» »

poraba elektrike sušilni stroj

poraba elektrike sušilni stroj

cjaj ::

pozdravljeni!
mene pa zanima koliko elektrike naj bi največ porabil sušilni stroj če na njem piše max 2300w. glede na moje znanje menim da bi to bilo 2,3kw v eni uri (kar niti ni tako drago). imam prav?
hvala za odgovore

RejZoR ::

Razmišljaš pravilno. S tem da so te "max" navedbe ko je stroj maksimalno obremenjen, kar običajno niso (pač odvisno od programa). Ampak če računaš tko, ja.

Vsa stvar pri sušilcih, če ga kupuješ na novo je v tem koliko ga boš uporabljal. Če bo deloval dnevno, mogoče celo po večkrat, definitivno glej za čim bolj učinkovitim, torej s toplotno črpalko in najmanj A+ razredom, še raje pa A++. Boš sicer plačal več zanj v štartu ampak se ti bo pri pogosti uporabi zadeva dokaj hitro povrnila.

Če pa ga boš uporabljal samo sem in tja pa se skoraj bolj splača vzet najcenejšega B razred, ki jih dobiš že pod 300 EUR, ker razlike tud do 600 EUR (ki bi jo sicer dal za sam varčnejši stroj) zlepa ne boš porabil v elektriki.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

cjaj ::

o hvala!!
sušilni že imamo pa se nismo mogli uskladit glede porabe elektrike.. zdej bo že bolš ko vidim da imam prav.
hvala res!!

cjaj ::

še nekaj.. da bi stroj porabil več kot piše max pa ni mogoče kajne?

RejZoR ::

Lahko so odstopanja čeprav naj se ne bi dogajala. Zato pa piše zadaj Max, kar naj bi se smatralo kot max skupaj z odstopanji), kar ti je tud vodilo za varovalke itd, da ne presežeš obremenitve.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Runnagain ::

Običajni sušilni stroji (brez toplotne črpalke) za eno sušenje porabijo od 3-4kWh, tisti s toplotno črpalko pa od 1 do 1,5kWh. Pri uporabi 10x na mesec dražji porabi okrog 5€, tisti s toplotno pa okrog 1,5€.

mailer ::

Če nisi prepričan lahko za dobrih 10 evrov že dobiš naprave za spremljanje porabe električne energije.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

telexdell ::

RejZoR je izjavil:

Razmišljaš pravilno. S tem da so te "max" navedbe ko je stroj maksimalno obremenjen, kar običajno niso (pač odvisno od programa). Ampak če računaš tko, ja.

Napačno sklepanje! Instalirana moč pomeni vsoto moči vseh električnih naprav, katero sestavljajo npr.sušilni stroj. V to se štejejo: električni grelci, črpalka, električni ventili, signalne svetilke... Te naprave nikoli vse ne obratujejo istočasno, torej je vsaka trenutna moč nižja od instalirane moči. Moč grelnika je določena tako, da v nekem času segreje neko količino vode, nato pa se izključi. Torej je v eni uri vključen le nekaj minut nikakor pa ne 60 minut.
Če vse to vemo nam instalirana moč nikakor ne more povedati, koliko elektrike porabimo za eno sušenje. Stroj z večjo instalirano močjo lahko porabi celo manj energije ob enaki količini perila.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri sušilni stroj ? Test sušilnih strojev? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5522097 (10711) LeXani
»

Kateri sušilni stroj s TČ (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8831505 (23467) oberskitona
»

Kateri sušini stroj

Oddelek: Loža
304595 (2842) Dajarra
»

Sušilni stroj-združljivost z toplotno črpalko za ogrevanje sanitarne vode

Oddelek: Loža
3310162 (9062) Magic1
»

Sušilni stroj in poraba energije

Oddelek: Znanost in tehnologija
256862 (6197) kriko07

Več podobnih tem