Forum » Zvok in slika » Piratski Radio
Piratski Radio
veso266 ::
Dober dan a mogoče kdo ve zakaj v sloveniji ni čist nobene radijske piratske postaje in kako je če se odločiš da jo imaš npr v Amriki, Angliji, Nemčiji je tega velik sam v Sloveniji pa ne le zakaj je tako?
Hvala za odgovor že v naprej
Hvala za odgovor že v naprej
aha to bo torej razlog se mi pa zdi da so ljudje mal prestrašeni saj koker je zakon napisan in se ne upajo glih preveč tega it
black ice ::
Zato, ker agencije tipa SAZAS (in še nekaj ostalih) prej ali slej izstavijo položnico. Po njihovem tolmačenju avtomatsko padeš med komercialne radijske postaje, če ne dokažeš nasprotno (status radijske postaje s posebnim pomenom tipa Radio Študent, ki je prvi študentski radio v Evropi). Takrat je položnica malenkost nižja, pa na kakšen razpis več se lahko prijaviš.
Tudi APEK je precej strikten, če se pogovarjamo o oddajanju preko frekvence. Pozanimaj se kako je s Partis radiem, ki je, kolikor se spomnim, neslavno zamrl.
Tudi APEK je precej strikten, če se pogovarjamo o oddajanju preko frekvence. Pozanimaj se kako je s Partis radiem, ki je, kolikor se spomnim, neslavno zamrl.
kako pa je Partis radiem na googlu ni glih velik kdaj j epa oddajal? pa na kateri frekvenci? če kdo kaj ve o tem
Aja ko glih govorimo o piratskem radiu na 88.8 MhZ je nek promet zaznan evo tu je pa še novica o tem: http://torrent.si/novica/10356/piratski...
hojnikb ::
kako ni piratskih radijev ?
pa jaz si ja oddajam musko preko FM celi čas preko Pija
pa jaz si ja oddajam musko preko FM celi čas preko Pija
#brezpodpisa
Naj omenim, da je doseg cirka 100m :)
Prekrivam pa seveda lokalne postaje
kak sem zloben
Prekrivam pa seveda lokalne postaje
kak sem zloben
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
SaXsIm ::
veso266 - in kaj bi bil smisel takšne radijske postaje? V dobi interneta in personaliziranih glasbenih streamov.
SaXsIm
Smisel je da lahko poslušaš na poti recimo v avtu, itd al pa kakšna stara mamca nima interneta pa ga lahk posluša to je smisu
@hojnikb dej no povej frekvenco pa kje te lahk poslušam bi te res rad a RDS maš?
@hojnikb a preko pija hmm kako pa to imaš zvezano koker vem Pi nima Build in fm transmitter?
@hojnikb dej no povej frekvenco pa kje te lahk poslušam bi te res rad a RDS maš?
@hojnikb a preko pija hmm kako pa to imaš zvezano koker vem Pi nima Build in fm transmitter?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: veso266 ()
mihec87 ::
omg 100m okol bajte mu vleče ti bi pa poslušu si sosed..
Kaj ta tema je res al domiselno lovljenje rib?
Kaj ta tema je res al domiselno lovljenje rib?
@mihec8 pa zajebavam se no tko mogoče pridem mim
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: veso266 ()
Smisel je da lahko poslušaš na poti recimo v avtu, itd al pa kakšna stara mamca nima interneta pa ga lahk posluša to je smisu
seveda ga ma
Frekvence ne povem, da nisi slučajn sazas
RDS funkcija še zaenkrat ni implementirana.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
@hojnikb na youtubbu sem vidu da lahk s pijem (brez dodatne opreme) nardiš FM tarnsmitter asm tam vsi zvočne datoteke predvajajo a jo ti tut al maš input (da v rasbery pia iz drugegaa audio vira daješ musko) če maš to bi res rad vedu kako si to naredu kar se tiče RDSa če maš input pol lahko s Stereo Tool encodiraš RDS http://help.stereotool.com/fm_transmitt...
če tvoja zvočna na drugen Pcju le podpira 192 KhZ bitrate drgač pa bi ubistvu lohk tut z audecityjem dal v posamičen waw in bi delal isto sam če mene vprašaš je preko input lažje
če tvoja zvočna na drugen Pcju le podpira 192 KhZ bitrate drgač pa bi ubistvu lohk tut z audecityjem dal v posamičen waw in bi delal isto sam če mene vprašaš je preko input lažje
Na primarnem PCju mam shoutcast server, na Piju pa z SoX feedam potem ta shoutcast stream v wav format, da ga PiFM prebavi.
RDS bo tak kmal implementiran v sam PiFM (besede razvijalca), tak da..
Čeprav, še vedno pozabljaš, da ima to v najbolšem primeru 100m dosega, torej je vseskup za zajebancijo
RDS bo tak kmal implementiran v sam PiFM (besede razvijalca), tak da..
Čeprav, še vedno pozabljaš, da ima to v najbolšem primeru 100m dosega, torej je vseskup za zajebancijo
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
@hojnikb ja sej za zajebancijo bi mel torej zelo me zanima tvoj setup zdi se obetavno torej kako si postavil shoutcast server in kako ga z SoX feedaš v PiFM prosim povej na youtubu je namreč sam z navadnim enim waw filom to s serverjem pa ni nič obrazloženo če bi lahk kakšen vodič spisal.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Radijska postaja-frekvenca...Oddelek: Loža | 3042 (1874) | matej_jack |
» | Radijske Mreže (Radio1, Radio Antena, Radio Center, Radio Aktual)Oddelek: Zvok in slika | 3350 (342) | Frik001 |
» | Zakaj imajo Radijske postaje več frekvenc?Oddelek: Zvok in slika | 12903 (11260) | Scorpia |
» | FM Radio na GIGABYTE GT-U8000Oddelek: Zvok in slika | 2172 (1997) | SaXsIm |
» | Program za poslusanje radio postaj?Oddelek: Programska oprema | 5661 (5323) | Dzonson |