» »

RTV prispevek

RTV prispevek

««
79 / 80
»»

Bizkit45 ::

Delavec na rtv.. to bi se nekako razumel :)

BuDi79 ::

Bizkit45 je izjavil:

Zaposlen na rtv.. to bi se nekako razumel :)

Sem te mal popravu. Upam da je jasno zakaj.

PunkDude ::

Jasno kot beli dan.

mtosev ::

Mi se za 1.25€ več na mesec ne bomo sekirali. Pa gledamo RTV vsak dan. :D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Jaz je nikoli ne gledam, žal sem pa prisiljen plačevati kot da gledam, poslušam, berem itd.

Kot da bi plačal sendvič in ga ne bi pojedel. Hecno.

Bizkit45 ::

BuDi79 je izjavil:

Bizkit45 je izjavil:

Zaposlen na rtv.. to bi se nekako razumel :)

Sem te mal popravu. Upam da je jasno zakaj.

Haha..lepa. Si bl pravilno napisal, ja ;)

PunkDude je izjavil:

Jaz je nikoli ne gledam, žal sem pa prisiljen plačevati kot da gledam, poslušam, berem itd.

Kot da bi plačal sendvič in ga ne bi pojedel. Hecno.
V bistvu plačaš sendviče ... drugim.

Super od mene, kajne...

Wrop ::

Totalitarci bodo še naprej totalitarili.

nokken ::

Wrop je izjavil:

Predvidevam da ves zakaj je taksna primerjava totalna nebuloza.

FireSnake ::

mtosev je izjavil:

Mi se za 1.25€ več na mesec ne bomo sekirali. Pa gledamo RTV vsak dan. :D

Koliko od tega prispevaš ti?
Sprašujem, ker se ravno ne sekiraš.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Wrop ::

nokken je izjavil:

Wrop je izjavil:

Predvidevam da ves zakaj je taksna primerjava totalna nebuloza.

Za totalitarce je vsaka stvar, ki jim ni v prid, nebuloza.

Vem da je prevec za razumeti za nekoga z IQ nizjim od temperature okolice, pa vseeno... Dolocen stvar pac rabijo doloceno stevilo ljudi, ne glede na to ali je drzavljanov 2 miljona ali pa skoraj 10 miljonov.
Drugace pa ce tvoji podatki o ORF drzijo, tam imajo potem zaposlenih skoraj 4000 ljudi v primerjavi z nasimi 2000. Za priblizno isto stvar, kar je se precej bolj bolano kot pri nas. Ampak to ti ne pase v agendo, zato raje vzames tak kretenski argument, ki sicer pase v agendo niam pa niti pod razno nobenega pointa. In ja, ce pogledas recimo ZDF bo verjetno razmerje zaposlenih na miljon prebivalcev se precej boljse.

Bellator ::

Kdo sploh še gleda RTV :)) ukinite že to navlako

Brez skrbi dosti ljudi še gleda RTV.

Torej naj se znesek obratovanja razdeli na tiste, ki ga gledajo. Če vas je 20%, je to samo 5x višji prispevek

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellator ()

Sem zadovoljen s trenutnim stanjem.

mtosev je izjavil:

Vem da si, zato ti tudi mati pere gate, ker si zadovoljen s trenutnim stanjem. Ko boš poiskal zaposlitev in ti mati ne bo prala gat, boš spremenil mnenje. (Predvidevam, da šele takrat, ko bo mati pokojna)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellator ()

delavec44 ::

Zgleda da imajo čas gledati rtv samo še lokalni inceli :D

D3m ::

Bellator je izjavil:

mtosev je izjavil:

Vem da si, zato ti tudi mati pere gate, ker si zadovoljen s trenutnim stanjem. Ko boš poiskal zaposlitev in ti mati ne bo prala gat, boš spremenil mnenje. (Predvidevam, da šele takrat, ko bo mati pokojna)

Burn. :))
|HP EliteBook|R5 6650U|

Haha

D3m ::

A celo delaš? Pošta ane?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Miki N ::

Ziher bi se dalo kaj tudi optimizirati. Recimo, TV Dnevnik bi lahko z lahkoto delali z AI roboti - res je, da bi tak projekt stal na začetku samo je ROI odličen.

Ali pa recimo vzameš kar CNN in rečeš robotu, da govori slovensko - to že kar dobro dela.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miki N ()

Miki N je izjavil:

Ziher bi se dalo kaj tudi optimizirati. Recimo, TV Dnevnik bi lahko z lahkoto delali z AI roboti - res je, da bi tak projekt stal na začetku samo je ROI odličen.

Ali pa recimo vzameš kar CNN in rečeš robotu, da govori slovensko - to že kar dobro dela.
Kadar je intervju s kom iz Svobode daš opico, da dela intervju, ko bo kimala vladajočim ne boš opazil razlike.

matobeli ::

Ker za kimat janšetu je bilo treba bit pa prešernov nagrajenec...

ripmork ::

nokken je izjavil:

Dolocen stvar pac rabijo doloceno stevilo ljudi, ne glede na to ali je drzavljanov 2 miljona ali pa skoraj 10 miljonov.
Ja, ja, economy of scale. Sam tako ogromno razliko s tem opravičevat je pretiravanje.

nokken je izjavil:

Drugace pa ce tvoji podatki o ORF drzijo, tam imajo potem zaposlenih skoraj 4000 ljudi v primerjavi z nasimi 2000. Za priblizno isto stvar, kar je se precej bolj bolano kot pri nas.
Slovenija: 2 milijona prebivalcev. Avstrija: 9 milijonov prebivalcev. Pri več kot 4x toliko prebivalcev za pokrivat imajo le 2x več zaposlenih.

skumpl je izjavil:

Je bil že čas, da se prispevek dvigne.
Bi bil že zdavnaj čas, da se racionalizira poraba.

Pa da se ne pozabi:

najvišja povprečna starost zaposlenih; najvišji odstotek zaposlenih za nedoločen čas, največje število zaposlenih na vodilnih delovnih mestih (167), največje število zaposlenih na uredniških delovnih mestih (387)

Raj za urednike in visoko pozicionirane dinozavre s konkretnimi plačami, najbolj delajo pa prekarci.

Daniel ::

A se da dobiti kakšen seznam s točnim opisom 8 urnega delavnika za 80+ zaposlenih na VAL202? Ta misterij mi še zmeraj ni jasen.

paradajzos ::

nokken je izjavil:

Vem da je prevec za razumeti za nekoga z IQ nizjim od temperature okolice, pa vseeno... Dolocen stvar pac rabijo doloceno stevilo ljudi, ne glede na to ali je drzavljanov 2 miljona ali pa skoraj 10 miljonov.
Drugace pa ce tvoji podatki o ORF drzijo, tam imajo potem zaposlenih skoraj 4000 ljudi v primerjavi z nasimi 2000. Za priblizno isto stvar, kar je se precej bolj bolano kot pri nas. Ampak to ti ne pase v agendo, zato raje vzames tak kretenski argument, ki sicer pase v agendo niam pa niti pod razno nobenega pointa. In ja, ce pogledas recimo ZDF bo verjetno razmerje zaposlenih na miljon prebivalcev se precej boljse.

V Grčiji, ki je država z 10 milijoni ljudi, je v absolutni številki 1200 ljudi na njihovem RTV. Pri nas v državi z 2 miljonoma ljudi, je na RTV zaposlenih čez 2000 ljudi.
Česa točno nismo razumeli? Kje konkretno se odraža “višina tvojega IQ”?
Levakarski fake forum.
Moderatorske manipulacije.
Serijsko.

Zgodovina sprememb…

aviator ::

ripmork je izjavil:

nokken je izjavil:

Dolocen stvar pac rabijo doloceno stevilo ljudi, ne glede na to ali je drzavljanov 2 miljona ali pa skoraj 10 miljonov.
Ja, ja, economy of scale. Sam tako ogromno razliko s tem opravičevat je pretiravanje.

nokken je izjavil:

Drugace pa ce tvoji podatki o ORF drzijo, tam imajo potem zaposlenih skoraj 4000 ljudi v primerjavi z nasimi 2000. Za priblizno isto stvar, kar je se precej bolj bolano kot pri nas.
Slovenija: 2 milijona prebivalcev. Avstrija: 9 milijonov prebivalcev. Pri več kot 4x toliko prebivalcev za pokrivat imajo le 2x več zaposlenih.

skumpl je izjavil:

Je bil že čas, da se prispevek dvigne.
Bi bil že zdavnaj čas, da se racionalizira poraba.

Pa da se ne pozabi:

najvišja povprečna starost zaposlenih; najvišji odstotek zaposlenih za nedoločen čas, največje število zaposlenih na vodilnih delovnih mestih (167), največje število zaposlenih na uredniških delovnih mestih (387)

Raj za urednike in visoko pozicionirane dinozavre s konkretnimi plačami, najbolj delajo pa prekarci.

Primerajamo kvecjemu lahko z Litvo.
Drugace pa ja, cvetober JS boomerjev je nastanjen prav na RTV.

Mladina v prekariatu. Gre za eklatanten prijaz kako zgleda socializem za 1 generacijo.

ginekk ::

Brez RTVja bi gledal Kmetijo, turške telenovele in poslušal dad joke humor idiote tipa Avdić. Tisti še večji kmetje, pa itak slepo gledate samo ameriško produkcijo - tipa Amazon TV, Netflix in Disney.

Drugač število zaposlenih je verjetno brez zunanjih sodelavcev - v RTVju so se tega v precejšnji meri prisilno znebili. So morali zaposlit večino pogodbenikov.

Glede starostne piramide; povprečje zaposlenih je 49 let, pri čemer so najmlajši - okol 43 let - zaposleni v MMCu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ginekk ()

Aja, če gledaš Netflix si kmet, če gledaš rtvslo pa razsvetljenec? Sem pa že raje kmet potem. Pa Netflix plačaš le če želiš.

nejc_nejc ::

najboljše je, da TV ja in raznih nebuloz tega tipa, sploh ne konzumiraš. 8-)

paradajzos je izjavil:

V Grčiji, ki je država z 10 milijoni ljudi, je v absolutni številki 1200 ljudi na njihovem RTV. Pri nas v državi z 2 miljonoma ljudi, je na RTV zaposlenih čez 2000 ljudi.

ripmork je izjavil:

Vem da je prekomplicirano za razumeti pa vseeno se zadnji poskus. Najbolj bizaren primer da bo lazje.... Za produkcijo dnevnika rabis recimo 30 ljudi (ja vem vi bi to naredili z enim zaposlenim ali pa celo brez njega, ampak v realnosti tega ni mogoce narediti ne glede na to kako ste v to prepricani). Mislis da je razlika v stevilu ljudi ki delajo dnevnik, ce le ta dnevnik gleda 2 miljona ljudi ali pa 50 miljonov ljudi? Ce mislis da ja, potem si pac navaden bedak. Ce se strinjas da je stevilka v obeh primerih enaka, ti bo pa jasno zakaj je kretensko delati primerjave na osnovi stevila zaposlenih v odnosu s stevilom prebivalstva. Upam da je bil primer dovolj simpl da ste ga tudi najbolj omejeni razumeli. Ce ne, pa pac ni pomoci pa jokajte se naprej.

svecka ::

nokken je izjavil:

paradajzos je izjavil:

ripmork je izjavil:

Vem da je prekomplicirano za razumeti pa vseeno se zadnji poskus. Najbolj bizaren primer da bo lazje.... Za produkcijo dnevnika rabis recimo 30 ljudi (ja vem vi bi to naredili z enim zaposlenim ali pa celo brez njega, ampak v realnosti tega ni mogoce narediti ne glede na to kako ste v to prepricani). Mislis da je razlika v stevilu ljudi ki delajo dnevnik, ce le ta dnevnik gleda 2 miljona ljudi ali pa 50 miljonov ljudi? Ce mislis da ja, potem si pac navaden bedak. Ce se strinjas da je stevilka v obeh primerih enaka, ti bo pa jasno zakaj je kretensko delati primerjave na osnovi stevila zaposlenih v odnosu s stevilom prebivalstva. Upam da je bil primer dovolj simpl da ste ga tudi najbolj omejeni razumeli. Ce ne, pa pac ni pomoci pa jokajte se naprej.

neumen si ti. ti je konkretno v številkah pvoedal da njihov rtv obsega 1200 ljudi, naš pa 2000, torej lahko komot odrežemo 800 ljudi prec stran, če je potrebno isto ljudi za produkcijo odaje. Itak vemo da na našem rtvju ne delajo nič, nasploh pa ne morejo nič narest brez prekrcev.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: svecka ()

svecka je izjavil:

neumen si ti. ti je konkretno v številkah pvoedal da njihov rtv obsega 1200 ljudi, naš pa 2000, torej lahko komot odrežemo 800 ljudi prec stran, če je potrebno isto ljudi za produkcijo odaje. Itak vemo da na našem rtvju ne delajo nič, nasploh pa ne morejo nič narest brez prekrcev.

Ja razen ce seveda grska rtv nima 1200 zaposlenih ampak precej vec kot 2000. Ampak da bolj pase v agendo ni problema ce lazemo kajne?

Mato989 ::

nokken je izjavil:

paradajzos je izjavil:

ripmork je izjavil:

Kul zdaj pa razlozi kako znore grska javna tv potem z manj ljudmi kot nasa

Ali hoces povedat da je nasa javna rtv najbolj optimalno racionalna na celem Planetu????
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Kot prvo jih zares nima manj pac pa nekaj malega vec kot nasa. Kot drugo, ker za funkcionalno nepismene ljudi vec kot ocitno ni bilo razumljivo... NIKJER in NIKOLI nisem rekel, da ima nasa RTV ustrezno stevilo ljudi. Dokler bodo na tekmo svetovnega pokala v smucanju (ker to pac poznam in sem jih tam videval zato primer od tu) poslali 15+ ljudi (tv in radio skupaj) da bodo ustvarili tocno 0min dodatnega programa poleg prenosa, ki ga zgolj komentirajo, video feed pa dela drug, ne bom nikoli rekel, da je stevilo ljudi ustrezno.
Ves point je bil, kar je za vecino kot kaze se vedno nerazumljivo, da pac stevilo zaposlenih na miljon prebivalcen NI podatek, ki bi karkoli pametnega povedal. Ampak sedaj resno dovolj... s tako "inteligentnimi" osebki je razprava resno brezplodna, tako da jokajte se naprej. Od prve strani do 79 se je zaradi vasega jokanja spremenilo kaj? Aja rtv prispevek je se vedno obvezen in bo po novem se par eurov visji. Ne vem kako boste preziveli to.

socialec ::

Nokken, zapri svojo tumasto greznico.

svecka ::

nokken je izjavil:

svecka je izjavil:

Ja razen ce seveda grska rtv nima 1200 zaposlenih ampak precej vec kot 2000. Ampak da bolj pase v agendo ni problema ce lazemo kajne?

seveda če pa večina dela delajo prekrci, ki niso zajeti v statistiko zaposlenih parazitov na rtv. S tem da so si paratizi na rtv še dvignili plače na 6000, 7000 čeprav zakonsko nimajo podlage, saj nimajo ustrezne izobrazbe, kar pomeni kršitev zakonika javne uprave. Poleg tega pa so v zadnjih dveh letioh ukinili programe a kljub temu rabijo večd enarja. seveda ker paraziti rtvjvski samo cuzajo denar, niso pa bili v 20 letih niti 1 mednarodne uspešne oddaje narediit, ki bi jih lahko prodali tujim kanalom po svetu. Z razliko od naše sosede, ki ve kako se temu streže in celo grčijija med njimi. Ostale nacionalne televiizje se znajo povezati in narediti uspoešno odajo, ne pa tukaj ko je višek nove oddaje na rtv financiranje izleta novinarjev na kulinarično poskušino. Wow res bravo. Višek oddaje do nebes.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: svecka ()

111111111111 ::

nokken je izjavil:

paradajzos je izjavil:

ripmork je izjavil:

Upam da ti razumeš, da imajo Grki 1200 ljudi zaposlenih... Mi pa 2000+
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Jaz bi pustil tistih 40 zaposlenih, da oddajnike rihtajo. Ostali naj pa preživijo na trgu, če so tako sposobni. Kot moramo vsi ostali.

111111111111 je izjavil:

Sem napisal ze prej da je to o 1200 zaposlenih na ERT laz in precej dalec od resnice (za 100% dalec. Ampak ti kar lazi naprej ;)

Daniel ::

Prosim, razodeni nam svoje vire in točen podatek. Da ne bo samo rekla kazala.

Vmes pa en podatek, ki sem ga našel na spletu. Plačujejo torej 3 EUR na mesec na električni priključek oz. 4x+ manj, kot pri nas:

ERT is mainly funded by a license fee, paid with the electricity bill (along with other applicable taxes) which represents the vast majority of the resources of the public group. The fee was 4.74 euros per month in 2013, but was reduced to 3 euros per month upon the launch of NERIT. It is not connected with actual ownership of a TV set.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

111111111111 ::

nokken je izjavil:

111111111111 je izjavil:

Sem napisal ze prej da je to o 1200 zaposlenih na ERT laz in precej dalec od resnice (za 100% dalec. Ampak ti kar lazi naprej ;)

Jaz pa sem napisal 1200... Pa ni za 100% daleč. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

pangro ::

in se je komu uspelo odjavit od tega sranja?

Lonsarg ::

Saj smo že večkrat napisali da ja, je sicer res da jaz nazanje več kot eno leto nazaj (odjavljat se je namreč potrebno vsake 3 leta) in so po novem menda bolj tečni glede odjave. Ko sem jaz nazadnje odjavil si izpolnil obrazec, poslal po emailu, in je blo to to (obkrožiš da lahko v roku 30 dni pridejo pogledat stanje, v praksi seveda nimajo časa hodit).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

pangro ::

aha zdaj majo bolj zajeban na tri leta matr hehe pa vseeno večina folka to sranje plačuje.

jernejl ::

nokken je izjavil:

Super. Torej lahko v RTV odpustimo 80%-90% zaposlenih.
The Icelandic National Broadcasting Service – Ríkisútvarpið, or RÚV for short – is is an independent public service broadcaster comprising television, radio and online services. With over 260 employees, its main objectives are to inform, educate and entertain, and this triple role is reflected in its mission to Iceland’s 350,000 inhabitants with reliable news service and culture and entertainment content of the highest quality.
vir

pangro je izjavil:

aha zdaj majo bolj zajeban na tri leta matr hehe pa vseeno večina folka to sranje plačuje.

Ne, sedaj imajo bolj zajeban na 1 leto.

paradajzos ::

Lahko zgolj upamo, da je Janšo srečala pamet in bo v svoji naslednji vladi ukinil RTV sranje, ne pa si ga poskušal podrediti po demurglizaciji.
Levakarski fake forum.
Moderatorske manipulacije.
Serijsko.

Zgodovina sprememb…

««
79 / 80
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RTV prispevek za (praktično) vse (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Sedem umetnosti
21447415 (18762) Mato989

Kaj počne 2300 ljudi na RTV? (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
56684733 (74642) Wrop
»

Zakaj je treba plačevati RTV prispevek? (strani: 1 2 )

8125565 (22475) m0LN4r
»

Ukinitev obveznega RTV prispevka (strani: 1 2 3 4 5 6 )

27667247 (52999) RejZoR
»

RTV naročnina (strani: 1 2 3 )

10330790 (25385) St235

Več podobnih tem