Forum » Operacijski sistemi » quadro multi os izkušnje
quadro multi os izkušnje
mtech7 ::
Ima kdo izkušnje z uporabo multi-os workstation-a, namreč nvidia omogoča s parom quadro kartic sočasno poganjanje dveh različnih sistemov http://www.nvidia.com/object/sli_multi_...
v kolikor prav razumem lahko v workstation daš dve kartici quadro 4000 oz podobne, na vsako svoj monitor... za os najbrš uporabiš vmware.., priključiš dve miški, dve tipkovnici
dobrodošle izkušnje in namigi, ker je dodaten quadro predrag za raziskovanje, v kolikor pa je možno na eno matično, napajalnik, procesor, ram in disk sočasno priklopiti dva uporabnika pa bi bilo super.
v kolikor prav razumem lahko v workstation daš dve kartici quadro 4000 oz podobne, na vsako svoj monitor... za os najbrš uporabiš vmware.., priključiš dve miški, dve tipkovnici
dobrodošle izkušnje in namigi, ker je dodaten quadro predrag za raziskovanje, v kolikor pa je možno na eno matično, napajalnik, procesor, ram in disk sočasno priklopiti dva uporabnika pa bi bilo super.
bluefish ::
Sočasna uporaba enega računalnika in sistema je možna s tako imenovanimi multiseat programi. Nisem pa še zasledil rešitve, ki bi omogočala poganjanje dveh OS naenkrat.
kixs ::
Obstaja. Osnova je Linux, nato pa preko VirtualBox gonis katerikoli OS zelis. Na en racunalnik lahko realno priklopis nekje do 6 seat-ov. Stvar deluje zelo dobro. Imajo tole v eni srednji soli tako celo racunalnico narejeno.
lp
lp
Ne. Preko USB hubov. Vsak seat ima svoj USB hub za tipkovnico, misko, zvocno in tudi USB kljucki lepo delujejo.
Je to podoben sistem kot logiranje razlicnih uporabnikov na en sistem..
Kaj naj bi sploh pomenil quadrov opevani multi os support, ima se kaksen drug pomen, kot simultana uporaba dveh sistemov na enem fizicnem racunalniku
Kaj naj bi sploh pomenil quadrov opevani multi os support, ima se kaksen drug pomen, kot simultana uporaba dveh sistemov na enem fizicnem racunalniku
Ne. Vsak uporabnik ima svoj "racunalnik" in dela tako kot bi res imel svojega - vsak ima svoj OS v svoji virtual masini. Zato potrebujes na fizicni masini toliko graficnih izhodov kolikor bo "seatov". Navadno imajo danasnje graficne vsaj dva samostojna izhoda in potem imas 2-3 graficne kartice v masini. Tudi malo vec rama potrebuje. Ce delas recimo v Win7 (vsak seat ima lahko drugi OS - kar pac VirutalBox podpira), potem mora imeti virtualka vsaj 2GB po "seatu" in se enega za osnovni OS. Pri sestih seatih je fino imeti potem vsaj 12 do 16GB na masini in vsaj dober Quad/Hex core procesor. Pa kot receno, vsak seat ima svojo tipkovnico/misko/zvocno.
Gre dejansko za simultano uporabo vec sistemov na enem fizicnem racunalniku, ki tudi fizicno nudi vso potrebno periferijo (monitor, tipkovnico, misko, zvocno za vsak seat posebej), da naenkrat dela na njem 1-6 uporabnikov (seatov).
Gre dejansko za simultano uporabo vec sistemov na enem fizicnem racunalniku, ki tudi fizicno nudi vso potrebno periferijo (monitor, tipkovnico, misko, zvocno za vsak seat posebej), da naenkrat dela na njem 1-6 uporabnikov (seatov).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kixs ()
Podobno, sem dal zgoraj link,
zanima pa me dejanska razlika med navadnim gtx om in quadro graficno, saj to da imas na virtualBoxu 3 graficne in 3 uporabnike(seat e) mislim da mora funkcionirat, pa tega ne oglasujejo, oglasujejo le pri quadro karticah..
zanima pa me dejanska razlika med navadnim gtx om in quadro graficno, saj to da imas na virtualBoxu 3 graficne in 3 uporabnike(seat e) mislim da mora funkcionirat, pa tega ne oglasujejo, oglasujejo le pri quadro karticah..
Za tisto resitev ne potrebujes treh graficnih za tri seate, ampak tri samostojne izhode. Ce imas eno on-board in eno dodatno z dvema samostonjima izhodoma (kar ima vsaka graficna ze 10 let) in si ze resil za 3 seate.
Vec o tem pa tezko recem, ker ne vem. Zadevo sem sprobal pred kaksnimi 2-3 leti in je bilo vse tako kot mora biti - tudi npr. YouTube HD videi so normalno delovali. Danes bi moralo biti se boljse, saj se je VirtualBox od takrat precej razvil.
Vec o tem pa tezko recem, ker ne vem. Zadevo sem sprobal pred kaksnimi 2-3 leti in je bilo vse tako kot mora biti - tudi npr. YouTube HD videi so normalno delovali. Danes bi moralo biti se boljse, saj se je VirtualBox od takrat precej razvil.
Hayabusa ::
zanima pa me dejanska razlika med navadnim gtx om in quadro graficno,
quadro je opengl, gtx direcx.
Na quadru delujejo igre, tako kot na gtx u grafični programi, samo da je gtx strojno precej boljša od quadro za enako ceno, pa kljub temu deluje slabše od quadro v grafičnih programih - lastnoročno sem naredil primerjavo med gtx 285 in qadro 2000. Tako da @Hayabusa kar si napisal ne drži najbolj...
še vedno pa me zanima, kaj pomeni quadro multi os podpora http://www.nvidia.com/object/sli_multi_...
je to nekaj kar ima samo quadro ali ne, ker pri gtxih ta možnost ni nikjer oglaševana, tu pa je.
še vedno pa me zanima, kaj pomeni quadro multi os podpora http://www.nvidia.com/object/sli_multi_...
je to nekaj kar ima samo quadro ali ne, ker pri gtxih ta možnost ni nikjer oglaševana, tu pa je.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtech7 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nvidia quadro 2000 in SLIOddelek: Strojna oprema | 1124 (955) | krneki0001 |
» | Mašina za arhitektko (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 14398 (12659) | JesusChrist |
» | Solidworks... kaj uporabljate?Oddelek: Kaj kupiti | 3129 (2592) | korenje3 |
» | qudro vs geforceOddelek: Kaj kupiti | 1047 (934) | Rippy |
» | GeForce 7900GTOddelek: Navijanje | 2037 (1487) | franci |