» »

RIT vs ITK - FERI

RIT vs ITK - FERI

jizzer ::

Zdravo.
Torej stvar je sledeča, ker bo počasi treba izpolnit tisto prijavnico, jaz pa se še vedno nemoram odločit med RIT in ITK. Na informativnem dnevu sem podrobneje prisostvoval pri predavanju ITKja, in je stvar zelo zanimiva, problem pa je ker me isto zanima tudi RIT.
Pravzaprav me zanima vse kar je na teh dveh področjih. Programiranje in matematiko obvladam, tudi učim se ju rad in rad programiram. Hkrati pa sem na predavanju slišal da se "naučiš" pri ITKju tudi neke vrste vodit projekte, jih razčlenjevat, načrtovat, itn. RIT pa mi je bolj všeč ker je več programiranja.

Dodaten problem je da še vedno nevem ali UNI ali VŠ. Iz izkušenj dosedaj, bi izbral VŠ, ker je baje več praktičnega dela (sem prebrskal forum), ampak pri UNI-ju pa imam konec študija več na papirju (ali ne?).

Če bi znal kdo kak pomagat bi mu bil hvaležen, prebiram vse mogoče forume, ampak več kot preberem dlje sem od odločitve.
EDIT: P.S.: Če iščem to v petek zvečer potem si lahko mislite kako me to preganja :D
  • spremenil: jizzer ()

black ice ::

UNI, VS je ista figa konec koncev. Matematika je na VS lažja. Načrtovanje projektov in vodenje le-teh je tudi na R-IT. Na R-IT smeri imaš tudi low level zadeve, assembler, mic, mac, CUDA.

Yacked2 ::

Nam so na informativcih rekel da je UNI bolj teoretično osnovan in bolj primeren za nadalni študij. VS pa praktično in, da si nato takoj zaposljiv.
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

black ice ::

Verjemi mi, ista figa je. Če ne delaš izven faksa si takisto nezaposljiv. Informativci so namenjeni zgolj in samo promociji.

amacar ::

ITK je lažji če gledamo z vidika porabljenega časa. Če te malo bolj zanimajo spletne rešitve, ter ti ležijo tudi kakšni piflarski predmeti ni tako slaba ideja, sam sem sicer izbral RIT.

VS vs UNI pa ni neke razlike, veliko kolokvijev je močno podobnih, mogoče so malo lažje vaje pri VS, možnosti za magisterij imaš pa enake, sam sem izbral UNI.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najbrž ne bom sprejet na FRI, druga opcija FERI ali VSŠ, par uprašanj za študente FER

Oddelek: Šola
132995 (2169) avtek
»

FERI

53366 (3152) amacar
»

FERI-nasveti!

3011761 (10306) tony1
»

Smeri na FERI