» »

Problem s pogojem za pristop k izpitu

Problem s pogojem za pristop k izpitu

anja2652 ::

Zdravo,
nisem sigurna, če tale zadeva paše sem, tako da če ne, jo lahko premaknete drugam. Imam pa namreč problem glede pogoja za pristop k izpitu in me zanima, če se da zadevo še kako drugače rešiti. Sem pa študentka prvega letnika ekonomske fakultete v Lj.
Torej, problem je bil že pred časom pri enem predmetu v tem, da nisem predstavljala seminarske naloge s svojo skupino v marcu (bila sem na EVSu v tujini za marketing), predstavitev pa je bil pogoj, da se šteje da si to seminarsko opravil (seminarska pa je pogoj za pristop). Ker se datuma predstavitve nikakor ni dalo zamenjati, sem se naknadno s profesorico dogovorila, da naredim individualno seminarsko nalogo, ki bo štela kot pogoj, katero sem dokončala in vročila do roka, vključno še z individualno raziskovalno nalogo, katero sem vključila v seminarsko. Vmes sem oddala še eno domačo nalogo, ki predstavlja bonus točke. To je bilo en mesec pred izpitnim obdobjem, v tem vmesnem času profesorice nisem videla, ker sem bila odsotna iz drugih razlogov (prisotnost ni obvezna). Na koncu semestra je podala seštevek točk za vse študente, in pri meni je pisalo 5 točk od domače naloge plus 6 točk od seminarske (od možnih 20ih: 10 sama seminarska, 10 predstavitev). Torej sem predvidevala, da pogoj imam narejen. Šla sem prvič na izpit, in se mi je zdel smešno lahek, ampak sem ga padla. Sem se spet prijavila drugič na izpit, in me je poklicala na razgovor. Obakrat sem izpit pisala pozitivno, ampak se mi ne šteje, ker kao nimam pogoja za pristop? Kot razlog je navedla, da tema tiste individualne seminarske ni prava (jaz sem ji temo takrat predlagala sama in vem, kaj sem ji predlagala kot temo, s katero se je ona takrat strinjala, zato sem se te teme držala. Razlika med temama je pa v tem, da bi morala opisovati obnašanje zaposlenih, in ne potrošnikov, kar je bila prvotna tema) in pa da nisem naredila tiste prvotne skupinske seminarske (za katero sem ji pa že vsaj 4x povedala, zakaj ne, in to še celo preden sem šla v tujino med časom predstavitve). Je pa rekla, da mi je vseeno dala 6 točk za mojo seminarsko in 5 za nalogo, da bo vsaj za pogoj. Zakaj, če vseeno ne izpolnjujem pogoja? Zdaj pač res ne vem, a se lahko kar tako zmišljuje? Obakrat me je na izpitu tudi videla, ne vem zakaj mi ni omenila, zakaj sem sploh na izpitu, če kao pogoja nimam? Zdaj sva se pač dogovorile, da bom napisala še eno seminarsko in še eno zadevo, ki pa ju moram oddati en teden pred izpitnim rokom avgusta, in če ne bo dobro narejeno, grem lahko kar spet naslednje leto na izpit. In seveda, še enkrat moram avgusta na ta izpit. Zdaj me pa zanima, če kdo ve, v takem primeru se mi roki verjetno vseeno štejejo, kljub temu da pogoja nisem imela ane? In pa, a obstaja kakšna druga varianta kako se zadevo reši? Saj mi ne bi bil problem narediti še ene seminarske, ampak trapasto se mi zdi, da sem se dvakrat prijavila na izpit, in ga uspešno! tudi odpisala, vendar se mi ne šteje zaradi tega pogoja, pa tudi da sva se zmenile, kaj naj naredim glede tega pogoja, kar sem izpolnila, vendar pa je očitno prišlo do nesporazuma in kao ni dobro. Ima kdo kakšen nasvet kaj v tem primeru narediti?
Hvala in lp

black ice ::

Obrni se na referat, za takšne primere je hudičevo uporaben.

Sem razmišljala o tem, ampak me skrbi, da bi mi ženska to zamerila, da sem se obrnila na referat, in bi imela še težje pogoje, v primeru da mi izpita tako ali tako ne bi priznali :/

harmony ::

anja2652 je izjavil:

Sem razmišljala o tem, ampak me skrbi, da bi mi ženska to zamerila, da sem se obrnila na referat, in bi imela še težje pogoje, v primeru da mi izpita tako ali tako ne bi priznali :/

Ce imas ti prav, se nimas kaj sekirati.

Pa lepo korajzno.

lebdim ::

saj ni važno, ali si 1. letnik ... lepo pojdi v referat in vprašaj ...

black ice ::

anja2652 je izjavil:

Če na referatu kaj vprašaš nima kaj biti. Tudi v primeru, če vložiš pritožbo. Vložiš drugo in stopiš do dekana. Ne vidim razloga zakaj se ne bi postavila za svoj prav, če je res tako kot si napisala. Včasih se najde kakšen zatežen profesor, ki misli, da je alfa in omega, z veliko večino se da vse zmeniti brez večjih zapletov.

Če misliš vse skupaj požreti tudi prav, samo potem se ne jokat po forumih.

sandmat ::

torej si bila odsotna na obveznem zagovoru, prfoksa ti pogleda čez prste in ti da še eno priložnost, ampak se ti ni dalo it na 2 kavici do konca semestra, da pravilno usmeriš izdelek svoje druge priložnosti. Jaz bi na tvojem mestu požrl karkoli, stisnil rep med noge in naslednje leto pristopil h predmetu precej bolj vestno.

si šla na vpogled po prvem izpitu? čudi me, da si izpit padla in nisi opazila nikakršne anomalije pri točkah. V primeru, da nimaš pogojev za opravljanje, se ponavadi da 0/-1/NaN/karkoliPodpiraEŠtudent točk in ne neko ekskluzivno številko. Na podlagi tega si lahko sklepala, da je nekaj narobe.

glede ostalih stvari:
-za štetje rokov imaš eštudenta, kjer ti to eksplicitno piše (ali je bila VP, ali si padla. Glede na to, da si sama rekla, da si padla, se rok šteje kot porabljen, saj se VP zapiše na izpisu izpita/ocen).
-meni to nekako sumljivo zgleda, sploh, ker te en mesec ni bilo pri prfoksi. kako si oddala seminarsko? kakšna je bila korespondenca med vama? Valjda sta se pogovarjali, kdaj in kako bo to ocenjeno, sploh, če je to bilo znotraj epsilona izpitnega obdobja.

Obstajata dve možnosti: ali iščeš najlažjo pot in se ni izšlo (in mi ti ne želimo rečt "boga boga, grdi prfoksi"), ali pa je prfoksa res čudna (priznam, da me to sploh ne bi čudilo, glede na moje izkušnje s prfoksi iz EF, ki učijo na FRIju in jim ni jasen procentni račun, ki spada pod minimalni standard osnovne šole).

V vsakem primeru je slo-tech najbolj napačen forum za iskat odgovor. Imaš referat s 25 zaposlenimi, ki imajo vpogled v celoten postopek.

fosil ::

Če si imela pri seminarski samo 6 od 20, potem ti lahko to toliko zniža povprečje, da je na koncu negativna, tudi če si izpit pisala pozitivno.

Sicer pa je tvoj odnos do tega predmeta obupen, ni te na predstavitvi, nisi hodila na predavanja, ko si prvič padla na izpitu očitno nisi niti prišla na ogled, itd.
To opazijo tudi profesorji, ampak kljub temu si dobila kar nekaj možnosti za rešit zadevo in sedaj si dobila še eno možnost.
Pristopi k zadevi resno in se o stvareh pozanimaj vnaprej, ne potem ko je že vse mimo.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fosil ()

Že pri prvotnem dogovoru sem vedela, da ne bom dobila polnih 20 točk za seminarsko, ker je rekla, da predstavitve ne rabim delat, ampak samo naredim seminarsko (torej bi štelo 10 točk max). Kar se tiste predstavitve v marcu tiče je tako, da sem zvedla za odhod v tujino potem, ko sem v skupino že bila dodeljena in je datum bil že domenjen, za kar sem ji poslala tudi mail in obrazložila situacijo, in če se lahko ali termin naše skupine premakne, ali pa da grem v drugo skupino. Ker so bile vse skupine zapolnjene, termina pa ni hotela rpemakniti, je rekla, naj pridem k njej na razgovor, ko pridem nazaj iz tujine, kar sem tudi naredila. Domenile sva se vse ustno, in sem končni izdelek do roka dostavila do recepcije, kot dogovorjeno. Ob dogovarjanju mi je samo rekla, da moram seminarsko narediti, da se bo štelo kot pogoj, ni pa nič omenila, na kakšen način bo ocenjevala. Potem pa je kasneje nisem več videla, ker sem bila zaradi drugih obveznosti odsotna ob ponedeljkih, kadar ima predavanja, enkrat je pa pač zadeva tudi odpadla.
Objavila je samo seštevek točk iz semesterskega dela, bila sem pa nekje v povprečju, tako da sem mislila, da pogoj je. Prvič ko sem ruknila, sem ji poslala mail, če je možen vpogled, in rekla naj se najavim en dan prej pred govorilnimi urami za naslednji teden. Vmes je spremenila še uro govorilnih ur iz 15h na 11:30, kar pa ni imelo smisla, glede na to, da sem v tem času bila v službi in bi bilo fizično nemogoče priti v tistem času do faxa. Predpostavljala sem, da sem pač ruknila (ne bi bilo ne prvič ne zadnjič, na pogoj pa sploh pomislila nisem) in se ponovno prijavila na izpit. Smešno mi je, ker sem jo obakrat videla na izpitu, in mi ni rekla, da tam sploh ne bi smela bit. Se zavedam, da bi lahko bila precej bolj vestna, ampak na žalost pridejo tudi druge zadeve vmes, pa poznam kar nekaj oseb, ki ima probleme z njo, tako da nisem edina :) In ja, vem da mogoče ta forum ni pravi, ampak sem poskusila v primeru, če ima kdo kakšno podobno izkušnjo, kar pa nikoli ne škodi povprašat :)

cen1 ::

Na tvojem mestu bi pač naredil to seminarsko in izpit. Če ti ga je uspelo že opravit ne bi smel bit problem. Prva dva roka pa se ti dejansko ne smeta šteti kot opravljanje in to bi morala v referatu razčistit. Ne vem sicer kaj ti to pomaga.

Invictus ::

Spet ta razvajena študentska mularija.

Rok za zagovor skupinske seminarske je bil dan. Raje si šla pač nekam drugam. Zdaj pač nosi posledice.

Niso profesorji tam na EF da se bodo ukvarjali z vsakim študentom posebej, sploh pa ne z mularijo v prvem letniku.

Manjkaš na predavanjih, nato pa zahtevaš zase posebno obravnavo. Saj ti je šla na roke, ampak povsod je neka meja. Ignoriranje profesorjev te ne bo pripeljala do diplome. A misliš da bo ona letal za tabo?

Odloči se ali boš delala ali študirala. Oboje ponavadi ne gre, vsaj ne z 8 urnim delavnikom. Profesorju se ni prav nič treba prilagajati tvojemu urniku dela.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

lebdim ::

popolnoma se strinjam s komentarjem Invictusa ... odloči se: služba ali faks, oboje ne gre ...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fri-izpiti

Oddelek: Šola
4611309 (4049) acookook
»

Ponavljanje letnika na fakulteti

Oddelek: Šola
409944 (6446) A110
»