Forum » Loža » RTV prispevek
RTV prispevek
Utk ::
Stranke, ki kontrolirajo cene, so leve po vsaki definiciji.
Enako tiste, ki so za močno državo, tudi če to v zdravstvu, davkov in porabe pa tudi nobena noče zares znižat. To je vse zelo levo, ne samo malo levo.
Enako tiste, ki so za močno državo, tudi če to v zdravstvu, davkov in porabe pa tudi nobena noče zares znižat. To je vse zelo levo, ne samo malo levo.
zavajon ::
Ne, pri nas so vsi levi, nekateri so pa skrajno levi.
Vse kar je levo od Janše, je skrajna levica.
Pravi Janša, Utk pa kot papiga ponavlja za njim.
Ne, tudi Janše je levi, tudi če bolj desni od ostalih.
Kdo je tu papiga in ponavlja kar sliši od msm je pa tudi precej jasno...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
primoz4p ::
In kako lahko dandanes preveriš bilo kako novico?
Že če je kaka običajna prometna nesreča, ne navedejo vseh dejstev. Ni šans da veš kaj je res in kaj ni. Recimo od covida je že koliko let, pa so še vedno polemike kaj je prav in kaj ni.
Ni nobene polemike, ves čas je jasno, da so antivaxerji bumbarji. Polemika je edino na njihovi strani, ker bi
radi opravičili, da so izpadli idioti, ki ne preverjajo informacij.
Kako preveriš informacijo? Za začetek, najdeš več virov, idealno verodostojenega. Nato prebereš oboje in pogledaš
ali se informaciji ujemata. In, ko enkrat vidiš, da te je nekdo z informacijo poizkusil nategnit (ali je bil sam
nategnjen), mu ne zaupaš več.
Lahko sprobaš, recimo https://nova24tv.si je polna laži, pol-laži, belih laži in SDS propagande, začni preverjat
njihove izjave, pa se boš hitro zverziral in začel opažati, da je kup slovenskih novičarskih domen, del verige SDSove
propagande in laganja.
Za bolj kompleksen primer lahko recimo uprabiš link, ki ga je zgoraj prilepil primozneki, ki govori o javni televiziji
in Nemčiji. Tudi, ko greš na originalno novico izgleda zadeva legit, potem pa malo pobrskaš in ugotoviš, da so vse
skupaj sprožili nemški desničarji in ti je takoj jasno, da gre še za en desničarski nateg. Čeprav iz originalne novice
tega ne moreš razzbrati.
Kako hitro smo pri vodilu: "Ne priznajem ovaj sud!", če pravni postopek sproži nasprotna opcija ... odločitev sodišča ni potrebno upoštevati ...
https://www.bverwg.de/de/151025U6C5.24.0
https://dejure.org/dienste/vernetzung/r...
Zmajc ::
Predsednik11 ::
Če se ostaLe televizije lahko preživijo z reklamami katerih je tudi čedalje več na Rtv se lahko tudi Rtv .
Sem za ukinitev prispevka.
Predsednik11 je izjavil:
Če se ostaLe televizije lahko preživijo z reklamami katerih je tudi čedalje več na Rtv se lahko tudi Rtv .
Nihče ne preživi samo od reklam. Pro Plus se drži izven bankrota samo zaradi obveznega prispevka Kabelskih operaterjev. Desničarski mediji pa so hobotnica, ki ima lovke vsepovsod.

razor1911 ::
Stranke, ki kontrolirajo cene, so leve po vsaki definiciji.
Še enkrat, beri. Mešaš pojme.
Obstajata samo dve vrsti desničarjev: bogati in njim koristni idioti.
Preveri svoj bančni račun, da ugotoviš, v katero skupino spadaš.
Malo AI-ja:
Po tem kriteriju je Slovenija zanimiva država: imamo zelo levo ekonomsko levico, vendar nimamo simetrično zelo desne ekonomske desnice. Tudi najbolj desne parlamentarne stranke so še vedno različice evropske socialno-tržne države.
In po moje je ravno to razlog, zakaj se pri nas besedi levica in desnica pogosto vrtita predvsem okoli migracij, partizanov/domobrancev, Cerkve, LGBT, družine, nacionalne identitete in odnosa do institucij, precej manj pa okoli vprašanja, ali naj država predstavlja 25 % ali 50 % gospodarstva.
Po tem kriteriju je Slovenija zanimiva država: imamo zelo levo ekonomsko levico, vendar nimamo simetrično zelo desne ekonomske desnice. Tudi najbolj desne parlamentarne stranke so še vedno različice evropske socialno-tržne države.
In po moje je ravno to razlog, zakaj se pri nas besedi levica in desnica pogosto vrtita predvsem okoli migracij, partizanov/domobrancev, Cerkve, LGBT, družine, nacionalne identitete in odnosa do institucij, precej manj pa okoli vprašanja, ali naj država predstavlja 25 % ali 50 % gospodarstva.
FireSnake ::
Tudi če se obrnemo proti Janši, ne bomo zato za levico. Rabimo pa pravega desničarja, Janša to ni. Niti Vrtovec ne zares.
So pa manjše zlo kot odprti komunisti.
To čemur opranci pravite komunisti in levica (razen stranke Levica) je čisto lepa sredinska desnica. Oz je SD kar
lepo desnica.
Seveda pa tega ne opaziš, ker si skrajni desničar in si tako desnico tudi predstavljaš. Skrajno in populistično.
Ne rabiš verjeti, pojdi si malo prebrati, kaj je prava levica. Še naša Levica je samo sredinska zmerna levica.
In ti bi o zapiranju v balone
Če prebereš za sabo: pa je tebi sploh jasno, kako si spran? Ti ne vidiš 5cm stran od svojega nosu.
Tudi noro24tv omenjaš samo ti: kar samo še potrjuje moje pisanje.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()

Tudi če se obrnemo proti Janši, ne bomo zato za levico. Rabimo pa pravega desničarja, Janša to ni. Niti Vrtovec ne zares.
So pa manjše zlo kot odprti komunisti.
To čemur opranci pravite komunisti in levica (razen stranke Levica) je čisto lepa sredinska desnica. Oz je SD kar
lepo desnica.
Seveda pa tega ne opaziš, ker si skrajni desničar in si tako desnico tudi predstavljaš. Skrajno in populistično.
Ne rabiš verjeti, pojdi si malo prebrati, kaj je prava levica. Še naša Levica je samo sredinska zmerna levica.
In ti bi o zapiranju v balone
Če prebereš za sabo: pa je tebi sploh jasno, kako si spran? Ti ne vidiš 5cm stran od svojega nosu.
Tudi noro24tv omenjaš samo ti: kar samo še potrjuje moje pisanje.
Seveda Kamikaza, ti si zagotovo zanesljiv vir "znanja". Še Mein Kampf napišeš, pa bo tvoj literarni opus kompleten.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: delavec44 ()
Kamikaza?
In hvala, da si potrdil, da to, kar sem napisal, drži.
In hvala, da si potrdil, da to, kar sem napisal, drži.

Zgodovina sprememb…

mtosev ::
Me res zanima kaj bodo ljudje izglasovali na referendumu. Za ali proti prispevku.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Malcolm_Y ::
A še komu ne dela iskalnik po novicah na MMC RTV? Da ni namerno...? Spet kaj pucajo?
Tampermonkey + AI skript --> trol filter

Me res zanima kaj bodo ljudje izglasovali na referendumu. Za ali proti prispevku.
Ni pomembno, referendum je tako ali tako posvetovalni. Spremenilo pa se ne bo nič, desnica bo pač napadla
RTVSLO, vrinila vanj zaslužne, potem pa pustila obvezni prispevek. Največ kar se bi lahko zgodilo, je, da
bo začasno ustavila prispevek, da RTVSLO prisili v kapitulacijo, potem pa bodo uvedli prispevek spet nazaj.
Mogoče bodo, ko izgubijo volitve, ukinili prispevek, zato, da bodo lahko spet 4 leta nabijali, kako je
zmagovalec volitev uvedel prispevek nazaj, enako kot so naredili z davčno olajšavo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: razor1911 ()
gen Maister ::
Kamikaza?
Ja, tvoja bipolarna motnja kreira obe skrajnosti spektra.
NE! On nima bipolarne motnje!! On je večplastna osebnost in vse plasti limitirajo v isto točko!!
To je bolj shizofrenija.
Za izbrise Utk, Gorečihkač, harmonikarjev in drugih, ki teme svinjajo spolitiko
fikus_ ::
Predsednik11 je izjavil:
POP tv dobiva € od operaterjev.
Sem za temeljito čistko na RTV, pa bo naenkrat dovolj denarja.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Predsednik11 je izjavil:
POP tv dobiva EUR od operaterjev.
Sem za temeljito čistko na RTV, pa bo naenkrat dovolj denarja.
Ne sanjaj, vse politične opcije samo tlačijo notri zaslužne kadre.
Tako kot SDS nabija, že od kar obstaja, da rabimo "vitek javni sektor", dejansko pa vsakič,
ko pride na oblast, samo vanj zaposli še več svojih fikusov. Med korono so celo premagali
slovenski rekord, ki ga je do takrat držal Cerar.
Zgodovina sprememb…
Kamikaza?
Nismo vsi, kot ti, da bi imeli vsak teden nov račun. Malo si poglej moj ID, fante.
Jaz sem bil tukaj, ko si ti še v plenice lulal.
Tako, da nehaj napadati in se spravi k sebi.
Ukinitev RTV prispevka je samo še eden izmed poizkusov desnice da si podredijo celoten slovenski medijski prostor.
Edini način da RTV ostane neodvisna je da se financira neodvisno od politike.

Kamikaza?
Nismo vsi, kot ti, da bi imeli vsak teden nov račun. Malo si poglej moj ID, fante.
Jaz sem bil tukaj, ko si ti še v plenice lulal.
Tako, da nehaj napadati in se spravi k sebi.
Na slotechu si, ne na vicmaherju. Tab v browserju si zamenjal.
Zgodovina sprememb…
Zagotovo: proti.
Kdo pa rad meče denar skozi okno za levakarsko trobilo?

Zagotovo: proti.
Kdo pa rad meče denar skozi okno za levakarsko trobilo?
Seveda bodo proti, samo spremenilo se ne bo nič. Zato pa so razpisali samo posvetovalni referendum.

mtosev ::
Ukinitev RTV prispevka je samo še eden izmed poizkusov desnice da si podredijo celoten slovenski medijski prostor.
Se strinjam.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,

Tako je. Orbanove metode posnemajo.
Zgodovina sprememb…
RTV ni neodvisen medij. Tu je težava. Velika težava.
Če bi bil neodvisen mi ne bi imeli te debate.
Če ukineš rtv naročnino jih bo lahko Janša direkt finančno izčrpal in izsiljeval, kot je to delal z STA. Istočasno pa jih bojo spremenili v svoje politično trobilo.
Eni ste res omejeni.

endelin ::
2 tisoč ljudi plus zunanji sodelavci so potrebni da furajo tv kanal?
Nekaj mi pravi da eni ne delajo ničesar
Nekaj mi pravi da eni ne delajo ničesar
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
To da se tako kot vsepovsod zaposluje kolege, prijatelje in sorodnike sploh ni dvoma. Bojo pa za regulacijo tega potrebni drugi vzvodi, kot je ukinitev naročnine.
S politizacijo se ne spremenilo nič, samo deničarske lojalnike bojo h koritu porinili.
S politizacijo se ne spremenilo nič, samo deničarske lojalnike bojo h koritu porinili.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zmajc ()

Je neodvisen in imamo to debato. Ker bi ga SDSovci radi naredili odvisnega in spremenili v
SDSovo strankarsko trobilo tipa Nora24TV.
Enako, kot je storil Orban.
Ja, jaz sem za liberalce. Tega pri nas ni. Zato so vsi levi.
Ampak to ni skrajna desnica. To je čisto normalno stališče.
Če si za liberalce, zakaj si pa proti javni RTV?
V Evropi je proti javni televizji le skrajna desnica, kot AfD, OFP, FN, SDS,...
Se mi zdi, da ti samo misliš, da si za liberalce ;)

He he, če hočeš danes videti kaj počne SDS in kaj namerava početi, je treba samo na Madžarsko pogledati, kaj je počel Orban.
## 1. Politično kadrovanje prek sprememb v programskem svetu
* Madžarski model: Orban je spremenil zakonodajo, da je svet javne RTV napolnil izključno s svojimi lojalisti.
* Vzporednica z RTVSLO: V obdobju 2021-2022 je takratna vladna koalicija (SDS, SMC, NSi) zamenjala večino članov Programskega sveta RTVSLO. Ti so nato na ključna mesta imenovali generalnega direktorja (Andrej Grah Whatmough) in direktorja televizije (Uroš Urbanija). Kritiki so opozarjali, da je šlo za poskus t.i. "mehke orbanizacije", kjer se prek zakonito imenovanih organov izvede politična čistka uredništva.
## 2. Ustvarjanje vzporednih informativnih blokov in cenzura
* Madžarski model: Popolna prevetritev informativnega programa, ukinitev kritičnih oddaj in preusmeritev v vladno propagando.
* Vzporednica z RTVSLO: Na TV Slovenija so leta 2022 sledile radikalne spremembe programsko-poslovnega načrta. Ukkinjene ali drastično skrajšane so bile uveljavljene in do vlade kritične oddaje (npr. Studio City, Politično s Tanjo Gobec, Globus). Hkrati je bil na drugem programu (TV SLO 2) vzpostavljen nov, vzporedni informativni blok z novimi voditelji in uredniki, kar je znotraj hiše povzročilo oster odpor novinarjev in stavko.
## 3. Finančno izstradavanje javnega servisa
* Madžarski model: Nadzor nad financami - nagrajevanje lojalnih in finančno kaznovanje neubogljivih medijev.
* Vzporednica z RTVSLO: Dolgoletno politično zamrzovanje višine RTV-prispevka (ki se kljub inflaciji ni zvišal več kot desetletje) je javni servis pahnilo v resno finančno krizo. V času prejšnje vlade so se pojavljali tudi zakonski predlogi, da bi del RTV-prispevka prelili v druge (provladne) medije in STA, ter predlogi o izločitvi donosne enote Oddajniki in zveze iz sistema RTV, kar bi javno hišo finančno povsem ohromilo.
## 4. Retorika in napadi na novinarje
* Madžarski model: Diskreditacija javnega medija kot "orodja levice" ali "izdajalcev".
* Vzporednica z RTVSLO: Politiki z desnega pola (predvsem SDS) so javno televizijo dolga leta sistematično napadali prek družbenih omrežij, jo označevali za "javno hišo" in pozivali državljane k neplačevanju RTV-prispevka. Ta retorika je bila neposredno kopirana iz Orbanovega priročnika za spodkopavanje zaupanja v osrednje institucije.
## 1. Politično kadrovanje prek sprememb v programskem svetu
* Madžarski model: Orban je spremenil zakonodajo, da je svet javne RTV napolnil izključno s svojimi lojalisti.
* Vzporednica z RTVSLO: V obdobju 2021-2022 je takratna vladna koalicija (SDS, SMC, NSi) zamenjala večino članov Programskega sveta RTVSLO. Ti so nato na ključna mesta imenovali generalnega direktorja (Andrej Grah Whatmough) in direktorja televizije (Uroš Urbanija). Kritiki so opozarjali, da je šlo za poskus t.i. "mehke orbanizacije", kjer se prek zakonito imenovanih organov izvede politična čistka uredništva.
## 2. Ustvarjanje vzporednih informativnih blokov in cenzura
* Madžarski model: Popolna prevetritev informativnega programa, ukinitev kritičnih oddaj in preusmeritev v vladno propagando.
* Vzporednica z RTVSLO: Na TV Slovenija so leta 2022 sledile radikalne spremembe programsko-poslovnega načrta. Ukkinjene ali drastično skrajšane so bile uveljavljene in do vlade kritične oddaje (npr. Studio City, Politično s Tanjo Gobec, Globus). Hkrati je bil na drugem programu (TV SLO 2) vzpostavljen nov, vzporedni informativni blok z novimi voditelji in uredniki, kar je znotraj hiše povzročilo oster odpor novinarjev in stavko.
## 3. Finančno izstradavanje javnega servisa
* Madžarski model: Nadzor nad financami - nagrajevanje lojalnih in finančno kaznovanje neubogljivih medijev.
* Vzporednica z RTVSLO: Dolgoletno politično zamrzovanje višine RTV-prispevka (ki se kljub inflaciji ni zvišal več kot desetletje) je javni servis pahnilo v resno finančno krizo. V času prejšnje vlade so se pojavljali tudi zakonski predlogi, da bi del RTV-prispevka prelili v druge (provladne) medije in STA, ter predlogi o izločitvi donosne enote Oddajniki in zveze iz sistema RTV, kar bi javno hišo finančno povsem ohromilo.
* Madžarski model: Diskreditacija javnega medija kot "orodja levice" ali "izdajalcev".
* Vzporednica z RTVSLO: Politiki z desnega pola (predvsem SDS) so javno televizijo dolga leta sistematično napadali prek družbenih omrežij, jo označevali za "javno hišo" in pozivali državljane k neplačevanju RTV-prispevka. Ta retorika je bila neposredno kopirana iz Orbanovega priročnika za spodkopavanje zaupanja v osrednje institucije.
Zgodovina sprememb…
Tak so transparentni da točno veš kaj nameravajo.
Naslednja tarča bo izobraževalni sistem kjer bo treba "spucat in prepovedat levičersko woke propagando".
Naslednja tarča bo izobraževalni sistem kjer bo treba "spucat in prepovedat levičersko woke propagando".
Če ukineš rtv naročnino jih bo lahko Janša direkt finančno izčrpal in izsiljeval, kot je to delal z STA. Istočasno pa jih bojo spremenili v svoje politično trobilo.
Eni ste res omejeni.
Težko ti komu rečeš, da je omejen, če si tako omejen, da ne vidiš, da RTV trenutno ni neodvisna. Zelo težko. Tako, da kar nehaj.
Da pernati tega ne bo rešil sem vam povedal v času, ko ste ploskali golobu in njegovi depolitizaciji.
Zdaj se je pa končno pokazalo kako stvari stojijo. Ker druge institucije govorijo, da je treba zadevo depolitizirati.
delavec44 ::
gen Maister je izjavil:
Kamikaza?
NE! On nima bipolarne motnje!! On je večplastna osebnost in vse plasti limitirajo v isto točko!!
To je bolj shizofrenija.![]()
To imaš kakšne notranje informacije ali bolj govoriš iz svojih osebnih izkušenj? Ne vem sicer zakaj moderatorji sploh dopuščajo take off topic osebne napade.

Eni ste res omejeni.
Težko ti komu rečeš, da je omejen, če si tako omejen, da ne vidiš, da RTV trenutno ni neodvisna. Zelo težko. Tako, da kar nehaj.
Da pernati tega ne bo rešil sem vam povedal v času, ko ste ploskali golobu in njegovi depolitizaciji.
Zdaj se je pa končno pokazalo kako stvari stojijo. Ker druge institucije govorijo, da je treba zadevo depolitizirati.
Po vašem omejenem izrazoslovju se vas janšiste tako enostavno prepozna, ker vsi uporabljate iste kretenske izraze in žaljivke.
Ja, jaz sem za liberalce. Tega pri nas ni. Zato so vsi levi.
Ampak to ni skrajna desnica. To je čisto normalno stališče.
Če si za liberalce, zakaj si pa proti javni RTV?
V Evropi je proti javni televizji le skrajna desnica, kot AfD, OFP, FN, SDS,...
Se mi zdi, da ti samo misliš, da si za liberalce ;)
Prvič, proti sem taki RTV kot je imamo. 3000 zaposlenih, smo zdaj izvedeli. Vsako leto 10-15 mio več, pa še zmeraj izguba.
Drugič, liberalci bi bili za vitko RTV, če se že financira iz javnega denarja, ki posluje znotraj nekih okvirov, ne vsako leto 10 mio več, in ki se je ocenjuje po nekih merljivih kriterijih. Recimo gledanost, tudi gledanost po volilcih različnih stališč. Če teh kriterijev ne bi izpolnjevala bi nogirali vodstvo.
Če imamo cca 50% volilcev, ki so izvolili vlado kot je, in 90% teh ljudi misli da RTV ni objektivna, potem ne moremo rečt da je po merljivih kriterijih vse ok.
Malidelničar ::
Utk: na grobo imaš v družbi tri tabore: konservativni, socialistični, liberalni.
(v to grobo razdelitev potem seveda pade celotna mavrica mnenj, ampak na grobo pa drži)
RTV bi morala zagovarjati vse tri.
Če tega ne izponjuje potem je zrela, da se jih pravno stisne.
(v to grobo razdelitev potem seveda pade celotna mavrica mnenj, ampak na grobo pa drži)
RTV bi morala zagovarjati vse tri.
Če tega ne izponjuje potem je zrela, da se jih pravno stisne.
Arriba escuadras a vencer. Que en Espana empieza a amanecer.
Tretjič, če smo že liberalci, vse njene funkcije damo lahko na razpise in na trg. Če kdo naredi boljši informativni program, ga naj. Zakaj bi morali ravno zaposleni na RTV? Isto razvedrilne oddaje (če te sploh spadajo na javno rtv), itd.
No, pri sedanji vladi res ne moreš reči, da so jo izvolili volivci, čeprav so jo tehnično res. A ena stranka te vlade in ena, ki vlado omogoča, sta pred volitvami obljublali čisto nekaj drugega. Torej sta naplahtali volivce. Ali pa so bili volivci naivni, kakor pač hočeš.
Dejstvo je, da je stranka SDS, ki je alfa in omega te vlade, zelo blizu, če ne enaka, zgoraj omenjenim fašističnim strankam, ki se zavzemajo za ukinitev javne televizije. Pa tudi te pravijo, da so za javno RTV, a le tako "tapravo". Tako kot ti.
Dejstvo je, da je stranka SDS, ki je alfa in omega te vlade, zelo blizu, če ne enaka, zgoraj omenjenim fašističnim strankam, ki se zavzemajo za ukinitev javne televizije. Pa tudi te pravijo, da so za javno RTV, a le tako "tapravo". Tako kot ti.
Ne, jaz sem za to da se je ukine oz. privatizira, če hoče kdo kupit posamezne kose. Ker popravit se je ne da.
Samo tega pač ne bomo videli.
Samo tega pač ne bomo videli.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Malidelničar je izjavil:
Utk: na grobo imaš v družbi tri tabore: konservativni, socialistični, liberalni.
In v kateri tabor od teh po tvoje spada tvoj bog Janša?
Malidelničar je izjavil:
In v kateri tabor od teh po tvoje spada tvoj bog Janša?
Socialistični, enako kot praktično vse slovenske stranke.
Ja, nekateri pač ne poznate razlike med socializmom bin naacionalsocializmom. Pa saj vam ne gre zameriti, ste pač gor zrasli v vukojebinah ;)
Pa šola van ni ravno šla, pa se postali pleskarji.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zavajon ()
Ja, nekateri pač ne poznate razlike med socializmom bin naacionalsocializmom. Pa saj vam ne gre zameriti, ste pač gor zrasli v vukojebinah ;)
Morda, ampak smo pa vsaj trezni še ob 2h popoldan...