» »

Ogrevanje "slabo zaprtega" prostora - gradbišča

Ogrevanje "slabo zaprtega" prostora - gradbišča

floyd1 ::

Ker bom preko zime kar nekaj časa preživel v naši "novi - stari" hiši (trenutno gradbišče) me zanima sledeče - kaj izbrati za eno hudo zasilno gretje, da ne bo prevelike luknje v denarnici, hkrati pa bi imel tam tudi v mrzlih dneh vsaj enih 7-8 stopinj plusa, da ne bom ravno zmrznil ;)?
Prostor je sicer zaprt (ampak so v zg. etaži povsod ca. 10cm reže med zidovi in strešno konstrukcijo), prastara (dvojna) okna so še cela, zidovi so debeli (ca. 50 cm), vsaka etaža približno 70m2. Izolacije ni nikjer nobene (razen v kleti čez okna stirodur, ker sem se bal, da bi nam voda zmrznila).
Razmišljal sem o kakem poceni konvekcijskem radiatorju iz "BauBau" ali mogoče dveh. Še kake ideje?
  • spremenil: floyd1 ()

mihec87 ::

Rabiš ogrevat vse? Najlažje je če lahko ogrevaš samo eno sobico..

Engineer_ ::

za ogrevanje prostorov, kjer se zrak ne more zadrževati, so daleč najboljši sevalni grelci. Torej radiatorji, infrardeči ali halogenski. zato ker toploto sevajo in je občutek toplote največji.

Kaloriferji in konvekcijski radiatorji na drugi strani pa so dobri za 100% zaprte prostore saj ogreješ zrak in te nato topel zrak greje naprej.

Tako da zate bi rekel da je začasna rešitev: oljni radiator, ki ti bo seval toploto in obenem malce grel zrak in halogenski grelnik. Oziroma električen radiator za v vsako sobo, če je vsaj malo zaprto, da ni prepih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Engineer_ ()

mn ::

Po delavnicah vidim, da dosti uporabljajo t.i. Grelni Top

http://www.bolha.com/stroji-orodja/indu...

Niso najcenejši, ampak verjetno ga boš prodal ko ga ne boš več potreboval.

54j0 ::

Ti grelni topovi za gretje uporabljajo plin, za razpihovanje pa električni ventilator. Niso ravno mišljeni za ogrevanje prostorov. Najpogosteje se uporabljajo za hitrejše sušenje sveže ometanih/pleskanih sten. Seveda se z njimi grejejo delavci, a njih ne moti hrup, ki ga take naprave ponavadi spuščajo. In nisem prepričan, če je zadeva primerna za zaprte prostore, ker je plamen kar velik in verjetno hitro požira kisik (in oddaja bog-ve-kaj, verjetno ni ravno zdrava reč...).

floyd1 ::

Rabiš ogrevat vse? Najlažje je če lahko ogrevaš samo eno sobico..

Ni več vrat, razen zunanjih in kletnih. Zgoraj niti sten ni več, pride vse novo, montažno. Moram pa še povsod zaštemat stare omete, pa še neke druge "malenkosti". Spodaj pa bi si lahko dal kako staro koco / polivinil preko odprtine, ja ;). Ampak je največji prostor (dnevna) čez tričetrt hiše, pa še stropovi so na 3m spodaj (pozabil prej napisat).

Po delavnicah vidim, da dosti uporabljajo t.i. Grelni Top

Sem plinskega že gledal v Hoferju, za 80 EUR. Ampak... pozabil sem povedati - rad bi kupil nekaj takega, da bi mogoče kasneje tudi v manjši delavnici za hišo uporabljal, torej mi "grelni top" ne diši najbolj, vem pa, da hitro in učinkovito ogreje prostor, so imeli naši delavci takega na plin. Ampak ko to "zahacaš", drži tista plinska bomba ravno dan ali dva. Pride pa okrog 20 EUR, če se ne motim...
54j0: Pa še to, ja...

mn ::

Ti grelni topovi za gretje uporabljajo plin


Ali nafto, kar je roko na srce še slabše.

Pravzaprav so te stvari uporabne, da jih vklopiš za toliko časa a pogreješ na tistih 7-8 stopinj plusa. Pa samo povem da obstaja, pa naj se odloči koliko mu ustreza.

54j0 ::

Bottom line - topovi delujejo na zunanje (zelo potratno) izgorevanje in vsi odpadni plini ostanejo v prostoru, ker nima izpuha - pozabi.

Tisti električni radiatorji, ki so le ohišje iz tanke pločevine in imajo na dnu napeljano žico, so kar ok (so konvekcijski?). Ne vem, če so energijsko učinkovitejši od električnih, polnjenih z oljem - se pa veliko hitreje segrejejo in ZDI SE MI, da je učinek ogrevanja boljši od navadnega elektro-oljnega.

floyd1 ::

Ja, to so konvekcijski. Večina ima ventilator, pa smešno poceni so - okrog 30 EUR za 2000W. Moram edino še garancijo pogledat (eni BauBau imajo menda 5 let, kar je zame idealno). Skurit pa tam tudi nimam kaj - stal bo na betonu...

Halogenski grelniki - niti ne poznam - kak argument proti? Ker govorijo o "žarnicah" - a te s časom pregorijo (dodatni stroški)?
Oljni pa so že malo dražji, kolikor sem gledal...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: floyd1 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Električni radiator

Oddelek: Loža
344953 (4177) ;-)
»

Kateri električni grelnik

Oddelek: Loža
157873 (6111) alba
»

Infrardeče ogrevanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9933023 (17746) energetik
»

Climastar Avant radiatorji

Oddelek: Loža
194674 (4290) Moharsan
»

električni radiator

Oddelek: Loža
3915928 (13538) Pyr0Beast

Več podobnih tem