» »

Nokia n9 navigacija

Nokia n9 navigacija

PrihajaNodi ::

Kako je z navigacijo na n9? Je enaka kot pri Lumiji telefonih in ali se zadeve posodabljajo? Vem da gre za star telefon a mi je všeč in bi ga dobil za 100€

flameir ::

kupi si raje lumio 800, boljša podpora, boljša odzivnost, jaz sem imel oba, definitivno lumia800 za isti ali celo manjši denar v tvojem budgetu ;)

PrihajaNodi ::

Je ta meego torej slabo odziven? Daj malo povej? Kupil bi n9 ravno zaradi os ker me sistem ne gnjavi stalno da bi vse sinhroniziral, iskal tvojo lokacijo...

Sem pa presenečen nad izjavo "boljša odzivnost". Če že potem bi si nabavil kakšno novejšo lumio, samo kot rečeno me res vleče na meego os.

flameir ::

Pa tako bom rekel. Je res super OS, ampak ker ni nič razvit...jaz sem mel N9 približno 1mesec..ima bonbončke, ki so mi bili res pri srcu, upravlanje z zasloni je dobro, ko se navadiš. Povezava na TV, itd. Deluje tekoče, ampak vseeno ne tako kot Lumie. Ne vem kaj si tu presenečen, Lumie delajo od prvih naprej ko strela, sploh ko primeš kakega androida zraven...je pa tako, da 800 lahko nadgradiš na 7,5 se mi zdi, in imaš skoraj iste stvari kot na najnovejših gor...

Pa ni WP Android, tu je manj te sinhronizacije in tega ;) Pač na začetku te bo vprašal, pa oblkjukaš "NE" in je to to. ;)

Sta pa aparata v dimenzijah mislim da identična, le da ima N9 malo večji ekran, ampak se ne opazi. Kamera je pri obeh malce razočarala, gledena leče.

Sam se odloči. Moram pa rečt, da sem pozabil kako je z navigacijo na N9. Lumia800 (nokia maps) me je vodila po Portugalski brez enega samega kiksa, super zadovoljen.

lp

PrihajaNodi ::

Poznam lumie. Ga ima nekdo v družini, pa sem mu ga nastavil v začetku. In tudi tu moraš imeti hotmail acc. da lahko uporabljaš "trgovino" imaš pa prav kar se tiče sinhronizacije veliko manj gnjavi kot Android.

Sam imam Android in me je razočaral na polno. Meni nič ne pomaga xxx aplikacij če mi je pa sistem nefunkcionalen, pa kot rečeno google želi vse vedeti o tebi in mi gre to najbolj na k. Ravno zaradi tega neka srednja pot torej neka Lumia ali novejša ali pa N9.

Kar se tiče navigacije vem da je ta od Lumije ena A. Ampak vseeno dobiti sistem ki ne gnjavi glede vseh podatkov in dobra navigacija je pa že skrajno težko.

Zgodovina sprememb…

SLO_Matej ::

flameir je izjavil:

je pa tako, da 800 lahko nadgradiš na 7,5 se mi zdi, in imaš skoraj iste stvari kot na najnovejših gor...

Na WP 7.8 gre, kot vsi Windows Phone 7.

Ales ::

Na N9 imaš privzeto Nokia Maps, same mape lahko poljubno potegneš na telefon (za prikaz v offline) in posodabljaš po potrebi.

Poleg tega obstaja tudi nekaj odprtokodnih aplikacij, kot so Modrana za bolj popolno GPS navigacijo (poglej forum temo za podrobnejši opis in screenshote):
http://modrana.org/
http://talk.maemo.org/showthread.php?t=...

in Yozi-meego za topografske mape (Ozi Explorer format):
http://code.google.com/p/yozi-meego/


Meni osebno so odzivi telefona ob uporabi zelo prijetni in sam UI na telefonu mi je super. Ampak kot za vsak telefon, ti toplo svetujem da ga sam vzameš vsaj za par minut v roko.

Skupnost okoli tega telefona je v veliki meri na Maemo forumu:

MeeGo / Harmattan - talk.maemo.org
Nokia N9 / N950 - talk.maemo.org

Pa še malo poglej naokoli na drugih delih foruma in strani, še kaj se najde.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ales ()

fl0w ::

Hej! Imam Nokia N9 2 leti in ti odsvetujem nakup. Telefon še imam samo zato, da odplačam pogodbo z mobitelom (do 15.3.2014).
Navigacija se nič ne posodablja in je na windows phone (nokia) telefonih dosti boljša. Osebno mi je 100€ za tak telefon, ki je "mrtev" kar se tiče posodabljanja programske opreme čisto preveč. Še pri 50€ bi dobro premislil, če ga vzamem.
Woop-woop! That's the sound of da police!

Ales ::

Navigacija se nič ne posodablja
Od kod ti to? Mape se posodabljajo enako kot na Lumiah. Sama aplikacija za navigacijo pa je seveda drugačna.

fl0w ::

In kero verzijo imaš Maps? Moja je 4.2.55+0m8 in to se je posodobilo pred dobrim letom, če me spomin ne vara.
Aja še ena stvar... vsaj moja N9 ima velike probleme pri iskanju GPS signala in nasplošno pri vseh povezavah (mobilnih in WiFI).
Woop-woop! That's the sound of da police!

Ales ::

To je verzija aplikacije, ne vsebine map... Moj Map Data je 0.2.50.103, nazadnje sem mape posodabljal konec lanskega leta, če se prav spomnim. Ne vem, koliko je takrat bil star ta update, ampak več kot od poletja lani ne. Lahko kdo na Lumii preveri, katero verzijo map imajo?

Na N9 se gre v aplikacijo Maps, potem na ikono s tremi pikicami spodaj desno, ter:
- da prikaže verzijo vsebine map se gre na "About"
- za posodobitev se gre na "Manage Maps", prikaže seznam vseh nameščenih map, potem se gre na ikono spodaj desno (tri vodoravne črte) in izbere "Check for updates".

S podatkovnimi povezavami načeloma nimam težav. Vsaj 5 dni v tednu uporabljam Wi-Fi in preko njega VoIP telefonijo (Nokiin VoIP klient povezan na oddaljeni Asterisk server) ter SSH povezave na Nokio in ven iz nje. Z GPS sateliti ni ravno hitra, ampak vedno imam izklopljen A-GPS, tako da niti nisem pričakoval drugega. Nisem pa testiral kako je če vklopim A-GPS...

Načeloma imaš pa prav, Nokia N9 ne bo več dobivala velikih posodobitev, če sploh. Posodabljajo se posamezne aplikacije (ravno danes sem dol potegnil dve posdobitve, za MeeCast in ProfileMatic se mi zdi), folk še vedno razvija kaj zanjo, ampak jaz bi jo predvsem priporočil tistim, ki radi sami kaj šarijo naokoli ali tistim, ki jim zadošča to kar že obstaja. Če pa želi nekdo redno kup novih aplikacij na telefonu, potem Nokia N9 žal ni zanj...

Mimogrede, @fl0w jo podajaš mogoče? :)

fl0w ::

Hvala za to informacijo glede posodabljanja map!
Glede prodaje me kontaktiraj na ZS konec aprila/v začetku maja. :)
Woop-woop! That's the sound of da police!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Jolla & Sailfish OS (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
508040 (3840) lopov
»

Microsoft prevzema mobilni del Nokie (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
8731740 (26863) vostok_1
»

Nokia predstavila N9 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
26654179 (39595) flameir
»

Nakup rabljenega android telefona do ca 60 eur

Oddelek: Kaj kupiti
437184 (6421) SLO_Matej
»

Bo v Nokii N9 Intelov Atom?

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
288225 (6124) CaqKa

Več podobnih tem