» »

Potovanja po svetu

Potovanja po svetu

1
2
»

Ice-Heki ::

St235 je izjavil:

Spanja v šotoru ob avtu oziroma v avtu ti ne priporočam. Sploh v bližini turustičnih krajev obosta zelo hitro dobila kazen.


Mi smo v Španiji precej prespali med nasadi za cesto. Zapelješ s ceste med nasad in greš spat. Je pa res, da je zjutraj fino, če vstaneš ob normalni uri in ne šele sredi dneva :) Poleg tega smo ugotovili, da so v mestih najboljša mesta za spanje pred pokopališči. Tam je ponavadi mir, ponoči se nihče ne sprehaja ... velja pa isto pravilo - fino se je zbuditi zjutraj, ker potem začnejo ljudje prihajati na pokopališče in te vsi gledajo.

eric_cartman ::

Drugače je bilo spanje mišljeno predvsem v avtokampih. In nekdo je napisal, da so počivališča v Franciji npr. zelo dobro urejena in da lahko tam brez problema spiš.

Free Bird ::

Zelo zanimiva tema, tudi sam rad potujem, bil sem pa že na Hrvaškem, Bosni, Črni Gori, Avstriji, Nemčiji, Slovaškem, Češkem, Belgiji, Franciji in Luksemburgu.
Hum, pri meni je edin problem ta, da nimam ravno neke družbe, ki bi bila za take zadeve zainteresirana tako kot jaz. Potuje mogoče kdo od vas sam? Kako se kaj obnese? Sem pa bolj za nahrbtnik na rame in gremo. Me pa privlači bolj srednja in vzhodna, tudi južna Evropa, pa tudi vzhod Azije me mika. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Free Bird ()

Arctander ::

Potuje mogoče kdo od vas sam? Kako se kaj obnese?


Super. Nikomur se ni treba prilagajati, razmere pa te prisilijo, da navežeš več stikov z domačini, kot bi jih, če bi potoval v družbi. Seveda če potuješ v lastni režiji.

Flea ::

Free Bird je izjavil:

Zelo zanimiva tema, tudi sam rad potujem, bil sem pa že na Hrvaškem, Bosni, Črni Gori, Avstriji, Nemčiji, Slovaškem, Češkem, Belgiji, Franciji in Luksemburgu.
Hum, pri meni je edin problem ta, da nimam ravno neke družbe, ki bi bila za take zadeve zainteresirana tako kot jaz. Potuje mogoče kdo od vas sam? Kako se kaj obnese? Sem pa bolj za nahrbtnik na rame in gremo. Me pa privlači bolj srednja in vzhodna, tudi južna Evropa, pa tudi vzhod Azije me mika. :)

Sam sem šel na krajšo potovanje v Anglijo sam in moram reči, da je bilo super. Delaš tisto kar ti paše, nič te ne drži nazaj, pa še dosti bolj si fleksibilen za neko prenočišče.

Arctander ::

eric_cartman je izjavil:

in nekdo je napisal, da so počivališča v Franciji npr. zelo dobro urejena in da lahko tam brez problema spiš.


Jaz bi se zaradi varnosti izogibal spanju na počivališčih ob glavnih tranzitnih poteh Italija - Španija. Predvsem v širši okolici Marseilla. Bolje je zaviti v kakšno vas, iti zvečer v lokalno krčmo kaj popiti in vprašti krčmarja, če dovoli prespati na njegovem parkingu. Ko smo potovali z avtodomom se nam je to vedno dobro obneslo. In še izveš marsikaj uporabnega (kje se da najceneje kupiti hrano, kaj se splača ogledati, kje so kolesarske poti ...). Edino vsaj eden mora vsaj za silo znati francosko. Z angleščino, sploh na podeželju, ne prideš nikamor.

Kaboom ::

Djuro je izjavil:

Mene zanima, kako izberete motele v katerih spite (recimo EU).
Z družino (dva froca 9 in 7) gremo julija v Pariz. Tam že imamo za en teden rezerviran apartma, ampak ne bi radi šli v enem šusu do tja in nazaj, temveč vmes kje prespali. Ena varianta, da gremo gor čez avstrijo in nemčijo (si še kej pogledamo), nazaj pa prek švice. Čeprav za slednjo pravijo da je tolk draga da se ne splača.


avstrija, nemcija in tudi svica imajo precej razsirjene "gasthause". s kaksne magistralke ob turisticnih lokacijah bojo vedno oznacene. bed and breakfast stil nocitve - vedno super izkusnje. svica se splaca, ker je prelepa. meni definitivno prelepa gorovja napram nemski strani regije kjer so vecinoma ravna polja. vnaprej preveri na bookit.com in booking.com za tiste datume, ko potujete in lokacije. da dobis primerjavo koliko stane hotel in koliko bi te stal b&b in da te ne poskusa kdo namazat s "posebno" ceno
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

MIHAc27 ::

To z pokopališči smo tudi mi ugotovili :)

V Franciji sem bil osebno malce razočaran z postajališči. Sem tudi jaz prebral da jih je ogromno.... pa jih nisem kaj dosti zasledil.

Pa iz glavnih cest se splača zaviti dol. Ni vraga da že samo kak km ali dva ne najdeš primernega prostora. Vzame 5 minut, spanec bo pa bolj miren ker ne bo hrupa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MIHAc27 ()

terezijslo ::

Pozdravljeni,

ne bi rad odpiral nove teme glede potovanj in bom kar tukaj vprašal.
Torej na spletni strani 1nadan http://1nadan.si/ponudbe/Potovanja sem zasledil ponudbo za potovanja v turčijo za 149 € in to skupaj z letalsko karto.
A je kdo že koristil njihove ponudbe za potovanja ali v katere tuje kraje. Videl sem tudi, da imajo velikokrat tudi ponudbe za barcelono itd.
Zanima me, če je kdo že tako potoval in kakšne so njegove izkušnje.

St235 ::

Osebno ne potujem z agencijami so pa z Nikal travel dvakrat potovali starši in so dobili to kar je bilo obljubljeno za zelo dober denar. Mislim, da jih je teden dni prišel okrog 350-400EUR (hrana, vstopnine, napitnine...). Se pa hvalijo kot specialisti za turkijo in kar se cene tiče so izjemno konkurenčni, če ti seveda sede potovat s turistično agencijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

martincek1 ::

Obstaja kakšna pregleda spletna stran, kjer se da hitro videti okvirne budgete za določeno destinacijo? Naprimer: Sejšeli - low budget (hostel, hrana, prevozi, najem skuterja... - xxx evrov/dolarjev), Dubaj - normal budget (hotel, hrana v restavracijah, taksiji...), Grčija - all inclusive(naveden hotel, izkušnje...) itd. Zaželjena tudi kakšna kombinacija s forumom. Ponavadi brskam po forumih in iščem kakšnega pogumneža, sigurno obstaja kakšna dobra stran?

kuglvinkl ::

Lonely planet imaš dnevne budgete.
Your focus determines your reallity

VolkD ::

Iščem sopotnika

V tem mesecu ali najkasneje začetek naslednjega iščem sopotnika za roadtrip po Balkanu. Točnega plana kam in kako ni. Čas starta, trajanje in vse ostalo je stvar dogovora. Če bo volje in energije gremo vse do Črnega morja. Odvisno od dogovora. Stroške delimo.
Med potovanjem bo seveda tudi nekaj iskanja geocache zakladov. Tehnike bo dovolj. Namen je tudi objaviti potopis. Avto je Opel Astra karavan.

Kontakt tukaj ali na ZS.
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

potovanje - zda (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
678951 (3959) GupeM
»

Potovanje in spanje za študentski žep

Oddelek: Loža
152295 (1729) Ice-Heki
»

Potovanje v New York ali San Francisco? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10336182 (32869) Miha_T
»

Po Evropi z avtomobilom

Oddelek: Loža
103770 (3119) fosil
»

Poceni v Francijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7922827 (17826) Karaya 52

Več podobnih tem