Forum » Pomoč in nasveti » vgradnja rama..rabim pomoč
vgradnja rama..rabim pomoč
WiseBear ::
danes sem kupil še 256mb rama(333mhz). pred tem sem mel 256mb(266mhz). mislil sem da ne bo nobenih problemov ko dodam še 256mb. ploščica je šla normalno v režo, pol vžgem računalnik. ko prešteva ram mi ga zazna 512mb. vse v redu si mislim. potem se zaganjajo nekam dolgo časa(plavo ozadj in napis dobrodošli). naenkrat se pojavi okno o oneki napaki, zdej se ne spomnim več točno kaj je pisalo. v glavnem je blo ko sem kliknil v redu več oken zaporedoma. v vsakem sporočilu je pisalo določeno mapo in kao da v njo ne more nič shranit in naj si izberem drugo mapo-kr neki.
pol resetiram vse skupi probam safe mode....dobim blue screen in od tam ne gre več naprej. v biosu sem nastavu ddr ram frequency na 266mhz. pol vržem nov ram ven, resetiram ..ponovno blue screen. hvala bogu sem pred 1 mesecom naredil ghost image in sem uspel obnoviti sistem s seveda 256mb rama noter.
zdej pa rabim pomoč; a bi mogu kaj posebej nastavljat ko dodam nov ram noter? Please help!
LP
pol resetiram vse skupi probam safe mode....dobim blue screen in od tam ne gre več naprej. v biosu sem nastavu ddr ram frequency na 266mhz. pol vržem nov ram ven, resetiram ..ponovno blue screen. hvala bogu sem pred 1 mesecom naredil ghost image in sem uspel obnoviti sistem s seveda 256mb rama noter.
zdej pa rabim pomoč; a bi mogu kaj posebej nastavljat ko dodam nov ram noter? Please help!
LP
WiseBear ::
priznam da ne vem kaj misliš? a ni čudno da se šele ob prihodu v winse pojavijo napake?
na tajminge se ne spoznam, v biosu mam za ram nastavljat neke čudne nastavitve(2T,2.5T ne k latency, que depth...).
Tega ne razumem: ko sem dal nov ram noter mi javi napako. Ok, ma potem bi moglo normalno delat, ko ga dam ven.Pa ne dela.Meni se pa kao windowsi sesujejo.
Please help ker glede teh ramov ne vem prou dosti.
LP
na tajminge se ne spoznam, v biosu mam za ram nastavljat neke čudne nastavitve(2T,2.5T ne k latency, que depth...).
Tega ne razumem: ko sem dal nov ram noter mi javi napako. Ok, ma potem bi moglo normalno delat, ko ga dam ven.Pa ne dela.Meni se pa kao windowsi sesujejo.
Please help ker glede teh ramov ne vem prou dosti.
LP
Trubadur ::
Hm,..kere firme maš rame?Učasih je sranje sam zarad tega k maš različne firme.Pa tut hitrost te bo jebala.Prodej ta star ram pa kup istaga 333-mhz kt si ga zdej kupu
Berite Thomasa!
Dead_Eye ::
ful mi je čudno kolko ljudi ima probleme z ramom... sicer pa provaj jih malo menjavat (slote... načeloma naj bi bil počasnejši ram v prvem slotu hitrejši pa v drugem/tretjem)
poglej če imaš slučajno CAS latency na 2 - dej na 2.5 al 3 ,...
če so timingi prehudi za ram se ponavadi winsi čudno obnašajo...
poglej če imaš slučajno CAS latency na 2 - dej na 2.5 al 3 ,...
če so timingi prehudi za ram se ponavadi winsi čudno obnašajo...
The one and only
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kje kupiti star RAM za prenosnik?Oddelek: Pomoč in nasveti | 4895 (4330) | Smukecc |
» | Kaj se zgodi če daš na isto plato dva različno hitra rama?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1043 (889) | nere |
» | Kok sem jaz neumen !Oddelek: Strojna oprema | 1821 (1252) | jest10 |
» | Keter RAM za Elite K7s5a - NujnoOddelek: Kaj kupiti | 1022 (938) | Cofko Cof |
» | Epox 8RDA+ // Athlon 1700+ // 256 PC2700 DDROddelek: Navijanje | 970 (798) | Jure2k |