» »

Filmi za razmišljanje

Filmi za razmišljanje

Temo vidijo: vsi
««
10 / 57
»»

piscanc ::

nisem kej prevec iskal,
ampak do sedaj se nisem videl BONE COLLECTOR-ja.
opteron 170 - ASUS A8N-SLI Delux - A-Data DDR600 - 6800GT@quadro

]Fusion[ ::

dejanrus: Problem takih filmov je pa tudi da jih praktično nobeden ne pozna in posledično jih nobeden ne bo pogledal(saj za mene tak velja). Lahko pa poskrbiš za malo promocije in še našteješ kak film.
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick

opp_us ::

Rdeče klasje od Zhanga Zimouya(znan po npr.Hero) in pa Pomlad, poletje, jesen, zima, pomlad... ... Predvsem slednji je praktično za zjokat, konec je srhljiv, kot še pri nobenem filmu, priporočam ogled revije Ekran, kjer je eden od kritikov nazorno opisal film in se strinjam vse do zadnje črtice. Predvsem ne brat recenzije na internetu, ker so malo idiotske. Rad bi poudaril, da tukaj ne gre za hvaljenje filma, zgolj za njegovo razumevanje.

Aja, drugače še tole. Obadva filma sta delovala nekoliko razsvetljensko do mene, pa ne mislim razsvetljenje , saj veste tist občutek ko te prevleva občutek stalne radosti, hotenja, želje in žalosti, ko ne veš kaj bi sam s sabo in ko ti lezejo mravljinci po vsem telesu, je tak občutek kot bi se ponovno prebudil. Čeprav je konec pri pomlad, poletje, ... deloval nekoliko negativno.

Socer je pa eden lepo povedal:
marzio.arigoni
lugano switzerland

Date: 1 September 2003
Summary: Great movie: the best of the year

At the Locarno Film Festival 3000 people gave this film 15 (!) minutes of applause: poetry and violence, the best film of the festival by far, ignored by the Jury. Kim Ki-Duk, the director, has talent. Don't miss it!

Savant ::

Poglej si The butterfly effect.To je zdej enkrat pršu v kinih in je ful hud.Ta zadn film k sm mogu kr dost razmišlat.Dob si ga ne bo ti žal.

NoUse4AName ::

kr dost razmisljat v butterfly effect? Ocitno si gledal nek drug film.
Ne vem ce je ze kdo omenil eternal sunshine of the spotless mind, naravnost cudovit film.

pivmik ::

NoUse4AName hvala da si nas opozoril na ta film.
Na iMDb ima oceno 8.4 in je #42 na top250 lestvici, čeprav je zelo nov.
BTW Jim Carrey igra v njem.
LP, Gregor GRE^

Tr0n ::

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Sem si ga ogledal. Hvala za priporocilo NoUse4AName. Odlicna in zelo zanimiva zadevica.

Se so dobri filmi na tem svetu ;).

vander ::

moje priporočilo:
filma vim vandersa
nebo nad berlinom in paris-texas,
ameriški filmi niso drugega kot pirotehnika,specialni efekti , nasilje in tovarne denarja

hunter01 ::

Zelo sem bil navdušen nad filmom Intacto (2001)
Španski film, ki je malo drugačen od ostalih, vsa finta je kao kdo je najbolj srečen človek na svetu.... Na koncu ti naj bi blo jasno kdo to je sm ko smo razglabljali o tem smo s frendi meli različna mnenja.... skratka vreden ogleda!!

Lp

Atticus ::

Predlagam da si pogledate ta 2 filma, oba z odlicno zgodbo:
Boondock Saints
The Life of David Gale

Ce ju je kdo ze vidu me zanimajo vasa mnenja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Atticus ()

flipflop ::

Boondock Saints sem gledal že kar nekaj časa nazaj. Dober film, samo ni kaj za razmišljat zraven?

Atticus ::

Recimo kaj jima je biu name tega pocetja, vera, whatever. Ceu kup za razmislat. Zdel baje kmaldrug del pride!

jype ::

vander: res?

Gerry, ameriski film, ki sem ga nazadnje videl, ni imel nic od tega (aja, nasilje je blo, ampak manj kot 5 sekund).

Ni pa prisel k nam v kinote, razen v kinoteko.

Nebo nad Berlinom tudi jaz priporocam :)

BigWhale ::

Kaj je ze bila tista dogma z Nicole Kidman, ki jo je reziral Lars?

Nisto je bilo fajn videt... :)

Ja, Dogville (2003). Eden izmed mojih favoritov :).

Lahko dokumentarce tudi omenimo? :)
Super size me, precej boljsi kot sem pricakoval. Ce se niste slisali govori o tipu, ki se odloci da je 30dni samo hrano iz mcdonaldsa in pri tem skrbno dokumentira spremembo v zdravju.

Thomas ::

Je ta film posnel Michael Moore?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Nope :), zadeva je kr precej koherentna tako da ne more bit michael moore :P.

Baje je po tem potreboval skoraj celo leto, da je spet prisel nazaj v formo. Treba pogledat.

Lol Thomas

Drugače pa sn včeraj pogledal film in je kr kul. Mogoče je malo premalo orientiran na informacije, kot pa na sam poskus.

Včeraj sm gledu Moulholland drive in morm rečt da mi je to eden od najboljših filmov za razmmišljat.Res da ko sem ga pogledu mi ni blo nč jasn sam k sm šel mal prebrat o čem se gre mi je blo vse jasn(no nekatere scene mi še zmer ni blo jasn).Fantastičen film ni kaj.No zdej grem pa pogledat kva je še kj posnel David Lynch:D

savant, priporocam lost highway

DavidJ ::

Mulholland drive poenostavljen The Lost highway. Slednji je bil prevec umetniski, pa je mal popravu. :>
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

DarwiN ::

Malo je filmov za razmišljat, a včeraj sem naletel na enega : Frailty
Res ful hud film, ogled obvezen !!
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

pitagora ::

Bog, meni je zanimivih kar nekaj filmov taksnih za razmislanje zadnjic sem pa gledal verejtno ze predsej starega
Izvirni Strah-psiho ki se izmuzne in genijalno odigra obe vlogi...
lp

Glihkar sm gledu Lost highway pa mi ni tok dobr.Res da ga morš po moje desetkrat gledat da vidš kaj je sploh bistvo tega filma sam vseen.Mullholand drive mi še zmer seka :)

Man on the moon. Ok ni kaj veliko za razmisljat, je pa DOBER film. Jim Carrey mi je kot igralec vedno bolj vsec.

Ce ti je vsec Jim Carrey si oglej se The Majestic (2001).

Bob Rock ::

Clockwork Orange ne bi reko da je za razmišlat, ja pa prekleto dober fil.

Js bi pa reku, da je....mislim, ne med filmom, po filmu ti da za mislit. Pa tut so ble cele razprave o tem kaj je Kubrick hoto s tem filmom povedat.

Cofko Cof ::

Mogoče je bolj na mestu vprašanje kaj je mislil avtor knjige(Anthony Burgess), ker Kubrick je kr precej podobn naredu k je pa tm. Knjiga je tud u slovenščini, preveden je pa kot Peklenska pomaranča.

Jep, res je....my bad :8)

Marjan ::

Ha, v Lost highway se pa Marilyn Manson tud pokaže. Zanimiv filmček... Film noir!

Druzbenokriticna, romanticna komedija, with zombies!
Shaun of the dead
edit: trailer

Zgodovina sprememb…

Anything Else

Ceprav js kljub igralcem(Woody Allen, Jason Biggs,Danny DeVito) ne bi rekel da je to komedija, tak ko je na IMDB oznacen. Prej drama.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bob Rock ()

aks_! ::

Filmi, ki sem jih že gledal in jih priporočam (vrstni red ni pomemben):

-Klasike Davida Lyncha (Mullholand Drive, Blue Velvet, Lost Highway, Eraserhead...)
-Klasike Stanleya Kubricka (2001: A Space Odyssey, Dr. Strangelove...)
-Memento
-Irreversible
-Pi
-Equilibrium
-Brazil
-Fucking Amal
-Monty Python (The Meaning of Life, Life of Brian, Monty Python and the Holy Grail)
-Pulp Fiction & Reservoir Dogs
-filmi bratov Coen (The Man Who Wasn't There, O Brother, Where Art Thou?, Fargo...)
-Fear and Loathing in Las Vegas
-Requiem for a Dream
-Blade Runner
-Dark City
-Lock, Stock & Two Smoking Barrels
-Blowup
-Usual Suspects
-Fight Club
-in najbrž še kakšen film, ki se ga ta trenutek ne spomnim.

iration ::

Tole so pa moji najljubši režiserji, in po nekakšnem naključju so njihovi filmi tudi za razmišljanje:

- Andrej Tarkovski
- David Lynch
- Stanley Kubrick
- Wim Wenders
- Jim Jarmusch

V tem vrstnem redu.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Precej odstekana in cool samurai zadevscina, ki govori o slepem samurai-ju.

Zatôichi (2003)

Phil ::

The ninth gate (1999)

Precej skrivnostna zgodba (+ dobri igralci), ki zahteva več ogledov za popolno razumevanje. Splača se tudi prebrati komentarje na imdb (po ogledu seveda).
LP

Ne vem če je že kdo omenil The elephant man in Dogville. Če pa je kdo pa ne bo preveč če še enkrat omenim dobre filme :)

trpo ::

Before Sunset (2004)

"ljubenzenjska" drama z malo dogajanja, a veliko vsebine.
www.LOST-serija.net

STASI ::

"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

mirkuma ::

Oldboy
Superiorni, korejski triler!
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

Blue spring. Ne bom bluzil o cem se gre, opis na imdb je zelo dober in brez spoilerjev.

zvitorepec ::

Upam, da What dreams may come se ni bil omenjen. Sem ga gledal pred kratkim in mi je bil vsec...
HOWGH!

motorc ::

The I Inside. Vreden ogleda.
««
10 / 57
»»