» »

Enak SSID na vseh wifi omrežjih

Enak SSID na vseh wifi omrežjih

ropo009 ::

Hi,

imam dva routerja, ki sta med seboj povezana s kablom. Prvi router
ima vklopljen dhcp, medtem ko je na drugem le ta izklopljen. Oba
routerja imata 2.4 in 5 GHz omrežji (hkrati).

Povezave lepo delujejo. Za vsak ssid sem nastavil svoje ime.

No, tukaj me zanima, ali lahko za vse ssid-e nastavim enako ime?

black ice ::

SSID _je_ ime omrežja.

One roaming caveat: As another commenter pointed out, there are definitely poorly engineered clients out there with poor roaming algorithms or thresholds, which don't actually roam when they should, and thus end up being too "sticky", staying on the first AP they joined well after they could have been getting better performance and reliability with another AP that they are now closer to. Sometimes it helps to force the client's Wi-Fi interface to rejoin the network when you notice that a client has stuck to the wrong AP. If you have a lot of these buggy clients, then using the same SSID for multiple APs might not work well for you; you might want to use different SSIDs so you can more easily monitor and control which AP your client is associated to.*

Citirano iz http://superuser.com/questions/122441/h...

Sem prebral.

Če ima mogoče kdo podobno postavljeno mrežo mi
lahko pove svoje izkušnje s poimenovanjem ssid.

black ice ::

Don't fix what ain't broken.

Mavrik ::

ropo009 je izjavil:

Sem prebral.

Če ima mogoče kdo podobno postavljeno mrežo mi lahko pove svoje izkušnje s poimenovanjem ssid.

Ja, imamo. Takole se gradijo tipična "roaming" omrežja v večjih prostorih (šole, faksi, etc.) - z večimi dostopnimi točkami pokriješ več prostorov brez da bi uporabniki to opazili. Vse kar moraš paziti je to, da so vsi APji nastavljeni identično kar se tiče varnosti - torej isti nivo WPA, ista ekripcija (AES, TKIP) in isto geslo. Smo v pisarnah porabili precej časa da smo pogruntali zakaj nam prenosniki zgubljajo omrežje pri istem SSIDju - eden od treh APjev je imel nastavljen TKIP+AES namesto samo AES za enkripcijski algoritem :)

To pa je bolj ali manj vse kar lahko narediš z domačo opremo - sklepam da raznih AeroHiveov in ostale opreme za velike wifije, ki podpirajo precej novih trikov doma nimaš :) Naprave se bodo same odločale kdaj bodo preklopile AP in po mojih izkušnjah do dela dobro.

V resnici sem imel veliko večje probleme z roamingom med 2.4GHz in 5GHz - z nekega razloga so ene naprave se na vsak način povezovale na 2.4GHz kljub temu da je 5GHz deloval boljše in hitrejše. Tako sem bil prisiljen ločiti SSIDje za 2.4 in 5 omrežje.
The truth is rarely pure and never simple.

tomi_m ::

Drži kar je rekel @Mavrik, dodal bi le, da vsakemu AP določi svojo frekvenco (channel) in sicer tako, da tista, ki sta fizično najbolj blizu imata največjo razliko med izbranima frekvencama. Sploh pa ne izbiraj sosednjih kanalov ampak npr samo lihe (1,3,5,7,9,11). Če imaš 3 APje izberi 1, 6 in 11.

pviran3 ::

Jaz imam isti SSID, je pa res, da če nosim prenosnik iz enega konca hiše na drugega, se včasih priklipi na slabši signal. Je pa fino, ker ni treba preklapljati, npr stream z interneta se mi ne prekine, ko se ruter zamenja.

Nastavil sem na en ssid za vsa 2.4 in drugega za vsa 5 GHz omrežja.

Je pa res, da so naprave trmaste in se večkrat nočejo preklopit na boljši signal.

de199 ::

če se ločuje 2.4ghz in 5ghz potem je to najbolje narediti tako, da imaš vedno 1 SSID, ki ima združeno 2.4 in 5ghz (za tablet, telefon je v večini primerov bolj pomembno, da si neprekinjeno povezan na omrežje kot pa hitrost prenosa...)

npr:
1. SSID (2.4 in 5ghz)
2. SSID (samo 5ghz)
3. SSID (2.4 in 5ghz omrežje za goste)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri router?

Oddelek: Kaj kupiti
382497 (520) geneticsunny
»