» »

Povečano število všečkov na določenih straneh

Povečano število všečkov na določenih straneh

xardas ::

V zadnjem mesecu opažam, da nekatere strani (zanimivosti, igre-BM), z zabavno vsebino, na FBju prejemajo veliko všečkov. Pri pregledovanju svojega activity loga sem opazil, da sem tudi sam všečkal eno od omenjenih strani, čeprav sem siguren, da nisem. To nevšečnost je opazilo tudi nekaj mojih prijateljev.

Ima nekdo dostop do mojega računa (geslo), ki ga izkoristi samo za občasno nabijanje všečkov določenim (svojim) stranem, ter jim tako dviguje popularnost? Vem, da je bilo nekaj časa nazaj možno ugrabiti sejo z uporabo določenega vtičnika, kar bi pomenilo, da mi je nekdo ponagajal, ko sem bil nekje na javnem mestu povezan na brezžično omrežje.

Kaj lahko torej storim, da do tega ne bi prihajalo več?
- zamenjava gesla
- vklopljeno obvestilo, ko se prijavim iz nekega novega računalnika
- two-step avtentikacija

V nastavitvah, pod zavihkom 'security', je možno videti vse lokacije in naprave s katerimi se nekdo prijavi v račun (čeprav to ne deluje najbolje, saj za mobilni telefon izpiše napačno lokacijo).

Lahko nekdo, ki se na to bolj spozna, pove kaj več o tem? :)
  • spremenilo: xardas ()

d4vid ::

Glede teh strani, ni treba bit v skrbeh da bi imel kdo tvoje geslo. Enkrat si očitno odprl "zanimivosti" oz neko drugo stran (dosti linkov zgleda kot "tumblr") in ko se ti stran naloži, očitno izrabi nek bug v facebooku in lajka to stran. Popolnoma avtomatsko, kar mi gre zelo na živce.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Facebook stran

Oddelek: Loža
132858 (1802) Mare2
»

Poenostavitev SI jezika (strani: 1 2 3 )

14729227 (24793) Okapi
»

Izdelava družbenega omrežja

Oddelek: Izdelava spletišč
101689 (996) Mesar
»

[fork] všečkati vs lajkati

359960 (9294) gnilojabolko

Več podobnih tem