» »

uničena osnovna plošča na prenosniku

uničena osnovna plošča na prenosniku

I7I ::

Lep pozdrav... Če že kje obstaja podobna tema se opravičujem..
Torej kot že sam naslov pove, so mi sporočili z servisa da je šla osnovna plošča po zlu...
Ker nisem velik ekspert, me zanima ali se še da osnovna plošča rešit, ali je možno kupit drugo (ali se to splača) in jo nadomestit, ali pa bo treba kupit nov laptop... Vsaj diski so baje celi in s tem podatki, vsaj upam...
Prenosnik pa je toshiba satellite a210-19j... Iz leta 2008.... Hvala za odgovore

mihibo5 ::

Na e-bayu dobiš vse. Če je to ta plošča, povej. http://www.ebay.com/itm/TOSHIBA-SATELLI...

Kar se pa tiče reševanja plošče je pa odvisno od težave.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihibo5 ()

MIHAc27 ::

Na Ebayu je cena tam okoli 50€. Pri nas je po moje za manj kot 100 ne dobiš (novo). Prištej še vsaj 1-2 uri dela in cena naraste na 150€.
Meni se zdi to že malce preveč. Tam do 100€ se ti mogoče še splača.

Če znaš sam menjat (dvomim) naroči na ebayu in sam zamenjaj. To se definitivno splača. Verjetno se bi ti splačalo tudi naročiti, pa da na servis potem neseš svojo ploščo....

Ker je prenosnik že na servisu.. ja vprašaj koliko bi ti zračunali. Popravljal ti pa tega ne bo nihče, ker se verjetno napake niti ne vidi (edino finto z pečico lahko probaš)

Kot prvo hvala za odgovore... To varjanto z pečico sem slišal samo je baje mala verjetnost...
Glede iskanja osnovne plošče na internetu... Kako najdem pravo, se pravi identično, ker trenutno ne morem odčitati tiste serial number, pod specifikacijami prenosnika na internetu pa sem vse našel le tip osnovne plošče ne, baje pa mora bit identična, ker so si zelo podobne ampak vsaka ne paše za vsak model... Da bi prej pobrskal in si preračunal če se mi splača skupaj z delom v to investirat... Hvala za mnenja

hojnikb ::

vprašaj se raje, če se ti še splača kej investirat v 5 let star prenosnik.. Imo servisi v takem primeru takoj odpadejo..
#brezpodpisa

Saj razumem da ni glih ekonomično in pametno vlagat v tako stvar... Ampak tja do 100 € bi še vložil, ker trenutno dat okol 800€ mi hn diši glih, vsaj da bi preložil za pol leta nakup novega, in pa da bi ta potem služil kot neka alternativa dokler dokonćno ne umre... Če že ni sedaj :-)

hojnikb ::

za >100€ boš mogu kr sam menjat + ebay, ker noben servis ti nebo to naredu za tak dnar..
#brezpodpisa

Brias ::

teh 100 eur racunaj ce se ti vse u nulo izide ... ampak se ti ne bo ..

+ krs od AMDja ... brezveze ...

215 eur brez DDV

kupi kaj takega ... - garancija pol leta, moznost +20 eur garancija 1 leto ... ce na licu mesta reces da ne rabis racuna ampak samo garancijo, cena brez davka ...

DELL Latitude E6500

Intel Core 2 Duo 2.40 GHz (P8600), 2 GB, 120 GB, 15.4'' ekran, DVD-RW, COA Vista Business

LED ekran! Možnost dokupa nove baterije za 35 € + DDV!

rocesor: Intel Core 2 Duo 2.40 GHz (P8600), L2 3 MB
RAM: 2 GB DDR2 (2 x DIMM, max.8 GB)
Disk: 120 GB SATA
Velikost zaslona: 15.4''
Ločljivost: 1440 x 900
Kamera: ne
Grafika: NVIDIA Quadro NVS 160M
Optična enota: DVD-RW
Mrežna kartica: 1000/100/10
Wlan: da
Bluetooth: da
Licenčna nalepka: Vista Business
Zunanji priključki: 3 x USB, eSATA, VGA, Display port, Firewire 1394, LAN
Teža: 2.9 kg

http://www.bbt.si/dell-latitude-e6500

star prenosnik .... vzames disk, da si preneses podatke ... in ga zadrzis ce zelis ...

toshibo pa prodas AS IS za ... 60 - 70 eur, odvisno od stanja baterije ...

to ti je zmaga ...

ali pa jo prodajas po delih ...

baterija ( ? 2 uri ) - 20 eur
adapter 20 eur
ram 20 eur
hdd 20 eur
ekran 25 eur
tipkovnica 10 eur

ostalo - 10 eur

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brias ()

Brias zanimivo razmišljanje.. Bom malo prečekiral..
To kot si omenil prodajo po delih, misliš da realno gledano kdo to kupuje... To si mislil osebno recimo na bolhi, al obstajajo podjetja za odkup...hvala za odgovore

Brias zanimivo razmišljanje.. Bom malo prečekiral..
To kot si omenil prodajo po delih, misliš da realno gledano kdo to kupuje... To si mislil osebno recimo na bolhi, al obstajajo podjetja za odkup...hvala za odgovore

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ASUS prenosnik se ne prižge

Oddelek: Strojna oprema
91178 (975) solatko
»

Koliko je vreden tale laptop? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7021705 (20078) zuz3k
»

Realna vrednost prenosnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
212065 (1405) ShowDown

Koliko je vreden? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Strojna oprema
29849651 (36344) dzinks63

Več podobnih tem