Forum » Loža » RTV prispevek
RTV prispevek

D3m ::
https://siol.net/novice/slovenija/svet-...
1. Ponovni dvig prispevka?
2. + Progresivni prispevek.
3. Baje so javni servis kot zdravniki in si zaslužijo
Prekleta banda buržjska nenasitna.
MUSK IT.
Kdor razpusti to bando ga volim do konca življenja
Se en dvig in progresivno? haha. Resitev je preprostejsa. Vsaj polovico ljudi odpustiti.
Ali se samo meni zdi ali pa so spet dvignili prispevek za S.P.????
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()

jonystar ::
a lahko naredimo referendum, da se RTV prispevek ukine oz. da ga plačujejo tisti, ki hočejo RTV gledat?

Horas ::
a lahko naredimo referendum, da se RTV prispevek ukine oz. da ga plačujejo tisti, ki hočejo RTV gledat?
nekdo more začet zbirat podpise ...
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

nejc_nejc ::

vinkop ::
če bi bilo to tako enostavno, bi referndum o plačilu RTV-ja ZA ali PROTI, že zdavnaj imeli.

Tle je edkno državljanska nepokorščina možna.
Podobno, kot če gremo vsi na banke, recimo jutri po keš.
Podobno, kot če gremo vsi na banke, recimo jutri po keš.

mtosev ::
Eni gledamo RTV vsak dan in sem zadovoljen, da obstaja v tej obliki.

Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

roCkY ::

mihor ::
Ali se samo meni zdi ali pa so spet dvignili prispevek za S.P.????
Ta mesec pa ja še ne? Naslednjega nas pa res čaka še prispevek za penziče. :) Saj ne, da smo nekateri za svoje starše morali v preteklosti poskrbeti sami, brez tega prispevka, za nazaj pa nam seveda ne bodo vračali teh penezov...

jonystar ::
@mihor ne skrbi, tut ta prispevek, ne bo šel za to, kar je mišljeno. Tako, da bomo za starše še naprej morali sami poskrbet.

Res hvala za skrbite za moje zdravje.

Bellator ::
Ponavadi je na internetnih forumih nekoliko težje (kot v živo) opaziti posameznike z nizkim IQjem, predvsem zato, ker se v določenih temah izogibajo komentiranju in pretiranem izražanju misli, ki to niso. Pri tebi na primer je pa to razvidno tudi iz sosednje galaksije.
Pa tisti tvoji prispevki, kjer prilepiš samo povezavo, so tudi močan indikator. Predvidevam, da vseeno znaš uporabljati GPT, zato bi bilo smotrno, da slednji namesto tebe napiše kakšno misel, ker mnogi ne odpiramo takšnih povezav. Sam imam celo blokiran dostop do RTV in 24 ur, da ne bi pomotoma kliknil na kakšno povezavo. Kakorkoli, hudo nadležno je brati prispevke nekoga, ki sodeluje v temah, kjer imajo ostali več kot za 50% višji IQ.
Pa tisti tvoji prispevki, kjer prilepiš samo povezavo, so tudi močan indikator. Predvidevam, da vseeno znaš uporabljati GPT, zato bi bilo smotrno, da slednji namesto tebe napiše kakšno misel, ker mnogi ne odpiramo takšnih povezav. Sam imam celo blokiran dostop do RTV in 24 ur, da ne bi pomotoma kliknil na kakšno povezavo. Kakorkoli, hudo nadležno je brati prispevke nekoga, ki sodeluje v temah, kjer imajo ostali več kot za 50% višji IQ.
Res hvala za skrbite za moje zdravje.![]()

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellator ()

Wrop ::
Naj postane prostovoljen. Potem pa naj se uskljajuje s inflacijo kolikor jim je volja. Lahko tudi z dvakratnikom.

kriptobog ::

fur80 ::
Nachtigall je izjavil:
Zberimo podpise in izvedimo referendum za ukinitev RTV Prispevka!
jaz sem za
Absolutno, zraven naj se bo davek za kataloke, po
vzoru Avstrije in ostala verovanja. RTV, RKC,… Davcne blagajne umetnikom, zupnikom,...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fur80 ()

Eni imajo čas gledati RTV vsak dan. Brezposelni.
penzijonisti pa res. brezposelni so mladi lenzharski milenijci in z gen

Gagatronix ::
Nehajte ga placevati. Problem resen. Ce Jansa lahko javno izjavi, da prispevka ne placuje, zakaj bi ga ti placeval ? Jaz ga ne.

Lonsarg ::
Tako je, tudi jaz. Sem pa odjavil tako da sem uporabil racunalnik za izpolnjevanje in posiljanje obrazca po emailu, v obrazec sem pa napisal da nimam interneta in racunalnika:)
Menda so postali bolj tecni in je sedaj tezje odjavljat in neki tezijo. Bom videl ko bo treba naslednjic odjavit (je potrebno vsake 3 leta).
Menda so postali bolj tecni in je sedaj tezje odjavljat in neki tezijo. Bom videl ko bo treba naslednjic odjavit (je potrebno vsake 3 leta).

Pac, ne mislim placevati za storitev, ki je ne koristim. Ko da bi zivel v Kopru pa placeval najemnino za stanovanje v jebenem Dobrovniku. TV-ja nimam, radia nimam, za internet se pa nimajo kaj brigat, ni v njihovem opisu delovnih nalog.

bm1973 ::
Gagatronix je izjavil:
Pac, ne mislim placevati za storitev, ki je ne koristim. Ko da bi zivel v Kopru pa placeval najemnino za stanovanje v jebenem Dobrovniku. TV-ja nimam, radia nimam, za internet se pa nimajo kaj brigat, ni v njihovem opisu delovnih nalog.
Pol pa izpolni obrazec in se odjavi...
Aja, si kot Gorenc, ki bi rad zadel na lotu, pa noče kupit srečke

Problem odjave, je, da se bodo modeli spmnili in začeli rovarit okoli.
Dejamsko se z odjavo zlažeš , da ne poseduješ itd....
Sicer so pa totalno nesposobni, da ne izterjajo zadev in sedaj naj jim še več denarja v obdelavo damo.
Sicer so pa totalno nesposobni, da ne izterjajo zadev in sedaj naj jim še več denarja v obdelavo damo.

kriptobog ::
Gagatronix je izjavil:
Nehajte ga placevati. Problem resen. Ce Jansa lahko javno izjavi, da prispevka ne placuje, zakaj bi ga ti placeval ? Jaz ga ne.
Saj ga ne. Sem ga uspesno odjavil.

matobeli ::
Edini davek ki ga plača isto revež in tajkun pa še tega ne podpirate 
Trololo kapitalisti.

Trololo kapitalisti.

Lonsarg ::
Problem odjave, je, da se bodo modeli spmnili in začeli rovarit okoli.Kot prvo predvidene kazni so v visini 1 leto prispevka.
Kot drugo ko pridejo pac na pbisk poves da ups si ravno narocil internet in si pozabil prijavit in te nazaj prijavijo brez kazni.
Skratka bodite prodni pa odjavljite.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()

delavec44 ::
Problem odjave, je, da se bodo modeli spmnili in začeli rovarit okoli.
In kdo je takšen blesav zakon sprejel, da plačuješ že, če poseduješ naprave z možnostjo gledanja? Naj plača tisti, ki dejansko gleda.
Podobno kot smo "davek" plačevali pri nakupu DVDjev in trdih diskov ne glede na to za kaj si jih uporabljal.

Ne govorim da je OK.
Zame so TOTALNO nesposobni, da ne izterjajo svoje.
Glede na "bunjenje" občestva, na povišico naročnine, mora že zadnjemu bebcu pasti v glavo, da bi blo fino kaj storiti. Ampak jim ne.
Dobro, da niso kje drugje.
Zame so TOTALNO nesposobni, da ne izterjajo svoje.
Glede na "bunjenje" občestva, na povišico naročnine, mora že zadnjemu bebcu pasti v glavo, da bi blo fino kaj storiti. Ampak jim ne.
Dobro, da niso kje drugje.

Utk ::
Eni gledamo RTV vsak dan in sem zadovoljen, da obstaja v tej obliki.![]()
Zarad takih izjav razumem tiste, ki hočejo ukinit volilno pravico tistim, ki ne plačujejo davkov.
Jaz bi bil tudi zadovljen z rtv, netflixom, hbo, spotify, youtube premiumom in še čim, če bi mi to plačevala mamica.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()

Netrunner ::
Jaz ne bi imel nič proti RTV prispevku če ne bi bilo reklam in bedastih oddaj četudi TV-ja praktično ne gledam skoraj nikoli.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Dej še meni nakaži vsak mesec 15EUR čeprav mojih storitev praktično nikoli ne uporabljaš. So OK, garantiram.
Časopisi so že šli na paywall in način enkratnega ali večkratnega plačljivega dostopa. Enako se da narediti za ostale medije. Te nekaj zanima na RTV, plačaš par EUR in si pogledaš na MMC.
Časopisi so že šli na paywall in način enkratnega ali večkratnega plačljivega dostopa. Enako se da narediti za ostale medije. Te nekaj zanima na RTV, plačaš par EUR in si pogledaš na MMC.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

Netrunner ::
Dej še meni nakaži vsak mesec 15EUR čeprav mojih storitev praktično nikoli ne uporabljaš.
Kakšne storitve pa ti nudiš?
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Utk ::

RTV Slovenija je moj glavni vir informacij za Slovenijo. Dobro opravljajo svoje delo. Za tujino spremljam cnn, nytimes.

a_borlak ::
Dej še meni nakaži vsak mesec 15EUR čeprav mojih storitev praktično nikoli ne uporabljaš. So OK, garantiram.
Ti nisi sposoben sproducirat vsebine, ker če bi bil, bi se že davno oglaševal. Sicer pa za vse nejevernike, Metina lista, zadnji podcast z direktorico na RTV, lepo razloži stanje, številke, itd. Se kar splača poslušat.

mihor ::
RTV Slovenija je moj glavni vir informacij za Slovenijo. Dobro opravljajo svoje delo. Za tujino spremljam cnn, nytimes.
Malo mešaš STA in RTV, ker slednji dobijo novice v glavnem od prvih. :)
Dej še meni nakaži vsak mesec 15EUR čeprav mojih storitev praktično nikoli ne uporabljaš.
Kakšne storitve pa ti nudiš?
Nerelevantno, ker jih itak ne boš uporabljal. Lahko mi verjameš, da so kvalitetne.
:D Samo prepričaj vlado, da si 'javni zavod posebnega kulturnega in nacionalnega pomena', kot velja za parazitski RTV. Mimogrede, po zakonu lahko prispevek vlada zviša (brez spremembe samega zakona) zgolj za 10 % (kar so tudi storili, povečali so ga torej do plafona). Če bi želeli nabit še višjega, bi morali dejansko spreminjat zakon, kjer seveda zadiši po novem referendumu.

matobeli ::
Tudi jaz se pridružujem javni ponudbi servisev. Bom skrbel da nas rusi ne bodo pojedli.
Vse to za 0.5% BDPja manj kot alternativa.
Če vas rusi pojejo pa garantiram vračilo denarja za zadnji mesec.

ripmork ::
Sicer pa za vse nejevernike, Metina lista, zadnji podcast z direktorico na RTV, lepo razloži stanje, številke, itd.
A tele cifre?
Reševanje prevelikega števila zaposlenih in (namerne) slabe organizacije se je delalo z višanjem prispevka, več-milijonsko finančno injekcijo. Zdej pa bi še dodatno zvišanje prispevka in vezanje prispevka na inflacijo?
GTFO.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ripmork ()

D3m ::
Tudi jaz se pridružujem javni ponudbi servisev. Bom skrbel da nas rusi ne bodo pojedli.
Se sliši, kot dober deal. :)
Sprejmem.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Ti nisi sposoben sproducirat vsebine, ker če bi bil, bi se že davno oglaševal. Sicer pa za vse nejevernike, Metina lista, zadnji podcast z direktorico na RTV, lepo razloži stanje, številke, itd. Se kar splača poslušat.
Jaz imam drugačne storitve. A niti ni pomembno, ker tudi RTV ni sposoben sproducirati kvalitetnih vsebin.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

brbr21 ::
slotech greznica at it's finest na 86 straneh
ajde pa da vidim koliko casa bo potrebno za izbris
ajde pa da vidim koliko casa bo potrebno za izbris

primoz4p ::
Za mesečni pavšal se lahko obrnete na RTV. So zelo radodarni.
Iz domovina.je
"Prek nekaj tedni smo pisali o neprekinjenem denarnem toku od RTV Slovenija do Odvetniške družbe Čeferin ter do odvetnika Janeza Tekavca. Odvetniški družbi Čeferin, Pogačnik, Novak, Koščak in partnerji (ODČ) plačuje RTV Slovenija mesečni pavšal za opravljanje pravnih storitev že od julija 2015, medtem ko gre odvetniku Tekavcu mesečni pavšal v tem javnem zavodu od marca 2018. Do sedaj so pri ODČ iz tega naslova zaslužili že 641 tisoč evrov, odvetnik Tekavc pa skupaj 549 tisoč evrov. Kot bomo pojasnili v nadaljevanju, gre pri ODČ od leta 2021, pri Tekavcu pa že od leta 2019 za protipravno poslovno razmerje temelječe na ničnih pogodbah. Pri RTV so zavestno kršili zakonodajo s področja javnega naročanja in jo še vedno kršijo, na način, da plačujejo mesečni pavšal obema omenjenima subjektoma, ki do tega nista upravičena.
.... Seveda imajo v tem javnem zavodu s prek dva tisoč zaposlenimi tudi pravno pisarno, katere zaposleni naj bi se ukvarjali vsaj z delom prej opisanih nalog, toda po besedah naših virov so v njej precej nesposobni pravniki, pa tudi premalo jih je, tako mora RTVS drago plačevati zunanje izvajalce."
https://www.domovina.je/se-vedno-rtv-sl...
Zelo so radodarni. Denarja jim ne manjka. Kar poguno se obrnite nanje za dodaten mesečni priliv. Ne gre samo za 15€/mesec.
So kar zanimivi ti na domovina.je. Kako naj si razlagam to: "...so v njej precej nesposobni pravniki, pa tudi premalo jih je..."? Verjetno tako, da če bi bil pravnik in povrhu nesposoben, bi me na RTV čakali z odprtimi vrati, ker takih nesposobnih imajo premalo. :P)

slotech greznica at it's finest na 86 straneh
ajde pa da vidim koliko casa bo potrebno za izbris![]()
greznica si kvečjemu ti
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | RTV prispevek za (praktično) vse (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Sedem umetnosti | 50684 (22031) | Mato989 |
⊘ | Kaj počne 2300 ljudi na RTV? (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Loža | 93570 (83479) | Wrop |
» | Zakaj je treba plačevati RTV prispevek? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26972 (23882) | m0LN4r |
» | Ukinitev obveznega RTV prispevka (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 69779 (55531) | RejZoR |
» | RTV naročnina (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 31974 (26569) | St235 |