Forum » Pomoč in nasveti » Odstranitev zaščite na datotekah
Odstranitev zaščite na datotekah
d3mon3 ::
Zdravo
V Windows XP sem ustvaril 2 profila. V mojem imam datoteke, keatre sem zaradi varnosti zaklenil...Encrypt folder and files in this folder...in vse se je lepo obarvalo zeleno in drug uporabnik le teh ni mogel pregledovati.
Datoteke sem kopiral na zunanji disk, ker sem pa na isti računalnik namestil Windows 7, zdaj tu teh zaščitenih datotek ne morem odpreti in niti odstranit to zaščito.
Nisem vedel, da je treba datoteke prej od-zaščititi, da bi jih lahko tukaj(na Win7) pregledoval.
Pod samimi lastnostmi teh datotek pokaže ime uporabnika in ime računalnika pod katerim so se datoteke zaščitile in sem na ta isti računalnik v upanju ponovno namestil Windows XP, dal ime uporabnika isti in tudi ime računalnika sem poimenoval tako kot piše tam v lastnosti zaščitenih datotek in sem mislil, da bo to pomagalo in bom lahko zaščito odstranil in je ne morem
Sigurno obstaja neka rešitev za to in vas prosim za pomoč
LP
V Windows XP sem ustvaril 2 profila. V mojem imam datoteke, keatre sem zaradi varnosti zaklenil...Encrypt folder and files in this folder...in vse se je lepo obarvalo zeleno in drug uporabnik le teh ni mogel pregledovati.
Datoteke sem kopiral na zunanji disk, ker sem pa na isti računalnik namestil Windows 7, zdaj tu teh zaščitenih datotek ne morem odpreti in niti odstranit to zaščito.
Nisem vedel, da je treba datoteke prej od-zaščititi, da bi jih lahko tukaj(na Win7) pregledoval.
Pod samimi lastnostmi teh datotek pokaže ime uporabnika in ime računalnika pod katerim so se datoteke zaščitile in sem na ta isti računalnik v upanju ponovno namestil Windows XP, dal ime uporabnika isti in tudi ime računalnika sem poimenoval tako kot piše tam v lastnosti zaščitenih datotek in sem mislil, da bo to pomagalo in bom lahko zaščito odstranil in je ne morem
Sigurno obstaja neka rešitev za to in vas prosim za pomoč
LP
Yacked2 ::
Enkripcija obstaja z razlogom :)
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!
c3p0 ::
Pred reinstallom si pozabil backupirati certifikat, zato so datoteke izgubljene. Kar bi moral storiti:
http://www.online-tech-tips.com/compute...
http://www.online-tech-tips.com/compute...
String ::
d3mon3 ::
ŠE vedno upam, da bo en post, kjer bo nekdo rekel...ja da se...naredi to in to...upanje ne umre
pirat ::
Ce si datoteke kriptiral je edina moznost za dekripcijo le ta, ce si si takrat backupiral nekam na varno tudi svoj certifikat. Ce sedaj nov profile poimenujes z istim imenom, kot si ga imel na starem sistemu, je to se vedno drug uporabnik in posledicno nima dostopa do kriptiranih datotek. Ce pa si si takrat slucajno izvozil oz. backupiral certifikat, ki je bil povezan s tvojim starim uporabniskim imenom na XP (ob enkripciji, te je sistem na to sigurno opozoril), potem je mozno ta certifikat uvoziti v nov profil v win7 in dostopati do enkriptiranih datotek. Brez certifikata pa je zadeva zal 99,99999% nemogoca.
Machete ::
Potem se mora človek skoncentrirati na lovljenje certifikata.
Kakor sem bral in nekaj tudi sam uporabljal je veliko programov, ki omogočajo najti datoteke celo po formatu.
Če so podatki seveda sploh toliko vredni, če gre pa za datoteke, katerih izguba bi povzročila določeno finančno škodo, pa morda ni neumno dat diska profesionalcem, ki sicer niso poceni, da najdejo ta certifikat.
Smiselnost in svoje sposobnosti na tem področju pa najbolje pozna OP sam.
Kakor sem bral in nekaj tudi sam uporabljal je veliko programov, ki omogočajo najti datoteke celo po formatu.
Če so podatki seveda sploh toliko vredni, če gre pa za datoteke, katerih izguba bi povzročila določeno finančno škodo, pa morda ni neumno dat diska profesionalcem, ki sicer niso poceni, da najdejo ta certifikat.
Smiselnost in svoje sposobnosti na tem področju pa najbolje pozna OP sam.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()
solatko ::
Backup zadeve se vedno shranjuje nekriptane, je bolje dat disk pod geslo, da ne more nepooblaščen dostopat. Računalniki in OS-i se menjajo, stvari shranjene na diskih pa naj bi imele smisel nekaj let ali celo več. Kriptane stvari se brez originalnega postopka, s katerim so bile kriptane, ne da odklenit brez enormnih stroškov.
Delo krepa človeka
String ::
ŠE vedno upam, da bo en post, kjer bo nekdo rekel...ja da se...naredi to in to...upanje ne umre
Na žalost (naj me kdo popravi če se motim) je to vprašanje za miljon dolarjev in večno matematično slavo. Edina varjanta je nekako dobit certifikat. Upat da je nekje na disku in podatki niso prepisani čez.
solatko ::
Tudi v primeru, da se certifikat nahaja na disku, ga je nemogoče obnoviti. Podatki, ki se izvažajo kodirani, so ob menjavi sistema, diska, matične...., izgubljeni, če se certifikat pravilno ne izvozi, pred posegom ali sesutjem.
Razen res forenzične obnove podatkov, so vsi drugi (cenejši) načini neuspešni.
Morda ti poizkuša za šolski primer zadevo poštimat, kakšna institucija, ki se ukvarja z izobraževanjem bodočih forenzikov (seveda moraš tam koga poznati).
Kodiranje je namreč tako kot LOTO. Brez prave kombinacije ni dobitka.
Razen res forenzične obnove podatkov, so vsi drugi (cenejši) načini neuspešni.
Morda ti poizkuša za šolski primer zadevo poštimat, kakšna institucija, ki se ukvarja z izobraževanjem bodočih forenzikov (seveda moraš tam koga poznati).
Kodiranje je namreč tako kot LOTO. Brez prave kombinacije ni dobitka.
Delo krepa človeka
s6c-gEL ::
Izbrisal si win xp in na isti hdd/particijo namestil z win 7 ali imaš še win xp ?
Brez certifikata si mrzel.
Poskusi s tem orodjem:
http://www.elcomsoft.com/aefsdr.html
Brez certifikata si mrzel.
Poskusi s tem orodjem:
http://www.elcomsoft.com/aefsdr.html
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kje na disku je shranjen certifikat za bankoOddelek: Pomoč in nasveti | 20686 (18722) | technolog |
» | Internetno bančništvo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19688 (15374) | Tilen |
» | Povrnitev certifikataOddelek: Pomoč in nasveti | 6991 (6318) | germanistek |
» | cryptane datoteke WINxpOddelek: Pomoč in nasveti | 1384 (1186) | Mr.B |
» | Odkodiranje datoteke - NTFSOddelek: Pomoč in nasveti | 2069 (1400) | Loki |