Forum » Izdelava spletišč » Online Java Compiler
Online Java Compiler
weasel ::
Sem začetnik pri izdelavi web aplikacij, pa me zanima, kako bi lahko spisal eno aplikacijo:
- uporabnik bi vpisal java kodo v nek textarea in jo dobil skompajlano nazaj.
Na tak način: klik
Ne potrebujem dejanske kode, prosil bi le za nasvet, kako začeti, kaj potrebujem, itd. PHP.
Oz., če se da tako, da bi jaz naredil posebej stran, poslal kodo v ta jdoodle-ov textarea in pobral execute-ano kodo nazaj v svojo stran.
- uporabnik bi vpisal java kodo v nek textarea in jo dobil skompajlano nazaj.
Na tak način: klik
Ne potrebujem dejanske kode, prosil bi le za nasvet, kako začeti, kaj potrebujem, itd. PHP.
Oz., če se da tako, da bi jaz naredil posebej stran, poslal kodo v ta jdoodle-ov textarea in pobral execute-ano kodo nazaj v svojo stran.
- spremenilo: weasel ()
msjr ::
Eh, z zadnjim stavkom si me čisto razočaral, še začel nisi, pa že iščeš shortcut.
Namesto, da si zastavljaš pretežke naloge, ki jih hočeš potem rešiti na hitro (in s pomočjo tujega znanja), si raje za vajo oz. lastno zabavo, izmisli svoj parser za nek svoj skriptni jezik. Za začetek naredi tole vajo z dvema ukazoma in enim variablom.
Naj bo ukaz text podoben php echo ukazu pri katerem ni treba pisat narekovajev, če hočeš vstavit variable pa ga daš za znak &. Variabli pa so brez znaka $, na koncu vrstic ni podpičij, namesto php-jeve for zanke pa naredi podobno kot v basicu:
Output tega jezika bi moral biti:
Se pravi, moraš najprej:
- sparsat tekst
- za vsako vrstico posebej vedeti kakšen ukaz se nahaja
- za vsak ukaz, kakšni so njegovi parametri
in potem se veselica prične
Namesto, da si zastavljaš pretežke naloge, ki jih hočeš potem rešiti na hitro (in s pomočjo tujega znanja), si raje za vajo oz. lastno zabavo, izmisli svoj parser za nek svoj skriptni jezik. Za začetek naredi tole vajo z dvema ukazoma in enim variablom.
Naj bo ukaz text podoben php echo ukazu pri katerem ni treba pisat narekovajev, če hočeš vstavit variable pa ga daš za znak &. Variabli pa so brez znaka $, na koncu vrstic ni podpičij, namesto php-jeve for zanke pa naredi podobno kot v basicu:
for i = 1 to 3 text hello world &i next i
Output tega jezika bi moral biti:
hello world 1 hello world 2 hello world 3
Se pravi, moraš najprej:
- sparsat tekst
- za vsako vrstico posebej vedeti kakšen ukaz se nahaja
- za vsak ukaz, kakšni so njegovi parametri
in potem se veselica prične
Zgodovina sprememb…
- spremenil: msjr ()
Looooooka ::
v asp.netu ne bi smel bit problem. Za vb.net in c# sem ze enkrat probal in zadeva deluje...kokr vem(glede na to, da podpirajo tudi javo) bi se podobno dalo narediti tudi z javo. Za default output namesto console das pac lepo nek custom print out, ki ga lahko potem vrnes uporabniku(verjetno jquery pa en background call).
Pa ne bi se cudil ce mas zadevo ze 20x narejeno v vsaj 3 jezikih in je potreben samo kaksen dol poteg.
Pa ne bi se cudil ce mas zadevo ze 20x narejeno v vsaj 3 jezikih in je potreben samo kaksen dol poteg.
boogie_xlr ::
Od java compilerja do DSL, zanimivo :)
Drugače pa uporabiš JDK compiler, ki ga kličeš s PHPjem in mu podaš izvorno kodo, nato kopiraš skompajlano datoteko v javno mapo, spet s phpjem, nato pa podaš link do skompajlane datoteke. Tak bi naj bil postopek, lahko uporabiš tudi kakšen framework ali drugi programski jezik.
Drugače pa uporabiš JDK compiler, ki ga kličeš s PHPjem in mu podaš izvorno kodo, nato kopiraš skompajlano datoteko v javno mapo, spet s phpjem, nato pa podaš link do skompajlane datoteke. Tak bi naj bil postopek, lahko uporabiš tudi kakšen framework ali drugi programski jezik.
Looooooka ::
giant security hole ce karkoli od tega laufas z dovolj visokimi privilegiji.
Ko koncas daj link do strani...da "testiramo" hehe
Ko koncas daj link do strani...da "testiramo" hehe
specing ::
boogie_xlr ::
Če je pa tako, potem pa sam generiraš ustrezen request za ono stran, nato pa sparsaš odgovor in ga prikažeš.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Učenje PHP?Oddelek: Programiranje | 1949 (1440) | brodul |
» | Google poganjata dve milijardi vrstic kodeOddelek: Novice / Ostale najave | 14075 (7389) | Randomness |
» | C programiranje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programiranje | 27987 (18283) | amacar |
» | Spletne strani danesOddelek: Izdelava spletišč | 4830 (3956) | hendriks |
» | Program za C++ jezikOddelek: Programska oprema | 2879 (1914) | popaj113 |