerjene. V Sloveniji s tem nismo imeli večjih težav, vendar se takim otrokom nikakor ne bi smelo pri novi družini goditi slabše kot bi se jim v duševnem pogledu v čustveno stabilni družini. Rabi pa naša družba še veliko časa, da bodo vsi dojeli tole. Dokler bodo ljudje mislili, da so ženske dobre le za gospodinje in da blondinke ne znajo izračunati ploščine pod grafom neke funkcije, pač to ni okolje, ki bi lahko enakovredno sprejemalo homoseksualce. Žal. :\

Zgodovina sprememb…

darh ::

Fantje, brez žaljivih besed... malo kulture pokažite, saj znate.
Excuses are useless! Results are priceless!

Thomas ::

Ne obstaja pravica do posvojitve otroka.

Obstaja samo pravica otroka, da dobi družino. Če se izkaže, da je boljša družina za posvojitev tista, ki ima starša s parno vsoto ASCII znakov imen staršev ... odpade "pravica" z neparno vsoto. Janko in Metka nimata šans! Fanči in Silvester pa.

Če se izkaže, da so homoseksualni pari bolj primerni - potem bodo posvajali samo taki. ČE.

8-)



Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

V "ljudskem" jeziku se morda lahko reče, da obstaja le pravica otroka do posvojitve in s tem do družine, ne pa obratno (čeprav se tudi s tem ne strinjam).

V pravnem jeziku pa je nesporno, da obstaja tudi pravica odrasle osebe do posvojitve otroka.

Sicer pa je sigurno, da preden bo takšna pravica uzakonjena v Sloveniji, bomo imeli na razpolago precej študij in mnenj iz držav, ki so oz. bodo takšno pravico uzakonile pred nami. Se pa s takšnimi stvarmi nikamor ne mudi, ker čas bo gotovo ublažil napetosti v zvezi s to zadevo.

maksimvs ::

Sem začel tole brat pa sem se zamislil....koliko izmed Slo-Techerjev ima otroke oziroma ali sploh kdo? Ker se mi zdi da lahko šele potem objektivno razpravljaš o takih vprašanjih, ne pa da otroci o otrocih razglabljajo:\ Pa brez zamere!
Če hočete lahko moderatorji to tudi v novo temo premaknete.

MadMicka ::

no, maksimvs, pa povej še ti svoje stališče do te teme, da ga bomo lahko primerjal in ugotovl, kdo je otrok in kdo ni :\

maksimvs ::

haha Bravo MadMicka... No ja stanje je sledeče: sem v tridesetem letu starosti in imam 15 mesecev starega sina. Iz izkušenj lahko rečem da se strinjam da otrok potrebuje očeta in mamo, in sem proti homoseksualnim posvojitvam. Osebno nisem nestrpen do homoseksualcev, toda otrok potrebuje obe strani da se lahko razvije v polno osebnost. Je pa hkrati res da tudi mnogo heteroseksualnih parov ni zrelih za otroka, nmogo jih tudi nikoli ne bo.
Naj to navežem še na zakon. Trditve da je zakon le list papirja so larifari... Problem današnjih družin je ravno to da se partnerja nista pripravljena potruditi....če ne bo šlo bova pa šla narazen in nazaj k mamici. Le kako naj imata še otroke!

OwcA ::

V Sloveniji je (reativno) veliko nezakonskih otrok oz. otrok iz razdrtih družin. Po mnenju nekaterih so vsi ti "defekti"...
Zastopati stališče, da lahko o posovjitvi otrok razpravljajo le tisti z otroci, je podobno stališču, da lahko o tem ali mi (torej meni) je všeč ribja čorba govorijo le tisti, ki so jo tudi sami okusili.
Poroka - list papirja - kaj pa izvenzakonske skupnosti? Država jih namreč priznava (po petih letih skupnega življenja).

Tragično je, kako mnogi slepo vrjamejo v preživete ideale.

Nekatere živali imajo stalne partnerje, nekatere se samo parijo, nekatere imajo "hareme". Kakšna žival je človek? (Namig: pri tistih s stalnmi partnerji ni izjem)
[;)]
Otroška radovednost - gonilo napredka.

maksimvs ::

Owci!
Torej: nikjer nisem trdil da so otroci iz razdrtih družin "defekti", trdim pa da taki otroci po večini niso deležni tako kvalitetne vzgoje kot je bi bili deležni če bi živeli v urejeni družini. Je pa res da je bolje da gresta dva narazen kot pa da se tepeta....
Glede "ribje čorbe": seveda jo moraš poskusiti če jo hočeš komentirati! Glede papirja in države pa vsak vidi kakšna je razlika ko se ločuje.
Se pa strinjam da se človek v zadnjem stoletju hitro približuje živali.

OwcA ::

@maksimvs: zakaj ne bi bili deležni tako kvalitetne vzgoje?
Ni dobro prehitro posploševati, na to se je nanašala tudi moja ribja čorba, a ti je poanta očitno nekako ušla.

Če prav razumem, polagaš upe v poroke izključno zaradi težavnosti razvezave?

K živalim se vračajo samo tisti, ki so poprej živeli v pravljici, da smo nekaj "več".
Otroška radovednost - gonilo napredka.

undefined ::

Maksimvs, bravo! Se strinjam s prvim odstavkom drugega posta, kjer pojasnuješ, zakaj otrok ne spada v razvoj istospolnih družin.

Ne strinjam pa se z drugim odstavkom, kjer praviš, da poroka nekaj pomeni.... Bullshit! Poroka je je samo papir in NIČ več. Če se dva ljubita in se mata rada ter hočta met otroke, lahk vse to storita BREZ poroke. Poroka je le toliko, da imata nekatere olajšave v tem našem preljubem sistemu in si pač lastnino razdelita ob ločitvi, pa otroke, itd. Poroke ni nič več, kot priprava na ločitev, v nekem pomenu. Poroka je strah, da bi šlo nekaj narobe in ko tudi gre, sodišče razsodi kaj je prav in kaj ne. Če bi se šlo le za čisto ljubezen, tega sploh ne bi bilo potrebno, kajne? Malo se zamisli. :)

maksimvs ::

IceMan!
Takole bom rekel: vse kar trdiš je čisto prav. Toda če lahko obrnem vprašanje zakaj odklanjati poroko če osebo brezmejno ljubiš. Sam sem poročen in se mi je moja poroka zdela nekaj zelo lepega in hkrati svečan trenutek ko se zavežeš drugi osebi. Je pa res, da če bi bila na svetu samo čista ljubezen bi še danes hodili po raju nagi:)
Hkrati s tem delno odgovarjam Owci. Moje mnenje je pač da ljudje govorijo o brzveznosti poroke samo zato ker s bojijo zaveze in ne zaradi nekake brezmejne ljubezni.

Thomas ::

Pravica do posvojitve otroka NE obstaja za nikogar.

Mici pravi, da jo "bodo uzakonili".

NE obstaja - pa naj bo njegova prerokba resnična ali ne.


Kar obstaja je trud, da bi otroci brez staršev dobili dom.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Narcos Satanicos ::

To so sami predsodki. Vsak kukr pa reče, da nima nč prot homoseksualcem, pol jim pa ne dovol poroke in posvojitve, je pa samo hinavc in nč več. Še enkrat se je pokazal kuko zelo klerikalna je pravzaprav slovenija.

undefined ::

> Toda če lahko obrnem vprašanje zakaj odklanjati poroko če osebo brezmejno ljubiš.

Kje sem jo pa odklanjal? Oziroma kje sem navedel, da bi jo morali drugi odklanjati? Ne mi polagat svojih besed v usta. Itak je nima smisla odklanjati. Povedal sem le, da poroka kot taka nima nobenega globjega pomena! Le to sem trdil.

> Moje mnenje je pač da ljudje govorijo o brzveznosti poroke samo zato ker s bojijo zaveze in ne zaradi nekake brezmejne ljubezni.

A to govoriš na podlagi lastnega življenja v mladosti? Si se bal zaveze?


> To so sami predsodki. Vsak kukr pa reče, da nima nč prot homoseksualcem, pol jim pa ne dovol poroke in posvojitve, je pa samo hinavc in nč več.

Daj ne seri. Proti poroki nimam nič, ker to na nobenega ne vpliva posredno. Pri posvojitvi otroka pa to posredno zelo vpliva. Plus tega je pristona zunanja negativnost, katero je že navedel Nebivedu. Realiziraj se. :)

Tr0n ::

"Moje mnenje je pač da ljudje govorijo o brzveznosti poroke samo zato ker s bojijo zaveze in ne zaradi nekake brezmejne ljubezni."

Tole bi rad komentiral.

Starejsa sestra in njen fant sta skupaj ze vec kot 7 let. Imata 3 leta starega sina. Nista porocena iz vec razlogov, glavni je verjetno ta, da poroka enostavno ni potrebna. Ravno zadnjic se je salila, da bi potrebovala nov mesalnik in da ji je zaradi tega zal, da se ni uradno porocila :).

Kaj zelim s tem povedat je, da se casi spreminjajo. "Svetost" poroke zgublja na pomenu. Pomembna je ljubezen, vdanost, potrpljenje, prijateljstvo, spostovanje itd...

Ampak to je ze malce off-topic.

maksimvs ::

IceMan
Oprosti ampak iz tvojega razmišljanja sem očitno narobe razbral da odklanjaš poroko.
Glede zaveze pa: ne nisem se bal zaveze; seveda ko je prišel čas. Hotel sem zraziti samo to da ljudje danes niso pripravljeni vložiti truda v razmerje, po načelu če bo šlo bo šlo, če ne pa gremo narazen.
Drugače pa mi je všeč tvoje razmišljanje.

Tr0n ::

"Pravica do posvojitve otroka NE obstaja za nikogar."

Koliko je meni znano, se tukaj govori o pravici za prošnjo do posvojitve otroka. Saj zakonca oz. različnospolna partnerja ne dobita kr posvojenega otroka, ko se jima tako zahoče. Vsi gredo skozi sejalko, kjer se določi, ali sta partnerja primerna za posvojitev ali ne. No, in ta pravica se bi naj sedaj razširila še na istospolne partnerje, ki je dosedaj, koliko razumem, (še) nimajo.

Ampak jaz bi ostal pri svojem mnenju.

Takšne reči se bi naj odločale on case-by-case basis, torej glede na vsako prošnjo posebaj. Strokovnjaki morajo odločiti, ali sta dva človeka, pa naj si bosta različno ali istospolna, sposobna vzgajati otroka. Zato imamo v tujini razna družinska sodišča, pa socialne delavke, ki preverjajo delo staršev, ki so posvojili otroka itd...

Mislim, da se strinjamo, da problem tukaj ni to, da istospolna partnerja ne bi bila spodobna vzgajati otroka z vso ljubeznijo, ki jo potrebuje, ampak kaksen vpliv, kratkorocen in dolgorocen bo to imelo na otroka. Zato se mi zdi primerjava istospolnih partnerjev z locenima starsema napacna.

En cisto zivljenski primer. Otroci v vrtcu, soli,... bodo otroka z istospolnima starsema sigurno zmerjali, ces, ti imas pa dva pedra za starsa etc... Tudi drugi ljudje se bodo norcevali iz starsev in otroka ali vsaj malce postrani pogledali, ko jih bodo zagledali na cesti. To so samo nekatere negativne posledice, ki jih taksno zivljenje lahko pusti na otroku. Druzba pac ne odobrava nenaravnih pojavov, to je v nasi naravi. Precej nepredvidljivo torej.

Thomas ::

Ja prošnjo lahko naredita tudi šofer in sprevodnik avtobusa. Da bi posvojila otroka in ga skupaj vzgajala.

Težko da bosta prišla skozi.

Nobena pravica jim ne bo kršena, če bo komisija rekla, da ne bo nič.

Tudi ni kršena pravica nikogar, če sta zavrnjena heteroseksualna partnerja.

Ali pa homoseksualna.

Komisija odloča samo o najboljših interesih otroka.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Tron, vse to, kar imajo v tujini (socialni delavci, sodišča), imamo tudi mi.

Drugače pa Zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih določa, da lahko takšna in takšna oseba posvoji otroka. To po eni strani pomeni, da ima določena oseba pravico zahtevati določeno ravnanje od Centra za socialno delo, ki odloča o posvojitvi, po drugi strani pa to pomeni dolžnost CSD, da o zahtevi odloči. To bi na prvi pogled pomenilo, da otrok tukaj nastopa kot objekt in ne kot subjekt (nosilec pravic), vendar pa ima tudi otrok pravico do družine, dobre vzgoje itd, in ta njegova pravica nalaga CSD dolžnost, da preveri, če je oseba, ki zahteva posvojitev, za to primerna. V primeru spora ima seveda zadnjo besedo sodišče.

Mogoče se sliši nekoliko zapleteno, vendar je to potrebno povedati, ker nekateri zmotno menijo, da mesebojni človeški odnosi ne temeljijo na razmerju pravica - dolžnost.

Drugače pa zaenkrat menim, da otroka ne bi smeli dati v posvojitev istospolnim partnerjem, pa ne zato, ker le-ti ne bi bili sposobni ustrezno vzgojiti otroka, temveč zato, ker bi okolje takega otroka zaznamovalo za vedno. Enostavno za tako stvar naša družba še ni zadosti zrela.

Tr0n ::

Ce te prav razumem Thomas pravis, da vprasanje o posvojitvi otrok dolocenih partnerjev sploh ni vazno, saj gre vse skozi komisijo?

Meni se zdi, da je problem tukaj ta, da prosnja za posvojitev otroka homoseksualnih partnerjev sploh ne pride pred komisijo.

"...temveč zato, ker bi okolje takega otroka zaznamovalo za vedno".

Ja, o tem govorim.

drejc ::

Dejstvo1: več staršev-"bodočih hetero družin" ne more imet otrok po naravni poti, kot je posvojencev v sirotišnicah


Dejstvo2: s tem da mati samohranilka (a moski je pol moski samohranilec?lol) ne more posvojit otroka, je tudi problem koruznih (nekoruzne itak ne pridejo skoz komisijo za posvojitev...jih zavrnejo takoj ze psihologi) istospolnih druzin rešen. basta.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: drejc ()

Gadjit ::

WhiteWolf: GAY ne postanes kar tako cez par let,... To ti je prirojeno, ce pa se to spomnis po nekaj letih zakona je to zaradi: - ker si pred tem skriva svojol homoseksualno zeljo- ali si pac radoveden


Homoseksualnost ni prirojena. Primer gayevski predel mesta v New Yorku. Več moških različnih starosti se je zbralo na kupu. Vsi so si želeli obogateti na račun najdenega zlata. Seveda so morali nekje stanovati. Zgradili so si ute in tako se je zgodilo...

Nadezhda: Otrok si zelo verjetno želi odraščati v družini, kjer je oče nasilen pijanec ali pri materi, ki je na trdih drogah...


Iz kerga priročnika/zloženke si pa to prepisu?
Moje mnejnje je izključno o temi v kateri se pogovarjamo in ne: "Vpliv alkohola,drog,nasilnosti...na otroke v družini"!
Odpri novo temo če hočeš!

Ne verjamem, da bi lahko dva homoseksualca enako vzgajala otroka kot dve lezbike. Pa mislim da se tuki pogovarjamo o posvojitvi otroka in ne o "če bi šla ženska in moški, ki imata otroka, narazen in bi si ženska našla drugo žensko.." Mama je mama pa klicaj!

Še ena misel: Nobena ženska te ne bo imela tako rada kot tvoja mama!

Poroka: Če se partnerja ljubita in je enemu partnerju za poroko, drugemu pa ne in če ta drugi prvega RES LJUBI, se bota poročila!







Zgodovina sprememb…

  • spremenil: darh ()

DoloresJane ::

Gadjit-
izjava, ki si jo kopiral ni bila nobeno znanstveno potrjeno mnenje in najbrž bi se posameznik, ki bi jo hotel potrditi moral kar precej potruditi, da bi dokazal njeno pravičnost.

Izjava je bila mišljena sarkastično in torej ne odseva mojega resničnega (prej mojemu nasprotno) mnenja o tej vsebini.

Te lahko prosim, da malo spremeniš svoje besedišče? :) Tebe nazivamo Gadjit, ker si si tak nick sam izbral. Dvomim, da si homoseksualni želijo biti imenovani lezbe oz. pedri. Lepa hvala.

Narcos Satanicos ::

Izjave v stilu: "enkrat bo tko, samo zdj pa folk še ni dost zrel za to..." so samo metanje peska u oči. Enake 'argumente' so recimo v ameriki nekateri izjavlal pred koncem segregacije, ni pa to nč drucga kot poskus opravičevanja predsodkov in razlikovanja (da ne rečem še kj drucga).

To da nj bi otroci homoseksualnih partnerjev trpel, je isto kot če majo otroc recimo zlo stare starše al pa invalidne al pa revne itn, itd,... Če pa nekdo zagovarja to diskriminacijo potem pač zagovarja te predsodke, rajt probejte odstrant vzroke (predsodke) in ne blažit oz preprečevat posledic.

Ker vprašanje je samo eno, al so istospolni partnerji enakovredni al pa ne, in ker trenutno niso si lahko s slovensko ustavo samo obrišemo rit.

To da pa homoseksualnost ni 'naravna' in pa da istospolni partnerji ne morjo met tok radi svojah otrok kot 'mama' pa ni vredno debate. Tud to da levinja posvoji mladiča antilope ni naravno, pa tud to da bel par posvoji črnga otroka ni 'naravno', pa ne vidm nobenga kukr bi tuki prot temu govoru...

"Vsi enakovredni, vsi enakopravni...":\ Talk really is cheap...
««
«
1 / 8
»»