» »

Telefon z barometričnim višinomerom

Telefon z barometričnim višinomerom

lobo_feroz ::

Živjo,

v bližnji prihodnosti si bom kupil nov telefon (najraje Android), prav tako bi mi pa za v hribe prav prišel višinomer. Ideja je, da si kupim telefon z vgrajenim senzorjem pritiska.

Ima kdo kakšne izkušnje kako dobro se to obnese? Računam, da bi bil GPS v večini primerov izklopljen in bi tako baterija zdržala kar nekaj časa. Fino bi bilo tam nekje 3 dni ob minimalni uporabi in večino časa v offline načinu. Je to realistično za Android telefon?

Konkretno sem gledal xperia active ali pa mogoče xperia go, ki naj bi bila oba bolj odporna na udarce in vodo. Ima kdo izkušnje s katerim izmed teh telefonov? Kako je z morebitno dodatno baterijo in menjavo le-te na terenu?

Nikonja ::

Jaz imam SGS4 ki ima in barometer med 30 drugih senzorjev in če bi ga dal v airplane mode večino časa brez problema zdrži 3 dni. Dodatno baterijo dobiš za slabih 15 eur in je ni problem zamenjat. Ampak višino itak ne boš konstantno gledal, ko te zanima vklopiš gps pogledaš in izklopiš.

lobo_feroz ::

Hvala za odgovor. Uporabljaš tudi kakšno aplikacijo za meritev višine, ki uporablja samo barometer (in termometer) brez GPS-a? Ne vem kako je pri novejših sprejemnikih, ampak včasih je znalo kar precej trajat, da je GPS našel lokacijo. Brez pomoči mobilnega signala in pod kakšno steno najbrž ne gre tako hitro?

Sicer bi raje kaj manjšega in cenejšega kot je SGS4, po možnosti še da je telofon kaj bolj odporen na udarce. Čeprav ne vem kako je potem s temi robustnejšemi ohišji, da ni menjava baterije bolj komplicirana.

Martin Krpan ::

Res gre z A-GPS ali GPS + (nisem prepričan kako se mu reče) hitreje , vendar se da zdržati tudi samo z GPS. Signal ulovi tudi bolj slab GPS sprejemnik tam v približno treh minutah.
Upam , da veš da je potrebno barometrični višinomer zelo pogosto kalibrirati , sicer ti bo kazal še bolj nenatančno kot preko GPS.
Če želiš res robusten telefon z res dolgo avtonomijo se boš moral odreči androidu in vzeti kak "glupi" telefon kot npr. Samsung GP 2710 ali kakšen CAT 100.

Nikonja ::

Glej meni SGS4 dobi gps signal povprečno v 5-15 sekund, več traja edino če si mogoče nekjer med bloki ali v zelooo gostem gozdu. Kar se tiče dodatne baterije mogoče bi bilo boljše če bi vzel nekaj takega https://www.mimovrste.com/baterije-mobi... ker je bolj enostavno in praktično pa ti ni treba razdirat telefona. (daju se dobit tudi cenejše)
Samsung vem da ima SGS3, 4 in 5 v active verziji ampak nisem ziher če ima tudi SGS mini 3 in 4 tudi v active verziji. Za ostale telefone res ne znam.

lobo_feroz ::

Ok 5-15 sekund je res hitro, to bi res lahko samo po potrebi prižgal.

Glede kalibracije mi je jasno, ampak to ni problem. Vem da je z Androidom problem z avtonomijo, ampak par dni brez klicanja mi bo najbrž zadostovalo za veliko večino primerov, v vsakdanjem življenju pa bi raje imel smart phone.

Zaenkrat se nagibam k Xperia Go, ki sem ga medtem že na hitro sprobal pri kolegu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung Galaxy S5 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
9718075 (12140) bajsibajsi
»

Samsung galaxy s4 mini (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5413715 (9126) superb_
»

Nov telefon, razočaran nad nokio E6

Oddelek: Kaj kupiti
344227 (2804) fosil
»

Ali lahko reklamiram telefon, če ne izpolnjuje pričakovanj?

Oddelek: Mobilne tehnologije
193070 (2038) ttommy
»

GPS za na kolo

Oddelek: Mobilne tehnologije
224174 (3308) DaVidmar

Več podobnih tem