Forum » Mobilne tehnologije » Težave z mobilnim omrežjem v Ljubljani
Težave z mobilnim omrežjem v Ljubljani
Fuks ::
Živjo,
moja sestra ima nenavaden problem in sploh ne vem kako bi se ga lotil.
Ima pred kratkim kupljeno Nokio Lumio 920 (iz ebaya iz nemčije).
Je že nova revizija, ima tudi LTE in sem precej prepričan da ni kakšna US verzija (knjižica z navodili in embalaža sta v nemščini).
Težava:
Telefon dela super tukaj po Gorenjski. Ko pa pride v Ljubljano pa ne najde več nobenega omrežja.
Omrežje izgine približno pri izvozu za Vodice (iz smeri Kranj - Ljubljana).
Omrežje zopet pride nazaj ko zapusti Ljubljano.
Do sedaj smo poizkusili le prestaviti največjo hitrost prenosa iz LTE na 3G, seveda brez uspeha (LTE omrežje tudi do Vodic ne seže se mi zdi).
Ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bil vzrok temu?
moja sestra ima nenavaden problem in sploh ne vem kako bi se ga lotil.
Ima pred kratkim kupljeno Nokio Lumio 920 (iz ebaya iz nemčije).
Je že nova revizija, ima tudi LTE in sem precej prepričan da ni kakšna US verzija (knjižica z navodili in embalaža sta v nemščini).
Težava:
Telefon dela super tukaj po Gorenjski. Ko pa pride v Ljubljano pa ne najde več nobenega omrežja.
Omrežje izgine približno pri izvozu za Vodice (iz smeri Kranj - Ljubljana).
Omrežje zopet pride nazaj ko zapusti Ljubljano.
Do sedaj smo poizkusili le prestaviti največjo hitrost prenosa iz LTE na 3G, seveda brez uspeha (LTE omrežje tudi do Vodic ne seže se mi zdi).
Ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bil vzrok temu?
- premaknil iz Pomoč in nasveti: bluefish ()
Update:
Danes smo ugotovili, da telefon ulovi omrežje tudi v ljubljani v primeru da se ga preklopi na 2G način. Vendar je telefoska zveza v tem primeru zelo slaba (prekinja), internetna povezava pa nikakva..
Kakšne ideje?
Danes smo ugotovili, da telefon ulovi omrežje tudi v ljubljani v primeru da se ga preklopi na 2G način. Vendar je telefoska zveza v tem primeru zelo slaba (prekinja), internetna povezava pa nikakva..
Kakšne ideje?
LitralSM ::
Kateri operater? Sam imam podobne težave, vendar me ne motijo, saj jih plačujem za đabe (bob).
Simobil, ja.
Fora je da imam tudi sam Lumio 920, prav tako 4G capable in v LJ dela BP.
Res nevem kje bi bla lahko težava. Kot da bi se v območju LJ uporabljala druga frekvenca, ki jo njen telefon ne podpira.
Firmware verzijo imava tudi enako (sicer bi lahko naložil slovensko inačico firmware-a, ampak mislim da to ni problem).
Fora je da imam tudi sam Lumio 920, prav tako 4G capable in v LJ dela BP.
Res nevem kje bi bla lahko težava. Kot da bi se v območju LJ uporabljala druga frekvenca, ki jo njen telefon ne podpira.
Firmware verzijo imava tudi enako (sicer bi lahko naložil slovensko inačico firmware-a, ampak mislim da to ni problem).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Phone 8 (strani: 1 2 3 4 … 80 81 82 83 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 655041 (268811) | mat11 |
» | NOKIA LUMIA 920 (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 116865 (53937) | Machete |
» | HTC Windows Phone 8X (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 92010 (56999) | berlusconi |
» | Xperia SP, Optimus G, Lumia 920Oddelek: Mobilne tehnologije | 8692 (7702) | tomzzi |
» | Nove nokie: Lumia 820 in 920 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Novice / Windows Mobile | 64335 (40167) | rok_p |