Forum » Problemi človeštva » Nove stranke 2014
Nove stranke 2014
Temo vidijo: vsi
PrihajaNodi ::
Skratka sem vesel z rezultatom. Cerar upam da obdrži hrbtenico in poštenje. SDS pa naj poskusi ko se bo stranka očistila agresivcev.
jype ::
vostok_1> Jype, čemu tak optimizem?
vostok_1> Saj vem, da podpiraš Cerarja, ampak nevem kaj pričakuješ.
Da lahko nadaljujem s svojim življenjem in delom, ne da bi se kdo pretirano vsajal, pa da lahko pričakujem spremembe na bolje. Enakopravnost gejev, legalizacijo manj škodljivih drog za rekreativno uporabo, resno gradnjo kolesarskih stez za vse tiste, ki nočemo delat gneče na cestah in, če bom imel srečo, socialno podporo tudi za tiste, ki bi radi delali, pa so jih do zdaj kaznovali z odvzemom socialne pomoči tisti hip, ko so se lotili kakršnegakoli dela. Na dolgi rok pa verjetno liberalizacijo trga dela, smiselno pokojninsko reformo in druge reči, ki jih pričakujem od LDS. Eh, pardon, od SMC.
PrihajaNodi> No soočenjih, samo kdo je kriv, Janez Janša, Janša, Janša. Alenka pa ima enake izpade, pogum, Janša in obratno.
No, saj Alenke ni volilo prav veliko ljudi, ane.
Da lahko nadaljujem s svojim življenjem in delom, ne da bi se kdo pretirano vsajal, pa da lahko pričakujem spremembe na bolje. Enakopravnost gejev, legalizacijo manj škodljivih drog za rekreativno uporabo, resno gradnjo kolesarskih stez za vse tiste, ki nočemo delat gneče na cestah in, če bom imel srečo, socialno podporo tudi za tiste, ki bi radi delali, pa so jih do zdaj kaznovali z odvzemom socialne pomoči tisti hip, ko so se lotili kakršnegakoli dela. Na dolgi rok pa verjetno liberalizacijo trga dela, smiselno pokojninsko reformo in druge reči, ki jih pričakujem od LDS. Eh, pardon, od SMC.
PrihajaNodi> No soočenjih, samo kdo je kriv, Janez Janša, Janša, Janša. Alenka pa ima enake izpade, pogum, Janša in obratno.
Ja tudi Nsi ne, pa to še vseeno ne pomeni da mi ju ne bo potrebno poslušati. Nevem sicer katera je hujša, nobena pa mi ni všeč.
dronyx ::
Upam da bo nova vlada zmogla dovolj politične volje in bo demontirala (SDS-ove) zasebne fakultete, ki se (če se ne motim) praktično v celoti financirajo iz javnega denarja! Ste morda videli, da bi oni odpirali kakšne vrhunske zasebne medicinske, strojne, računalniške fakultete? Samo neka megla, da se lahko javni denar pretaka v zasebne žepe nekih kvazi "predavateljev". Iz javnega denarja naj se financira javno šolstvo in poskrbeti je potrebno za njegovo kvaliteto, zasebne fakultete pa lahko delno iz javnega denarja, ampak samo v primeru, če ima družba interes za posamezno področje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
arnecan1 ::
Cerar se šele mora dokazati. Preživeti v politični areni ni lahko. Pahorju je kljub 20 letnemu udejstvovanju v politiki kot premierju prav sramotno spodletele.
Skratka, če ne bo pokazal odločnosti in spretnosti, če nima prirojenega političnega preživetja ter če ne bo imel sposobnih in iskrenih sodelavcev, mu bo spodletelo.
In nenazadnje, kako bo uspel svoje "uspehe" prodati javnosti in ali bo uspel sindikate ukrotiti ali ne. Tudi to bo štelo. Aja, pa kdaj bo Evropa izšla iz krize.
Če bo naredil 1000 km kolesarskih stez ali ne, to ne bo vplivalo na njegovo preživetje in uspehe.
Skratka, če ne bo pokazal odločnosti in spretnosti, če nima prirojenega političnega preživetja ter če ne bo imel sposobnih in iskrenih sodelavcev, mu bo spodletelo.
In nenazadnje, kako bo uspel svoje "uspehe" prodati javnosti in ali bo uspel sindikate ukrotiti ali ne. Tudi to bo štelo. Aja, pa kdaj bo Evropa izšla iz krize.
Če bo naredil 1000 km kolesarskih stez ali ne, to ne bo vplivalo na njegovo preživetje in uspehe.
arnecan1> Če bo naredil 1000 km kolesarskih stez ali ne, to ne bo vplivalo na njegovo preživetje in uspehe.
Seveda ne, ampak ker je pomemben del njegove usmeritve tudi ekološko razvojna naravnanost, se mi zdi, da bi znal biti eden tistih, ki razume, da se s 50 milijoni kolesarskih stez doseže bistveno večji učinek kot s 5 milijardami avtocest.
Seveda ne, ampak ker je pomemben del njegove usmeritve tudi ekološko razvojna naravnanost, se mi zdi, da bi znal biti eden tistih, ki razume, da se s 50 milijoni kolesarskih stez doseže bistveno večji učinek kot s 5 milijardami avtocest.
vostok_1 ::
vostok_1> Jype, čemu tak optimizem?
Sirijesly?
Od najhujše vrste kristjana (konvertita) pričakuješ, da bo podpru LGBTjevce?
Legalizacija rekreativnih drog?! Glej prejšnjo vrstico.
Gradnja kolesarskih stez...pretežno ni odvisna od državnega zbora.
Socialna pomoč za tiste, ki bi radi delali... socialna pomoč bo, na kredit in nesmiselno razporejena.
Liberalizacijo trga od zmerno do ekstremistične leve koalicije...full retard...you were saying?
Pokojninska rhefohma bo, bo že Kahl za to poskrbel. Vsi pa vemo, kako Kahl ne mara upokojencev.
LDS? Nč hudga, nisi dost falu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vostok_1 ()
vostok_1> Sirijesly?
Ja.
vostok_1> Od najhujše vrste kristjana (konvertita) pričakuješ, da bo podpru LGBTjevce?
Ja:
http://mirocerar.si/sl/stranka-mira-cer...
vostok_1> Legalizacija rekreativnih drog?! Glej prejšnjo vrstico.
Ja:
http://www.zdruzena-levica.si/program#p...
vostok_1> Gradnja kolesarskih stez...pretežno ni odvisna od državnega zbora.
Je:
Ja.
vostok_1> Od najhujše vrste kristjana (konvertita) pričakuješ, da bo podpru LGBTjevce?
Ja:
http://mirocerar.si/sl/stranka-mira-cer...
vostok_1> Legalizacija rekreativnih drog?! Glej prejšnjo vrstico.
Ja:
http://www.zdruzena-levica.si/program#p...
vostok_1> Gradnja kolesarskih stez...pretežno ni odvisna od državnega zbora.
Je:
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
bambam20 ::
Cerar se šele mora dokazati. Preživeti v politični areni ni lahko. Pahorju je kljub 20 letnemu udejstvovanju v politiki kot premierju prav sramotno spodletele.
Pahor ni mogel uspet, ker ni imel tako močne stranke in je moral delat velike kompromise pri sestavi vlade. Cerarju bo lažje.
Slovenija bi potrebovala veliko stez za kolesarje in motoriste. Potem bi se marsikdo raje peljal v službo s kolesom ali scooterjem.
vostok_1> Liberalizacijo trga od zmerno do ekstremistične leve koalicije...full retard...you were saying?
To je blo že na sporedu, ko je bil šef Pahor. SDS je bla takrat proti, pa NSi se je kregala sama s sabo. Cerar zdaj ne potrebuje nobenega od teh, pa kljub temu ni videt tak tip, da bi iz inata kontriral vsemu, kar bi ti dve stranki predlagali.
vostok_1> Socialna pomoč za tiste, ki bi radi delali... socialna pomoč bo, na kredit in nesmiselno razporejena.
Aha. Ko bom naslednjič potreboval jasnovidca, se bom obrnil nate. Kakšnega volilnega rezultata si si pa ti želel? Kaj si pričakoval od prihodnosti, če bi se na volitvah uresničilo, kar si si želel?
vostok_1> ekstremistične
http://www.sds.si/news/10328
Yup, full retard.
To je blo že na sporedu, ko je bil šef Pahor. SDS je bla takrat proti, pa NSi se je kregala sama s sabo. Cerar zdaj ne potrebuje nobenega od teh, pa kljub temu ni videt tak tip, da bi iz inata kontriral vsemu, kar bi ti dve stranki predlagali.
vostok_1> Socialna pomoč za tiste, ki bi radi delali... socialna pomoč bo, na kredit in nesmiselno razporejena.
Aha. Ko bom naslednjič potreboval jasnovidca, se bom obrnil nate. Kakšnega volilnega rezultata si si pa ti želel? Kaj si pričakoval od prihodnosti, če bi se na volitvah uresničilo, kar si si želel?
vostok_1> ekstremistične
http://www.sds.si/news/10328
Yup, full retard.
Zgodovina sprememb…
Ko bomo uredili stanovanja in službe mladini ter starejšim dosotjne pokojnine za 40 let dela, bomo se lotili še kolesarskih stez. Bom tudi sam zadovoljen, saj se več kot pol leta v službo vozim s kolesom. Pa še kam drugam. Pa še gradbeni sektor bomo zagnali.
Skratka, Cerar je v politiki nepopisan list, zato osebno ne upam nekaj napovedovati, kako bo uspešen. Dajmo mu možnost, tudi tisti, ki ga nismo volili. Na koncu koncev smo vsi v isti barki.
P.S.: Ne pričakujem, da bo za pravice gejev naredil kaj dosti več, kot prejšnje vlade. Dobili bodo to, kar jim pripada po trenutni zakonodaji, saj je velik zagovornik pravne države. Cerar je izvoljen krizni mandatar, v volilnem programu (ki ga nikdar ni pravzaprav izdal), po mojem nima zapisanih nekih radikalnih družbenih sprememb. Za kaj takega bi bilo potrebno izvoliti Kresalovo. Cerar se bo po mojem lotil sprememb v državni in javni upravi, sodstvu, gospodarske reforme. Če ne bo tako in bo izgubljal energijo za družbene prevrate namesto to, kar je (ne)obljubljal, bom presenečen. In razočaran.
@jype
Ne če bo imel papež kaj za rečt. Je pa res, da mamo kr modernega papeža.
Ok, i give you that. Morda se je prekristjanil because of vagina.
Ma tisto z Pahorjem je "it's complicated" razmerje. Dejansko so bile slabe reforme, ampak ok. Da SDS in NSi sodita nič manj kot 2 m pod zemljo pa mi ne rabiš posebej omenjat.
Kaj sem jaz pričakoval? Desno sredino. Ne bi pa imel nič proti, če je v parlamentu Združena Levica. Totalno napačna perspektiva, ampak so vsaj mladi ljudje not, nekateri tudi bistri.
Ne če bo imel papež kaj za rečt. Je pa res, da mamo kr modernega papeža.
Ok, i give you that. Morda se je prekristjanil because of vagina.
Ma tisto z Pahorjem je "it's complicated" razmerje. Dejansko so bile slabe reforme, ampak ok. Da SDS in NSi sodita nič manj kot 2 m pod zemljo pa mi ne rabiš posebej omenjat.
Kaj sem jaz pričakoval? Desno sredino. Ne bi pa imel nič proti, če je v parlamentu Združena Levica. Totalno napačna perspektiva, ampak so vsaj mladi ljudje not, nekateri tudi bistri.
vostok_1> Je pa res, da mamo kr modernega papeža.
You wouldn't believe it if I told you:
http://www.bbc.com/news/uk-28282323
vostok_1> Desno sredino.
Ja, kje pa pri nas to dobiš? Saj nimamo nobene stranke, ki bi zastopala to politično opcijo.
vostok_1> Totalno napačna perspektiva,
Čemu? Meni se zdijo na mestu. Morda malce romantični, ampak anarholiberalni, pa zaradi tega nič manj solidarni.
You wouldn't believe it if I told you:
vostok_1> Desno sredino.
Ja, kje pa pri nas to dobiš? Saj nimamo nobene stranke, ki bi zastopala to politično opcijo.
vostok_1> Totalno napačna perspektiva,
Čemu? Meni se zdijo na mestu. Morda malce romantični, ampak anarholiberalni, pa zaradi tega nič manj solidarni.
Zgodovina sprememb…
jype> You wouldn't believe it if I told you:
Napredek, vsekakor
http://mashable.com/2014/07/13/pope-fra...
jype> Ja, kje pa pri nas to dobiš? Saj nimamo nobene stranke, ki bi zastopala to politično opcijo.
Mam par idej. Logično, niso pretirano manj romantične, ampak je plausible scenarij.
jype>Čemu? Meni se zdijo na mestu. Morda malce romantični, ampak anarholiberalni, pa zaradi tega nič manj solidarni.
Svoje stališče so zagotovo solidno predstavli, ampak če še skandinavci ne volijo take ekstremneže pol veš kolk so mimo.
Anarholiberalni? Haha, the irony.
Napredek, vsekakor
http://mashable.com/2014/07/13/pope-fra...
jype> Ja, kje pa pri nas to dobiš? Saj nimamo nobene stranke, ki bi zastopala to politično opcijo.
Mam par idej. Logično, niso pretirano manj romantične, ampak je plausible scenarij.
jype>Čemu? Meni se zdijo na mestu. Morda malce romantični, ampak anarholiberalni, pa zaradi tega nič manj solidarni.
Svoje stališče so zagotovo solidno predstavli, ampak če še skandinavci ne volijo take ekstremneže pol veš kolk so mimo.
Anarholiberalni? Haha, the irony.
Utk> Profesor prava bo rešil državo? Resno?
It worked for United States.
Who? Obama? Are you joking?
http://nedoblog.ru/wp-content/uploads/2...
chironex ::
Mene pa tele volitve dejansko žalostijo. Večino je dobil nekdo, ki je bil na soočenjih skrajno medel, 20% ljudi še vedno ni dojelo, da so lahko samo srečni da se je eno barabo zaprlo, da jih je pa treba še precej. 5% še vedno misli, da jih bo vera rešila. Bah.
Je bil pa absolutna miss fotogeničnosti volitev tista jokica od SDS... obnašajo se kot majhni otroci. Ko jih dobijo, da kradejo bombone v trgovini se zaprejo v sobo in zaloputnejo z vrati potem pa v jok. In to naj bi bili odrasli ljudje. No saj morda zato potrebujejo očeta Janeza.
Je bil pa absolutna miss fotogeničnosti volitev tista jokica od SDS... obnašajo se kot majhni otroci. Ko jih dobijo, da kradejo bombone v trgovini se zaprejo v sobo in zaloputnejo z vrati potem pa v jok. In to naj bi bili odrasli ljudje. No saj morda zato potrebujejo očeta Janeza.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: chironex ()
vostok_1> ampak če še skandinavci ne volijo take ekstremneže pol veš kolk so mimo.
Kako pa naj skandinavci volijo slovensko mularijo?
arnecan1> Who? Obama? Are you joking?
Nope: http://www.vox.com/2014/4/14/5614180/co...
chironex> Večino je dobil nekdo, ki je bil na soočenjih skrajno medel,
Hvala bogu, da se je končno našel kdo, ki ga ni strah rečt "te reči so zapletene, bomo preštudiral", namesto da se poskuša delat pametnega.
Kako pa naj skandinavci volijo slovensko mularijo?
arnecan1> Who? Obama? Are you joking?
Nope: http://www.vox.com/2014/4/14/5614180/co...
Hvala bogu, da se je končno našel kdo, ki ga ni strah rečt "te reči so zapletene, bomo preštudiral", namesto da se poskuša delat pametnega.
To je ena plat medalje. Druga plat je pa, da je ideja volitev, da si pogledaš za kaj se stranke zavzemajo in izbereš tisto, ki je najbližje tvojim interesom. Tega se pri Cerarju ni dalo, ne samo to, zavestno je to sabotiral in SAMO zato ga nisem volil. Se še vedno bojim, da kakšen Golubič skoči izza vogala.
Zgodovina sprememb…
Mene to ne skrbi. Cerar bo, če je resnično preudaren, kot poskuša prikazat, naloge zaupal tistim, ki so jih sposobni opraviti.
Njegove dejanske programske usmeritve bodo itak pretežno odvisne od koalicije, ki se bo sestavila. Upam, da bodo še vedno liberalni.
Njegove dejanske programske usmeritve bodo itak pretežno odvisne od koalicije, ki se bo sestavila. Upam, da bodo še vedno liberalni.
Mene to ne skrbi. Cerar bo, če je resnično preudaren, kot poskuša prikazat, naloge zaupal tistim, ki so jih sposobni opraviti.
Samo to je dejansko skregano z bistvom demokracije. Kakšna vlada ljudstva je to, da si izberejo predstavnika, za katerega niti ne vejo kaj bo delal. Groza me je naslednjih volitev, ko bodo VSE stranke potegnile tako logiko. Na podlagi česa bomo pa potem volili? Kako lep je? Kakšne znamke ima obleko? Ali ima šarmanten glas? Groza.
Zgodovina sprememb…
Eden izmed njih je Dr. Dobovšek. Če bi imel staro gardo LDS bi bila to katastrofa, ne glede na to da je Cerar.
Okapi ::
Jaz moram priznati, da mi profesorji, ki poleg redne službe še dve plači na mesec zaslužijo s (premalo) obdavčenim honorarnim delom, niso pri srcu.
Sicer pa, prvi test bo sestava koalicije in takoj za tem seznam ministrov. Bomo videli, kaj bo uspel pokazati.
O.
Sicer pa, prvi test bo sestava koalicije in takoj za tem seznam ministrov. Bomo videli, kaj bo uspel pokazati.
O.
Ne vem no, kaj se še mora zgoditi, da bodo ljudje uvideli, da liberalizem ni prihodnost. Še par kriz?
Par ljudi bo bogatejših, srednji razred pa bo izginil. To je liberalizem.
Potem pa res rajši vidim na oblasti klasično levico ala Židan.
Smrekar1 ::
Samo to je dejansko skregano z bistvom demokracije. Kakšna vlada ljudstva je to, da si izberejo predstavnika, za katerega niti ne vejo kaj bo delal. Groza me je naslednjih volitev, ko bodo VSE stranke potegnile tako logiko. Na podlagi česa bomo pa potem volili? Kako lep je? Kakšne znamke ima obleko? Ali ima šarmanten glas? Groza.
Rekel bi, da se konkreten odstotek volivcev odloči točno tako, ne glede na program.
Saj ti ne moreš programa uresničevati "z glavo skozi zid" pač pa se prilagajaš razmeram. Je pa jasno da ne bo zapisal odpuščanje javnih uslužbencev.
arnecan1> Ne vem no, kaj se še mora zgoditi, da bodo ljudje uvideli, da liberalizem ni prihodnost. Še par kriz?
Nobenega liberalizma ne vidim. Ni niti enakopravnosti, niti spoštovanja vseh ostalih človekovih pravic, namesto da bi se potencial najboljših ljudi kar najbolj olajšalo izkoristit, se s konzervativnimi omejitvami, ki izhajajo iz obscene, nasilniške tradicije, tepta pravice in možnosti vseh tistih, ki bi lahko sicer zgradili daleč, daleč boljši jutri.
Smrekar1> Rekel bi, da se konkreten odstotek volivcev odloči točno tako, ne glede na program.
No ja, Cerar je, podobno kot Janković na prejšnjih volitvah, trenutno zmagal predvsem z "NE JJ" nalepko, IMO.
Nobenega liberalizma ne vidim. Ni niti enakopravnosti, niti spoštovanja vseh ostalih človekovih pravic, namesto da bi se potencial najboljših ljudi kar najbolj olajšalo izkoristit, se s konzervativnimi omejitvami, ki izhajajo iz obscene, nasilniške tradicije, tepta pravice in možnosti vseh tistih, ki bi lahko sicer zgradili daleč, daleč boljši jutri.
Smrekar1> Rekel bi, da se konkreten odstotek volivcev odloči točno tako, ne glede na program.
No ja, Cerar je, podobno kot Janković na prejšnjih volitvah, trenutno zmagal predvsem z "NE JJ" nalepko, IMO.
Zgodovina sprememb…
Glugy ::
Združena levica zelo verjetno ne bo v vladi. Verjetno bo do neke mere podobna SNS-u ki ni nikoli bil v vladi je pa vedno direktno opozarjal na napake. Mislm pa da če bi bil Cerar pameten bi v koalicijo povabil ZaB in DeSuS. Torej eno levo in eno desno stranko. Mislm da bi bila sredinska koalicija najboljša za gospodarstvo in socialo. To dvoje kar Slovenija rab.
Rekel bi, da se konkreten odstotek volivcev odloči točno tako, ne glede na program.
Absolutno se strinjam, samo Cerar je pa to zdaj standardiziral. Boš videl naslednje volitve, nobena stranka ne bo ničesar več povedala.
arnecan1> Par ljudi bo bogatejših, srednji razred pa bo izginil. To je liberalizem.
Nonsense.
Liberalism is a political philosophy or worldview founded on ideas of liberty and equality.
Liberalism @ Wikipedia
Nonsense.
Liberalism is a political philosophy or worldview founded on ideas of liberty and equality.
Liberalism @ Wikipedia
No ja, Cerar je, podobno kot Janković na prejšnjih volitvah, trenutno zmagal predvsem z "NE JJ" nalepko, IMO.Niti ne toliko "ne JJ" kot "ne vse stare stranke".
O.
Glugy> Torej eno levo in eno desno stranko.
Kje je pa kakšna desna stranka?
Okapi> Niti ne toliko "ne JJ" kot "ne vse stare stranke".
SMC se niti ideološko, niti filozofsko, niti kako drugače ne razlikuje od LDS. Običajna zmerna sredinska stranka, ki zaradi družbeno liberalnih usmeritev velja za levo.
SMC se niti ideološko, niti filozofsko, niti kako drugače ne razlikuje od LDS. Običajna zmerna sredinska stranka, ki zaradi družbeno liberalnih usmeritev velja za levo.
Zgodovina sprememb…
SMC se niti ideološko, niti filozofsko, niti kako drugače ne razlikuje od LDS.Taka so vsaj pričakovanja volilcev, ker dejansko se nič konkretnega o tej stranki ne ve.
LDS je gradila na slavni preteklosti ZSMS, punkerjev, RŠ-a, Mladine in Tribune. Potem je šlo pa počasi navzdol.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
svecka ::
Mene pa tele volitve dejansko žalostijo. Večino je dobil nekdo, ki je bil na soočenjih skrajno medel, 20% ljudi še vedno ni dojelo, da so lahko samo srečni da se je eno barabo zaprlo, da jih je pa treba še precej. 5% še vedno misli, da jih bo vera rešila. Bah.
Mene bolj žalosti slaba volilna udeležba. 49% če se ne motim. Glasovanje odraža v bistvu manjšinsko voljo ljudstva.
To je ena plat medalje. Druga plat je pa, da je ideja volitev, da si pogledaš za kaj se stranke zavzemajo in izbereš tisto, ki je najbližje tvojim interesom. Tega se pri Cerarju ni dalo, ne samo to, zavestno je to sabotiral in SAMO zato ga nisem volil. Se še vedno bojim, da kakšen Golubič skoči izza vogala.
Golobič ne bo skočil, bosta pa skočila Kresalka in Senica. Ko se je ustanovila stranka Mira Cerjarja, so na 24ur predvajali posnetek skupinskega slikanja stranke. In v ozadju sem videl Kresalko in Senico, kako se nasmihata. In glede na to da je imel Cerar v starih časih tudi posle z obema...se nam slabo piše, pač spet stare barabe v ozadju.
Okapi> Taka so vsaj pričakovanja volilcev, ker dejansko se nič konkretnega o tej stranki ne ve.
Razen tega, da so bili glavni kadri, ki bodo zasedli pomembne položaje, prej v LDS.
svecka> se nam slabo piše, pač spet stare barabe v ozadju.
Sicer drži, da so stare barabe, ampak niso pa nesposobne barabe. Če te barabe spravijo skozi nujno potrebne reforme in se vsaj malce vzdržijo pri podkupovanju in drugih sumljivih rečeh, je to odlično.
Razen tega, da so bili glavni kadri, ki bodo zasedli pomembne položaje, prej v LDS.
svecka> se nam slabo piše, pač spet stare barabe v ozadju.
Sicer drži, da so stare barabe, ampak niso pa nesposobne barabe. Če te barabe spravijo skozi nujno potrebne reforme in se vsaj malce vzdržijo pri podkupovanju in drugih sumljivih rečeh, je to odlično.
Zgodovina sprememb…
Razen tega, da so bili glavni kadri, ki bodo zasedli pomembne položaje, prej v LDS.Ja, tisti, ki so prišli k LDS takrat, ko je bila ta najmočnejša stranka. Jaz se ne bi preveč hvalil z njimi. Nobenega eldeesovskega prvoborca ne vidim med Cerarjevci. (je pa res, da nisem prav natančno gledal)
Zgodovina sprememb…
P.S.: Zanimivo, kdo se je danes najbolj veselil dobrega rezultata ZL.
http://www.slovenskenovice.si/sites/slo...
Okapi> Nobenega eldeesovskega prvoborca ne vidim med Cerarjevci.
Sej ga ne rabiš, rabiš sposobne pravnike, ki znajo nardit koherentne reforme.
Pa v koaliciji bodo očitno tud otroci socializma.
arnecan1> P.S.: Zanimivo, kdo se je danes najbolj veselil dobrega rezultata ZL.
Ja, vsi anarholiberalci smo se ga, konzervativci pa v jok in na drevo, ker otroci v šolah ne bodo več mogli kar od sošolcev kupovat marihuane.
Sej ga ne rabiš, rabiš sposobne pravnike, ki znajo nardit koherentne reforme.
Pa v koaliciji bodo očitno tud otroci socializma.
arnecan1> P.S.: Zanimivo, kdo se je danes najbolj veselil dobrega rezultata ZL.
Ja, vsi anarholiberalci smo se ga, konzervativci pa v jok in na drevo, ker otroci v šolah ne bodo več mogli kar od sošolcev kupovat marihuane.
Zgodovina sprememb…
Glugy> Torej eno levo in eno desno stranko.
Alenka Bratušek je več "desnih" zakonov sprejela kot pa SDS.
Žal pa je bila zmaga premajhna, da bi prisilila Cerarja v koalicijo z njimi. :( Vse kar so izpostavili je verjetno neizvedljivo, vendar pa ne bi bilo slabo, če bi imeli SMC coklo, ki bi jim preprecevala neoliberalistične ukrepe.
Zgodovina sprememb…
IcEk` ::
Torej, volitve so za nami. Kaksna je vasa napoved koalicije?
SMC + SD + ZaAB + ZL bi rekel sam.
SMC + SD + ZaAB + ZL bi rekel sam.
Morte računat da je Cerar rekel da bo poskušal zaupanje v državo vzpostavt in da noče na vsak način rušit dela prejšnje vlade. Torej jz mislm tkole da bo on sestavil SMC+ZaB+Desus(ker jim je treba obljubt sam za pokojnine regres ..v glavnm nč kej pretirano problematičnega, drugje so prilagodljivi). Načeloma rab dobit 45 stolčkov tako da vsaj 9 jih rab dobit. Oziroma 7 če šteješ da bo prijazen do manjšin (2 predstavnika manjšine).
Če bi hotu največ lagodnosti doma bi šel verjetn z Desusom v koalicijo in imel 48 predstavnikov, če bi hotel največ lagodnosti na tuje bi šel z NSi bi jih imel 47 pa ne bi imel težav z Evropo ker so NSi tako ali tako čist ekonomsko liberalni.
Če bi hotu največ lagodnosti doma bi šel verjetn z Desusom v koalicijo in imel 48 predstavnikov, če bi hotel največ lagodnosti na tuje bi šel z NSi bi jih imel 47 pa ne bi imel težav z Evropo ker so NSi tako ali tako čist ekonomsko liberalni.
Precej sigurno bo koalicija SMC + SD + Desus + ZAB. Udobna večina 56 poslancev. ZL bo konstruktivna opozicija, NSi bo navadna opozicija, SDS pa nekonstruktivna opozicija.
O.
O.
Zgodovina sprememb…
"Precej sigurno bo koalicija SMC + SD + Desus + ZAB. ZL bo konstruktivna opozicija, NSi bo navadna opozicija, SDS pa nekonstruktivna opozicija.
O."
SDS bo v vsakem primeru destruktivna opozicija :)
O."
SDS bo v vsakem primeru destruktivna opozicija :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Cerar ni več predsednik vlade! (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 45680 (38921) | Jupito |
» | EU volitve 2014 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Problemi človeštva | 73977 (67371) | nevone |