Forum » Omrežja in internet » Netscout toži Gartnerja
Netscout toži Gartnerja
aleksander10 ::
Končno se je nekdo našel in jih toži zaradi zavajanja.
http://www.networkworld.com/article/246...
http://www.networkworld.com/article/246...
Aleksander
"A friend is someone who gives you total freedom to be yourself. (J.M.)"
SeMiNeSanja ::
Tile magični kvadranti so se rahlo izrodili. Kar je prvotno bilo zanimiva in informativna stvar, marsikdo sploh ni znal (pravilno) uporabiti, še manj pa je ljudjem jasno, kako sploh nastajajo.
Jaz že od nekdaj pridigam, da naj jih ljudje ne jemljejo kot 'sveto resnico', temveč zgolj kot preprost pregled nad tem, kdo je toliko pomemben v določeni kategoriji, da se z njim sploh splača ukvarjati.
Ko veš, kateri so ti igralci, pregledaš kako je z njihovo zastopanostjo na lokalnem trgu in črtaš tiste, za katere ne boš imel lokalne podpore.
Nato preveriš cene teh, ki so preostali na spisku in črtaš vse, kar bistveno presega tvoj proračun.
Kar je potem še preostalo pa zahtevaš demo, evaluacijo, naštudiraš uporabnost,... in si narediš svoj lastni magični kvadrant po SVOJIH kriterijih (ki pogosto nimajo popolnoma nič skupnega s kriteriji, ki jih uporablja Gartner!).
Jaz že od nekdaj pridigam, da naj jih ljudje ne jemljejo kot 'sveto resnico', temveč zgolj kot preprost pregled nad tem, kdo je toliko pomemben v določeni kategoriji, da se z njim sploh splača ukvarjati.
Ko veš, kateri so ti igralci, pregledaš kako je z njihovo zastopanostjo na lokalnem trgu in črtaš tiste, za katere ne boš imel lokalne podpore.
Nato preveriš cene teh, ki so preostali na spisku in črtaš vse, kar bistveno presega tvoj proračun.
Kar je potem še preostalo pa zahtevaš demo, evaluacijo, naštudiraš uporabnost,... in si narediš svoj lastni magični kvadrant po SVOJIH kriterijih (ki pogosto nimajo popolnoma nič skupnega s kriteriji, ki jih uporablja Gartner!).
aleksander10 ::
Se strinjam, zato me čudi, da se je takak tožba dogodila šele sedaj. To kar Netscout očita Gartnerju je dejansko "javna tajna" in so že vrabci čivkali.
Problem je, ker večino javne uprave in para državne firme gledajo samo te kvadrante in so sveto prepričane da Gartner pa ne "laže" oz. zavaja.
Se tudi strinjam, da dober gospodar sam naredi svoj kvadran, svoj izračun CAPEXa in OPEXa, lokalni support parnerja/vendorja,... in se glede na to odloči, a takih je zelo zelo malo, vsaj po mojih iskušnjah.
Problem je, ker večino javne uprave in para državne firme gledajo samo te kvadrante in so sveto prepričane da Gartner pa ne "laže" oz. zavaja.
Se tudi strinjam, da dober gospodar sam naredi svoj kvadran, svoj izračun CAPEXa in OPEXa, lokalni support parnerja/vendorja,... in se glede na to odloči, a takih je zelo zelo malo, vsaj po mojih iskušnjah.
Aleksander
sensei ::
Se strinjam, zato me čudi, da se je takak tožba dogodila šele sedaj.
Drugi so tožili že prej, pa je sodnik zavrnil kot neutemeljeno. Verjetno ni nč šokantnega, da te marketingarji hvaljo, če jim plačaš.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | FirewallaOddelek: Omrežja in internet | 7204 (2395) | somebody16 |
» | PFsense vs Sonic Wall (strani: 1 2 )Oddelek: Informacijska varnost | 18226 (14877) | Blisk |
» | i7 3770k + Nvidia do 1200€Oddelek: Strojna oprema | 1797 (1506) | Juzh |
» | Microsoft pobere 79 % vseh prodanih operacijskih sistemovOddelek: Novice / Operacijski sistemi | 11316 (9949) | PrimozR |
» | pomoč-xp ne zaznajo celega diskaOddelek: Strojna oprema | 795 (707) | mini-moris |