Forum » Omrežja in internet » OpenVPN in LAN
OpenVPN in LAN
ScumbagSteve ::
Zdravo!
Na Synology sem postavil OpenVPN server, kreiral certifikate in ključe, zadevo usposobil in s klientom konektal gor. Zdaj mam pa dva problema:
- dostop od klienta do lokalne mreže ali obratno ni mogoč (pingi gredo v prazno)
- "what's my ip" servisi ne kažejo domačega IP naslova - očitno nekaj ne štima
server config:
client config:
Klient dobi IP 10.8.0.6 in med njim ter synologyjem ping normalno deluje. Na synologyju je ip forwarding vklopljen.
Sem prebral kar nekaj na to temo in nisem našel (ali pa nisem dovolj dobro pogledal). Ma kdo kak predlog?
LP
EDIT:
- router je na 192.168.1.1
- DHCP je vklopljen (in sicer na ruterju)
Na Synology sem postavil OpenVPN server, kreiral certifikate in ključe, zadevo usposobil in s klientom konektal gor. Zdaj mam pa dva problema:
- dostop od klienta do lokalne mreže ali obratno ni mogoč (pingi gredo v prazno)
- "what's my ip" servisi ne kažejo domačega IP naslova - očitno nekaj ne štima
server config:
push "route 192.168.1.0 255.255.255.0" push "route 10.0.0.0 255.255.255.0" port 1111 proto tcp dev tun ca /usr/syno/etc/packages/VPNCenter/openvpn/keys/ca.crt cert /usr/syno/etc/packages/VPNCenter/openvpn/keys/srv.crt key /usr/syno/etc/packages/VPNCenter/openvpn/keys/srv.key dh /usr/syno/etc/packages/VPNCenter/openvpn/keys/dh2048.pem server 10.8.0.0 255.255.255.0 keepalive 10 120 comp-lzo max-clients 5 persist-key persist-tun verb 3 log-append /var/log/openvpn.log plugin /var/packages/VPNCenter/target/lib/radiusplugin.so /var/packages/VPNCenter/target/etc/openvpn/radiusplugin.cnf
client config:
client dev tun proto tcp remote mojIp 1111 resolv-retry infinite nobind persist-key persist-tun ca ca.crt cert n7000.crt key n7000.key comp-lzo verb 3 auth-user-pass
Klient dobi IP 10.8.0.6 in med njim ter synologyjem ping normalno deluje. Na synologyju je ip forwarding vklopljen.
Sem prebral kar nekaj na to temo in nisem našel (ali pa nisem dovolj dobro pogledal). Ma kdo kak predlog?
LP
EDIT:
- router je na 192.168.1.1
- DHCP je vklopljen (in sicer na ruterju)
Scumbag Štefko
- spremenil: ScumbagSteve ()
Poldi112 ::
preveri, da ima vpn klient route do 192.168.1.0
preveri, da ima mašina na lanu oz. default gw route za 10.0.0.0
preveri, da ima mašina na lanu oz. default gw route za 10.0.0.0
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | OpenVPN na DD-WRTOddelek: Omrežja in internet | 960 (757) | ExSpirit |
» | OpenWRT in OpenVPN (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 10405 (8265) | BivšiUser2 |
» | Mikrotik - OpenVPNOddelek: Omrežja in internet | 1733 (1381) | mrsmoke |
» | Težave z OpenVPN povezavo (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9946 (6842) | čuhalev |
» | Openvpn (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 14763 (6330) | Blisk |