Forum » Omrežja in internet » Linksys WRTL54GL + dd-wrt povezan preko siol modema(static ip))
Linksys WRTL54GL + dd-wrt povezan preko siol modema(static ip))
kumby ::
Zdravo.
Vem da je že o tem napisanega veliko, sem prebral že veliko postov na forumu pa še nisem našel rešitve.Doma imamo siolov model, na katerem imam vpisan svoj statični ip naslov.Vsi računalniki so priklopljeni preko kabla, tako da nastavim na svakem računalniku svoj ip,da je direktno prikloplen na statični ip. Sedaj pa sem potegnil kabel v drugo hišo-cca 20m vstan. Tam bi želel imeti linksys wrt54gl, ki bi signal odajal brezžično.Na linksysa sem namestil dd-wrt firmware, zdaj pa me zanima kako moram nastavit na dd-wrt, da bo zadeva delovala. Sem nekaj poskušal pa še vedno ne gre.Prosim za pomoč
Vem da je že o tem napisanega veliko, sem prebral že veliko postov na forumu pa še nisem našel rešitve.Doma imamo siolov model, na katerem imam vpisan svoj statični ip naslov.Vsi računalniki so priklopljeni preko kabla, tako da nastavim na svakem računalniku svoj ip,da je direktno prikloplen na statični ip. Sedaj pa sem potegnil kabel v drugo hišo-cca 20m vstan. Tam bi želel imeti linksys wrt54gl, ki bi signal odajal brezžično.Na linksysa sem namestil dd-wrt firmware, zdaj pa me zanima kako moram nastavit na dd-wrt, da bo zadeva delovala. Sem nekaj poskušal pa še vedno ne gre.Prosim za pomoč
AmokRun ::
Na linksysu nastavi ip na 192.168.1.2 (or. tako, da bo na istem subnetu kot modem), izklopi wan in dhcp server. Kabel iz modema pa priklopiš na linksysov lan port (tisti, ki so označeni od 1 do 4). Wan oz. internet port na linksysu pustiš prazen.
Pa linksys mora biti v router mode. V Setup > Advanced Routing, operating mode nastvaiš na router.
Pa linksys mora biti v router mode. V Setup > Advanced Routing, operating mode nastvaiš na router.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AmokRun ()
kumby ::
Hvala za pomoč.Sem uredil tako kot si napisal in zadeva že deluje.Zanima me, koliko naj nastavim moč oddajanja routerja, da bo neka normalna vrednost.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Innbox v50 in ruter - volume 2Oddelek: Omrežja in internet | 3249 (2703) | mayne |
» | Telekom Sinope + wrt610nOddelek: Omrežja in internet | 1342 (1140) | Daniel |
» | Windows update nedosegljiv zaradi menjave Siolovega modemaOddelek: Programska oprema | 4821 (4489) | Barti |
» | Wirelles router in dodatna dostopna točkaOddelek: Omrežja in internet | 3950 (3151) | Alex3oo4 |
» | Povezava med dvema routerjema in wirelessOddelek: Omrežja in internet | 3308 (3016) | ali3n |